Περπατώ εις το δάσος…


http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/268649_466519686699747_1900257324_n.jpg

Περπατώ εις το δάσος …και το βρίσκω σπαρμένο με τα χημικά δηλητήρια που μας κέρασαν σε μεγάλες ποσότητες οι δυνάμεις καταστολής της Δημοκρατίας, την Κυριακή 5 Αυγούστου στο Χοντρό Δέντρο.

Τα ίδια χημικά που έβαλαν αμέτρητες φωτιές εκείνη τη μέρα, σε πεύκα, χωράφια και σε ένα πυροσβεστικό όχημα…. Κάποια από αυτά ήταν ληγμένα αφού είχαν ημερομηνία λήξης το 2001 – αλλά ποιος νοιάζεται;

Και όταν λέμε ποσότητες, εννοούμε ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ… Δείτε ένα χαρακτηριστικό βιντεάκι:

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=OMlTMdUun2w]

DSC00052

Οι ολέθριες συνέπειες του καπνού…

05082012114Οι συσκευασίες διαφέρουν, αλλά το περιεχόμενο είναι το ίδιο: η χημική ουσία CS. Η χρήση της στον πόλεμο είναι απαγορευμένη από τη Συνθήκη για τα Χημικά Όπλα, χρησιμοποιείται όμως ευρύτατα σε πολλές χώρες εναντίον του εσωτερικού εχθρού, δηλαδή των πολιτών.

Eκτός από τη γνωστή του δράση – δάκρυσμα, βήχα, κάψιμο, ζάλη, ασφυξία – αυτό το ωραίο χημικό μπορεί να προκαλέσει επίσης σοβαρές βλάβες στους πνεύμονες, το συκώτι και την καρδιά, ενώ έχει συνδεθεί και με αποβολές. Όταν μεταβολίζεται, το CS μετατρέπεται σε κυάνιο, το οποίο είναι ανιχνεύσιμο στους ιστούς (Μήπως προσπαθούν να μας εθίσουν στο κυάνιο;;;)

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δακρυγόνα και τις επιπτώσεις τους στον οργανισμό, δείτε την περσινή ανακοίνωση της ομάδας πρώτων βοηθειών της πλατείας Συντάγματος — Ακίνδυνα θανατηφόρα χημικά.

Και κρατήστε στο μυαλό σας ότι την Κυριακή 5/8 στην Ιερισσό, αυτά τα χημικά δεν τα έριξαν μόνο σε διαδηλωτές, αλλά και  σε ηλικιωμένους, έγκυες γυναίκες, παιδιά και ανυποψίαστους τουρίστες.

Τα επόμενα δύο είναι από τις 25 Μαρτίου, από το ίδιο θέατρο μάχης, το Χοντρό Δέντρο.


 


2 απαντήσεις στο “Περπατώ εις το δάσος…”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.