Η Χρυσή Αυγή στο πλευρό των μεταλλωρύχων Κασσάνδρας… Συγχαρητήρια κύριοι, πιάσατε πάτο!


metaloryxoi__article

Από το επίσημο site της Χρυσής Αυγής

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής με αντιπροσώπους του Σωματείου Εργαζομένων Υπογειτών των Μεταλλείων Κασσάνδρας. Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, Πολύβιος Ζησιμόπουλος και Αντώνης Γρέγος υποδέχτηκαν με θέρμη τον Πρόεδρο του Σωματείου, Άγγελο Δεληγιόβα και τον Γραμματέα Γεώργιο Αρβανίτη.

Οι αντιπρόσωποι των εργαζομένων εξέθεσαν στους συναγωνιστές τις δύσκολες συνθήκες στις οποίες εργάζονται και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά. Εξέφρασαν την πεποίθηση πως η εξόρυξη χρυσού στην Χαλκιδική είναι μια πολύ σημαντική δραστηριότητα, η οποία δίνει εργασία σε χιλιάδες οικογένειες του νομού, δραστηριότητα που δεν πρέπει να παύσει. Επίσης, κατήγγειλαν πως έχουν γίνει δέκτες απειλών και κατατρομοκράτησης από γνωστούς αριστερούς κύκλους, γιατί επιμένουν να στηρίζουν την εργασία των μεταλλωρύχων στο νομό, κύκλοι που έχουν δαιμονοποιήσει τους εργαζομένους στην εξόρυξη χρυσού και τους αντιπροσώπους τους.

Οι συναγωνιστές δήλωσαν απερίφραστα την απόλυτη στήριξή τους στους εργαζόμενους και στα δίκαιά τους, καθώς και ότι θα στηρίξουν τα δίκαια αιτήματά τους εντός και εκτός Βουλής. Παράλληλα, εξέφρασαν την πάγια θέση της Χρυσής Αυγής πως η εκμετάλλευση του χρυσού στην Χαλκιδική γίνεται με όρους που δεν εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον. Η δραστηριότητα δεν πρέπει να παύσει μεν αλλά, η εξόρυξη του χρυσού πρέπει να γίνει από εταιρία που θα ελέγχεται κατά πλειοψηφία από το δημόσιο, στην οποία θα έχουν μερίδιο και λόγο οι εργαζόμενοι.

Διαβάστε περισσότερα:

40 απαντήσεις στο “Η Χρυσή Αυγή στο πλευρό των μεταλλωρύχων Κασσάνδρας… Συγχαρητήρια κύριοι, πιάσατε πάτο!”

  1. Πού είναι τώρα οι πληρωμένοι bloggers σαν τους ‘Πολίτες Αριστοτέλη’ (δηλαδή τα τσιράκια της El Dorado Gold και του εθνικού νταβά Μπόμπολα) για να δημοσιεύσουν τα αίσχη τους? Κρύβονται. Δεν πειράζει όμως. Θα το διαδώσουμε εμείς ΠΑΝΤΟΥ.

  2. Για προστασία ψάχνουν, ειναι προφανές. Συνέδεσαν το δικό τους ‘αγώνα’ με τα φασισταριά. Ωραίοι! Διαδώστε παντού! Η Χ.Α. τι έχει να πεί για το γεγονός ότι θα πάρουν το χρυσό οι ‘ξένοι’? Μούγκα στην στρούγκα γι άλλη μια φορά τα παιδάκια του συστήματος. Α ρε κουφάλες.

  3. ΕΥΓΕ!
    Καιρός ήταν να γίνει και αυτό, για να πέσουν και αυτές οι μάσκες.
    Τώρα μπορούμε να ξαναμάθουμε ότι θα ‘πρεπε να ξέρουμε ήδη από την ιστορία μας.
    Και αυτό είναι πολύ απλά ότι :
    Ακροδεξιά-φασιστοειδή στηρίζουν τις εταιρείες (αυτούς δλδ. που τους χρηματοδοτούν).
    Και οι εταιρείες στηρίζουν του φασίστες (αυτούς δλδ. που μπαίνουν τροχοπέδη σε κάθε δημοκρατικό αγώνα για ζωή και ελευθερία).
    Η ιστορία των μεταλλείων της διαπλοκής, της κλεψιάς του εκβιασμού, της καταστροφής του περιβάλλοντος και της υγείας μας, θα καταρρεύσει! Και θα πάρει μαζί της, εταιρίες, κλέφτες, ψεύτες, φασιστοειδή και δουλικούς εντολοδόχους.
    Οι αντιστεκόμενοι πολίτες πληθαίνουν, ενημερώνονται, διεκδικούν ένα βιώσιμο αύριο.
    ΜΕ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟ, ΦΤΑΣΑΜΕ ΩΣ ΕΔΩ!
    ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΟΥΛΗΜΑ!!
    ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!!!

  4. 1) Για antigoldgreece
    Επαναλαμβάνετε αυτό που κάνατε με την TVX : κάνατε ότι μπορούσατε για να χρεοκοπήσετε την εταιρία και μετά φωνάζατε που άφησε τους εργάτες απλήρωτους.
    Τώρα, αφού συκοφαντήσατε τους εργάτες ότι είναι τσιράκια του Μπόμπολα, τους ελεεινολογείτε που κατέφυγαν στη Χρυσή Αυγή για βοήθεια.
    Το ίδιο γίνεται με όλους όσους υποφέρουν από τους “επαναστάτες” του ΣΥΡΙΖΑ και τους αναρχικούς. Όλοι οι καταστηματάρχες από το φόβο του σπασίματος της βιτρίνας του μαγαζιού τους βρίσκουν καταφύγιο στους χρυσαυγίτες. Και μετά απορούμε πώς έφτασε η Χ.Α. στο 10%, πώς διάβολο και έγιναν οι Έλληνες φασίστες και χιτλερικοί.
    Τι είπαν οι εκπρόσωποι των εργατών; “έχουν γίνει δέκτες απειλών και κατατρομοκράτησης από γνωστούς αριστερούς κύκλους”.
    Φυσικά, με όλα όσα γράφω δε θέλω να δικαιολογήσω με κανένα τρόπο το ότι πήγαν στους ναζιστές για συμπαράσταση. Αυτή η πράξη τους είναι ένα μελανό σημείο στον αγώνα τους. Ας μην ξεχνάμε, όμως, ότι τη Χ.Α. την υποδέχτηκαν και οι μεταλλουργοί στον Ασπρόπυργο, με επικεφαλής τον πρόεδρο του σωματείου τους κ. Σιφωνιό, μέλος του ΠΑΜΕ.
    Η Χ.Α. θα δημαγωγεί πάντα και θα λαϊκίζει ότι είναι στο πλευρό των εργαζομένων. Ο Χίτλερ για να περάσει ευκολότερα το καπίστρι στους Γερμανούς εργάτες είχε αντιγράψει αποσπάσματα από το πρόγραμμα των μπολσεβίκων και έβγαζε πύρινους λόγους κατά των βιομηχάνων που τον ενίσχυαν. Το θέμα είναι με τις πράξεις τους οι αντιφασίστες να μην σπρώχνουν τον κόσμο στην αγκαλιά των φασιστών.
    Κατά τα άλλα, η Χ.Α. είναι απόλυτα σύμφωνη με ΟΛΗ την “αριστερά” : “η εξόρυξη του χρυσού πρέπει να γίνει από εταιρία που θα ελέγχεται κατά πλειοψηφία από το δημόσιο, στην οποία θα έχουν μερίδιο και λόγο οι εργαζόμενοι”. Δεν ξέρω η antigoldgreece πώς τη βλέπει αυτή την πρόταση.
    2) Για τον/την Skandalo,
    Είσαστε ένας κοινός συκοφάντης. Είναι τουλάχιστον συκοφαντικό και σίγουρα μεγάλη κακοήθεια να δηλώνετε ότι οι αντίπαλοί σας είναι “πληρωμένοι”. Αυτό είναι λασπολογία που ταιριάζει μόνο σε χρυσαυγίτες.

    • 1. Δεν έχουμε καμία σχέση με “επαναστάτες” του ΣΥΡΙΖΑ και με αναρχικούς. Όποιος συμμετέχει στον αγώνα συμμετέχει ως άτομο κι αφήνει απ΄έξω τον πολιτικό του προσανατολισμό. Το είπε άλλωστε κι ο Στρατουδάκης στη συνέντευξη τύπου στην Αθήνα, αδειάζοντας Άδωνη, Πάχτα και λοιπούς.

      2. Οι πρώην εργαζόμενοι της TVX δεν έμειναν τελικά απλήρωτοι γιατί τους πληρώσε ο Έλληνας φορολογούμενος δια του τιμήματος της “πώλησης” των μεταλλείων στην Ελληνικός Χρυσός που δεν πήρε το Δημόσιο αλλά πήγε για αποζημιώσεις. Αλητεία του Πάχτα, γιατί είχε υποχρέωση να ζητήσει τα λεφτά από τη μητρική εταιρεία TVX Gold-Kinross που δεν είχε πτωχεύσει και ήταν και “οικονομικός εγγυητής” της σύμβασης του δημοσίου με την TVX. Επιπλέον, το Δημόσιο έβαλε τους απολυμένους σε ειδικό πρόγραμμα “επανακατάρτισης” για να παίρνουν 800 ευρώ το μήνα συν βαρέα ένσημα, για να μην κάνουν τίποτα μέχρι να συνταξιοδοτηδούν. Το ύψος του προγράμματος που χρεώθηκε πάλι ο Έλληνας φορολογούμενος ήταν 28 εκ. ευρώ αρχικά και αυξήθηκε με τις παρατάσεις. Δε νομίζω ότι νιώθει αδικημένος κάποιος από αυτούς.

      3. Εμείς το έχουμε πει πολλές φορές ότι δεν επιδιώκουμε να κλείσουμε το παλιό μεταλλείο ώστε να μη χάσουν οι παλιοί εργαζόμενοι τις δουλειές τους. Το ότι η εταιρεία προσλαμβάνει κόσμο που δεν χρειάζεται για ένα έργο που είναι πολύ αμφίβολο αν θα γίνει, μονο σαν προσπάθεια διχασμού της κοινωνίας μπορεί να ερμηνευθεί.

      4. Οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις του έργου είναι οι ίδιες είτε ανήκει στο δημόσιο είτε σε ιδιώτη. Προφανώς.

    • Ασκανδάλιστος ή Βλαδίμηρος -2 (όπως έχει αναρτηθει το ίδιο σχόλιο στην Καλύβα)
      Διαπιστώνω έλλειψη κρίσης. Η επίσκεψή ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΕΝΟΣ ΕΚ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ είναι το ίδιο με την επίσκεψη ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΗΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΑΒΓΕΙΣ στους χαλυβουργούς στον Ασπρόπυργο? Δηλαδή τι περίμενες από τον Σιφωνιό? Να το παίξει ήρωας και να τους δείρει? Είπε και μια παπαριά «έχουμε μαζί μας όλη την Ελλάδα» και τέλος.

  5. Μόλις οι μαχαιροβγάλτες της Χ.Α. πήγαν στην Χαλυβουργική, ο αγώνας απομονώθηκε. Και αυτός ήταν ο σκοπός τους και βλακεία του ΠΑΜΕ να είναι απροετοίμαστα τα μέλη του και να μην έχουν άποψη απέναντι στους ναζί.

    Αυτή τώρα η ύστατη προσπάθεια του συστήματος να επιστρατεύει τους πληρωμένους φονιάδες -που έχουν συνήθως ασυλία από τα δικαστήρια (βλ. υπόθεση Κασιδιάρη, Βέροια κλπ κλπ)- για να στηρίξουν τον Μπόμπολα, ΘΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ βέβαια. Είναι κίνηση πανικού του συστήματος,μπροστά στο ενδεχόμενο να μην ανοίξει η “επένδυση”-θάνατος όπως στην TVX. ΑΣ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ η ELDORADO!! Κι ας πάρει μετά το κράτος το υπάρχον ορυχείο για να μην ανοίξει ποτέ το χρυσωρυχείο του θανάτου. Προφανώς με τέτοιο κράτος, θα γίνει πάλι ό,τι έκανε ο Πάχτας ως υφυπουργός και μετά από 10 χρόνια θα ξαναεπιχειρήσουν έφοδο οι αθεόφοβοι. Αλλά στην χειρότερη, θα έχουμε κερδίσει 10 χρόνια ζωής για εμάς και τα παιδιά μας.
    ΚΡΑΤΙΚΑ ΟΡΥΧΕΙΑ λοιπόν, αντί να θησαυρίζουν με τις λαμογιές των κυβερνήσεων οι ΑΕΡΙΤΖΗΔΕΣ ιδιώτες. Αφού, έτσι κι αλλιώς, με τις επιδοτήσεις οι φορολογούμενοι πληρώνουμε τις “ιδιωτικές” επιχειρήσεις.
    ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ επίσης: όχι χρυσωρυχεία θανάτου στις Σκουρίες.

    Στη βλαμμένη προπαγάνδα για τον ΣΥΡΙΖΑ και του αναρχικούς που…σπάνε λέει βιτρίνες μαγαζιών, απαξιώ να απαντήσω. Ασχέτως αν την έχουν φάει πολλοί πρώην Νεοδημοκράτες ψηφοφόροι και ψηφίζει 7% τους Ναζί. Εδώ άλλοι έχουν φάει την προπαγάνδα της ElDorado που τους αφορά και άμεσα. Θα σκαμπάζουν τίποτα για τις βιτρίνες στην Αθήνα; Τι να κάνουμε, κάποιοι καταπίνουν πιο βαθιά τα ρατσιστικά ψέματα που λίγο-πολύ είναι διαδεδομένα, άλλοι πάλι προτιμάνε “ψωμί-ελιά και Σαμαρά βασιλιά”, άλλοι λένε δεν είναι πραγματική ΝΔ ο Σαμαράς(!), οπότε καταλήγουν να ψηφίζουν και ΝΔ και Χ.Α. … Ό,τι πει η TV! Αλλά είναι μειοψηφία αυτοί οι “παραπλανημένοι”.Ελπίζω να ξυπνήσουν οι περισσότεροι.

    Με τις υγείες σου χρυσαυγίτη Ασκανδάλιστε! (αλήθεια εσύ είσαι με τους χριστιανούς ή με τους ελλάνιους φασίστες;)

  6. Ναι, κ. Σταρπακ, για προστασία ψάχνουν, όπως για προστασία ψάχνουν όλοι όσοι βλέπουν το ψωμί τους να κινδυνεύει από τους νοικοκυραίους που το έχουν εξασφαλίσει και θέλουν και το παντεσπάνι της οικολογίας και όλων των άλλων φαιδρών προσχημάτων, που πίσω τους κρύβεται η άρνηση της οποιασδήποτε εκβιομηχάνισης ή του οποιουδήποτε αναπτυξιακού έργου, είτε βιομηχανικού, είτε αναπλαστικού μιας περιοχής, είτε τουριστικού, είτε, είτε, είτε…
    Τα δε προσχήματα άπειρα : όλο και κάτι θα κινδυνεύει, πότε το περιβάλλον, πότε το πρόγραμμα Natura, πότε περιοχές ιδιαίτερου κάλλους, πότε προστατευόμενα είδη ζώων (για τις ανεμογεννήτριες είχαν πλάσει το μύθο για τα αγριοπούλια που έλκονταν από τις ανεμογεννήτριες, όπως οι πεταλούδες από το φως και συντρίβονταν – γιατί δε ζήτησαν να απαγορευτούν και οι πτήσεις των αεροπλάνων, είναι μυστήριο), πότε τα αρχαία, πότε, πότε, πότε… πότε ο Γιάννης δεν μπορεί, πότε … το δόντι του πονεί! (Αλήθεια, αυτό το τελείως απροστάτευτο είδος ζώου, το φουκαρά αφελή λαουτζίκο, αυτό το αναλώσιμο είδος, που το σπρώχνουν οι επιτήδειοι να τρώει το ξύλο και τα δακρυγόνα, για να κάνουν αυτοί τη δουλειά τους, αυτό ποιος θα το προστατεύσει;).
    Φυσικά και είναι απόλυτα κατακριτέοι για την πράξη τους. Καμιά δικαιολογία δε βρίσκω να ευσταθεί. Αλλά, το λέω εγώ που έχω εξασφαλίσει το ψωμί μου και, από την άλλη, προσπαθώ να καταλάβω τι σημαίνει να μη σε αφήνουν να εξασφαλίσεις το ψωμί σου και τι ακριβώς μπορεί να σημαίνει η παροιμία «ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται» και τι εννοεί ο Μπρεχτ όταν λέει «το μοναδικό προστάτη του κανείς δεν τον αφήνει».
    Φυσικά, ανατρίχιασα όταν είδα στη φωτογραφία εκπρόσωπους εργατών δίπλα-δίπλα με τους μαχαιροβγάλτες, αλλά, θυμάμαι και τον Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ, που γράφει στον «Γκάτσμπι» : Όταν ετοιμάζεσαι να επικρίνεις κάποιον, να θυμάσαι ότι δε βρήκαν όλοι οι άνθρωποι τις δικές σου ευκαιρίες.
    Λέτε : «Συνέδεσαν το δικό τους ‘αγώνα’ με τα φασισταριά». Και μάλιστα βάζετε τη λέξη «αγώνας» σε εισαγωγικά. Δηλαδή, εννοείται πως ο αγώνας υπέρ της βιομηχανίας δεν είναι αγώνας, ενώ είναι αγώνας ο αγώνας κατά της βιομηχανίας. Και οι δύο αγώνες είναι χωρίς εισαγωγικά, μόνο που ο ένας είναι προοδευτικός και ο άλλος αντιδραστικός, ο ένας έχει τη βάση του στο παρελθόν και ο άλλος στο παρόν και στο μέλλον, ο ένας είναι αναπτυξιακός για να πάψουμε κάποτε να είμαστε Ψωροκώσταινα και ο άλλος για να παραμείνουμε στον αιώνα τον άπαντα.
    Και όσο για το ποιοι συνδέουν τον «αγώνα τους με τα φασισταριά», μην είστε τόσο φειδωλός στο να γράφετε την αλήθεια. Πώς ξεχάσατε την υποστήριξη της Χρυσής Αυγής στους χαλυβουργούς; Άραγε διαμαρτυρηθήκατε, τότε, για τα χειροκροτήματα στον Κασιδιάρη; Καταδικάσατε με την ίδια αυστηρότητα τη στάση τους, που όλο και θα έπρεπε να ήταν διαφορετική μια και την καθοδήγηση της απεργίας την είχε αναλάβει εργολαβικά το ΠΑΜΕ και ο ίδιος ο πρόεδρος του σωματείου ο ΠΑΜΕίτης Σιφωνιός έδωσε το μικρόφωνο στον Κασιδιάρη και τον χειροκρότησε για τα συγκινητικά λόγια που είπε. Κι αν δεν το κάνατε τότε, είναι ευκαιρία να το κάνετε τώρα, για να δουν όλοι ότι είσαστε αμερόληπτος και καταδικάζετε την αναζήτηση προστατών «από όπου και αν προέρχεται».
    Ας δούμε, όμως και τι είπε η Χρυσή Αυγή.
    Τα «παιδάκια του συστήματος» δήλωσαν ξεκάθαρα : «η εκμετάλλευση του χρυσού στην Χαλκιδική γίνεται με όρους που δεν εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον», δηλαδή, τοποθετήθηκαν ενάντια στη συγκεκριμένη σύμβαση με την «Ελληνικός Χρυσός». Επομένως, άδικα τους βρίζετε, τα ίδια λέτε κι εσείς.
    Η Χ.Α., αμέσως παρακάτω, έκανε μια πολύ «αριστερή» πρόταση : «Η δραστηριότητα δεν πρέπει να παύσει μεν αλλά, η εξόρυξη του χρυσού πρέπει να γίνει από εταιρία που θα ελέγχεται κατά πλειοψηφία από το δημόσιο, στην οποία θα έχουν μερίδιο και λόγο οι εργαζόμενοι». Νομίζω ότι αυτή την πρόταση θα την υπέγραφαν με χέρια και με πόδια όλες οι οργανώσεις και τα κόμματα της «αριστεράς», που έχουν δαιμονοποιήσει κάθε μεγάλη ιδιωτική επιχείρηση (οι μικρές φαίνεται καλά διευθύνονται από ιδιώτες) και ζητάνε να τις αναλάβει το κράτος, γιατί, όπως φαίνεται εκεί το κέρδος παύει να είναι καπιταλιστικό και γίνεται κέρδος του λαού, ίσως και σοσιαλιστικό. Τελικά, τα «φασισταριά» είναι απεχθή όταν δέχονται τους εργάτες στα γραφεία τους. Όταν κρατάνε την ίδια στάση με την «αριστερά» είναι οκ.
    Αλήθεια, εσείς, κ.Σταρπακ, διαφωνείτε με όλα αυτά; Εγώ διαφωνώ για την «κρατική επιχείρηση» εξόρυξης κι από την άλλη μεριά, με αφήνει παγερά αδιάφορο αν το χρυσό θα τον πάρουν οι Έλληνες καπιταλιστές ή οι ξένοι. Αυτά απασχολούν τους εθνικιστές (Χ.Α., ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και όλη την «αριστερά», ΑΝΕΛ, Μίκη, κλπ.).

  7. antigoldgreece
    1) Δεν έγραψα ότι έχετε σχέση με «επαναστάτες» του ΣΥΡΙΖΑ και με αναρχικούς. Απλώς, έδειξα με άλλο ένα παράδειγμα πώς στρέφεται ο κόσμος προς τη Χ.Α. Τι να κάνουμε; Η Χ.Α. το παίζει προστάτης των αδικημένων, είτε τους κυνηγάνε «αριστεροί», είτε αναρχικοί, είτε οικολόγοι. Προχτές, μου έλεγε μια ηλικιωμένη κυρία, κατά τα άλλα δημοκράτισσα, πως σκεφτόταν να ζητήσει από τους χρυσαυγίτες να τη συνοδεύσουν στην τράπεζα για να πάρει τη σύνταξή της! Κάποια εποχή ήταν μόδα στους αναρχικούς να αχρηστεύουν τα αυτόματα μηχανήματα των τραπεζών, όπου πήγαιναν οι συνταξιούχοι για τη σύνταξή τους, για να γλιτώνουν την ουρά στις τράπεζες. Μόλις έβλεπαν το μηχάνημα μπλοκαρισμένο και αποκάτω ζωγραφισμένο το γνωστό «αλφάδι» των αναρχικών, αμέσως πήγαινε το μυαλό τους στον εχθρό των αναρχικών, τη Χ.Α.
    Λες πως όποιος συμμετέχει στον αγώνα κατά της εξόρυξης χρυσού, συμμετέχει ως άτομο, αφήνοντας απέξω τον πολιτικό του προσανατολισμό. Μ’ αυτό εννοείς πως το κίνημά σας είναι απολίτικο ή υπεράνω πολιτικής; Αυτό δεν είναι σωστό. Κάθε κίνημα έχει μια ορισμένη πολιτική. Εξάλλου, οι ίδιοι δηλώνετε ότι η εξόρυξη χρυσού «είναι πολιτικό πρόβλημα και είναι αυστηρά μεταξύ των τοπικών κοινοτήτων και της κυβέρνησης». Εσείς, βέβαια, μπορεί να δηλώνετε ότι δεν κάνετε κομματικό αγώνα (γιατί πολιτικό, κάνετε), αλλά, το να συσπειρώνετε «άτομα» που ακολουθούν διάφορα κόμματα, που έχουν όμως την ίδια γραμμή πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, απλά, κάνετε ένα πολιτικό μέτωπο, που δεν τολμούν να το κάνουν ξεκάθαρα τα συγκεκριμένα κόμματα, για πολύ ευνόητους λόγους. Πώς να παλέψει δίπλα-δίπλα ένας αναρχικός με έναν χρυσαυγίτη και έναν κνίτη κι ένα δημαρίτη (κι η ΔΗΜΑΡ επίσημα στο μέτωπο είναι) κι ένα καμμενίτη κι ένα συριζαίο; Με το κόλπο του απολιτίκ ή του ακομμάτιστου, όλοι αυτοί συνυπάρχουν και αγωνίζονται μαζί, ενώ αν κατέβαιναν οι μεν με το «αλφάδι», οι δε με σφυροδρέπανα, ή άλλα εχθρικά σύμβολα, θα γινόταν μύλος, όπως παραλίγο να γινόταν στην Κερατέα, όπου οι ανάρχες θέλησαν να βγάλουν τα γαλανόλευκα σημαιάκια και τους την έπεσαν οι χρυσαυγίτες.
    2) Για τους απλήρωτους εργαζόμενους.
    Γράφω «κάνατε ότι μπορούσατε για να χρεοκοπήσετε την εταιρία και μετά φωνάζατε που άφησε τους εργάτες απλήρωτους». Εσείς δεν απαντάτε τίποτα σ’ αυτό και μου λέτε ότι δεν έμειναν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι, γιατί πήραν τα λεφτά που έδωσε η νέα εταιρία! Και ποιος φταίει που αυτά τα λεφτά δεν τα πήρε το δημόσιο αλλά κάλυψαν τα δεδουλευμένα που έμειναν απλήρωτα. Αλλά, το θράσος συνεχίζεται. Τώρα φταίει ο «αλήτης» ο Πάχτας, που δε στράφηκε κατά της μητρικής εταιρίας, που ήταν και «οικονομικός εγγυητής» της TVX για τη σύμβασή της με το δημόσιο. Έτσι, ε; Είχε εγγυηθεί ότι θα καλύψει την εταιρία και στην περίπτωση της πτώχευσης; Ο εγγυητής εγγυάται την τήρηση των υποχρεώσεων του οφειλέτη σε περίπτωση που αυτός, υπαίτια και δόλια, δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του, όχι όταν πτωχεύσει. Ο οφειλέτης που χρεοκοπεί μόνο αν η χρεοκοπία είναι υπαίτια και δόλια καλύπτεται από τον «οικονομικό εγγυητή», αλλιώς δεν έχει καμιά ευθύνη.
    Πάντως την ευθύνη που έμειναν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι την έχουν αυτοί που συνειδητά δούλεψαν για να χρεοκοπήσει η TVX, δηλαδή, το Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων, δηλαδή, η antigoldgreece.
    3) Εσείς δε θέλετε να κλείσετε το παλιό μεταλλείο, αλλά, δε θέλετε να γίνει το νέο! Αυτό είναι υποχώρηση από τις αρχές σας, που (εσείς το γράφετε) απαιτούν να μη γίνει εξόρυξη χρυσού πουθενά. Δε θέλετε να χαθούν θέσεις εργασίας, αλλά, να μη δημιουργηθούν νέες. Το «παλιό» μεταλλείο δε ρυπαίνει, δε χρησιμοποιεί κυάνιο ή αρσενικό;
    Το πιο αστείο είναι ότι κάνετε το παν για να μη φτιαχτεί το «νέο» μεταλλείο και συγχρόνως κατηγορείτε την εταιρία ότι «προσπαθεί να διχάσει την κοινωνία» (!) με τον εξής σατανικό τρόπο : «προσλαμβάνοντας κόσμο που δε χρειάζεται» για «ένα έργο που είναι πολύ αμφίβολο αν θα γίνει», όταν την «αμφιβολία» την εγγυάται η δράση σας!!! Τι να πει κανείς;
    4) Λέτε : «Οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις είναι ίδιες είτε ανήκει στο δημόσιο είτε σε ιδιώτη».
    Ναι, συγνώμη, ξέχασα ότι πάγια θέση σας είναι ότι στην Ελλάδα δεν επιτρέπεται να εξορυχθεί χρυσός, γιατί είναι ακατάλληλη χώρα για μεγάλα έργα. Γράφετε κατά λέξη : «Η σημασία της απόφασης για την Ολυμπιάδα είναι πολύ ευρύτερη από το συγκεκριμένο έργο. Κατά την άποψή μας, αυτή η απόφαση απαγορεύει πραγματικά όλα τα μεταλλευτικά έργα μεγάλης κλίμακας».
    Μόνο, να μην οχυρώνεστε πίσω από τις «περιβαλλοντικές επιπτώσεις», γιατί δεν έχουν σημασία για σας. Γράφετε : «Οι μεταλλευτικές εταιρίες προσπαθούν να παρουσιάσουν σχέδια ορυχείων που δε θα σκοντάψουν στο ΣτΕ, αλλά, η αλήθεια είναι ότι αντιμετωπίζουν τρομερές δυσκολίες. Τα σχέδια εξόρυξης χρυσού στις Σάπες και στο Πέραμα έχουν βαλτώσει εδώ και χρόνια. Η Greenwich Resources, ιδιοκτήτης του έργου των Σαπών, προσπάθησε να ξεπεράσει το εμπόδιο του ΣτΕ αποκλείοντας το κυανιούχο άλας από τη μέθοδο επεξεργασίας, συμβιβαζόμενη με μια σημαντικά μειωμένη ανάκτηση χρυσού. Αυτή η κίνηση δεν ηρέμησε την αντίδραση στο έργο».

    • 1) Γιατί πτώχευσε η TVX?

      Επειδή εμείς “κάναμε ότι μπορούμε για να την πτωχεύσουμε”; Και τι ακριβώς ήταν αυτό; Το ότι προσφύγαμε (ο Δήμος Σταγείρων-Ακάνθου) στο ΣτΕ; Δεν είναι αυτό δικαίωμα του κάθε Έλληνα πολίτη και μάλιστα η μοναδική του διέξοδος για την ακύρωση αντισυνταγματικών (άρα παράνομων) πράξεων της Διοίκησης;

      Πάμε παρακάτω: γιατί πτώχευσε η TVX?

      Μετά το έργο της Ολυμπιάδας, το Δεκέμβριο του 2002 ακυρώθηκε από το ΣτΕ και η έγκριση της εξόρυξης στις Μαύρες Πέτρες για τυπικούς λόγους. Οι τυπικοί λόγοι διορθώθηκαν αμέσως και το Φεβρουάριο του 2003 βγήκε νέα ΚΥΑ Έγκρισης Περιβ. Όρων για τις Μαύρες Πέτρες. Άρα λοιπόν η TVX είχε άδεια για τις Μαύρες Πέτρες που ήταν σε ισχύ και μπορούσε να συνεχίσει την εκμετάλλευση του μεταλλείου, ώστε να πληρώσει και τους εργαζόμενους και τους προμηθευτές και τα ασφαλιστικά ταμεία. Η TVX ΕΠΕΛΕΞΕ να μην το κάνει και η πτώχευση δεν ήταν παρά μια στρατηγική εξόδου από την Ελλάδα. Άρα ναι, η πτώχευση ήταν δολία!

      Στη συνέχεια βρέθηκε μια ενδοτική (λέγε με Πάχτα) κυβέρνηση που αντί να καταγγείλει την δολία πτώχευση και να διεκδικήσει τα χρωστούμενα (και την αποκατάσταση των ζημιών στο περιβάλλον), τους τα χάρισε όλα και φόρτωσε τα χρέη στις πλάτες των φορολογουμένων. Οι φορολογούμενοι φορτώθηκαν και το καταπληκτικό “πρόγραμμα επανακατάρτισης” των απολυμένων που δεν είχε κανένα λόγο να γίνει. Αν νοιαζόταν για τους εργαζόμενους ο κ. Πάχτας θα μπορούσε να υποχρεώσει τη νέα εταιρεία να τους ξαναπροσλάβει.

      Για να καλύψει το γεγονός ότι οι δυο συμβάσεις (εξωδικαστικού συμβιβασμού και μεταβίβασης) είναιΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΦΗ ΩΣ ΤΑ ΝΥΧΙΑ, ο Πάχτας έβαλε τη Βουλή να τις κυρώσει με νόμο. Πού θα πάει, κάποτε θα αποκαλυφθούν όλα!

      2) Ναι, έχουμε κάνει μια υποχώρηση από τις παλιές μας θέσεις όσον αφορά το παλιό μεταλλείο, για να μην απολυθούν οι παλιοί εργαζόμενοι. Μας κατηγορείς γι’αυτό;

      Από τους “νέους” εργαζόμενους, αυτούς που πήρε η εταιρεία τον τελευταίο χρόνο, τους περισσότερους τους πήρε μόνο για να δημιουργήσει εντυπώσεις και να τους βάλει απέναντι στους συμπολίτες τους που διαφωνούν με το έργο. ΔΕΝ τους χρειάζεται όλους σε αυτή τη φάση και όποιος θέλει ας με διαψεύσει. Σύμφωνα με τη ΜΠΕ, στην πλήρη ανάπτυξη όλων των έργων (υπόγεια εξόρυξη στην Ολυμπιάδα, επιφανειακή+υπόγεια εξόρυξη στις Σκουριές, εργοστάσιο εμπλουτισμού στις Σκουριές, εργοστάσιο εμπλουτισμού και μεταλλουργίας στο Μαντέμ Λάκκο, νέο λιμάνι στο Στρατώνι) που θα γίνει μετά από 8 χρόνια, οι εργαζόμενοι θα είναι συνολικά 1300. Ποιον νομίζουν ότι κοροϊδεύουν που τώρα έχουν πάρει (λένε) 1200; Να κάνουν τι;

      3) Το έργο είναι αμφίβολο αν θα γίνει επειδή έχει ξεσηκώσει εναντίον του την κοινωνία λόγω της κλίμακας και των επιπτώσεών του. Ποιος φταίει γι’αυτό, ο κόσμος ή το ίδιο το έργο; Α ξέχασα, φταίμε “εμείς”!

      4) “…η επιχειρηθείσα από την διοίκηση με την έκδοση της προσβαλλομένης πράξεως στάθμιση μεταξύ του προσδοκώμενου οφέλους από την εκτέλεση του έργου και της επαπειλούμενης βλάβης στο φυσικό περιβάλλον από την κατασκευή και λειτουργία του είναι πλημμελής και παραβιάζει την αρχή της βιώσιμης αναπτύξεως. Kαι τούτο για τον λόγο ότι, το αναλισκόμενο για την κατασκευή του έργου φυσικό κεφάλαιο, δηλαδή δασικές εκτάσεις, υδατορέματα και ο εν γένει καταλαμβανόμενος από τις εγκαταστάσεις χώρος καθώς και οι επαπειλούμενοι από την λειτουργία του κίνδυνοι, ενόψει της επιλεγείσης μεθόδου παραγωγής του χρυσού, εμφανίζονται δυσανάλογοι εν σχέσει προς το προσδοκώμενο όφελος από την εισαγωγή στην χώρα νέας τεχνολογίας για την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου και την αύξηση της απασχολήσεως του εργατικού δυναμικού της περιοχής, που είναι τα προκύπτοντα από τον φάκελο και ληφθέντα υπ’όψιν από την διοίκηση οφέλη από την εγκατάσταση. Συνεπώς, η προσβαλλομένη πράξη, που παρίσταται ως προϊόν πλημμελούς σταθμίσεως μεταξύ αφενός σκοπών θαλπομένων μεν από τον νόμο και το Σύνταγμα αλλά όχι επαρκών να αντισταθμίσουν την επαπειλούμενη βλάβη του φυσικού περιβάλλοντος και αφετέρου της τελευταιας αυτής βλάβης, είναι μη νόμιμη και πρέπει να ακυρωθή”.

      613/2002. Ωραία απόφαση!

  8. Fokas
    Φυσικά και δεν είναι το ίδιο πράγμα η επίσκεψη του προέδρου και του γραμματέα ενός σωματείου των εργαζομένων με την επίσκεψη αντιπροσωπείας της Χ.Α. Στην πρώτη περίπτωση πάνε επίσκεψη οι εκπρόσωποι των εργατών, στη δεύτερη δέχονται επίσκεψη οι εργάτες.
    Υπάρχουν όμως και άλλες διαφορές, που δεν τις είδες.
    Στην πρώτη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με αντιπροσώπους των εργατών, που με την ιδιότητα αυτή επισκέπτονται τα γραφεία της κοινοβουλευτικής ομάδας ενός κόμματος με δύναμη 10%, για να ζητήσουν συμπαράσταση σε έναν αγώνα ζωής και θανάτου, όντας επικηρυγμένοι από τους «αριστερούς» που τους βρίζουν πατόκορφα.
    Στη δεύτερη περίπτωση, επισκέπτεται τους απεργούντες χαλυβουργούς στην κατάληψή τους, όχι το κόμμα «Χρυσή Αυγή», αλλά, «Κλιμάκιο συναγωνιστών από την Κεντρική Διοίκηση της Χ.Α.», δηλαδή, από τη συμμορία των μαχαιροβγαλτών (ο Κασιδιάρης τότε δεν ήταν βουλευτής).
    Μ’ αυτό που γράφω δε θέλω καθόλου να δικαιολογήσω την επίσκεψη των αντιπροσώπων των εργατών. Ήταν μια απαράδεκτη ενέργεια το να ζητάνε συμπαράσταση από ναζιστές. Μόνο που ζητάμε από απλούς εργάτες να έχουν αναπτυγμένη πολιτική συνείδηση, ενώ δεν το ζητάμε από τον κ. Σιφωνιό, πολιτικοποιημένο πρόεδρο σωματείου εργατών και μέλος του ΠΑΜΕ, δηλαδή, κατά τεκμήριο (!), συνειδητοποιημένο κομμουνιστή (Παναγία μου, τι γράφω, ο έρημος!).
    Κανείς δεν του ζήτησε να το «παίξει ήρωας και να τους δείρει» (άσε που και μόνο τον Κασιδιάρη, που διδάσκει πολεμικές τέχνες στους χρυσαυγίτες, θα ήταν δύσκολο να τον δείρει). Ζητάμε, όμως, να τους πει ότι δεν είσαστε ευπρόσδεκτοι, ή, τουλάχιστον, να αποχωρήσει επιδεικτικά, παίρνοντας μαζί του και τους συντρόφους του, ώστε να απομονωθούν οι φασίστες.
    Αυτός, όμως, όχι μόνο δεν έκανε τίποτα από αυτά, αλλά, αντίθετα, έδωσε μικρόφωνο στον Κασιδιάρη (που τότε ήταν ακόμα υπόδικος για ληστεία και μαχαίρωμα), τον χειροκρότησε και είπε αυτή την άστοχη (κατ’ εσένα) φράση «έχουμε μαζί μας όλη την Ελλάδα».
    Αν προσθέσει κανένας τη συμπεριφορά του Σιφωνιού στη στάση που κράτησε ο Χαλβατζής στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, όπου εξεταζόταν αν η συμπεριφορά των χρυσαυγιτών βουλευτών συνάδει με τη συμπεριφορά Έλληνα βουλευτή, μπορεί κανένας να καταλάβει πολλά. Ο Χαλβατζής, αφού – παρεπιμπτόντως – τάχθηκε κατά της κήρυξης της Χ.Α. εκτός νόμου (που είχε προταθεί στον Τύπο, όπως είπε) ψήφισε «λευκό» και όπως γράφει ο Ριζοσπάστης : Στη συνέχεια της συζήτησης ο Σπ. Χαλβατζής υπογράμμισε ότι «είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζει η Βουλή τέτοια προβλήματα. Χρειάζεται αρκετός προβληματισμός. Χρειάζεται μεγαλύτερη νηφαλιότητα».
    Ε, βέβαια, το ΚΚΕ δεν έχει ακόμα (!) προβληματιστεί αρκετά πάνω στο θέμα του φασισμού. Αυτό είναι κατανοητό. Το φαινόμενο του φασισμού είναι πολύ καινούργιο και ένα σωστό κόμμα δεν πρέπει να βγάζει βιαστικά συμπεράσματα. Εκείνο που φαίνεται κάπως περίεργο είναι το ότι χρειάζεται «μεγαλύτερη νηφαλιότητα». Τι εννοούσε ο Σπύρος; Μήπως ότι εκείνη τη στιγμή ήταν πιωμένος και δεν ήθελε να αποφασίσει για ένα τόσο σοβαρό θέμα στην κατάσταση που βρισκόταν;
    Ας προσέξει λίγο το κόμμα τα ανησυχητικά φαινόμενα αλκοολισμού, που παρατηρούνται τελευταία ανάμεσα στα μέλη και στελέχη του, γιατί κάποιος δικαιολόγησε τη συμπεριφορά του Σιφωνιού απέναντι στους χρυσαυγίτες με το ότι ο Σ. τα «είχε τσούξει».
    Από την άλλη, έχουμε και την κα Κανέλλη που δεν έκανε μήνυση στον Κασιδιάρη για το ξύλο που της έριξε. Βέβαια, μπορεί να πει κανείς ότι μια γυναίκα γνωστή για τη μεγαλοψυχία της σαν τη Λιάνα στάθηκε στο ύψος της και τον περιφρόνησε. Όμως…

    • Επανέρχομαι με άλλη διαπίστωση. ‘Έχεις άγνοια σε μερικά θέματα και προκατάληψη. Προκατάληψη δηλώνει η πεποίθηση σου πως δεν υπάρχει συνειδητοποιημένος κομμουνιστής ή ότι ο Σιφωνιός δεν είναι ένας από αυτούς καθώς και στην μπηχτή πως ήμαστε κόμμα αλκοολικών. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο.
      Για τις απορίες σου περί λευκού του Χαλβατζή, περί Σιφωνιού και μη κατάθεσης μήνυσης από πλευράς της Λιάνας θα σου απαντήσει ο Παφίλης στο βίντεο που κοινοποιώ.
      Οικονόμου: Μισό λεπτό γιατί σήμερα είναι και η Βάρκιζα σήμερα, σας θυμίζω.
      Παφίλης: Ναι, από αυτά έχουμε βγάλει συμπεράσματα.
      Οικονόμου (ειρωνευόμενος): Έχετε βγάλει συμπεράσματα..ελπίζω, ελπίζω να έχετε βγάλει.
      Παφίλης: Έχουμε βγάλει συμπεράσματα να το ξέρετε και τέτοια λάθη δεν ξανά κάνουμε. Τέτοια λάθη δεν ξανακάνουμε, έχουμε μελετήσει την ιστορία, και του σοσιαλισμού όσο μπορέσαμε, δώσαμε απαντήσεις…έχουμε μελετήσει και την δική μας εμπειρία και με τις θέσεις που διατυπώνουμε για το συνέδριο δίνουμε απάντηση ολοκληρωμένη και ήμαστε ποιο έμπειροι.

      http://www.youtube.com/watch?v=ylYdnDj4hRo#t=21m13s

      Αν δεν μπορείς να καταλάβεις τι λέει δεν μπορώ να σε βοηθήσω παραπάνω.

      Υ.Γ. Η Χρεισεί Αβγοί δεν πήρε 10% στις εκλογές. Πήρε 6,97% και 21 έδρες (δεν με νοιάζει τι λένε οι στημένες δημοσκοπήσεις που κατευθύνουν τα πρόβατα).

  9. Fokas
    Με κατηγορείς για άγνοια και προκατάληψη. Ας αφήσουμε την άγνοια, που, αφενός είναι μια γενική και αόριστη κατηγορία και αφετέρου δεν είναι και καθαυτό κατηγορία και ας δούμε την προκατάληψη. Ναι, είμαι προκατειλημμένος απέναντι σε ένα κόμμα-απατεώνα, που εκτός από τα ψέματα που διαδίδει συνέχεια, κάνει και ιδεολογικό λαθρεμπόριο και στο όνομα του κομμουνισμού περνάει καθαρά αστικές ιδέες και συγχρόνως κάνει τη μεγαλύτερη ζημιά στο κίνημα εξυμνώντας ακόμα και σήμερα ένα φασιστικό-ιμπεριαλιστικό καθεστώς που το ονομάζει «υπαρκτό σοσιαλισμό». Ένα κόμμα, που ακόμα και σήμερα, έχει το θράσος να λέει πως τα σοβιετικά τανκς εισέβαλαν στην Τσεχοσλοβακία για να σώσουν το σοσιαλισμό! Φυσικά και δεν υπάρχει ανάμεσα στα στελέχη, στα μέλη και στους οπαδούς αυτού του κόμματος κανένας συνειδητοποιημένος κομμουνιστής, γιατί ισχύει αυτό που έλεγαν παλιά για τους κνίτες : Δεν μπορεί κάποιος να είναι έξυπνος, κνίτης και μαρξιστής (γιατί, πάντα, οι δύο ιδιότητες θα αποκλείουν την τρίτη).
    Για το Σιφωνιό ισχύει το ίδιο. Πέρα, όμως, από αυτό, η κριτική μου περιορίζεται στη στάση του απέναντι στο συγκεκριμένο επεισόδιο με τη Χ.Α., δεν έχω άλλα στοιχεία για να τον κρίνω.
    Ούτε κάνω καμία μπηχτή για «κόμμα αλκοολικών». Απλά, ειρωνεύομαι και αυτόν που πήγε να αθωώσει το Σιφωνιό λέγοντας πως «τα είχε τσούξει» και το Χαλβατζή, που είπε ότι για να κρίνει τη Χ.Α. χρειαζόταν «νηφαλιότητα».
    Δεν κατάλαβα γιατί με παρέπεμψες («για τις απορίες μου περί λευκού του Χαλβατζή, κλπ.») στο βίντεο που «κοινοποίησες». Ούτε λέξη δεν υπάρχει, ούτε καμία αναφορά του Παφίλη για το Χαλβατζή, το Σιφωνιό, ή την Κανέλη. Μήπως ήταν σε άλλο βίντεο;
    Όπως δεν κατάλαβα σε τι από όσα έγραψα απευθύνεται το απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα του βίντεο που μας δίνεις.
    Όσο για το ίδιο το βίντεο, θα μιλήσω μόνο για την πρώτη φράση του Παφίλη.
    Πρώτα-πρώτα, να παρατηρήσω ότι η συνέντευξη του Παφίλη γίνεται στον τρισκατάρατο ΣΚΑΪ, που το ΚΚΕ βρίζει καθημερινά πατόκορφα.
    Παραθέτω ένα μικρό δείγμα :
    Αθλιος πρωταγωνιστής ο «ΣΚΑΪ»
    Η προπαγάνδα των αστικών ΜΜΕ έδειξε για άλλη μια φορά την αθλιότητά της παρουσιάζοντας την οργανωμένη, προσχεδιασμένη από κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς δολοφονική επίθεση στη διαδήλωση του ΠΑΜΕ, με νεκρό συνδικαλιστή του. Επιδίωξη, να στοχοποιήσουν το ΠΑΜΕ, τα ταξικά συνδικάτα. Πρωταγωνιστής ο «ΣΚΑΪ», που μιλούσε όλη μέρα χτες για «κόκκινη δύναμη καταστολής», σπρώχνοντας στο χτύπημα της διαδήλωσης, και ότι το ΠΑΜΕ «δεν είναι αθώο» για τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε.
    Από την άλλη, δύο «αντικειμενικοί» δημοσιογράφοι, από τους οποίους ο ένας «αναθεωρητής κομμουνιστής», αλλά και οι δύο αμιλλώμενοι ποιος θα δώσει την καλύτερη πάσα στον καλεσμένο τους («Ρ», 21/10/2011).
    Πάμε (ή ΠΑΜΕ), λοιπόν.
    «Εμείς δεν κρύψαμε ποτέ ότι υποστηρίζουμε τους αγώνες και των αγροτών και των εργαζομένων και όλων», λέει ο μαχητικός Παφίλης, που προειδοποίησε ΟΛΟΥΣ τους βουλευτές ότι «δε θα βρίσκουν ελικόπτερο» (φυσικά, είπε «μερικοί δε θα βρίσκουν…», αλλά όταν απευθύνεσαι προς ΟΛΟΥΣ τους βουλευτές, το «μερικοί» αφορά όλους).
    Η φράση αυτή του κ. Παφίλη δείχνει ότι το διαζύγιο του ΚΚΕ με το μαρξισμό και την εργατική τάξη είναι οριστικό και αμετάκλητο. Η εργατική τάξη όταν παλεύει μέσα στην αστική κοινωνία για να ανατρέψει την αστική κυριαρχία και να πάρει την πολιτική εξουσία, δεν υποστηρίζει τα οικονομικά αιτήματα καμιάς άλλης τάξης, παρά μόνο των μισθωτών προλετάριων, που τους κλέβουν την υπεραξία. Για ένα κομμουνιστικό κόμμα, είναι εντελώς απαράδεκτο να «υποστηρίζει» (όπως σεμνά το λέει ο κ. Παφίλης, απορρίπτοντας τη «συκοφαντία» ότι το ΚΚΕ «υποκινεί» τους αγρότες) τα οικονομικά αιτήματα, είτε των «μικρομεσαίων» κατόχων μέσων παραγωγής, που εκμεταλλεύονται εργάτες γης, είτε «αυτοαπασχολουμένων» αγροτών που εκμεταλλεύονται τους εργάτες σαν έμποροι προϊόντων. Τα οικονομικά αιτήματα των αγροτών μπορεί να υποστηριχτούν από τους κομμουνιστές μόνο όταν στρέφονται ενάντια σε υπολείμματα προκαπιταλιστικών μορφών οικονομίας, όπως είχαμε την περίπτωση του Κιλελέρ. Η υποστήριξη οικονομικών αιτημάτων τους σε κάθε άλλη περίπτωση είναι καθαρά αντιδραστική πράξη.
    Το ΚΚΕ για να κρύψει ότι υποστηρίζει συμφέροντα ξένα προς την εργατική τάξη, αποφεύγει να μιλάει για εργάτες και μιλάει για «εργαζόμενους». Και μάλιστα όχι μόνο για τους αγώνες των «εργαζομένων», αλλά, για τους αγώνες «όλων»!!! Αλλά, ας αφήσουμε το «όλων» για να μην μπλέξουμε με τα τερτίπια του ΚΚΕ, που θα έλεγε ότι αυτό σημαίνει «όλων των εργαζομένων» και ας δούμε την έννοια της λέξης «εργαζόμενος». Αυτή η λέξη σημαίνει γενικά αυτόν που εργάζεται σε αντιδιαστολή από αυτόν που δεν εργάζεται, αυτόν που είναι είτε άνεργος ή άεργος (χαραμοφάης). Εργαζόμενοι, επομένως είναι και οι καπιταλιστές (μικροί, μεσαίοι ή μεγάλοι) και τα όργανα της «τάξης» (ή «καταστολής», όπως τα ονομάζουν οι αριστεροί), ή, ακόμα και οι βασανιστές και οι χαφιέδες και, φυσικά, όλοι οι πληρωμένοι αντικομμουνιστές και πρώτα-πρώτα όλοι οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ, που, κατά το Ριζοσπάστη «έσπρωχνε στο χτύπημα της διαδήλωσης». Και ο Λένιν μίλαγε για «εργαζόμενους», αλλά, με την έννοια του «προλετάριου» και φυσικά εξαιρούσε τους «εργαζόμενους» στην υπηρεσία του αστικού κράτους, είτε ήταν προλετάριοι είτε όχι. Για παράδειγμα, ποτέ δεν υποστήριξε (όπως το ΚΚΕ) τα «δίκαια αιτήματα των αστυνομικών».
    Ας δούμε τώρα και τον πολιτικό τομέα, γιατί το ΚΚΕ υποστηρίζει τα οικονομικά αιτήματα των άλλων τάξεων, που είναι εχθρικές προς την εργατική τάξη, με το δόλωμα ότι με τον τρόπο αυτό θα τους πάρουμε μαζί μας για να κάνουμε τον πολιτικό αγώνα κατά της μεγαλοαστικής τάξης και του καπιταλισμού. Οπότε ο αφελής εργάτης (και πάντα έτοιμος για θυσίες) σκέφτεται : αν είναι να αγωνιστώ μαζί με τους «μικρομεσαίους» (που με εκμεταλλεύονται) για να ανατρέψουμε τον κοινό εχθρό – το μεγάλο κεφάλαιο – ας πάει και το παλιάμπελο! Όπως λένε «μπρος στα κάλλη (την εξουσία) τι είναι ο πόνος! (η εκμετάλλευση).
    Μόνο που αφενός ο Μαρξ λέει πως «Με την ανάπτυξη των παραγωγικών δυνάμεων… εμφανίζεται μια τάξη που πρέπει να σηκώσει όλα τα βάρη της κοινωνίας, χωρίς να απολαμβάνει τα πλεονεκτήματά της, που όντας απόβλητη από την κοινωνία, σπρώχνεται (άλλο «σπρώξιμο» αυτό!) αναγκαστικά στον πιο αποφασιστικό ανταγωνισμό προς όλες τις άλλες τάξεις…» και αφετέρου ο Λένιν ξεκαθαρίζει κατά πόσο άλλες τάξεις μπορούν να «συμμαχήσουν» με το προλεταριάτο στον αγώνα για την ανατροπή του καπιταλισμού.
    Λέει ο Λένιν : «Το προλεταριάτο πρέπει να κάνει τη σοσιαλιστική επανάσταση, παίρνοντας μαζί του τη μάζα των μισοπρολεταριακών στοιχείων του πληθυσμού, για να συντρίψει με τη βία την αντίσταση της αστικής τάξης και να παραλύσει την αστάθεια της αγροτιάς και των μικροαστών». Εδώ δεν υπάρχει καμιά «συμμαχία» με την αγροτιά και τους μικροαστούς, υπάρχει μόνο αγώνας για να «παραλύσει η αστάθεια» αυτών των τάξεων, δηλαδή, προσπάθεια για ουδετεροποίησή τους, να μην ταχθούν, δηλαδή, με την αστική (τη μεγαλοαστική) τάξη, όπως πάμπολλες φορές το έκαναν στην Ελλάδα οι μικροαστοί.
    Το ΚΚΕ, δηλαδή, προδίδει το μαρξισμό και την εργατική τάξη και όταν υποστηρίζει στον οικονομικό τομέα τους «μικρομεσαίους» και τους «νοικοκύρηδες» αγρότες και όταν επιδιώκει τη πολιτική «συμμαχία» μαζί τους ενάντια στην αστική τάξη, γιατί, τότε, γίνεται νεροκουβαλητής των αντιδραστικών τάξεων της αστικής κοινωνίας.
    Ο Λένιν το λέει εντελώς ξεκάθαρα : «ούτε ένας μαρξιστής δε θα ξεχάσει ότι ο καπιταλισμός είναι προοδευτικός σε σχέση με τη φεουδαρχία και ο ιμπεριαλισμός σε σχέση με τον προμονοπωλιακό καπιταλισμό. Συνεπώς δεν έχουμε το δικαίωμα να υποστηρίζουμε κάθε αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό. Τον αγώνα των αντιδραστικών τάξεων ενάντια στον ιμπεριαλισμό εμείς δε θα τον υποστηρίζουμε, τις εξεγέρσεις των αντιδραστικών τάξεων ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον καπιταλισμό δε θα τις υποστηρίξουμε».
    Υποθέτω ότι αν ο κ. Παφίλης διάβαζε ποτέ αυτές τις φράσεις του Λένιν, θα τον στόλιζε καταλλήλως με όλο το «ταξικό» υβρεολόγιο που χρησιμοποιεί το κόμμα του ενάντια στα «τσιράκια του καπιταλισμού και του ιμπεριαλισμού».
    Πωπώ, έγραψα μιάμιση σελίδα από την πρώτη φράση του κ. Παφίλη. Φαντάσου τι θα γινόταν αν σχολίαζα όλα τα λεγόμενά του. Δε βαριέσαι, «εξ όνυχος τον λέοντα».
    Υ.Γ. Το αν έχει σήμερα η Χ.Α. 10% ή 6,97% (μια και δεν πιστεύεις τις στημένες δημοσκοπήσεις – αλήθεια, αυτοί που τις κάνουν είναι λάτρεις του ναζισμού;) δεν έχει και μεγάλη σημασία για το θέμα που αναφέρω (εσύ εννοείς πως αν είχε πάρει 10% στις εκλογές θα ήταν δικαιολογημένοι οι εργάτες να ζητήσουν τη συμπαράσταση της Χ.Α., ενώ εφόσον πήρε 6,97%, η πράξη τους ήταν απαράδεκτη;!).

    • Ο Παφίλης με αφορμή την σπόντα για τη Βάρκιζα λέει πως το ΚΚΕ είναι πιο διαβασμένο πλέον και μεγαλύτερη εμπειρία.
      Τώρα για όλα αυτά που γράφεις όπως καταλαβαίνεις εγώ για να σου απαντήσω θέλω 4 σελίδες. Κάποιες γρήγορες απαντήσεις για να μην νομίζεις πως υπεκφεύγω.

      Να ξεκινήσω με αυτό που διαφωνώ περισσότερο απ όλα «Δεν μπορεί κάποιος να είναι έξυπνος, κνίτης και μαρξιστής (γιατί, πάντα, οι δύο ιδιότητες θα αποκλείουν την τρίτη).» Τα ΠΑΣΟΚΙΑ καλά έκαναν και το έλεγαν αλλά είδαμε ποιοι ήταν τα λαμόγια και οι ‘’έξυπνοι’’. Οπότε για ποιο λόγο να πάρουμε ως δεδομένο κάτι που έλεγαν τα λαμόγια?

      Η σοβιετικοί ένωση μπορεί να έκανε μεγάλα λάθη αλλά φασιστικό-ιμπεριαλιστικό καθεστώς την ονοματίζει μόνο το CNN, το ΣΚΑΙ και τα λοιπά ‘’έγκυρα’’ δίκτυα στα ντοκιμαντέρ που παράγουν.

      Μην ζητάς ευθηνές από ένα αποκλεισμένο κόμμα γιατί άρπαξε την ευκαιρία να βγει στο ‘’γυαλί’’. Όσο για το στημένες ερωτήσεις και ‘’πάσες’’ το λιγότερο που μπορώ να πω είναι πως είναι αναλήθεια. Δεν τον αφήνουν να ολοκληρώσει ένα θέμα τον άνθρωπο. Μέτρα πόσες ερωτήσεις του κάνουν το λέπτό.

      Για το θέμα εργάτης μπορεί να διαβάσεις πολλά άρθρα πατώντας μια απλή αναζήτηση στη Google (εργάτης ριζοσπάστης). Το ΚΚΕ πάντως έχει τονίσει πως οι υμέτεροι με τους παχυλούς μισθούς είναι εργατική αριστοκρατία και όχι εργάτες.

      Για τον Λένιν διαφωνώ και ως παράδειγμα θα αναφέρω λόγια του για την στάση που κράτησε με τους Εσέρους. «Τη στιγμή ακριβώς της Οχτωβριανής Επανάστασης πραγματοποιήσαμε έναν όχι επίσημο, μα πολύ σπουδαίο (και πολύ πετυχημένο) πολιτικό συνασπισμό με τη μικροαστική αγροτιά, δεχτήκαμε στο ακέραιο, χωρίς καμιά αλλαγή, το αγροτικό πρόγραμμα των εσέρων, δηλ. κλείσαμε έναν αναμφισβήτητο συμβιβασμό για να αποδείξουμε στους αγρότες πως δεν θέλουμε καθόλου να τους επιβληθούμε, αλλά να συνεννοηθούμε μαζί τους. Ταυτόχρονα προτείναμε (και πραγματοποιήσαμε γρήγορα) έναν επίσημο πολιτικό συνασπισμό με συμμετοχή στην κυβέρνηση στους “αριστερούς εσέρους”, που διέλυσαν το συνασπισμό αυτό ύστερα από την υπογραφή της ειρήνης του Μπρεστ και κατόπιν έφτασαν ως την ένοπλη εξέγερση εναντίον μας τον Ιούλη του 1918 και αργότερα ως τον ένοπλο αγώνα εναντίον μας» (Β. Ι. Λένιν: «Απαντα», εκδ. «Σύγχρονη Εποχή», τ. 41, σελ. 56-57.)

      Όσο για την Χρεισει Αβγοί όλοι γνωρίζουμε πως δημιουργήθηκε για να παραμυθιάζει κάποιους σαν τους συγκεκριμένους κυρίους.

      Δεν θα επανέλθω γιατί δεν είναι ο σωστός τόπος εδώ για τέτοιες συζητήσεις.

  10. antigoldgreece
    o Γράφετε : «1) Γιατί πτώχευσε η TVX?
    Επειδή εμείς “κάναμε ότι μπορούμε για να την πτωχεύσουμε”; Και τι ακριβώς ήταν αυτό; Το ότι προσφύγαμε (ο Δήμος Σταγείρων-Ακάνθου) στο ΣτΕ; Δεν είναι αυτό δικαίωμα του κάθε Έλληνα πολίτη και μάλιστα η μοναδική του διέξοδος για την ακύρωση αντισυνταγματικών (άρα παράνομων) πράξεων της Διοίκησης;»
    Στο κείμενό σας αλλιώς τα λέτε :
    «Σε διεθνές επίπεδο, προσπαθήσαμε να μπλοκάρουμε την πρόσβαση της εταιρίας στη χρηματοδότηση. Ήρθαμε σε επαφή με ρεπόρτερ, αναλυτές αγοράς και μετόχους της TVX. Τα ρεπορτάζ και τα άρθρα για τη μανιώδη τοπική αντίδραση στο έργο εξόρυξης που εμφανίστηκαν στο διεθνή τύπο, προστέθηκαν στα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε ήδη η TVX, λόγω των επανειλημμένων καθυστερήσεων για να λάβει την τελική άδεια. Παρουσιάσαμε την υπόθεσή μας στην ετήσια Γενική Συνέλευση της Ντόιτσε Μπανκ, το 2000, η οποία επρόκειτο να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη του χρυσωρυχείου της Ολυμπιάδας. Αυτή η ενέργεια, που έγινε σε συνεργασία με τους Γερμανούς «Κριτικούς Μετόχους», κατέληξε σε μια μεγάλη επιτυχία : ένα χρόνο αργότερα, η Τράπεζα επίσημα ανακοίνωσε τη διακοπή των διαπραγματεύσεων με την TVX.
    Ως μεγάλος βιομηχανικός επενδυτής, η TVX επρόκειτο να χρηματοδοτηθεί από την ΕΕ με το 50% της συνολικής της επένδυσης, ή με 174 εκατομμύριο δολάρια για τα δύο έργα στις Σκουριές και στην Ολυμπιάδα. Όταν παρουσιάσαμε λεπτομέρειες για τα έργα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απάντησε ότι «τα έργα είναι ασύμβατα με το πνεύμα της παραδεκτής ανάπτυξης που προωθεί η ΕΕ» και επομένως δεν θα επιχορηγούνταν».
    Αλήθεια όταν γράφετε «προσπαθήσαμε να μπλοκάρουμε», μιλάτε ως«Δήμος Σταγείρων-Ακάνθου»; Ο «Δήμος» είχε τη «μεγάλη επιτυχία» στη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Ντόιτσε Μπανκ; Ο «Δήμος» «παρουσίασε λεπτομέρειες για τα έργα» στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την έπεισε να μη χρηματοδοτήσει την TVX; Μην είστε τόσο μετριόφρονες! Ίσως, αυτό που λέτε ότι αν το γράφατε σήμερα το κείμενο δε θα το γράφατε έτσι, να εννοεί ότι παραείναι αποκαλυπτικό και δε φρόντισε να καλύψει τη δράση σας πίσω από δημοτικά, οικολογικά, ή, άλλα παραπετάσματα, ενώ η δική σας θέση είναι ξεκάθαρη : Είσαστε κατά της εξόρυξης χρυσού οπουδήποτε και με οποιεσδήποτε συνθήκες (και όχι μόνο χρυσού, αλλά, και όλων των μεταλλευμάτων).
    Και το κείμενό σας γράφει παρακάτω : «Η TVX έμεινε μόνο με ένα ορυχείο παραγωγής, ένα μη επιφανειακό μεταλλείο μολύβδου-ψευδαργύρου που εκτεινόταν παράνομα κάτω από το χωριό Στρατονίκη (αυτό ήταν οι «Μαύρες Πέτρες», που λέτε)….
    Η Στρατονίκη ήταν κάτω από αστυνομική κατοχή κατά το μεγαλύτερο μέρος του 2002. Το Δεκέμβριο του 2002, το ορυχείο της Στρατονίκης κηρύχθηκε παράνομο από το ΣτΕ και η εξόρυξη σταμάτησε. Αυτό ήταν το τελειωτικό χτύπημα στην TVX Ελλάς, την ελληνική θυγατρική της TVX, η οποία, πέντε μήνες αργότερα, κήρυξε χρεοκοπία».
    Όπως βλέπουμε, το κείμενό σας μιλάει για το «τελειωτικό χτύπημα» και έχει απόλυτο δίκιο, μια και δεν μπορεί καμιά εταιρία που μένει χωρίς χρηματοδότηση και χωρίς αντικείμενο εργασίας να μη χρεοκοπήσει. Το ίδιο το κείμενό σας γράφει κατά λέξη : «Η τιμή της μετοχής της TVX Gold, που είχε σκαρφαλώσει στα 14 δολάρια το 1995, όταν ανακοινώθηκε η αγορά των μεταλλείων της Κασσάνδρας, έπεσε κατακόρυφα. Μετά από δύο διαδοχικά ριβέρς σπλιτ (5:1 και 10:1), η τιμή της μετοχής έφτασε στα 30 σεντς το 2002 και η εταιρία αντιμετώπιζε εκείνο τον καιρό αγωγές για κακοδιαχείριση από τους μετόχους της».
    Μετά από όλα αυτά, ρωτάτε ακόμα «γιατί πτώχευσε η TVX?» και αποφαίνεστε ότι «Άρα, ναι, η πτώχευση ήταν δολία»;
    Και ακολουθεί η επίθεση κατά του Πάχτα, δημάρχου του δήμου Αριστοτέλη, γιατί δεν κυνήγησε μια χρεοκοπημένη εταιρία! Ας σοβαρευτούμε λιγάκι! Η εταιρία στο δικαστήριο δεν είχε παρά να παρουσιάσει το κείμενό σας για να αποδείξει ότι η χρεοκοπία της δεν ενείχε δόλο.
    2) Δε σας κατηγορώ καθόλου για την «υποχώρηση από τις αρχές σας», εφόσον είναι για καλό των εργατών. Απλά, λέω πως αυτά που προβάλλετε σαν αρχές (προστασία περιβάλλοντος, υγεία των κατοίκων, καταστροφή διαφόρων περιοχών, κλπ.) είναι απλά προσχήματα, που καλύπτουν τον πραγματικό στόχο, που συνοψίζεται σε μια φράση : ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΛΟΥΤΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
    Κι αυτό φαίνεται ολοκάθαρα όταν λέτε : ας μείνει το παλιό μεταλλείο, αλλά, να μη δημιουργηθεί νέο! Καταλαβαίνετε ότι το να ζητάτε να κλείσει το παλιό μεταλλείο, θα ξεσήκωνε πολύ περισσότερες αντιδράσεις, από την παρεμπόδιση δημιουργίας νέου.
    Όσο για τη δαιμονοποίηση της νέας εταιρίας, που προσλαμβάνει εργάτες που δε χρειάζεται, μόνο και μόνο για να «τους βάλει απέναντι στους συμπολίτες τους που διαφωνούν με το έργο» σε μια «προσπάθεια διχασμού της κοινωνίας», όπως γράφατε στο προηγούμενο σχόλιο είναι αστείο. Γράφετε : «ΔΕΝ τους χρειάζεται όλους σε αυτή τη φάση και όποιος θέλει ας με διαψεύσει». Δεν έχω καμία διάθεση να διαψεύσω κάτι που δεν τεκμηριώνεται πουθενά, ούτε αποδεικνύεται με κανένα τρόπο. Απλά, σκέφτομαι να πάω να προσληφθώ κι εγώ, γιατί τέτοιο κελεπούρι (να πληρώνεσαι χωρίς να δουλεύεις) είναι αρκετά σπάνιο στην Ελλάδα του σήμερα.
    3) Εγώ για το αμφίβολο του έργου, είχα γράψει «την «αμφιβολία» την εγγυάται η δράση σας». Εσείς το ειρωνευόσαστε. Αναρωτιέστε : «Ποιος φταίει γι’ αυτό; Ο κόσμος ή το έργο; Α, ξέχασα φταίμε εμείς». Η απάντηση βρίσκεται στο νούμερο (1) του σημερινού μου σχολίου. Δεν έκοψε ο «κόσμος» τη χρηματοδότηση της εταιρίας, αλλά εσείς.
    4) Όλες οι αντιαναπτυξιακές αποφάσεις του Ε΄ Τμήματος του ΣτΕ είναι «ωραίες». Μόνο που δεν χρεοκοπούν με τις «ωραίες» αυτές αποφάσεις αποκλειστικά ξένες εταιρίες. Τώρα το φάσμα της χρεοκοπίας βρίσκεται απειλητικό έξω από την πόρτα της ίδιας της Ελλάδας.

    • Τίποτα που μπορεί να πει κάποιος σε ένα δημοσιογράφο, αναλυτή ή μέτοχο δεν μπορεί να έχει οποιαδήποτε επίδραση στην εταιρεία – εκτός αν είναι αληθεια και εκτός αν η εταιρεία δολίως το αποκρύπτει. Στην περίπτωση της Ολυμπιάδας συνέβαιναν και τα δυο: υπήρχε μια τεράστια αντίδραση από όλη την τοπική κοινωνία και η εταιρεία προς τα έξω, όπως και τα κανάλια στην Ελλάδα, μιλούσαν “για μια χούφτα οικολόγους”. Ακριβώς ότι γίνεται και σήμερα δηλαδή.

      Και την ΕΕ είχαν παραπλανήσει: είχε εγκρίνει η κυβέρνηση να δώσει αυτή τη σκανδαλώδη επιδότηση στην TVX, 174 εκατ. δολάρια, λεφτά που προοριζόταν για την Ελλάδα (λεφτά υπήρχαν προφανώς!), και στην ΕΕ δεν είχαν ιδέα τι ήταν αυτό που θα χρηματοδοτούσαν. Όταν έμαθαν, πήραν αυτή την απόφαση που δεν την υπαγορεύσαμε βέβαια εμείς. Καλώς ή κακώς, είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο τι επιπτώσεις έχουν αυτά τα έργα. Αν θεωρείτε ότι δεν έπρεπε να ενημερωθεί η Επιτροπή, δεν έχω τίποτα να πω. Πρόβλημά σας. Αλλά τελικά και να τα έπαιρναν τα λεφτά από την ΕΕ ή τη Deutsche Bank θα ήταν δώρο άδωρο αφού το έργο της Ολυμπιάδας ακυρώθηκε από το ΣτΕ.

      Η μετοχή έπεσε γιατί οι μέτοχοι δεν πήραν αυτό που ήθελαν, δηλαδή το χρυσό. Ωστόσο η εταιρεία είχε ακόμα το μεταλλείο της Στρατονίκης με ΝΟΜΙΜΗ ΑΔΕΙΑ. Το αναφέρει και η Επιτροπή μέσα στην απόφασή της για την “παράνομη επιδότηση”. Η TVX HELLAS δεν πτώχευσε, απλά βρήκε τον καλύτερο τρόπο για να αποχωρήσει, χωρίς να πληρώσει φράγκο και να την πληρώσουμε κι από πάνω. Άμα έχεις ένα Πάχτα, παντοδύναμο υφυπουργό οικονομικών, να σου φτιάχνει ότι παράνομους νόμους θέλεις, όλα γίνονται! Και το κερασάκι στην τούρτα: η TVX HELLAS δεν είναι πτωχή, ούτε και σήμερα!

      Σχετικά με τη δόλια πτώχευση: πολύ απλά τότε που τα γράψαμε αυτά, κάναμε λάθος! Στην πορεία τα σκεφτήκαμε καλύτερα και ρωτήσαμε και δικηγόρους. Μπορείτε και σεις να ρωτήσετε. Ρωτήστε αν μπορεί να ζητήσει προστασία από τους πιστωτές της μια εταιρεία που έχει ΕΓΚΥΡΗ ΑΔΕΙΑ για μια κερδοφόρα δραστηριότητα από την οποία μπορεί να πληρώσει και τους πιστωτές της και τους εργαζόμενους και όλους. Ρωτήστε.

      Όταν λέω “εμείς” εννοώ “η τοπική κοινωνία” ή μάλλον το κομμάτι της που είναι κατά αυτής της εκμετάλλευσης. Στην Επιτροπή Αγώνα κατά της μεταλλουργίας χρυσού της Ολυμπιάδας τότε συμμετείχε ο Δήμαρχος και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο. Ο Δήμος ήταν που έκανε και τις προσφυγές.

      Άρα γιατί “πτώχευσε” η TVX? Γιατί αγνόησε την τοπική κοινωνία. Γιατί πίστεψε ότι ένα έργο που δεν το θέλει ο κόσμος μπορεί να το επιβάλει με τα ΜΑΤ και την καταστολή. Ακριβώς το ίδιο λάθος που κάνουν και η σημερινή εταιρεία και η σημερινή κυβέρνηση.

  11. Καλά οι χρυσαυγιτοασφαλίτες αλλάζουν βάρδιες εδώ μέσα μετά την ξεφτίλα των ΧΙΤΛΕΡΟΓΛΥΦΤΩΝ να στηρίξουν Μπόμπολα. Έχει πάψει να παρακολουθεί ο κόσμος πια μεσιέ (α)σκανδάλιστε…
    Το δίκιο των αντιδράσεων κατά των χρυσωρυχείων είναι πλειοψηφικό ρεύμα πια και ανεβαίνει. Ευχαριστούμε τους χιτλερογλύφτες που βοήθησαν σε αυτό με τις μικρές τους παρακρατικές δυνάμεις.
    Υ.Γ.
    Άντε και σε κανένα ψυχολόγο τον κοπροβουλευτή σας που κατουράει και δημόσια “άμα λάχει να’ούμε”.

    • TTT
      Είσαι υβριστής (καλά, αυτό είναι θέμα ανατροφής, δε βαριέσαι), είσαι και άσχετος. Τι ποσοστό έχει ο Μπόμπολας;

  12. α)Σώπα!… Δεν βρίζεις άμα λες την αλήθεια. Η ΧΑ δεν είναι χιτλερικοί;

    β)Οι ΧΙΤΛΕΡΟΓΛΥΦΤΕΣ είναι και μαχαιροβγάλτες ξέρεις. Η “δικαιοσύνη” (που την είδαμε και στα ορυχεία πόσο κυνηγάει την εταιρεία και πόσο τους κατοίκους) έχει τύχει να καταδικάζει αραιά και πού μερικούς από αυτούς.
    Αλλά εσένα δεν σε πειράζουν τα μαχαιρώματα προφανώς. Ιδού η “ανατροφή” σου. Πες μας τι λες και για το Ολοκαύτωμα παρεμπιπτόντως; Μάλλον δεν έγινε ποτέ ε;

    γ)Ο Μπόμπολας έχει 5% και από ό,τι φαίνεται αυτό φτάνει για να τον γλύφουν οι πληρωμένοι Ναζί. Αλλά προσδοκά να πάρει και άλλες κατασκευαστικές δουλειές μέσα από το άνοιγμα των μεταλλείων.
    Φαντάσου να είχε πάρει 15%! Η ΧΑ θα είχε αρχίσει να μαχαιρώνει και Ιερισσιώτες μετά τους μετανάστες και τους αριστερούς!

  13. ΤΤΤ
    Συμφωνώ απόλυτα ότι οι χρυσαυγίτες είναι και χιτλερικοί και μαχαιροβγάλτες. Βρισιά θεωρώ να αποκαλείς εμένα χρυσαυγίτη. Πού είδες ότι τους υποστηρίζω, ή ότι “δε με πειράζουν τα μαχαιρώματα”; Εξάλλου, μια απλή ανάγνωση όσων γράφω αποδεικνύει εντελώς το αντίθετο από αυτά που γράφεις.
    Από την άλλη μεριά, που είδες να γλύφουν τον Μπόμπολα οι χρυσαυγίτες;
    Ούτε το αρχικό ποστ δε διάβασες; Εκεί το λένε καθαρά : “η εξόρυξη του χρυσού πρέπει να γίνει από εταιρία που θα ελέγχεται κατά πλειοψηφία από το δημόσιο, στην οποία θα έχουν μερίδιο και λόγο οι εργαζόμενοι”.
    Αυτή η πρόταση είναι ακριβώς μέσα στο πνεύμα της πολιτικής ΟΛΗΣ της “αριστεράς”, που είναι ενάντια σε κάθε ιδιωτική επιχείρηση και θέλει όλες να ανήκουν στο κράτος. Οι χιτλερογλύφτες μάλιστα πλειοδοτούν και θέλουν και “μερίδιο και λόγο” για τους εργαζόμενους!
    Μην ανησυχείς, οι μαχαιροβγάλτες μαζί σας είναι κατά της εξόρυξης, όπως και όλοι οι ακροδεξιοί [ΑΝΕΛ, ΕΠΑΜ (Καζάκης), αναρχικοί] και ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είναι ένα “μαύρο μέτωπο”, που θέλει να μείνει η Ελλάδα Ψωροκώσταινα και είναι αντίθετο σε κάθε ανάπτυξη, σε κάθε, έστω και το παραμικρό βήμα προς τα μπρος.
    Υ.Γ. Αλήθεια, η Χ.Α. έχει μαχαιρώσει κανέναν “αριστερό”; Περίεργο θα μου φαινόταν. Ρωτάω σοβαρά. Εκτός και εννοείς κανέναν αναρχικό.
    Και θα μου φαινόταν περίεργο, γιατί στα βασικά θέματα εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής συμπίπτουν οι απόψεις τους.

  14. Άσε τα αυτά! Η Χ.Α. λέει καθαρά “Οι συναγωνιστές δήλωσαν απερίφραστα την απόλυτη στήριξή τους στους εργαζόμενους και στα δίκαιά τους, καθώς και ότι θα στηρίξουν τα δίκαια αιτήματά τους εντός και εκτός Βουλής.” Δηλαδή υπέρ της εξόρυξης! Καθαρά! Τα περί ελέγχου από τους συγκεκριμένους εργαζόμενους δεν σημαίνουν έλεγχο από την εργατική τάξη συνολικά και οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι είναι με την πλευρά της εταιρείας! Ούτε αμφισβητούν την φονική εξόρυξη. Τα περί ελέγχου λοιπόν είναι προφάσεις που κανένας δεν μπορεί να πιστέψει, παρά μόνο κατ’ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ!!

    Μήπως είσαι και φιλοφασίστας και πράκτορας της εταιρείας; Που προσπαθεί να χρεώσει “έξυπνα” την Χ.Α. στο…κίνημα και την Αριστερά που είναι από αυτούς που το στηρίζουν, ενώ είναι ηλίου φαεινότερο ότι η Χ.Α. στήριξε όσους κάνουν αντιδιαδηλώσεις κατά του κινήματος. Που βγάζει την Χ.Α. “αριστερή” με ιεστραμμένη λογική και σοφίσματα. Ε;

    “Υ.Γ.”
    Οι “φιλότιμες” προσπάθειές σου να ταυτίσεις την Χ.Α. με την…Αριστερά είναι σκέτος βόθρος. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΘΥΜΑΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ της Χ.Α. ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΠΡΟΣΦΑΤΑ;! Το θύμα, ο Κ.Διαλυνάς, πού νομίζεις ανήκει; Δεν άκουσες για την επίθεση σε μέλος του ΚΚΕ προεκλογικά με πιτμπούλ τον Ιούνη; Για τον Περίανδρο -που καταδικάστηκε κιόλας- δεν άκουσες ποτές;;;;;

  15. Φίλε Fokas
    1) Για το θέμα του Λένιν. Μιλάμε για διαφορετικά πράγματα. Εγώ μιλάω για τον «αντικαπιταλιστικό» αγώνα της μικροαστικής τάξης και το αν μπορεί να είναι σύμμαχος του προλεταριάτου για την ανατροπή της αστικής τάξης (δηλαδή, για τη σοσιαλιστική επανάσταση) κι εσύ μιλάς για τη σχέση μικροαστικής τάξης με την εργατική τάξη, μετά την κατάκτηση της εξουσίας από την εργατική τάξη.
    Στο πρώτο θέμα νομίζω ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει συμμαχία με τη μικροαστική τάξη, αλλά προσπάθεια ουδετεροποίησής της («να παραλύσουμε την αστάθειά της», όπως εκφράζεται ο Λένιν).
    Στο δεύτερο θέμα, όταν η αστική τάξη έχει ανατραπεί και η εξουσία βρίσκεται στα χέρια της εργατικής τάξης, όταν δηλαδή η εργατική τάξη μιλάει από θέση ισχύος, τότε μπορεί, όπως λέει ο Ένγκελς να φερθεί «πολύ γενναιόδωρα απέναντι στους αγρότες». Δεν πρόκειται η εργατική εξουσία να τους απαλλοτριώσει βίαια, αλλά, θα τους «παραχωρήσει όσο είναι δυνατό περισσότερο καιρό να σκεφτούν πάνω στο κομματάκι της γης τους». Έτσι, τον Οκτώβρη, αφού ανέτρεψαν τον Κερένσκι, ψήφισαν το διάταγμα για τη γη, στο οποίο υιοθέτησαν το αγροτικό πρόγραμμα των εσέρων, που εξέφραζε τη θέληση των αγροτικών επιτροπών.
    Άλλο το ένα θέμα και άλλο το άλλο.
    Για το θέμα των «συμμαχιών» στην ανατροπή του καπιταλισμού, παραμένουν στο ακέραιο αυτά που έγραψα στο προηγούμενο σχόλιό μου :το ΚΚΕ μιλώντας για τέτοιες συμμαχίες περνάει στο προλεταριάτο τη γραμμή υποστήριξης των οικονομικών αιτημάτων των αντιδραστικών τάξεων, δηλαδή, μετατρέπει το προλεταριάτο σε νεροκουβαλητή των μικροαστών, αντί να καλέσει τους μικροαστούς να «υπερασπίσουν όχι τα σημερινά αλλά τα μελλοντικά τους συμφέροντα», να «εγκαταλείψουν τη δική τους άποψη και να πάνε με την άποψη του προλεταριάτου» (Μανιφέστο του Κομμουνιστικού Κόμματος).
    2) Το τι λέει ο Παφίλης για τη Βάρκιζα και το αν είναι ή όχι «διαβασμένο» το ΚΚΕ, με αφήνει παγερά αδιάφορο. Θα είχε σημασία αν το σημερινό ΚΚΕ είχε καμιά σχέση με το παλιό, το κόμμα της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ. Από τότε έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι. Το κόμμα που διέγραψε το Ζαχαριάδη και τον έστειλε εξορία, σε συνεργασία με τα χρουστσοφικά αποβράσματα, το κόμμα που διέλυσε τις οργανώσεις του στην Ελλάδα το 1958 και αποστάτησε από το μαρξισμό, για να γίνει υμνητής των σοβιετικών ρεβιζιονιστών και χειροκροτητής των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στην Τσεχοσλοβακία και στο Αφγανιστάν, δεν έχει καμιά σχέση με το ηρωικό και τιμημένο ΚΚΕ, που θυμάται ο λαός μας.
    3) Για το τρίπτυχο του κνίτη. Δεν το έλεγαν οι πασόκοι, αλλά, οι αναρχικοί και οι μουλούδες. Θα το πάρουμε, όμως, «ως δεδομένο», όποιος και αν το έλεγε, γιατί είναι η ωμή πραγματικότητα. Με την ολοκληρωτική εγκατάλειψη κάθε μαρξιστικής ιδέας από τη μεριά του ΚΚΕ, σίγουρα δεν μπορεί κανένας να είναι συγχρόνως έξυπνος, κνίτης και μαρξιστής.
    4) Η Σοβιετική Ένωση, όσο την εξουσία την είχε η εργατική τάξη (επί Λένιν και Στάλιν) έκανε λάθη, όταν επικράτησαν οι προδότες του μαρξισμού και συνειδητοί αστοί (Χρουστσόφ, Μπρέζνιεφ, Κοσίγκιν και Σία) δεν έκανε, πια, λάθη, αλλά εγκλήματα.
    Και να σου πω και κάτι άλλο : οι επιθέσεις από «το CNN, το ΣΚΑΙ και τα λοιπά ‘’έγκυρα’’ δίκτυα στα ντοκιμαντέρ που παράγουν» αφορούν βασικά τη σταλινική Σοβιετική Ένωση και όχι τους επίγονους. «Ξεχνάς», όμως, να αναφέρεις ότι τα πιο φαρμακερά ντοκιμαντέρ είναι ρωσικής παραγωγής.
    Όσο για το χαρακτηρισμό «σοσιαλφασίστες» και «σοσιαλιμπεριαλιστές» πάλι «ξεχνάς» ότι τον χρησιμοποίησαν οι κινέζοι κομμουνιστές και όλα τα μαρξιστικά-λενινιστικά κόμματα όλου του κόσμου.
    5) Ε, όχι και «αποκλεισμένο» κόμμα το ΚΚΕ! Εσύ διαβάζεις μόνο ότι λέει ο Ριζοσπάστης, ή ανοίγεις και καμιά φορά την τηλεόραση να δεις αν είναι αποκλεισμένο το ΚΚΕ (ιδίως από τα κρατικά κανάλια);
    Εγώ έγραψα : «Πρώτα-πρώτα, να παρατηρήσω ότι η συνέντευξη του Παφίλη γίνεται στον τρισκατάρατο ΣΚΑΪ, που το ΚΚΕ βρίζει καθημερινά πατόκορφα». Αυτό δεν είχε την έννοια αν έκανε καλά ή όχι το ΚΚΕ και πήγε στο ΣΚΑΪ, αλλά ότι ένα κανάλι τόσο μισητό στο ΚΚΕ το καλεί να αναλύσει την πολιτική του, επί τρία τέταρτα. Κι εσείς μιλάς για «αποκλεισμούς».
    6) Για το θέμα «εργάτης». Ακολουθείς τη μέθοδο «άλλα λόγια, ν’ αγαπιόμαστε». Eγώ δε μίλησα ούτε για «παχυλούς μισθούς», ούτε για «εργατική αριστοκρατία». Μίλησα για το τι μπορεί να χωρέσει στην έννοια «εργαζόμενος» και αν οι κομμουνιστές, με βάση το μαρξισμό, μπορούν να υποστηρίξουν τα οικονομικά συμφέροντα άλλων τάξεων. Εδώ δεν είναι θέμα μικρών ή μεγάλων απολαβών. Παράδειγμα : τα οικονομικά συμφέροντα ενός μικροαστού ή ενός αγρότη ΠΟΤΕ δεν πρέπει να τα υπερασπιστεί ένας κομμουνιστής, γιατί «η υποστήριξη του βιοτέχνη, δηλ. της μικρής ιδιοκτησίας στη βιομηχανία, δεν μπορεί ποτέ να είναι υπόθεση των σοσιαλδημοκρατών, γιατί είναι δράση απόλυτα και κάτω από οποιεσδήποτε περιστάσεις αντιδραστική» (Λένιν) και όπως γράφει ο ίδιος ειδικά για τους αγρότες :
    «Ο μικρογεωργός στις συνθήκες του καπιταλισμού γίνεται -είτε το θέλει είτε όχι, είτε το παίρνει είδηση είτε όχι-εμπορευματοπαραγωγός. Και σ΄αυτή την αλλαγή βρίσκεται όλη η ουσία του ζητήματος. Και μόνη αυτή η αλλαγή, κι όταν ακόμα δεν εκμεταλλεύεται μισθωτούς εργάτες, τον κάνει έτσι ή αλλιώς ανταγωνιστή του προλεταριάτου, τον κάνει μικροαστό. Ο μικρογεωργός πουλάει το προϊόν του, ο προλετάριος πουλάει την εργατική του δύναμη. Οι μικροί γεωργοί, σαν τάξη, δεν μπορούν παρά να αποβλέπουν στην ύψωση των τιμών των γεωργικών προϊόντων, κι αυτό ισοδυναμεί με συμμετοχή τους, μαζί με τους μεγάλους γαιοχτήμονες, στο μοίρασμα της γαιοπροσόδου, ισοδυναμεί με αλληλεγγύη τους με τους τσιφλικάδες ενάντια στην υπόλοιπη κοινωνία. Στο βαθμό που αναπτύσσεται η εμπορευματική παραγωγή, ο μικρογεωργός, λόγω της ταξικής του θέσης, γίνεται αναπόφευχτα μικροτσιφλικάς».
    Εσύ για όλα αυτά, για την υποστήριξη του ΚΚΕ στα οικονομικά συμφέροντά τους, πράγμα εντελώς απαράδεκτο για μαρξιστές, προτιμάς να σωπαίνεις ντροπαλά και να μετατοπίζεις το θέμα για τους εργάτες με τους «παχυλούς μισθούς», που αποτελούν την «εργατική αριστοκρατία». Πρώτα-πρώτα, ξεχνάς ότι «εργατική αριστοκρατία» υπάρχει μόνο σε ιμπεριαλιστικές χώρες, που με ένα μέρος του υπερκέρδους που πραγματοποιούν στις εξαρτημένες χώρες, εξαγοράζουν το ανώτερο στρώμα της εργατικής τάξης και τους έχουν συμμάχους στην υποστήριξη της ιμπεριαλιστικής τους πολιτικής, πράγμα που δε συμβαίνει στην Ελλάδα. «Παχυλοί μισθοί» σε εργάτες υπάρχουν μόνο στις δημόσιες επιχειρήσεις (όπως και σε όλο το δημόσιο τομέα), τις οποίες, όμως, υποστηρίζει με νύχια και με δόντια το ΚΚΕ, το οποίο ποτέ δε μίλησε για τους κανακάρηδες του δημόσιου τομέα, είτε στο διοικητικό του σκέλος, είτε στο επιχειρηματικό.
    Υ.Γ. Έχεις δίκιο, ότι εδώ δεν είναι ο κατάλληλος χώρος για τέτοια θέματα. Σταματάω, λοιπόν, κι εγώ κι έχω μια πρόταση να σου κάνω. Στο μπλογκ «Παραλληλογράφος» υπάρχει μια σελίδα με τίτλο «Με λένε Βλαδίμηρο και θέλω να μιλήσω». Αν βάλεις στο ψαχτήρι της Γκουγκλ τον τίτλο της σελίδας, θα το βρεις αμέσως. Αν θέλεις, μπορούμε να συζητήσουμε εκεί με όλη την άνεσή μας. Εμένα θα με ενδιέφερε. Εσένα;

  16. TTT
    1) Οι εργάτες πήγαν στη Χρυσή Αυγή για μαλλί, αλλά, βγήκαν κουρεμένοι. Το ότι η Χ.Α. θα «θα στηρίξει τα δίκαια αιτήματά τους εντός και εκτός Βουλής» (χωρίς να αναφέρει ΠΟΙΑ αιτήματα, συγκεκριμένα – συνήθως οι εργάτες έχουν αιτήματα που αφορούν την εργατική τους ιδιότητα, δηλαδή, αιτήματα ενάντια στον εργοδότη τους) συνδυαζόμενο με το ότι «η εκμετάλλευση του χρυσού στην Χαλκιδική γίνεται με όρους που δεν εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον» (αυτό ακριβώς ξελαρυγγίζεται να λέει το ΚΚΕ) μιλάει ολοκάθαρα για το αν η Χ.Α. υποστηρίζει τη συγκεκριμένη επένδυση. Το ότι δεν είναι «κατά της εξόρυξης» όπως είσαστε εσείς, που δε θέλετε με κανέναν τρόπο να βγουν τα μεταλλεύματα στην επιφάνεια (θα έχετε τους ιδιαίτερους λόγους σας), να με συγχωρείς, αλλά, δεν είναι στάση και της αριστεράς (τουλάχιστον, στα λόγια). Η αριστερά προβάλλει πάντα λόγους οικονομικούς και «ξεπουλήματος της λαϊκής περιουσίας στους ξένους». Άντε, οι συριζαίοι να μιλάνε και για το περιβάλλον. Όμως κανένας αριστερός δε θα είχε το απαιτούμενο θράσος να λέει πως κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες δε θα δεχόταν την εξόρυξη.
    Οπότε, μια χαρά συμφωνεί η άποψη της Χ.Α. με την άποψη της αριστεράς και, όπως ξανάγραψα, υπερθεματίζει λέγοντας πως όχι μόνο θέλει κρατική επιχείρηση, αλλά «μερίδιο και λόγο στους εργαζόμενους».
    Αλλά, εσύ βρήκες το καταπληκτικό επιχείρημα πως έλεγχος από τους συγκεκριμένους εργαζόμενους που «είναι με την πλευρά της εταιρίας» δε σημαίνει «έλεγχο από την εργατική τάξη». Μόνο που τα μπέρδεψες λιγάκι. Η Χ.Α. όταν μιλάει για τον έλεγχο, μιλάει όχι για ιδιωτική εταιρία (και μάλιστα τη σημερινή, που επένδυσε «με όρους που δεν εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον»), αλλά, για μια μελλοντική εταιρία «που θα ελέγχεται κατά πλειοψηφία από το δημόσιο, στην οποία θα έχουν μερίδιο και λόγο οι εργαζόμενοι». Αλλά, εσύ παραείσαι κομμουνιστής και ζητάς μέσα στον καπιταλισμό να ελέγχει τις καπιταλιστικές επιχειρήσεις η εργατική τάξη, κάτι που και η τολμηρότερη φαντασία αριστερού θα δίσταζε να συλλάβει! Σαν πολλά δε ζητάς από τους χρυσαυγίτες;
    2) «η Χ.Α. στήριξε όσους κάνουν αντιδιαδηλώσεις κατά του κινήματος». «Κίνημα» εννοείς το κίνημα κατά της εξόρυξης; Και η Χ.Α. στηρίζει αντιδιαδηλώσεις; Πολύ θα ήθελα να μου δώσεις λεπτομέρειες.
    Μόνο που κάνεις κάποιο λάθος. Από το ότι η Χ.Α. ταυτίζεται στις απόψεις της με την «αριστερά», δε βγάζω το συμπέρασμα ότι η Χ.Α. είναι αριστερή, αλλά, αντίθετα, ότι η «αριστερά» είναι χρυσαυγίτικη. Μέχρι πριν μερικές δεκαετίες, ξέραμε ότι η δεξιά (και πολύ περισσότερο η άκρα δεξιά) ήταν αντιδραστική και η αριστερά προοδευτική. Κάποτε μάλιστα το «προοδευτικός» ήταν σχεδόν συνώνυμο του «κομμουνιστής». Από τότε που η «αριστερά» άρχισε να είναι αντίθετη σε κάθε κίνηση προς τα μπρος της κοινωνίας, σε κάθε είδους ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό, από τότε έγινε σημαιοφόρος της αντίδρασης και τα φράγματα με τη δεξιά και την άκρα δεξιά έπεσαν.
    3) Αναφέρεις 3 περιπτώσεις επιθέσεων χρυσαυγιτών σε «αριστερούς» μέσα σε 15 χρόνια και από τις 3 μόνο η μία ήταν με μαχαίρι (γι’ αυτό κι εσύ αντί για μαχαίρωμα, μιλάς για «θύματα αριστερούς»). Και αλήθεια, ο Κ. Διαλυνάς πού ανήκει; Γιατί λέγεται ότι τον ρώτησαν «Είσαι αναρχικός, ρε μ…;». Για να μη μιλήσω για το χρυσαυγίτικο πιτμπουλ. Το θέμα δεν είναι αν η Χ.Α. είναι συμμορία μαχαιροβγαλτών, πράγμα που παραδέχτηκα και στο προηγούμενο σχόλιό μου, αλλά το ότι η τεράστια πλειοψηφία των επιθέσεών της και των μαχαιρωμάτων της αφορά μετανάστες και όχι αριστερούς.
    Η ερώτησή μου ήταν «Αλήθεια, η Χ.Α. έχει μαχαιρώσει κανέναν “αριστερό”;». Αν νομίζεις ότι απάντησες, εμένα μου περισσεύει.

  17. Έτσι,έτσι…μαζέψου σιγά-σιγά. Η αρχική διατύπωση ήταν αν η ΧΑ έχει μαχαιρώσει αριστερούς (ο Διαλυνάς δεν είναι αναρχικός ούτε ήταν ποτέ) και τώρα το αλλάζεις ότι οι μετανάστες θύματα είναι πιο πολλοί (προφανώς, αφού είναι επίσημα παράνομοι, άρα πιο αδύναμοι). Δεν χρειάζεται άλλος σχολιασμός.
    Όσο για την απόπειρα να ταυτίσεις ΧΑ-Αριστερά, έχει πέσει πλήρως στο κενό και μπερδεύεις τα αιτήματα με τον καπιταλισμό, το φάντη με το ρετσινόλαδο, εξαιρείς το ΣΥΡΙΖΑ από την Αριστερά τη στιγμή που είναι το πιο μεγάλο κομμάτι της από άποψη επιρροής κλπ κλπ.

    Άσ’το, παλικάρι μου, ανάξιος ο μισθός σου. Πες στον αστυνόμο να σου αλλάξει πόστο, από αριστερά δεν ξέρεις και πολλά. Πιο πολύ έχεις μελετήσει τις ανακοινώσεις της ΧΑ. :D

    Η ουσία είναι μία: με κυάνιο εξόρυξη καμία, οι μπομπολαίοι ναζιστόφιλοι θα χάσουν ΑΛΛΗ μια φορά. (Πολύ περισσότερο στο σοσιαλισμό. :) )

  18. ΤΤΤ
    Πρόσεχε, κνιτάκο γκεμπελίσκο, η πολλή γαργάρα θα σου κάτσει στο λαιμό.
    Δεν αλλάζω τίποτα : το μαχαίρωμα είναι ένα και μόνο και οι επιθέσεις (μαζί και το πιτμπούλ!) είναι 3 σε 15 χρόνια! Αυτό εννοούσα από την αρχή : οι επιθέσεις των χρυσαυγιτών γίνονται σε μετανάστες και όχι σε αριστερούς.
    Όσο για την ταύτιση σε απόψεις “αριστεράς”-Χ.Α., κάτι που τους φέρνει έτσι κι αλλιώς κοντά, είναι αναμφισβήτητη : αρχίζοντας από το ότι και οι μεν και οι δε θέλουν τα πάντα κρατικά, συνεχίζοντας ότι και οι μεν και οι δε είναι κατά των μνημονίων και κατά των αμερικάνων και της ΕΕ (και ειδικά της Γερμανίας), την άρνηση πληρωμής των χαρατσιών, την υποστήριξη των κλειστών επαγγελμάτων και φτάνοντας στο αποκορύφωμα, τη ρωσοφιλία (έως και ρωσοδουλία).
    Το αν ο Διαλυνάς είναι αναρχικός ή όχι, στο χαρίζω (εσύ μπορεί να ξέρεις καλύτερα), πάντως οι χρυσαυγίτες αυτό τον ρώτησαν κι ίσως γι’ αυτό τον κοπάνησαν. Να σου πω ότι μπορεί να τον πέρασαν και για άλλον, μια και του ζήταγαν επίμονα την ταυτότητά του;
    Το ότι «εξαιρώ το ΣΥΡΙΖΑ από την αριστερά» είναι δική σου φαντασίωση. Μάλλον, δεν καταλαβαίνεις αυτά που διαβάζεις, ή, απλά δε διαβάζεις για να καταλάβεις.
    Γράφεις : «Όσο για την απόπειρα να ταυτίσεις ΧΑ-Αριστερά, έχει πέσει πλήρως στο κενό».
    Ωραία. Να, λοιπόν, ένα συγκεκριμένο παράδειγμα : το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και συγκεκριμένα των ταξιτζήδων.
    Χρυσή Αυγή : Οι Έλληνες Εθνικιστές της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, συμπαραστέκονται ολόψυχα στον αγώνα των ιδιοκτητών και οδηγών ΤΑΞΙ, που δεν είναι μόνο ΔΙΚΑΙΟΣ, αλλά και ΕΘΝΙΚΟΣ (από το σάιτ «Χρυσή Αυγή – Περιφερειακή Οργάνωση Στερεάς Ελλάδος», 1/8/20111)
    ΚΚΕ :
    1) Εταιρίες ταξί προωθεί η κυβέρνηση
    Το δρόμο για την άλωση του χώρου του ταξί από μεγάλα ελληνικά ή ξένα οικονομικά συμφέροντα σε βάρος των χιλιάδων επαγγελματιών – ιδιοκτητών ανοίγει η κυβέρνηση, με την κατάρτιση του σχετικού νομικού πλαισίου για την ίδρυση εταιριών ταξί… Ωστόσο, ενόψει και της λεγόμενης «απελευθέρωσης των κλειστών επαγγελμάτων», είναι προφανές ότι, αργά ή γρήγορα, εταιρίες ταξί θα μπορεί να ιδρύει οιοσδήποτε.
    Την κατηγορηματική τους αντίθεση στην ίδρυση εταιριών ταξί εκφράζουν οι εκπρόσωποι της «Ενωτικής Προοδευτικής Συνεργασίας» (αυτό είναι κατασκεύασμα του ΚΚΕ, ενώ, όπως γράφεται στο ίδιο δημοσίευμα «η ηγεσία του υπουργείου εξασφάλισε τη σύμφωνη γνώμη των εκπροσώπων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ταξί – Αγοραίων και του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ)»), οι οποίοι επισημαίνουν ότι τα ταξί πρέπει να παραμείνουν στα φυσικά πρόσωπα… (Ριζοσπάστης, 12/10/2000).
    2) Πλήρης απελευθέρωση σε ταξί και βυτιοφόρα
    Σε ισχύ οι καταστροφικές ρυθμίσεις για τους επαγγελματίες του κλάδου (Ριζοσπάστης, 20/11/2012)
    Δώσε μια απάντηση στο συγκεκριμένο παράδειγμα και αν θέλεις προχωράμε και παραπέρα. Μην το κάνεις γαργάρα μονάχα.
    Όσο για τους «μπομπολαίους» ξαναλέω ότι ο Μπόμπολας έχει αυτή τη στιγμή μόνο το 5% και κάποιες κακές γλώσσες λένε πως όταν ήταν αυτός ο βασικός μέτοχος της εταιρίας εξόρυξης (επί 7 ολόκληρα χρονάκια!) δε γινόταν καμιά κινητοποίηση κι έτσι ξεγελάστηκαν οι Καναδοί και του χρυσοπλήρωσαν το μερίδιό του και μόλις κύριος μέτοχος έμειναν οι Καναδοί, ξανάρχισαν με λύσσα οι κινητοποιήσεις. Άσε τα σάπια, λοιπόν, κνιτάκο ή συριζάκο (το ίδιο κάνει). Ο Μπόμπολας δεν έχασε καθόλου, αντίθετα έβγαλε χρήμα με ουρά. Από την εξόρυξη μόνο οι Καναδοί την έχουν πατήσει μέχρι τώρα. Κι έτσι όλοι οι εθνικιστές (χρυσαυγίτες και κνίτες) μπορούν να είναι ικανοποιημένοι.

    • Α εντάξει, ΟΑΚΚΕ. Να σου πω Βλαδίμηρε, δε με νοιάζουν καθόλου οι πολιτικές σου απόψεις, όπως δε με νοιάζουν ούτε του ΤΤΤ. Το κατάλαβα ότι σε λένε Βλαδίμηρο και θέλεις να μιλήσεις, αλλά για τέτοιου είδους συζήτηση σε παρακαλώ ευγενικά να πας αλλού.
      Εγώ λογοκρισία δεν κάνω, αλλά αυτή η κουβέντα είναι άσχετη με το περιεχόμενο αυτού του blog.

  19. antigoldgreece
    Έχεις απόλυτο δίκιο, το αναγνώρισα εξάλλου και στο προηγούμενο σχόλιο, γι’ αυτό πρότεινα στον Fokas να γίνει η συζήτηση στο μπλογκ του Παραλληλογράφου, όπου υπάρχει ιδιαίτερη σελίδα. Οπωσδήποτε θα αποφύγω πολιτική συζήτηση που δε θα είναι σχετική με το θέμα του αρχικού ποστ.
    Και πρέπει να αναγνωρίσω τον απόλυτα δημοκρατικό τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρεσαι, καθώς και την ευγένεια που σε διακρίνει στην αντιμετώπιση των αντίθετων απόψεων.

  20. antigoldgreece
    Εσείς προκαλέσατε τη χρεοκοπία της TVX, σε αγαστή συνεργασία με το αντιαναπτυξιακό Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ. Οι φουκαράδες οι «κάτοικοι» ήταν τα αφελή πιόνια (μαζί με τους κουβαλημένους από τις τέσσερις γωνιές της Ελλάδας «αριστερούς» της καθυστέρησης και της μιζέριας), που εκμεταλλευτήκατε τις χειρότερες πλευρές τους (σκοταδισμό, θρησκοληψία, επαρχιωτισμό, μεσαιωνικό τρόπο σκέψης και αντιβιομηχανικό μένος) για να χρησιμέψουν σαν «κρέας για τα κανόνια».
    Πήγατε μετά εσείς και κανένας άλλος στη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Ντόιτσε Μπανκ και χρησιμοποιήσατε ως επιχείρημα τις κινητοποιήσεις που εσείς προκαλέσατε για να τους πείτε ότι η επιχείρηση εξόρυξης χρυσού είναι επισφαλής στην Ελλάδα. Αλήθεια, πώς γίνατε δεκτοί και μιλήσατε εκεί πέρα; Αγοράσατε καναδυό μετοχές της τράπεζας; Ή εκεί μιλάει όποιος θέλει;
    Κι αφού κερδίσατε στη Γενική Συνέλευση (πουλώντας προστασία, γιατί υπήρχε η έμμεση απειλή πως αν δε σταματήσετε τις διαπραγματεύσεις για δάνειο στην TVX, θα πέσει η μετοχή – η εγγύηση γι’ αυτό είσαστε εσείς οι ίδιοι), πήγατε και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (εκεί θα χρησιμοποιήσατε άλλο τρόπο, μια και δεν υπήρχαν μετοχές) για να τους ανοίξετε τα μάτια, μια και τους είχε «παραπλανήσει» η εταιρία. Αλήθεια, η παραπλανημένη Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε και την εταιρία, ή έδειξε τόση εμπιστοσύνη σε μια τυχαία ελληνική οργάνωση, που αμέσως αποφάσισε να μη χρηματοδοτήσει την επένδυση;
    Σχετικά με τη «δόλια πτώχευση» : μιλάτε εντελώς αόριστα, γι α να μην μπορεί κανένας να καταλάβει τίποτα. Πρώτα-πρώτα, ποιο ήταν το «λάθος» στο παλιό σας κείμενο, που το καταλάβατε, αφού τα σκεφτήκατε καλύτερα και ρωτήσατε και δικηγόρους; Αν και μου φαίνεται περίεργο να κάνετε προσφυγές στο ΣτΕ, να μιλάτε στη συνέλευση των μετόχων της Ντόιτσε Μπανκ και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και να μην έχετε ρωτήσει δικηγόρους για όσα γράφετε στο κείμενό σας για όλα αυτά.
    Και ξαναρωτάω : Στο κείμενό σας λέτε ότι το βασικό για τη χρεοκοπία της εταιρίας TVX ήταν η δραστηριότητά «σας» για τη μη έγκριση της χρηματοδότησης της εταιρίας (από Ντόιτσε Μπανκ και Κομισιόν) και ότι η απόφαση του ΣτΕ ήταν το «τελειωτικό χτύπημα» (κάτι σαν τη «χαριστική βολή» στον ετοιμοθάνατο). Πώς μπορείτε να μιλάτε, λοιπόν, για «δόλια» χρεοκοπία και τι σχέση έχει με αυτό που προβάλλετε τώρα για την εκμετάλλευση του ορυχείου στη Στρατονίκη (τις Μαύρες Πέτρες), που θα γινόταν κάτω από τον οικισμό, που κι αυτή βγήκε παράνομη και απαγορεύτηκε; Δηλαδή, από τη μια κάνετε ότι μπορείτε για να χρεοκοπήσει κάθε εταιρία που θα αναλάμβανε την εξόρυξη και από την άλλη φωνάζετε ότι η χρεοκοπία ήταν «δόλια» και έγινε μόνο και μόνο γιατί ήθελε η εταιρία να φύγει από την Ελλάδα. Γιατί, άραγε, να θέλει να φύγει αν τα πράγματα πήγαιναν καλά; Γράφετε : «Η TVX HELLAS δεν πτώχευσε, απλά βρήκε τον καλύτερο τρόπο για να αποχωρήσει». Γιατί να «αποχωρήσει», αν έβγαζε κέρδη;
    Λέτε : «Και την ΕΕ είχαν παραπλανήσει: είχε εγκρίνει η κυβέρνηση να δώσει αυτή τη σκανδαλώδη επιδότηση στην TVX, 174 εκατ. δολάρια, λεφτά που προοριζόταν για την Ελλάδα (λεφτά υπήρχαν προφανώς!), και στην ΕΕ δεν είχαν ιδέα τι ήταν αυτό που θα χρηματοδοτούσαν».
    Δεν καταλαβαίνω απολύτως τίποτα! Γράφετε στο κείμενό σας : «Ως μεγάλος βιομηχανικός επενδυτής, η TVX επρόκειτο να χρηματοδοτηθεί από την ΕΕ με το 50% της συνολικής της επένδυσης, ή με 174 εκατομμύριο δολάρια για τα δύο έργα στις Σκουριές και στην Ολυμπιάδα». Σήμερα (ίσως, αφού ρωτήσατε δικηγόρους), εμπλέκεται την ελληνική κυβέρνηση και φαίνεται σαν η ΕΕ να χρειαζόταν την «έγκριση» της κυβέρνησης για να δώσει αυτή τη «σκανδαλώδη επιδότηση» στην εταιρία (αλήθεια, το «σκανδαλώδης» αφορά το ύψος της επιδότησης; Κάνετε και μαθήματα στην ΕΕ;). Και παρακάτω λέτε : «Λεφτά που προορίζονταν για την Ελλάδα»; Τι θα πει αυτό; Ότι το «σκάνδαλο» ήταν πως τα 174 εκατ. δολάρια έπρεπε να δοθούν στο ελληνικό κράτος και η ΕΕ προτίμησε να τα δώσει σε μια ιδιωτική εταιρία που δεν ήταν καν ελληνική; Από την άλλη μεριά, η ΕΕ δεν «είχε ιδέα τι ήταν αυτό που θα χρηματοδοτούσε» κι ευτυχώς που βρεθήκατε εσείς και τους ανοίξατε τα μάτια. Εσείς, δηλαδή, τους εξηγήσατε ότι στην Ελλάδα δεν επιτρέπεται να υπάρχουν «μεγάλες βιομηχανικές επενδύσεις»; (γιατί η ύπαρξη τέτοιας επένδυσης είναι το μοναδικό κριτήριο – τουλάχιστον, αυτό γράφετε στο κείμενό σας – για τη χρηματοδότηση από την ΕΕ).
    Ή τους συγκινήσατε λέγοντας ότι η «τοπική» κοινωνία είναι αντίθετη (και μάλιστα όχι όλη, όπως ομολογείτε οι ίδιοι : «το κομμάτι της (τοπικής κοινωνίας) που είναι κατά αυτής της εκμετάλλευσης»);
    Δηλαδή, κατά τα λεγόμενά σας, η φοβερή και τρομερή ΕΕ, που γνωρίζει τα πάντα και κινεί όλα τα νήματα, δεν είχε ιδέα για τη βλαπτικότητα του έργου που ήθελε να χρηματοδοτήσει και μόλις της το εξηγήσατε έσπευσε να ματαιώσει τη χρηματοδότηση της εγκληματικής αυτής επένδυσης (και βέβαια εσείς δεν υπαγορεύσατε την απόφαση, κάθε άλλο!).
    Και παρ’ όλο, που όπως λέτε «είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο τι επιπτώσεις έχουν αυτά τα έργα», αμέσως μετά γράφετε : «Αν θεωρείτε ότι δεν έπρεπε να ενημερωθεί η Επιτροπή, δεν έχω τίποτα να πω. Πρόβλημά σας». Δηλαδή, η Επιτροπή είχε μαύρα μεσάνυχτα για κάτι που «ήταν γνωστό σε όλο τον κόσμο».
    Παρακάτω, συνεχίζετε τη σκόπιμη σύγχυση μεταξύ της TVX (μητρικής εταιρίας) και της TVX Hellas (θυγατρικής της προηγούμενης) και γράφετε : «: η TVX HELLAS δεν είναι πτωχή, ούτε και σήμερα!». Μα, αν είναι έτσι γιατί στο προηγούμενο σχόλιο γράφατε : «Αλητεία του Πάχτα, γιατί είχε υποχρέωση να ζητήσει τα λεφτά από τη μητρική εταιρεία TVX Gold-Kinross που δεν είχε πτωχεύσει και ήταν και “οικονομικός εγγυητής” της σύμβασης του δημοσίου με την TV». Αν δεν είχε χρεοκοπήσει η θυγατρική της εταιρίας στην Ελλάδα, γιατί ο Πάχτας να μη ζητήσει τα λεφτά από τη θυγατρική και να καταφύγει στον «οικονομικό εγγυητή», τη μητρική εταιρία;
    Εκτός και παίζετε με το τι σημαίνει «πτωχός» στη νομική γλώσσα και το τι σημαίνει στην καθομιλουμένη. «Πτωχός» νομικά σημαίνει αυτός που έχει κάνει «στάση πληρωμών» για κάποιο χρονικό διάστημα και ως εκ τούτου κηρύχθηκε «πτωχός», με όλες τις νομικές συνέπειες. Ο δόλιος χρεοκόπος μπορεί να είναι «πτωχός» νομικά και να μην είναι καθόλου «πτωχός» στην πραγματικότητα. Εσείς όμως παίζετε με τις λέξεις και τις δύο διαφορετικές έννοιες, όταν, ενώ μιλάτε για τη νομική «πτώχευση» («Η TVX HELLAS δεν πτώχευσε») καταλήγετε στο ότι : «Και το κερασάκι στην τούρτα: η TVX HELLAS δεν είναι πτωχή, ούτε και σήμερα!», όπου ολοφάνερα χρησιμοποιείτε την έννοια που έχει το «πτωχός» στην καθομιλουμένη.
    Εξάλλου και με τη νομική έννοια, τη φράση σας «Η TVX HELLAS δεν πτώχευσε», την ανασκευάζει το ίδιο το κείμενό σας, όπου γράφετε «(η)ελληνική θυγατρική της TVX, η οποία, πέντε μήνες αργότερα, κήρυξε χρεοκοπία».
    Και επειδή γράφετε : «Όταν λέω “εμείς” εννοώ “η τοπική κοινωνία” ή μάλλον το κομμάτι της που είναι κατά αυτής της εκμετάλλευσης. Στην Επιτροπή Αγώνα κατά της μεταλλουργίας χρυσού της Ολυμπιάδας τότε συμμετείχε ο Δήμαρχος και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο. Ο Δήμος ήταν που έκανε και τις προσφυγές», ξαναρατάω :
    Την παρουσίαση των αντιμεταλλευτικών απόψεων σε Ντόιτσε Μπανκ και Ευρωπαϊκή Επιτροπή την έκανε κανένας δήμαρχος ή δημοτικό συμβούλιο, ή το Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων (Hellenic Mining Watch), το οποίο υπογράφει και το κείμενο που έχει ανέβει στο Διαδίκτυο (κείμενο που δεν εγκρίνετε σήμερα, αν και το γράψατε εσείς και που ανέβηκε στο Διαδίκτυο χωρίς την έγκρισή σας); Μήπως οι δήμαρχοι και το «κομμάτι της τοπικής κοινωνίας που είναι κατά αυτής της εκμετάλλευσης» είναι μόνο τα πιόνια για τις «χοντροδουλειές» των προσφυγών στο Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ (που δε χρειάζεται και πολλές «επεξηγήσεις» για να πεισθεί για τη «βλαπτικότητα των εξορύξεων», μια και ούτε καν μπαίνει στον κόπο να εξετάσει τις Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων – του αρκεί ότι πρόκειται για μεγάλο έργο, ξορκισμένο με τον απήγανο σε μια μικρή χώρα), καθώς και για τις «κινητοποιήσεις» του σχετικού κομματιού της «τοπικής κοινωνίας»; Ενώ τις πραγματικά «μεγάλες δουλειές» τις χειρίζεται ο πραγματικός υποκινητής των πάντων, το «Παρατηρητήριο», που ξέρει πώς να τις χειριστεί και που έχει και την πρόσβαση σε κοτζάμ Ντόιτσε Μπανκ και Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Γι’ αυτό σας έγραψα : «μην είσαστε τόσο μετριόφρονες» και μην προσπαθείτε να ταυτιστείτε με το «κομμάτι της τοπικής κοινωνίας», ή, με οποιοδήποτε βλαχοδήμαρχο.
    Γράφετε ακόμα : «Αλλά τελικά και να τα έπαιρναν τα λεφτά από την ΕΕ ή τη Deutsche Bank θα ήταν δώρο άδωρο αφού το έργο της Ολυμπιάδας ακυρώθηκε από το ΣτΕ». Σωστά, από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη. Η δύσμοιρη Ελλάδα είναι παγιδευμένη και απέξω και από μέσα. Μόνο μια δικτατορία του προλεταριάτου θα σάρωνε όλα τα εμπόδια στο δρόμο της ανάπτυξης των παραγωγικών δυνάμεων και της ευημερίας του λαού της. Αλλά, αυτό είναι άλλου παπά Ευαγγέλιο.
    Γράφετε : «Άρα γιατί “πτώχευσε” η TVX? Γιατί αγνόησε την τοπική κοινωνία. Γιατί πίστεψε ότι ένα έργο που δεν το θέλει ο κόσμος μπορεί να το επιβάλει με τα ΜΑΤ και την καταστολή». Δεν είναι καθόλου έτσι. Μόνο του το «κομμάτι της (τοπικής κοινωνίας) που είναι κατά αυτής της εκμετάλλευσης» δε θα κατάφερνε και σπουδαία πράγματα, όπως παραδέχεστε κι εσείς στο κείμενό σας : «Αυτού του είδους ο αγώνας κατάφερε να αποτρέψει την εγκατάσταση του μεταλλείου για μερικά χρόνια, αλλά είχε μεγάλο προσωπικό κόστος για όλους και δεν μπορούσε να κρατήσει για πάντα. Ο κόσμος είχε παραμελήσει τη δουλειά του και την οικογένειά του και πολλοί από αυτούς, άντρες και γυναίκες, είχαν καταδικαστεί σε χρόνια φυλάκισης για την αντίστασή τους ενάντια στο μεταλλείο».
    Τότε φάνηκε ότι μόνο με τα πιόνια δεν μπορούσε να σταματήσει η εξόρυξη. Χρειάστηκε να μπουν στη μάχη και οι αξιωματικοί. Και ποιοι ήταν αυτοί; Το κείμενό σας λέει : «άνθρωποι εκτός Ολυμπιάδας». Και τότε «ο αγώνας άλλαξε». Οι άνθρωποι «εκτός Ολυμπιάδας» (δηλαδή, ούτε οι κάτοικοι, ούτε οι βλαχοδήμαρχοι) αποφάσισαν να «αλλάξει ο αγώνας» και να «να ακολουθήσουμε τη νομική οδό, κατακλύζοντας τα υπουργεία και τις δικαστικές αρχές με αγωγές και μηνύσεις και να φέρουμε το ζήτημα στο ΣτΕ» (όπου ως αχυράνθρωποι εμφανίζονταν οι δήμαρχοι, γιατί αυτοί είχαν το «νομικό ενδιαφέρον» και ταυτόχρονα κάλυπταν τους «ανθρώπους εκτός Ολυμπιάδας»). Όσο δε για το «διεθνές επίπεδο», εκεί αναλάβατε μόνοι σας το έργο και μπράβο σας για την επιτυχία, που έκλεισε τη στρόφιγγα χρηματοδότησης της εταιρίας που κήρυξε πτώχευση, αφού της κατάφερε το «τελειωτικό χτύπημα» το τόσο εξυπηρετικό Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ.

    • Όταν λέω “πτωχή” μιλάω πάντα με τη νομική έννοια. Η ΤVX HELLAS “πτώχευσε” (δηλαδη το δικαστήριο έκανε δεκτή τη δήλωση παύσης πληρωμών ΑΝ ΚΑΙ στη πραγματικότητα η TVX HELLAS είχε μεταλλείο με νόμιμη άδεια λειτουργείας), μετά την ξεπτώχευσε ο Πάχτας για να γίνει η μεταβίβαση του ενεργητικού στο Δημόσιο και μετά στην Ελλ. Χρυσός, αμέσως μετά ξαναπτώχευσε (2004) και το 2005 ξαναξεπτώχευσε.
      Αρα νομικά δεν είναι “πτωχή”, υπάρχει, εχει διοικητικό συμβούλιο το οποίο μάλιστα έχει πολύ ενδιαφέρουσα σύνθεση και ασχολείται με αμπέλια. Στις Σκουριές.
      Όλα τα άλλα που γράφεις είναι εικασίες και δεν έχω χρόνο να ασχολούμαι με εικασίες και να απαντάω σε σεντόνια.

  21. Eντάξει, μην απαντάς, αφού δεν έχεις χρόνο. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του. Μόνο που αυτά που λέω δεν είναι εικασίες, εκτός και “εικασίες” ονομάζεις αυτά που γράψατε εσείς οι ίδιοι και δυστυχώς ισχύει ακόμα το “τα γραπτά μένουν”.
    Όσο για την πτωχή-πλούσια εταιρία, τι να κάνουμε; Παραπλάνησε και το δικαστήριο – εδώ παραπλάνησε κοτζάμ ΕΕ και Ντόιτσε Μπανκ! Αλλά, να ξεπέσουν τόσο ώστε από χρυσοθήρες να καταντήσουν αμπελουργοί, σίγουρα δεν το περίμεναν.
    Για το ότι έχει διοικητικό συμβούλιο, προβέπει το άρθρο 96 του Πτωχευτικού Κώδικα : Η πτώχευση του νομικού προσώπου επιφέρει τη λύση του.Τα όργανα του νομικού προσώπου διατηρούνται.
    Άρα, το ότι υπάρχει το Δ.Σ. δε σημαίνει ότι δεν έχει πτωχεύσει η εταιρία.

  22. πηγαν οι κοπριτες γνωριζοντας τα αντιαριστερα αισθηματα της ΧΑ να ζητησουν προστασια… χειρισμος και αλητια. κανονκα επρεπε να φυγουν με τις κλωτσιες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.