Αναβολή της δίκης των 14 συλληφθέντων στις Σκουριές


Αναβλήθηκε για την Πέμπτη η δίκη των 14 συναγωνιστών μας που συνελήφθησαν χθες στις Σκουριές και αντιμετωπίζουν την κατηγορία της “στάσης” κατά του κράτους του Μπόμπολα, ενώ ένας έχει την επιπλέον κατηγορία της πρόκλησης “βαριάς σωματικής βλάβης”. Η σύνθεση του δικαστηρίου ήταν τριμελής και όχι μονομελής, ενδεικτική της σοβαρότητας των κατηγοριών. Υποδοχή ηρώων τους επεφύλαξε το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί έξω από τα δικαστήρια του Πολυγύρου. Όλη η περιοχή γύρω από το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πολυγύρου ήταν και σήμερα αποκλεισμένη με κάγκελα, όπως ήταν και χθες το βράδυ.

Μετά την άγρια καταστολή χθες της διαδηλωσης στις Σκουριές, νέες σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθησαν το βράδυ έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής, όπου είχαν μεταφερθεί οι συλληφθέντες “στασιαστές”.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=MWmzZJRcXcM&feature=youtu.be]

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=BuGHJRKdpfs&feature=player_embedded]

Περίπου 250 άτομα συγκεντρώθηκαν για συμπαράστασ, μεταξύ των οποίων και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη. Η κα Ιγγλέζη δήλωσε τα στοιχεία της και την ιδιότητά της και ζήτησε να μπει μέσα στο κτίριο. Αστυνομικός με πολιτικά την εμπόδισε φωνάζοντας απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς. Όταν εξανέστη για τη συμπεριφορά του και ζήτησε το όνομά του, εκείνος κόλλησε το πρόσωπό του στο πρόσωπό της και φώναζε ωρυόμενος το όνομά του. Έπειτα την έσπρωξε και τη χτύπησε με γκλομπ.

Στο χώρο της συγκέντρωσης κατέφθασαν διμοιρίες ΜΑΤ που άρχισαν να πετάνε χειροβομβίδες κρότου-λάμψης για εκφοβισμό. Αστυνομικοί πετούσαν από τα μπαλκόνια στυλιάρια πάνω στο συγκεντρωμένο πλήθος.

Δημοκρατία.


Μία απάντηση στο “Αναβολή της δίκης των 14 συλληφθέντων στις Σκουριές”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.