Αρχική Uncategorized Αίολες όλες οι αποφάσεις του Δημ. Συμβουλίου και των Επιτροπών του Δήμου...

Αίολες όλες οι αποφάσεις του Δημ. Συμβουλίου και των Επιτροπών του Δήμου Αριστοτέλη

3
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

paxtas2paxtas3paxtas1

Αίολες  καθίστανται με το έγγραφο 24503/21-6-2012 (φωτογραφίες) της Γενικής Διεύθυνσης Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών όλες οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου που πάρθηκαν από την 30η Μαρτίου 2012 μέχρι σήμερα και ανατρέπονται οι σχεδιασμοί του Δημάρχου Αριστοτέλη Χρήστου Πάχτα. (Αίολος, -η, -ο: μετέωρος, ευμετάβολος, ασταθής, αστήρικτος: αυτός που εύκολα μπορεί να ανατραπεί λογικά και κατά συνέπεια δεν είναι αξιόπιστος).

Στις 30 Μαρτίου (δείτε εδώ) οι κάτοικοι της έδρας του Δήμου Αριστοτέλη Ιερισσού, διαμαρτυρόμενοι για τα επεισόδια της 20ης (εδώ) και 25ης Μαρτίου (εδώ) που είχαν πρωταγωνιστή τον Αντιδήμαρχο Βασίλη Μοσχόπουλο και ηθικό αυτουργό τον Δήμαρχο Χρήστο Πάχτα, απέκλεισαν τον Δήμαρχο και τα μέλη του Δ.Σ. στο Δημαρχείο. Στο κτίριο του Δημαρχείου δεν προκλήθηκε καμία άλλη ζημία εκτός από το σπάσιμο δυο μικρών τζαμιών.

Με δικαιολογία την αποκατάσταση των ζημιών στο Δημαρχείο, από την επομένη του επεισοδίου ο κ. Πάχτας μετέφερε στην Αρναία και το Στρατώνι ακόμα και τις ελάχιστες υπηρεσίες του Δήμου που δεν είχε μεταφέρει από την αρχή της θητείας του. Ταυτόχρονα μετέφερε όλες τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και των δυο Επιτροπών που προαναφέραμε στο πρώην Δημαρχείο Αρναίας. Στο έγγραφο αυτό επισημαίνεται ότι:

α. Οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και των Επιτροπών γίνονται στο δημοτικό κατάστημα.

β. Το Δημοτικό Συμβούλιο και μόνο, όχι δε η Οικονομική Επιτροπή και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής λόγω έλλειψης αντίστοιχης πρόβλεψης, μπορεί μετά από απόφαση του να συνεδριάζει στην ιστορική πρωτεύουσα του Δήμου (Αρναία) εφ’όσον η απόφαση αυτή λήφθηκε σε προηγούμενη συνεδρίασή του με την οποία αιτιολογείται η ανάγκη πραγματοποίησης συγκεκριμένης συνεδρίασης του σε ορισμένη ιστορική έδρα του Δήμου.
Η επιλογή ιστορικής έδρας του Δήμου ως τόπου πραγματοποίησης συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου δεν μπορεί να έχει πάγιο χαρακτήρα ο οποίος θα οδηγούσε σε υποκατάσταση της επίσημης έδρας του Δήμου από την ιστορική έδρα…

Για να αιτιολογήσει το πραξικόπημά του ο κ. Πάχτας επικαλέστηκε τα επεισόδια της 30ης Μαρτίου. Το Υπουργείο “αδειάζει” τον κ. Πάχτα… Όπως τονίζεται στο έγγραφό του:

Επισημαίνεται ότι τα διαλαμβανόμενα στο σχετικό έγγραφο… δεν μπορούν να αποτελέσουν δικαιολογητική βάση για τη λήψη απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αριστοτέλη για την πραγματοποίηση των συνεδριάσεών του στην ιστορική έδρα του Δήμου.

Οι οκτώ Δημοτικοί Σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης του κ. Μιχάλη Βλαχόπουλου κατήγγειλαν το πραξικόπημα του κ. Πάχτα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης και δεν συμμετείχαν σε καμία από τις τρεις  συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκαν στην Αρναία από τις 30 Μαρτίου μέχρι σήμερα. Αν οι συνεδριάσεις αυτές ήταν νόμιμες η Πρόεδρος κα Καραστέργιου όφειλε, κατά τον Κώδικα των Καλλικρατικών Δήμων, να εισηγηθεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση την διαγραφή τους από το αξίωμα του Δημοτικού Συμβούλου. Αυτή είναι υποχρέωσή της από το νόμο. Την πρόλαβε όμως το έγγραφο. Και έτσι, εκείνη και ο κ. Πάχτας θα στερηθούν αυτήν την απόλαυση.

Έχουν όμως ΑΜΕΣΑ να αντιμετωπίσουν ως δημοτική αρχή ένα πλήθος αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και των δυο Επιτροπών που είναι ουσιώδους σημασίας για τη λειτουργία του Δήμου, όμως ελήφθησαν σε ΑΚΥΡΕΣ συνεδριάσεις…

Ο σπείρων ανέμους θερίζει θύελλες. Και ο κ. Πάχτας δεν είναι ο Αίολος. Οι αποφάσεις όμως της Δημοτικής του Αρχής έχουν καταστεί αίολες. Ακόμα και οι “θεοί” έχουν προβλήματα.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. με τόσοιιιιιιιι “εμπειρία” στα Υπουργικά και βουλευτικά έδρανα και τηλεοράσεις … κατάντησε…. “θεος” στο τόπο του χιχχι

  2. Απολογισμός πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής Δήμου Αριστοτέλη

    Καλούνται οι τοπικοί φορείς του Δήμου Αριστοτέλη και όλοι οι Δημότες και κάτοικοι του Δήμου, στην ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 217 του Ν. 3463/2006, με θέμα τον Απολογισμό πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής.

    Η συνεδρίαση θα γίνει την Κυριακή 8 Ιουλίου 2012, ώρα 11:00 π. μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο, στην Ιστορική έδρα του Δήμου, την Αρναία.

    Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

    ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΣΤ. ΠΑΧΤΑΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.