Νέα αναβολή στη “Δίκη του Mall”


ΣΤΗΝ “ΥΠΟΘΕΣΗ MALL” ΔΙΑΚΥΒΕΥΕΤΑΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ…

tabela2-1024x682

Για το δικαστικό αγώνα κατά του “μεγαλύτερου αυθαιρέτου της Ευρώπης” και για τη σημασία του έχουμε ξαναγράψει εδώ. Διαβάστε ντοκουμέντα και υλικό που πρώτη φορά δημοσιεύεται, στο www.facthemall.gr.

…Είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο της τελευταίας 20ετίας – και το πιο κρυφό. Ίσως γιατί σε αυτό εμπλέκονται δύο πρωθυπουργοί, πάνω από μια ντουζίνα υπουργοί και ο πιο πλούσιος Έλληνας στον κόσμο…

Η υπόθεση του Mall Athens επρόκειτο να εκδικαστεί από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας στις 8 Μαΐου, όμως αναβλήθηκε για μια ακόμα φορά. Τα ΜΜΕ (Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης) αποσιωπούν ακόμα και την ύπαρξη της δίκης. Όπως άλλωστε συμβαίνει εδώ και 9 χρόνια που το σκάνδαλο του Mall βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ίσως γιατί στη δίκη του Mall διακυβεύεται κάτι εξαιρετικά κρίσιμο.

Αν το Δημόσιο και η πλευρά Λάτση χάσουν, οι λιγοστοί πολίτες του Μαρουσιού που πριν από 8 χρόνια ξεκίνησαν τον δικαστικό αγώνα θα έχουν κερδίσει τον Λάτση, τον Σημίτη, τον Καραμανλή… Όμως αυτό που “παίζεται” σε αυτήν την υ πόθεση δεν είναι μόνον το ίδιο το Mall: Είναι η επιβίωση του δικαιώματος των πολιτών να ζητούν την προστασία του Συμβουλίου Επικρατείας. Κι αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό για όλους μας, διότι θα έρθουν κι άλλα “Mall”!

Αν απορριφθεί η προσφυγή των κατοίκων του Μαρουσίου, θα δικαιωθεί και θα εδραιωθεί η νομική πατέντα που σκαρφίστηκαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για να παρακάμπτουν το Συμβούλιο Επικρατείας. Όπως συνέβη με το Mall, η κυβέρνηση θα συνεχίσει να φτιάχνει νόμους, για να καλύψει αντισυνταγματικές διοικητικές πράξεις. Οι πολίτες δεν θα μπορούν να στραφούν εναντίον του νόμου και να ζητήσουν την ακύρωσή του από το ΣτΕ. Και η πολιτική εξουσία θα έχει πετύχει αυτό που προσπαθεί εδώ και χρόνια: τον παροπλισμό του πιο αδιάφθορου δικαστηρίου, την αχρήστευση του μοναδικού μέσου προστασίας των πολιτών απέναντι στις παρανομίες του Κράτους.

Η πετυχημένη συνταγή του Mall χρησιμοποιήθηκε στη συνέχεια στο έργο εκτροπής του Αχελώου για να παρακαμφθεί το εμπόδιο των αποφάσεων του ΣτΕ. Αύριο θα χρησιμοποιηθεί σε κάθε έργο που θα χαρακτηρίζεται – με τα γνωστά διεστραμμένα κριτήρια – ως “εθνικής ωφελείας”: στο Βοτανικό, γιατί όχι και στον Ασωπό, γιατί όχι και στα χρυσωρυχεία της Χαλκιδικής…

Αυτό διακυβεύεται στη δίκη του Mall: Θα έχουμε την επόμενη μέρα τη δυνατότητα τη δυνατότητα να ζητήσουμε την προστασία της Δικαιοσύνης; Θα υπάρχει τρόπος να αποκατασταθεί, έστω και εκ των υστέρων, η νομιμότητα ή θα είμαστε ανίσχυροι απέναντι στην κρατική αυθαιρεσία;

Όποια κι αν είναι η έκβαση της υπόθεσης, είμαστε ευγνώμονες στο Δορύλαο Κλαπάκη και τους πολίτες του Μαρουσίου που τόλμησαν να φέρουν στη δικαιοσύνη αυτό που οι πάντες θεωρούσαν “χαμένη υπόθεση”!


2 απαντήσεις στο “Νέα αναβολή στη “Δίκη του Mall””

  1. Δεν ξέρω αν μόνον η καταγγελία και οι δίκες αρκούν σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι τόσο πολλές οι εκπτώσεις σε θεσμούς σε νόμους, σε ήθος σε τσίπα σε αρχές κι αξίες που φοβάμαι πως δεν φτανουν όλα αυτά, νιωθω από παντού βαλόμενη από περιττώματα που φτύνει η βουλημία ορισμένων για εξουσία και οικονομική ισχύ, δεν θέλω να επιτρέπω να ορίζεται με τέτοιους τρόπους και η δική μου ζωή, εμμέσως ή αμέσως, αλλά από την άλλη βλέπω ότι όποια αντίδραση δεν ειναι αποτελεσματική όχι τουλάχιστον άμεσα…. όλα αυτά με φοβίζουν ότι η παραμονή μας στο πάτο του πηγαδιού θα είναι πολυ πιο μακρόχρονη από οσο φαντάζομαι ή θελω να υποψιαστώ…

    δεν ξέρω ειλικρινά και ανησυχώ βαθειά….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.