Αύριο στις 12:00 ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ για την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων κατά της Ελληνικός Χρυσός


mathioudakis2Αύριο 29 Ιουλίου, στις 12:00 στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πολυγύρου δικάζονται οι δυο αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που έχουμε καταθέσει κάτοικοι του Δήμου Αριστοτέλη για αναστολή εργασιών από την Ελληνικός Χρυσός στο ρέμα του Καρατζά, στην περιοχή Σκουριών.

Από τις αρχές Απριλίου 2013 η Ελληνικός Χρυσός ξεκίνησε εργασίες αποψίλωσης-εκρίζωσης του δάσους στο ρέμα Καρατζά, χωρίς να έχει προηγηθεί η οριοθέτηση του ρέματος με Προεδρικό Διάταγμα όπως επιβάλλει η νομοθεσία αλλά και η απόφαση 1492/2013 του ΣτΕ. Στις 27 Ιουνίου 2013, κατόπιν αιτήσεως των κατοίκων, το Μονομελές Πρωτοδικείο Πολυγύρου εξέδωσε προσωρινή διαταγή, σύμφωνα με την οποία:

Προσωρινά και μέχρι την συζήτηση ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ στην καθ’ης τις εργασίες υλοτόμησης – εκχωμάτωσης – αποψίλωσης και καθαρισμού στην περιοχή του ρέματος “ΛΑΚΚΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑ” στις Σκουριές Χαλκιδικής, προκειμένου πριν από την εκτέλεση οιωνδήποτε τεχνικών εργασιών να επιτευχθεί ο καθορισμός της  οριογραμμής του ρέματος με Προεδρικό Διάταγμα […]

Η συνεκδίκαση των δυο αιτήσεων είναι επιβεβλημένη, διότι σύμφωνα με το άρθρο 106 του πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε πρόσφατα απο τη Βουλή, αν υπάρχει  προσωρινή διαταγή και η συζήτηση της σχετικής αίτησης ασφαλιστικών μέτρων αναβληθεί για οποιοδήποτε λόγο, τότε παύει αυτοδικαίως η ισχύς της προσωρινής διαταγής.

Οποιαδήποτε αναβολή θα επιτρέψει στην εταιρεία να συνεχίσει την παράνομη αποψίλωση οτυ ρέματος.

Η αυριανή μέρα είναι κρίσιμη για το μέλλον του τόπου μας.

ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 12:00 ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ

* Η φωτογραφία είναι του Βασίλη Μαθιουδάκη


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.