Παπακωνσταντίνου για τα Μεταλλεία Κασσάνδρας: “Θα πάρουμε τα 15 εκατομμύρια από την ΕΛΛ. ΧΡΥΣΟΣ, αλλά κάναμε προσφυγή για να μην τα πάρουμε”!


[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=1Wy6oyVfV0E&feature=youtube_gdata_player]

Από την απάντηση του Υπουργού ΠΕΚΑ Γ. Παπακωνσταντίνου στην επίκαιρη ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα αντιγράφουμε το κομμάτι που αφορά την προσφυγή της Ελληνικής Δημοκρατίας κατά της απόφασης της Επιτροπής για την ΕΛΛ. ΧΡΥΣΟΣ.

Αν ο κ. Παπακωνσταντίνου καταλάβαινε τι είπε,  θα κατάπινε τη γλώσσα του!

Λέτε ότι το Ελληνικό κράτος έκανε προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για να μην εισπράξει 15 εκατ. ευρώ που επιδικάστηκαν από σχετική απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Κάνετε λάθος, όπως συνήθως. Η Ελληνική κυβέρνηση προχωρά κανονικότατα στη διαδικασία ανάκτησης του ποσού των 15,4 εκατομμυρίων γιατί αυτό επιβάλλει η ορθή συμμόρφωση προς την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που είναι άμεσα εκτελεστή, ανεξάρτητα από την προσφυγή κατά της απόφασης αυτής. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος είναι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών προς την κατεύθυνση αυτή.

Σας πληροφορώ ότι όταν η χώρα κατηγορείται ή λαμβάνει οποιαδήποτε καταδικαστική απόφαση δεν είναι δυνατόν να μην επιχειρήσει να ξεκαθαρίσει δικαστικά την κατάσταση. Αυτός είναι ο ρόλος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους από τη στιγμή που υπάρχει κυρωμένη νομοθετικά απόφαση της χώρας και το κράτος οφείλει να έχει συνέχεια. Συνεπώς, η προσφυγή της Ελληνικής Δημοκρατίας ενώπιον του Πρωτοδικείου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων προχωρεί παράλληλα για την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος από την επιβολή του προστίμου κατά της χώρας. Γιατί υπάρχουν, κατά το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, νόμιμοι λόγοι που έχουν να κάνουν με την αγοραία αξία των Μεταλλείων Κασσάνδρας, όπως αυτή διαμορφώθηκε το 2003.

Επειδή ίσως να μην το ξέρετε, σας πληροφορώ ότι τα Μεταλλεία Κασσάνδρας από την εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας μέχρι σήμερα ήταν ιδιωτικά. Πάντα, έτσι; Η μεταβίβαση του 2003 έγινε με τη διαμεσολάβηση του Ελληνικού Δημοσίου για λόγους επιτακτικού δημοσίου συμφέροντος, αφού η αδράνεια των μεταλλείων επί ένα χρόνο είχε οδηγήσει σε όξινη απορροή των αργούντων τότε μεταλλείων. Και υπάρχει μια ολόκληρη επιχειρηματολογία του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους την οποία θα επικαλεστεί απέναντι στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ίδια στιγμή όμως την οποία η Ελληνική Δημοκρατία ανακτά τα χρήματα αυτά γιατί είναι υποχρέωσή της να το κάνει.


7 απαντήσεις στο “Παπακωνσταντίνου για τα Μεταλλεία Κασσάνδρας: “Θα πάρουμε τα 15 εκατομμύρια από την ΕΛΛ. ΧΡΥΣΟΣ, αλλά κάναμε προσφυγή για να μην τα πάρουμε”!”

  1. Προς: “proedros Dimokratias” [email protected] ,”gap” [email protected] ,”mihalis tremopoulos” [email protected]
    Κοιν.: “marangopoulos” [email protected] ,”ΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ” [email protected] ,”napolitanos” [email protected] ,”τσιπρας” [email protected]

    Ημερομηνία: Κυριακή, 27 Ιούνιος 2010, 11:53

    Μετά την αποτυχημένη προσπάθεια 1945 του «εθνικό σοσιαλιστή» Αδόλφου σχεδίου ‘Reisen” στην σημερινή πόλη Βαλημ της Πολωνίας με ανυπολόγιστα θύματα, τους φυλακισμένους τότε στρατόπεδου συγκέντρωσης Gross’Rossen μεταξύ αυτών και Ελλήνων. .ο Έλληνας «σοσιαλιστής» Κ. Σημίτης με πρωτοπαλίκαρο Χρ.Πάχτα με τον Ν.3220/2004 το ψήφησαν …..τους έχουν προφανώς ζηλέψει ..και οι μετέπειτα συνεχιστές ακολουθούν μέχρι σήμερα βλέπε δηλ. αποθήκη πυρηνικών αποβλήτων.
    Από την γενέτειρα του Αριστοτέλη, του Αγ. Όρους, και τον προγόνων.
    Παρακαλώ για παρέμβαση ..και άμεσο σταμάτημα του διαχρονικού εγκλήματος.

    Υ.Γ.
    Το παραπάνω κείμενο στέλνετε στην πολωνική, γερμανική, αγγλική γλώσσα σε όλους τους ευρωπαίους ευρωβουλευτές.

    http://skeftikos.blogspot.com/2010/07/blog-post_10.html

  2. σε μόλις 2 μήνες στη θέσει που του χάρισε ο γιωργακης … ο αθεόφοβος με το σχέδιο HELIOS @ έγκριση … ΜΠΕ Ελληνικός Χρυσός .. κατέστρεψε ανεπανόρθωτα 570.000 !!!!!!!!!!!!!! στρέμματα δασικής και παραγωγικής γης..την περίοδο φτωχιάς και ύφεσης ..ΑΙΣΧΟΣ!!

  3. η περίπτωση διάλυσης βιομηχανιών Ζάχαρης(5 εργοστάσια ,70.000 θέσεις απασχόλησης του κύκλου εργασίας ) , Λιπασμάτων (Πτολεμαιδα , Καβάλα , Θεσσαλονίκη…. 20000 θέσεις εργασίας ) και σε λίγο καιρώ …..ο τριπλασιασμός τιμής αγοράς . δεν σας λέει τίποτα , ακολουθούν τα …. καυσόξυλα για το χειμώνα, πετρέλαιο , ρεύμα , σιτάρι . αυτό δεν είναι έργο που φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφεί του Αρ.Παχτα(απελευθέρωση αγοράς το λένε) .. είδατε μήπως την δική μου???? Μας κυβερνάν άρρωστοι, αχόρταγοι και πειναλέοι μισέλληνες.!!!!!!!!

  4. Συνέντευξη Αλέξη Τσίπρα (μέρος 1): Για πρώτη φορά πολιτικός αρχηγός καταγγέλει δημόσια δύο κολοσσιαία σκάνδαλα με όλες τις λεπτομέρειες, που αγγίζουν το πρωθυπουργικό περιβάλλον.

    Το 2003, το Ελληνικό δημόσιο πήρε πίσω από την εταιρεία TVX Gold την επίμαχη έκταση που είχε παραχωρήσει προς εκμετάλλευση αντί του ποσού των 11 εκ. Ευρώ. Αμέσως μετά, παραχώρησε αυτή την έκταση αντί του ιδίου ποσού, που είχε δώσει στην TVX, στην Ελληνικός Χρυσός ΑΕ, στην οποία μεγαλομέτοχοι είναι ο κύριος Μπόμπολας, ο κύριος Κούτρας κλπ. Εγώ βλέπετε, δεν μπορώ να αποφύγω να λέω ονόματα. Όπως κάνει η Παπαρήγα που λέει αόριστα «φταίει το Κεφάλαιο»! Το Κεφάλαιο μπορεί να είναι από τον Μπόμπολα, τον Βαρδινογιάννη και τον Λάτση, μέχρι τον μικρομεσαίο που έχει ένα μαγαζί. Και αυτόν «κεφάλαιο» τον θεωρούν! Δεν μπορεί να λες «το κεφάλαιο» χωρίς να λες ονόματα και διευθύνσεις. Βέβαια εγώ έχω πολιτικό κόστος γι’ αυτό. Όπως βλέπετε, δεν λένε «τι καλός που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ»!
    Από το 2003 λοιπόν, έχουν μία έκταση 300,000 στρεμμάτων με μόλις 11 εκ. Ευρώ! Η οποία έκταση, σύμφωνα με τις μελέτες του ΙΓΜΕ (τυχαίο που το κατήργησαν;;) έχει ορυκτό πλούτο αξίας 20 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ! Πέρασαν τα χρόνια, όταν έγινε αυτή η αγοραπωλησία ο χρυσός είχε περίπου 280 Ευρώ η Ουγγιά και σήμερα έχει φτάσει στα 1700!! Τώρα λοιπόν που η επένδυση είναι κυριολεκτικά «χρυσορυχείο», αποφασίζουν να προχωρήσουν στην επένδυση. Και επειδή αυτοί δεν έχουν μάθει να βάζουν το χέρι στην τσέπη, έτσι λειτουργούν οι νταβατζήδες, φέρνουν λεφτά από το Κατάρ! Και έρχεται ο Παπανδρέου να κάνει τον μεσάζοντα! Για μία επένδυση με μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα που δεν θα φέρει ούτε ένα Ευρώ στην χώρα μας, παρά μόνο μετά από πολλά χρόνια μέσω της φορολογίας των κερδών. Και όλοι ξέρουμε πως φορολογούνται τα κέρδη στην Ελλάδα.
    Το χειρότερο όμως δεν είναι αυτό! Το 2003, οι κάτοικοι προσέφυγαν στην Ευρωπαϊκή δικαιοσύνη θεωρώντας ότι η αγοραπωλησία είναι επιζήμια για το Ελληνικό δημόσιο… και δικαιώθηκαν! Γιατί πράγματι, δεν μπορεί μία τόσο μεγάλη περιουσία να αποτιμάται μόνο… 11 εκ. Ευρώ! Και πράγματι, η Ευρωπαϊκή επιτροπή δικαίωσε τους κατοίκου και επιδίκασε το ποσό των 15.5 εκ. Ευρώ (+ τόκους) εις βάρος της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», υπέρ του δημοσίου! Και τι νομίζετε ότι κάνει τότε το Ελληνικό κράτος που κόβει τα φάρμακα και τις συντάξεις των 300 Ευρώ; Κάνει προσφυγή στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια, για να μην εισπράξει από την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός! Για να ακυρώσει το πρόστιμο!!! Δεν μιλάμε πλέον για πολιτικούς αλλά για υπαλλήλους συμφερόντων!
    Και το κερασάκι; Βάσει των 75εκ. Ευρώ που έδωσε το Κατάρ για το ποσοστό της European Goldfields, σημαίνει ότι η τρέχουσα αξία της εταιρείας είναι 2 δις Ευρώ! Τι σημαίνει αυτό; Ότι έδωσαν μόλις 11 εκ. Ευρώ για να αποκτήσουν κάτι που σήμερα αποτιμάται 2 δις Ευρώ και εκμεταλλεύεται έναν πλούτο της τάξεως των 20 ΔΙΣ ΕΥΡΩ!!!
    Όταν λοιπόν κατήγγειλα την υπόθεση στην βουλή, άρχισαν τα ειρωνικά σχόλια στις εφημερίδες τύπου «πολύ ανήσυχος τον τελευταίο καιρό ο Τσίπρας, πετάγονται οι φλέβες στον λαιμό του κλπ». Εάν αυτά δεν είναι σκάνδαλα, τότε ποια είναι; Είναι ο ορισμός του σκανδάλου και πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι να λογοδοτήσουν.

    http://olympia.gr/2011/10/27/alexis-tsipras/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.