Το ΧΩΝΙ: Η Γιαταγάνα καθίζει στο σκαµνί τον Πάχτα!


55076d13631deb0bf651664226ce1d5f_LΜηνυτήρια αναφορά από τη βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που ζητά την τιµωρία του για πρόκληση σε διάπραξη κακουργήµατος και επηρεασµό εκλογικού σώµατος.

«Ισως οι εργαζόµενοι κάψουν κάποιο χωριό και να έχουµε ανθρώπινα θύµατα» προειδοποίησε ο δήµαρχος Αριστοτέλη, Χρήστος Πάχτας, αν στις εκλογές δεν επανεκλεγεί ο ίδιος και µπει φρένο στην εξόρυξη χρυσού.

Στην αντεπίθεση, µε την κατάθεση µηνυτήριας αναφοράς προς τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πολυγύρου Χαλκιδικής κατά του δηµάρχου Αριστοτέλη, Χρήστου Πάχτα περνά η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Χρυσούλα Γιαταγάνα, ζητώντας την παραδειγµατική τιµωρία του δηµάρχου. Αιτία; Η ανεκδιήγητη και προκλητική δηµόσια αναφορά του δηµάρχου ότι αν κυριαρχήσει στις εκλογές η άποψη «όχι στη συνέχιση των µεταλλευτικών δραστηριοτήτων» στην περιοχή «ίσως οι εργαζόµενοι κάψουν κάποιο χωριό. Θα έχουµε ανθρώπινα θύµατα»!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Στο ΧΩΝΙ που κυκλοφορεί εκτάκτως από το Σάββατο λόγω της αργίας της Καθαράς Δευτέρας – στα περίπτερα μέχρι την Τρίτη

www.toxwni.gr


3 απαντήσεις στο “Το ΧΩΝΙ: Η Γιαταγάνα καθίζει στο σκαµνί τον Πάχτα!”

  1. Τωρα είναι προφανής η πολιτική μεθόδευση που “κρύβεται” πίσω από την πρόσφατη τροπολογία που ψήφισαν οι βουλευτές της συγκυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) και η οποία απαλλάσσει τους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης από ποινικές ευθύνες που απορρέουν από συμβάσεις έργων του Δημοσίου.

  2. Αποσύρθηκε τελικά η τροπολογία που είχε χαρακτηριστεί ως «ρουσφέτι» σε δημάρχους, καθώς τους απάλλασσε από τυχόν ποινικές ευθύνες που ενδεχομένως απορρέουν από συμβάσεις έργου του Δημοσίου.
    Ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, απέσυρε την επίμαχη τροπολογία, η οποία, ειρήσθω εν παρόδω είχε ψηφιστεί από τους βουλευτές, έπειτα από αίτημα του ΠΑΣΟΚ.
    Υπενθυμίζεται ότι στην εν λόγω ρύθμιση, την οποία είχε καταθέσει ο βουλευτής ΝΔ, Σάββας Αναστασιάδης, οριζόταν ότι «στις περιπτώσεις συμβάσεων μίσθωσης έργου, που νομίμως έχουν συναφθεί για τις οποίες το παραδοτέο έργο διαφέρει, αλλά είναι παρεμφερές από το περιγραφόμενο στη σύμβαση, άλλα άπτεται της υπηρεσίας του ίδιου φορέα που παρέχει η αναθέτουσα αρχή και η τελευταία το αποδέχεται, δεν δημιουργούνται ποινικές ευθύνες για τους κατά νόμο υπευθύνους για τη σύναψη τους».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.