Παρέμβαση κινήματος SOS Χαλκιδική στη μεγάλη συναυλία για το νερό #skouries #save_water


Το τελευταίο διάστημα, μετά τη νέα αποικιοκρατική σύμβαση Δημοσίου/Eldorado αλλά και την ανακοίνωση της εταιρείας για έναρξη εργασιών με σκοπό την πλήρη κατασκευή του μεταλλείου των Σκουριών, ο αγώνας ενάντια στις εξορύξεις στην Β.Α Χαλκιδική έρχεται ξανά στο προσκήνιο. Ένας αγώνας που μετρά πολλά χρόνια, δεκάδες κινητοποιήσεις στις Σκουριές, τη Μεγάλη Παναγία, την Ιερισσό, τη Θεσσαλονίκη. Μετρά όμως και καθημερινή κρατική καταστολή, προσαγωγές, συλλήψεις, αμέτρητους διωκόμενους αγωνιστές και αγωνίστριες και δικαστήρια μέχρι και σήμερα.

Αυτός ο αγώνας δεν αφορά μόνο την υπεράσπιση της γης, του αέρα, του νερού, της υγείας των κατοίκων μια περιοχής αλλά αφορά και τους κατοίκους αυτής της πόλης, όλους και όλες εσάς που τα προηγούμενα χρόνια σταθήκατε αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες στο δικό μας αγώνα, στο κοινό αυτό αγώνα που σχετίζεται και με την υπεράσπιση του νερού. Γιατί τα νερά, τα οποία αποτελούν για μας το μόνο χρυσό της δικής μας περιοχής, αποστραγγίζονται καθημερινά έχοντας παραδοθεί στο έλεος της Eldorado Gold. Μία πραγματικότητα που μας φέρνει αντιμέτωπους/ες με την απροκάλυπτη ιδιωτικοποίηση του νερού της περιοχής μας.

Γι’ αυτό και είμαστε σήμερα εδώ. Γιατί ο αγώνας για την υπεράσπιση του νερού μας αφορά.

Δε δηλώνουμε απλά την αλληλεγγύη μας, δηλώνουμε την έμπρακτη στήριξη μας στον αγώνα για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του νερού.

Υπερασπιζόμαστε το νερό όχι απλά ως κοινωνικό αγαθό αλλά ως κοινό αγαθό και ως αγαθό απαραίτητο για τη ζωή.

Από τις Σκουριές μέχρι τους Σταγιάτες, τα Άγραφα και τη Θεσσαλονίκη, αγωνιζόμαστε ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού αλλά και ενάντια στην καταστροφή του.

Kαλούς Αγώνες!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.