Eldorado Gold: Αδειοδότηση για το Πέραμα μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές


eldorado-gold-plans-to-build-gold-mines-in-greece-not-likely-to-happen-before-mayΔεν βλέπει το μεταλλείο χρυσού του Περάματος στην Ελλάδα να παίρνει έγκριση πριν από τις τοπικές εκλογές του Μαΐου, δηλώνει η Καναδική Eldorado Gold Corp.

Ανακοινώνοντας τα οικονομικά της αποτελέσματα για το 2013, η εταιρεία δήλωσε ότι μειώνει τις κεφαλαιακές δαπάνες του έργου σε $25 εκατομμύρια  για το 2014, αφού τώρα αναμένει να αρχίσει την κατασκευή στο Πέραμα στα τέλη του έτους. Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ότι η κατασκευή θα ξεκινήσει τον Ιούλιο. Οι δαπάνες το 2013 ήταν $8 εκατομμύρια.

Επαναλαμβανόμενες διαμαρτυρίες

Σχετικά με το μεγαλύτερο έργο της στις Σκουριές , επίσης στη βόρεια Ελλάδα, η Eldorado Gold είπε ότι αναμένεται να συνεχιστεί “σε λειτουργία πλήρους ανάπτυξης” φέτος .

Το μεταλλείο έχει διχάσει τους κατοίκους από τις αρχές του 2011 , όταν η θυγατρική της Eldorado Gold Ελληνικός Χρυσός έλαβε την έγκριση της κυβέρνησης για εξόρυξη στη βόρεια χερσόνησο της Χαλκιδικής.

Ορισμένοι ισχυρίζονται ότι το ορυχείο θα πλήξει τον τουρισμό και θα απελευθερώσει τοξικές ουσίες, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι το εργο είναι καλό νέο ​​για την Ελλάδα, διότι θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα φέρει εκατοντάδες εκατομμύρια στην οικονομία.

Τοπικοί ακτιβιστές είπαν ότι ανησυχούν για την οικονομική επιβίωσή των κατοίκους γιατί η περιοχή όπου η καναδική μεταλλευτική εταιρεία σχεδιάζει να ανοίξει δύο νέα μεταλλεία, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό , την αλιεία , την κτηνοτροφία και τη μελισσοκομία .

“Συνολικά 3.000 στρέμματα δασικής έκτασης πρέπει να καθαριστούν για το μεταλλείο στις Σκουριές”, είπε στη Deutsche Welle ο Γιάννης Βεργίνης της Συντονιστικής Επιτροπής των Συλλόγων Σταγείρων Ακάνθου ενάντια στα μεταλλεία χρυσού . “Είναι παρθένο δάσος – και το μεγαλύτερο μέρος του έχει ήδη κοπεί”.

Η Eldorado ωστόσο , δήλωσε ότι μόνο 1.800 στρέμματα , θα πρέπει να κοπούν, ενώ υποσχέθηκαν ότι θα γίνει αναδάσωση των Σκουριών στη συνέχεια .

Με βάση τα στοιχεία που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της εταιρείας, το μεταλλείο στη θέση Σκουριές αναμένεται να ανοίξει το 2016 και να έχει διάρκεια ζωής 27 ετών .

Η Eldorado έχει επίσης μεταλλευτικά έργα στην Τουρκία , τη Ρουμανία , την Κίνα και τη Βραζιλία .

Πηγή: mining.com


3 απαντήσεις στο “Eldorado Gold: Αδειοδότηση για το Πέραμα μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές”

  1. ενώ βλέπει στην Χαλκιδική….. Η 34 ψήφοi των πολιτών στην χθεσινή ψηφοφορία στη Χαλκιδική είναι απολύτως υπεύθυνη, εν γνώσει των ολέθριων συνεπειών που θα έχει η ανοχή του το διεθνές τοκογλυφικό κεφαλαίο, των καταστροφέων του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής.

    Δηλαδή για να καταλάβουμε τι γίνεται …οι “πολίτες αγωνιστές” κατά του Μπόμπολα ψήφισαν έναν επιχειρηματία μέλος του ΣΕΒ για να τους σώσει από τα μεγάλα συμφέροντα;;;;;;;;;;;;;
    Γιατί η αριστερά θέλει να κερδίσει ο Πάχτας τις εκλογές;;;;;;;;;;;;;;;;; γιατί θέλει να κερδίσει ο Μπόμπολας τις εκλογές;;
    Περιμένουμε απαντήσεις ……….

  2. Όσο καιρό οι “πολίτες-αγωνιστές” και τα αριστερά τους κόμματα στις Σκουριές και Χαλκιδική ασχολούνταν με τα τερτίπια, για εκλογή ενός επιχειρηματία για την διεκδίκηση της Δημαρχίας από τον πνευματικό του πατέρα, τον Πάχτα..ο Μπόμπολας και το κράτος του συνέχιζε το έργο της καταστροφής των δασών και ποταμών της περιοχής. Είναι πια ολοφάνερο ότι τα κόμματα της αριστεράς κάνουν ό,τι περνάει από τα χέρια τους για να διευκολύνουν, με το αζημίωτο βέβαια-βλέπε εμφάνιση δημοσκοπήσεων ευνοϊκών, το σχέδιο του Μπόμπολα στην περιοχή….Και όταν η αριστερά μιλάει με επιχειρηματικούς όρους για την “κλιμάκωση” ενός αγώνα τότε το παιχνίδι είναι στημένο μεταξύ αγοράς και ζήτησης… Σ’αυτό το παιχνίδια μπορεί η αριστερά να πάρει κάποια δωράκια ..μακροχρόνια είναι η απόλυτα χαμένη…Και φοβάμαι πως ο ρόλος της “χαμένης” και του “θύματος” προτιμάει και διεκδικεί μόνο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.