H “επένδυση χρυσού” στη Ζούγκλα (video). Η εταιρεία υπό διάλυση…


[vimeo=https://vimeo.com/62983186]

Mια εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου που ξεκίνησε στις 10:30 το βράδυ της Πέμπτης 28 Μαρτίου και τελείωσε ξημερώματα Παρασκευής στις 2:00. Θέμα η επίμαχη επένδυση της Eldorado Gold/AKTΩΡ στη Χαλκιδική.

Στο πάνελ των ομιλητών από την πλευρά της εταιρείας ήταν ο έχων το γενικό πρόσταγμα σύμβουλος επικοινωνίας κ. Κώστας Γεωργαντζής, ο χημικός μηχανικός κ. Γιάννης Τρικαλιώτης (πρόσφατη μεταγραφή από τη ΜΕΒΓΑΛ), ο τοπογράφος Κώστας Σουλτάνης και ο συνδικαλιστής μεταλλωρύχος κ. Χρήστος Ζαφειρούδας. Οι δυο άλλοι συνδικαλιστές/τηλεοπτικοί αστέρες, που είχαν εμφανιστεί στην προηγούμενη εκπομπή της Ζούγκλας και σε πολλές άλλες τηλεοπτικές εκπομπές, “κάηκαν” από τις κακές παρέες

Από την άλλη πλευρά, τους κατοίκους που αγωνίζονται να σώσουν τον τόπο τους εκπροσωπούσαν οι κύριοι Τόλης Παπαγεωργίου, Kώστας Ευθυμίου και Λάζαρος Τόσκας, η βουλευτής Χαλκιδικής κα Ιγγλέζη και κάποιοι από τους επιστήμονες που στηρίζουν τον δίκαιο αγώνα τους: Ο κ. Γιώργος Τριανταφυλλίδης, μηχανικός μεταλλείων-μεταλλουργός, επικουρος καθηγητής ΑΠΘ, ο κ. Σαράντης Δημητριάδης, γεωλόγος, ομότιμος καθηγητής ΑΠΘ, η κα Πέτη Πέρκα, συντονίστρια της Ομάδας Εργασίας του ΤΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας που έβγαλε το γνωστό αρνητικό πόρισμα για τη ΜΠΕ της Ελλ. Χρυσός. Όλα τα έξοδα, όπως πάντα, από την τσέπη τους.

Ο Μάκης ήταν ο γνωστός Μάκης. Στη διάρκεια της εκπομπής προσπάθησε να ξεδιπλώσει το θέμα αντικειμενικά ή τουλάχιστον ισορροπημένα. Δήλωνε “κατά της επένδυσης” αλλα “να τα βρουν οι αντίπαλοι” με την επένδυση σε λειτουργία! Ξέθαψε  και έκανε “σημαία” μια εργολαβική σύμβαση του 1998 μεταξύ της TVX και της δασολόγου Κατερίνας Ιγγλέζη. Η σύμβαση αφορούσε την “αποκατάσταση” ενός μεταλλευτικού χώρου στο Μαντέμ Λάκκο, όπου από πολλά  χρόνια δεν υπήρχε πια δάσος για να σωθεί, η δε προσπάθεια αποκατάστασης είχε την αναμενόμενη αποτυχία – όμως ο έμπειρος Μάκης την “αξιοποίησε” με τη γνωστή του μαεστρία, προσπαθώντας να δώσει την εντύπωση ότι η κα Ιγγλέζη τότε ήταν υπέρ της εξόρυξης… ακόμα και των Σκουριών που την εποχή εκείνη δεν ήταν ούτε σαν όνομα γνωστές. Το αμέσως επόμενο βράδυ, φίλοι μας πληροφόρησαν ότι ο Μάκης εμφανίστηκε στο κανάλι ΕΧΤRA, όπου έκανε απροκάλυπτη προπαγάνδα υπέρ της εταιρείας.

Η γενική εντύπωση που άφησε η εκπομπή ήταν ότι η εταιρεία βρίσκεται σε άμυνα και ότι αδυνατεί να αντιμετωπίσει τα συγκροτημένα επιχειρήματα της άλλης πλευράς. Ο Γενικός Διευθυντής κ. Στρατουδάκης εμφανίστηκε μόνο σε μαγνητοσκοπημένη συνέντευξη-κονσέρβα. Ο λαλίστατος επικοινωνιολόγος έπεφτε στο ένα ατόπημα μετά το άλλο (“Αφού το έργο θα γίνει, τι το μεμπτό υπάρχει στο ότι κόβουμε το δάσος πριν πάρουμε άδεια;”). Ο χημικός μηχανικός είχε κολλήσει στην καραμέλα “Στις Σκουριές δεν θα χρησιμοποιηθεί κυάνιο” (το ξέρουμε κ. Τρικαλιώτη, πότε δεν το ισχυριστήκαμε!), ολοφάνερα ανεπαρκής για να υποστηρίξει επιστημονικά την “επένδυση”.  Όλα τα βαριά ονόματα του επιστημονικού προσωπικού της EΛΛ. ΧΡΥΣΟΣ (Θεοδωρακόπουλος, Γαζέα, Περαντώνης), που πάντοτε μέχρι σήμερα την εκπροσωπούσαν στις δημόσιες εμφανίσεις της, προτίμησαν να απέχουν. Λογικό. Τώρα που έχει πλέον αποδειχθεί ότι η περίφημη επένδυση “μπάζει” από παντού, τώρα που γνωρίζουν ότι γνωρίζουμε, κανείς τους δεν θέλει να εκτεθεί σε δύσκολες ερωτήσεις. Τώρα που χάνουν το παιχνίδι, οι σοβαροί παίκτες της εταιρείας δεν κατεβαίνουν πλέον στο γήπεδο. Εξ’ού και η προχθεσινή εικόνα διάλυσης.

Η καλύτερη ατάκα της βραδιάς ανήκει στον κ. Πέτρο Στρατουδάκη: “Η μελέτη που κατατέθηκε για τις Σκουριές σε λίγο θα διδάσκεται στα πανεπιστήμια”, δήλωσε στη μαγνητοσκοπημένη του συνέντευξη. Και η απάτη του flash smelting κ. Στρατουδάκη;


0 απαντήσεις στο “H “επένδυση χρυσού” στη Ζούγκλα (video). Η εταιρεία υπό διάλυση…”

  1. Το γνωστό σκουλήκι κι ο γνωστός εκβιαστής ήταν αλλά πάει πέρασε , ευτυχώς πού έχασε την πανελλαδική εμβέλεια και δεν του έκατσε . Η αλήθεια βγαίνει στον αφρό πάντοτε .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.