Διαδραστικός χάρτης των δασών που εξαφανίζονται


Ο χάρτης είναι από εδώ. Το κόκκινο χρώμα δείχνει δασικές εκτάσεις που χάθηκαν μεταξύ 2000-2012 ενώ το μπλε δασικές εκτάσεις που προστέθηκαν στο ίδιο χρονικό διάστημα. Αφού ρίξετε μια ματιά στα ταχύτατα συρρικνούμενα δάση του βόρειου Καναδά και στις επιπτώσεις των πυρκαγιών του 2009 στην Πελοπόννησο, κάντε ζουμ στη ΒΑ Χαλκιδική. O χάρτης του υποβάθρου είναι του 2000, οι Σκουριές δεν είναι ακόμα ορατές και ο Κάκαβος είναι ένα από τα πιο πράσινα μέρη της Ελλάδας.

Για σύγκριση, δείτε την παρακάτω δορυφορική εικόνα της 30-11-2013. Η καρδιά του δάσους έχει αρχίσει να αποψιλώνεται. Οι τρεις περιοχές που σημειώνονται με βέλη είναι το εργοστάσιο εμπλουτισμού, το ανοικτό όρυγμα και η θέση του φράγματος Καρατζά. Υπενθυμίζουμε και τονίζουμε ότι βρισκόμαστε μόλις στην αρχή της καταστροφής. Όσοι έρθουν την Κυριακή στον Κάκαβο, θα πάρουν μια πρώτη γεύση της “ανάπτυξης” που ήρθε στη Χαλκιδική…

_ags_466701606

Το τελικό αποτύπωμα του έργου των Σκουριών θα είναι η περιοχή με πορτοκαλί χρώμα που φαίνεται στον επόμενο διαδραστικό χάρτη. Η έκταση είναι μεγαλύτερη από όλα τα γύρω χωριά μαζί. Πάνω στο χάρτη είναι σημειωμένα επίσης οι μελλοντικοί μεταλλευτικοί “στόχοι”, ο νέος ΧΥΤΕΑ του Κοκκινόλακκα, η στοά Μαντέμ Λάκκου-Ολυμπιάδας, το όριο της μεταλλευτικής περιοχής και το όριο του NATURA2000 του Στρατονικού όρους. Κάντε ζουμ για περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες.


5 απαντήσεις στο “Διαδραστικός χάρτης των δασών που εξαφανίζονται”

  1. ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ

    Με κοινή υπουργική απόφαση το μεγαλύτερο έγκλημα που διατελείται στη χώρα παίρνει σάρκα και οστά. Το υπουργείο περιβάλλοντος συστήνει Εθνικό μητρώο σημείων υδροληψίας. Ο ρόλος του εν λόγω φορέα έχει σαν σκοπό τον πλήρη έλεγχο επιφανειακών και υπόγειων υδάτων της χώρας. Το οποιοδήποτε φυσικό η νομικό πρόσωπο το οποίο θα ζητήσει την άντληση υδάτων θα παίρνει άδεια από τον εν λόγω φορέα.
    Ο βασικός σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι να πουλήσει σε ιδιωτικές εταιρίες όλα τα υδάτινα αποθέματα της χώρας. Εδώ και καιρό έχουμε αποκαλύψει τον σχεδιασμό για την πλήρη παραχώρηση των υδάτων σε ξένες εταιρίες που ως αποτέλεσμα θα έχει την στέρηση του Ελληνικού λαού ακόμη και στο πολυτιμότερο αγαθό που είναι το νερό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.