Η νύχτα της οργής στην Ιερισσό και ο ψεύτης Δήμαρχος


[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=KYSUPvL2Skg]

Αυτό που συνέβη προχθές στην Ιερισσό ήταν το ξέσπασμα της συσσωρευμένης οργής εναντίον του Δημάρχου Αριστοτέλη Χρήστου Πάχτα και του Αντιδημάρχου Βασίλη Μοσχόπουλου που χρησιμοποιούν το θεσμικό τους ρόλο για να εξυπηρετούν τα συμφέροντα της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ στην περιοχή.

Χρειάστηκε να φτάσουμε σε αυτές τις καταστάσεις, σε επιθέσεις ΜΑΤ και δακρυγόνα εναντίον των κατοίκων, για να γίνει γνωστό στο πανελλήνιο αυτό που ο Δήμαρχος και η εταιρεία-χορηγός του μαζί με τα ΜΜΕ (Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης) προσπαθούν απελπισμένα να αποκρύψουν:  Ότι η πλειοψηφία των κατοίκων του Δήμου Αριστοτέλη είναι αντίθετη στην υλοποίηση των σχεδίων της εταιρείας και ειδικά στο τεράστιο μεταλλείο χαλκού-χρυσού στις Σκουριές, στον Κάκαβο.

Ο κ. Πάχτας θερίζει τις θύελλες που ο ίδιος έσπειρε. Με την απροκάλυπτη προπαγάνδα υπέρ της εταιρείας και την προκλητική αγνόηση της αντίθεσης του μεγαλύτερου μέρους των δημοτών του στην “επένδυση”. Με την ανοχή του στην προσπάθεια τρομοκράτησης των αντιδρώντων από την εταιρεία  και την υπόθαλψη στοιχείων που υποκινούν εγκληματικές πράξεις όπως ο Αντιδήμαρχος του. Με τη διαστρεβλωτική παρερμηνεία του αποτελέσματος των δημοτικών εκλογών ως “ψήφο υπέρ της επένδυσης”. Ηθελημένα “λησμονεί” ότι καταψηφίστηκε πανηγυρικά στους δύο πρώην Δήμους Σταγείρων-Ακάνθου και Παναγίας που ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ δέχονται τις επιπτώσεις της μακρόχρονης λειτουργίας των μεταλλείων και όπου ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ προγραμματίζεται η μελλοντική μεταλλευτική δραστηριότητα. Αποσιωπεί ότι ο ίδιος και τα στελέχη του συνδυασμού του, ειδικά στη Μεγάλη Παναγιά, δήλωναν προεκλογικά ότι είναι κατά της εκμετάλλευσης των Σκουριών και γι’αυτό ψηφίστηκαν από τους δημότες. Σήμερα ο κ. Πάχτας πληρώνει τη διάσταση του από την κοινωνία.

Και αποδεικνύεται και επαγγελματίας ψεύτης!

Με έκπληξη διαβάσαμε το άρθρο “ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ – ΗΧΗΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ” του halkidikinews.gr που αναφέρει στο τέλος:

01.24:  Ο δήμαρχος Αριστοτέλη Χρήστος Πάχτας μιλώντας στο halkidikinews.gr ανέφερε: “Ζητήσαμε να μην επέμβει η αστυνομία και να ομαλοποιηθεί η κατασταση. Αυτην την ώρα γίνονται διαπραγματεύσεις για επανέλθει στην Ιερισσό η ηρεμία. Ελπίζουμε ότι θα επικρατήσει η λογική”.

Ο Χρήστος Πάχτας για μια ακόμα φορά ψεύδεται ξεδιάντροπα και αυτός που τον διαψεύδει είναι ο ίδιος ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας, Στρατηγός Βασίλης Κανάλης, που βρέθηκε στην Ιερισσό τη νύχτα των επεισοδίων επικεφαλής των ΜΑΤ.

Στις 3:00 το πρωί του Σαββάτου 29 Μαρτίου, οι Χρήστος Δάλλας, Γιώργος Ζουμπάς και Τόλης Παπαγεωργίου ζήτησαν συνάντηση με τους επικεφαλής αξιωματικούς των δυνάμεων της Αστυνομίας και των ΜΑΤ προκειμένου να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο των επεισοδίων. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε αμέσως στο Αστυνομικό Τμήμα Ιερισσού με τον Στρατηγό κ. Κανάλη  και τον Υποδιοικητή της Αστυνομίας Χαλκιδικής κ. Κώστα Σαρακατσιάνο και συμφωνήθηκε η αμοιβαία υποχώρηση των ΜΑΤ και των κατοίκων, που έγινε χωρίς να σημειωθούν νέα επεισόδια. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο  κ. Κανάλης είπε στους τρείς και στους παρευρισκόμενους κατοίκους Ιερισσού Θανάση Παπαθεολόγη και Βασίλη Στρούνη:

Δέχομαι από τις 10 το βράδυ μέχρι αυτή τη στιγμή πιεστικά τηλεφωνήματα από τον Δήμαρχο, που απαιτεί να επέμβω αμέσως για να εκδιώξω με κάθε μέσο τους κατοίκους από την περιοχή του Δημαρχείου και να τους απελευθερώσω….

Ο Χρήστος Πάχτας που απαιτούσε την “με κάθε μέσο επέμβαση” των ΜΑΤ από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 3 το πρωί, παρίστανε τον ειρηνοποιό στα μέσα ενημέρωσης, λέγοντας ότι τάχα χάρη σ’εκείνον δεν επενέβη η αστυνομία!

Την επόμενη των επεισοδίων μέρα, ο Δήμαρχος “HELLAS GOLD” ξανάρχισε τα πολεμικά ανακοινωθέντα: “Ο Δήμος Αριστοτέλη θα πραγματοποιήσει (!) την μεγάλη επένδυση που εξασφαλίζει δουλειά και ανάπτυξη στην περιοχή”.

Ο Χρήστος Πάχτας επιμένει απτόητος να οδηγήσει ως Δήμαρχος πλέον τους δημότες του “μέσα στα καυτά και επικίνδυνα σπλάχνα της γης”, όπως ο ίδιος με το γνωστό του λυρισμό είχε πει κάποτε μέσα στη Βουλή των Ελλήνων. Ο άνθρωπος δεν διδάχθηκε τίποτα από την ιστορία, από τον εικοσιπενταετή αγώνα των κατοίκων της περιοχής ενάντια στη “χρυσή επένδυση”, ενάντια στη ΜΕΤΒΑ το 1987 και στη “δική του” TVX στη συνέχεια. Δεν διδάχθηκε τίποτα κι από τα γεγονότα της 20ης Μαρτίου, της 25ης Μαρτίου και την από προχθεσινή του μικρή περιπέτεια, στην οποία μαζί με τον Αντιδήμαρχό του παρέσυρε κι όλους τους συνεργάτες του.

To ελπιδοφόρο για τον τόπο και δυσοίωνο για τον κ. Πάχτα και την εταιρεία είναι ότι την Παρασκευή το βράδυ η πλατεία ήταν γεμάτη από νέα παιδιά. Όχι” ξενόφερτα στοιχεία” και “επαγγελματίες διαδηλωτές”. Νέα παιδιά αυτού του τόπου με δυναμισμό, αποφασισμένα να παλέψουν για το δικό τους αύριο.

ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ.


3 απαντήσεις στο “Η νύχτα της οργής στην Ιερισσό και ο ψεύτης Δήμαρχος”

  1. η παραπάνω αποδείξεις βεβαιώνουν σε όλους μας ότι στην περίπτωση μας έχουμε να κάνουμε με κλασσικό “Δήμαρχο” νταβατζή μιας “πολυεθνικής εταιρίας” ..και όχι με πατριώτη της Χαλκιδικής γης!!! σκαστή περίπτωση διαπλοκής!!!

  2. Ο αντίλογος και οι τριάντα οικολόγοι

    Συνέντευξη του Δημάρχου Αριστοτέλη Πάχτα σε επιτροπή αντιπροσώπων των Μέσων Μαζικής Εξημέρωσης

    Ιερισσός, Πρωταπριλιά 2012
    ————————————————————-

    ΜΜΕ: Αξιολάτρευτε κ. Δημ. Αρ. Πάχτα, ήταν τελικά τριάντα οικολόγοι οι άνθρωποι που παρανόμως κατέλαβαν το σημείο Σκουριές και απομακρύνθηκαν ειρηνικά από την ελληνική εταιρία, ελληνικότατων συμφερόντων, “Ελληνικότερος Δε Γίνετε Χρυσός Α.Ε.”, στις 20 Μαρτίου 2012;

    Δημ. Αρ. Πάχτας: Κοιτάξτε, τριάντα ήταν σίγουρα. Οικολόγοι ήταν επίσης σίγουρα καθώς σύμφωνα με δικές τους δηλώσεις βρισκόταν εκεί για να προστατέψουν το βουνό. Άρα, ναι ήταν τριάντα οικολόγοι.

    ΜΜΕ: Και την 25η Μαρτίου, μέρα εθνικής ανάτασης, αντίστασης και λαικής υπερηφάνειας, τα επεισόδια στις Σκουρίες προκάλεσαν οι ίδιοι τριάντα άνθρωποι;

    Δημ. Αρ. Πάχτας: Όχι, όχι! Πιθανότατα αυτοί οι τριάντα ήταν παρόντες. Αυτή τη φορά όμως είχαν ενισχύσεις από αναρχικούς/αντιεξουσιαστες και κάποιους ανυποψίαστους εκδρομείς από το Κιλκίς και τη Θράκη. Επίσης αυτοκινητοπομπή ανθρώπων που επέστρεφαν από προσκύνημα στο Άγιο Όρος παγιδεύτηκαν στο σημείο. Παρόντες ήταν και 520 Νεοδημοκράτες, 455 πασοκ-σιδες, 220 Συριζάδες, 221 ΚουΚουέδες, 15 Λαουτζίκοι και 903 λοιποί, τα αναλυτικά στοιχεία των οποίων μπορώ θα θέσω στη διαθεσή σας.

    ΜΜΕ: Ειλικρινέστατε κ. Δημ. Αρ. Πάχτα, τί έχετε να δηλώσετε για τις, προφανώς ανυπόστατες, καταγγελίες περί άνανδρης επίθεσης των ΜΑΤ με ληγμένα χημικά στους συγκεντρωμένους διαδηλωτες, σε γυναικόπαιδα, ηλικιωμένους και τους τριάντα οικολόγους;

    Δημ. Αρ. Πάχτας: Αρχικά να διευκρινίσω ότι τα ληγμένα χημικά δε διαφέρουν σημαντικά από τα φρέσκα. Δεύτερον οι τρεις-τεσσερις διμοιρίες καταστολής, ήταν αμίλητα κι ακούνητα στρατιωτάκια. Οι προκλητικοί συγκεντρωμένοι όμως δοκίμαζαν τα νεύρα και την ανοχή τους, καθώς αφού τους παρακίνησαν σε λιποταξία άρχισαν να τους βρίζουν … τί να σας πω, μέχρι και στρουμφάκια τους αποκάλεσαν. Απουσία εισαγγελέα, οι αστυνομικές δυναμεις αποφάσισαν να δώσουν μόνες τους τέλος στον εξευτελισμό της δημόσιας τάξης και με τη χρήση χημικών, μετρημένων στα δάχτυλα … όλων των αστυνομικών, διέλυσαν τελικά το πλήθος, μεταξύ τους και τους τριάντα οικολόγους.

    ΜΜΕ: Γλυκύτατε κ. Δημ. Αρ. Πάχτα, μπορείτε να μας μιλήσετε για τις εφιαλτικές ώρες πολιορκίας που ζήσατε στο Δημαρχείο Ιερισσού στις 30 Μαρτίου;

    Δημ. Αρ. Πάχτας: Μου είναι δύσκολο αλλά θα προσπαθήσω για χάρη της εξημέρωσης των ελλήνων πολιτών. Κοιτάξτε, εμείς επιτελούσαμε το δημοκρατικό μας καθήκον συνεδριάζοντας για φλέγοντα ζητήματα του Δήμου μας. Για παράδειγμα την επέκταση των κοιμητηρίων του Δήμου, καθώς προβλέπεται αύξηση της ζήτησης θέσεων. Γύρω στα τριάντα με χίλια άτομα, με κάποια επιφύλαξη σας λέω οικολόγοι, μαζεύτηκαν στο δημαρχείο απαιτώντας να συζητηθεί το θέμα της εξόρυξης χρυσού. Καταλαβαίνετε ότι κάτι τέτοιο μόνο χάσιμο χρόνου θα ήταν, αφού έχω ήδη αποφασίσει επί τούτου. Τη συνέχεια την ξέρετε! Αρχίσαν να με αποκαλούν παλιοχαρακτήρα και άλλα ανείπωτα, με αποτέλεσμα να γίνω ψυχολογικό ράκος. Αναγκάστηκα να καλέσω τα ΜΑΤ προς συμμόρφωση και αποκατάσταση της τάξης και του σεβασμού στις δημοκρατικές διαδικασίες. Επίσης έπρεπε κάπως να γυρίσω και σπίτι μου καθώς κάθε Παρασκευή κάνω μπάνιο και το δημαρχείο δεν έχει τζακούσι.

    ΜΜΕ. Αδιάφθορε (σλουρπ, σλουρπ) κ. Δημ. Αρ. Πάχτα, πιστεύετε ότι η εν λόγω επένδυση θα καταστρέψει τον τουρισμό της περιοχής;

    Δημ. Αρ. Πάχτας: Στις δύσκολες εποχές που ζούμε, οι έλληνες πρέπει να στραφούν σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού για να ανταγωνιστούν κλασικούς προορισμούς τουριστών όπως την Τουρκία, Ισπανία και Πορτογαλία. Εδώ έχουμε μια μοναδική ευκαιρία, στα επόμενα λίγα χρόνια, να δημιουργήσουμε το πρώτο σεληνιακό πάρκο στη γη. Μια προσομοίωση σεληνιακού τοπίου θα προσελκήσει εκατομμύρια τουρίστες που δεν μπορούν να συμμετέχουν στα διαστημικά ταξίδια και θέλουν να ζήσουν την εμπειρία μιας επίσκεψης στη σελήνη.

    ΜΜΕ: Πανέξυπνε κ. Δημ. Αρ. Πάχτα τί θα γίνει με τους ντόπιους ιθαγενείς, το νερό, τη γεωργία και την κτηνοτροφία;

    Δημ. Αρ. Πάχτας: Ακούστε, όλα έχουν προβλεφτεί στην Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και ‘Ορων που ενέκρινε πανηγυρικά το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής. Υπερσύγχρονες στολές αστροναυτών θα μοιραστούν σε όλους τους κατοίκους (προσφορά της εταιρίας). Θα δημιουργηθουν κέντρα διανομής φιάλων οξυγόνου, νερού και κάψουλων τροφής που οι κάτοικοι θα μπορούν να προμηθεύονται καταβάλλοντας ένα συμβολικό τίμημα. Νέα είδη φυτών και ζώων θα αναπτυχθούν στην περιοχή σε μερικες εκατοντάδες χρόνια σύμφωνα με τη Δαρβινική θεωρία της εξέλιξης, που θα είναι μοναδικά στον κόσμο. Η γεωργία και η κτηνοτροφία μας τότε θα εκτιναχθεί καθώς η Χαλκιδική θα προμηθεύει όλο τον κόσμο με αυτά τα αγροτο-σεληνιακά προιόντα.

    ΜΜΕ. Για να μη σας καθυστερούμε από το σημαντικότατο έργο σας δημοκρατικότατε κ. Δημ. Αρ. Πάχτα μια τελευταία ερώτηση. Τον τελευταίο καιρό οι εκλεγμένοι, το υπενθυμίζουμε (!!), άρχοντες του τόπου δέχονται μια άνευ προηγουμένου άδικη και ανεξήγητη επιθέση από μικρές, ευτυχώς, ομάδες εξτρεμιστών. Σε παρελάσεις, πολιτικές εκδηλώσεις και τώρα και σε δημοτικά συμβούλια. Ποιά είναι η πρόβλεψή σας για το μέλλον του πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα;

    Δημ. Αρ. Πάχτας: Οι πολίτες πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι οι πολιτικοί είναι στις θέσεις τους για το καλό και τη σωτηρία του λαού και της χώρας. Οι απλοί πολίτες δεν είναι σε θέση να καταλάβουν την πολυπλοκότητα των καταστάσεων, δεν έχουν υψηλές διασυνδέσεις, δε διαθέτουν διαπραγματευτικές ικανότητες. Επομένως τους συνιστώ να μείνουν στο σπίτι και ν’αφήσουν τους ειδικούς ν΄αποφασίζουν. Φυσικά να ενημερώνονται μόνο από έγκυρα ΜΜΕ και όχι από το διαδίκτυο όπου διακινούνται ενεξέλγκτα ανακρίβειες. Είμαι αισιόδοξος ότι σύντομα η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί καθώς οι πολίτες θα καταλάβουν το συμφέρον τους και οι ψεκασμοί θα εντατικοποιηθούν.

    ΜΜΕ: Σας ευχαριστούμε αξιολογότατε κ. Δημ. Αρ. Πάχτα

    Δημ. Αρ. Πάχτας: Εγώ σας ευχαριστώ, που επιτέλους μου δώσατε την ευκαιρία να ακουστεί και η δική μου άποψη και όχι μόνο αυτή των τριάντα οικολόγων.

    Ιερισσός 1η Απρίλη, 2012

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.