Με μήνυση κατά του Ν. Στεφανή, η ΔΕΗ επιχειρεί να φιμώσει την κριτική #skouries


Για ψευδή καταμήνυση και δυσφήμηση ανώνυμης εταιρείας έχει μηνύσει η ΔΕΗ Α.Ε. ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών τον Νίκο Στεφανή, πρώην μηχανικό επί 25 χρόνια στα ορυχεία της. Αιτία (ή αφορμή) της μήνυσης είναι η μηνυτήρια αναφορά σχετικά με τη μεγάλη κατολίσθηση της 10-6-2017 στο ορυχείο Αμυνταίου, την οποία κατέθεσε ο Ν. Στεφανής στον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και δημοσιεύσαμε και στο antigoldgr.org.H μηνυτήρια αναφορά που ζητούσε από τη δικαιοσύνη να διερευνήσει τις ευθύνες της ίδιας της επιχείρησης για την καταστροφική αστοχία που προκάλεσε τεράστια οικονομική ζημία και έθεσε σε σοβαρό κίνδυνο τον οικισμό των Αναργύρων και τους κατοίκους του, χαρακτηρίζεται από την ΔΕΗ “ψευδής και συκοφαντική”. Και αυτό διότι – κατά την ΔΕΗ – θα έπρεπε οι πάντες, συμπεριλαμβανομένου και του Ν. Στεφανή, να έχουν αποδεχθεί ως απολύτως αληθείς και μη επιδεχόμενες αμφισβήτησης τις διαβεβαιώσεις της οτι “δεν είχε δοθεί καμία ένδειξη” για μια κατολίσθηση τόσο μεγάλης κλίμακας και οτι “είχαν ληφθεί όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων και του εξοπλισμού” – αλλά όχι των κατοίκων του παρακείμενου οικισμού τους οποίους η ΔΕΗ καθησύχαζε οτι δεν διατρέχουν κίνδυνο. Βεβαίως τα όποια μέτρα ελήφθησαν απεδείχθησαν τραγικά ανεπαρκή γιατί οι μηχανικοί και οι τεχνικοί σύμβουλοι της ΔΕΗ έπεσαν τρομακτικά έξω στις προβλέψεις τους, παρ’οτι το φαινόμενο της μετακίνησης εδαφών βρισκόταν σε εξέλιξη από μέρες και παρακολουθούνταν. Η εταιρεία που τώρα εγκαλεί και διαμαρτύρεται δεν “είδε” την κατάρρευση που ερχόταν. Την είδε και την προείπε, δυο εβδομάδες πριν, ο μηχανικός μεταλλείων της ΔΕΗ κ. Μάριος Λεονάρδος αλλά δεν εισακούστηκε.

Για την στήριξη της αξίωσής της να γίνονται δεκτοί ως “ευαγγέλιο” οι ισχυρισμοί της, η ΔΕΗ επικαλείται την “υπεύθυνη επιχειρησιακή της στρατηγική” και τη μακρόχρονη εμπειρία της στην εξόρυξη λιγνίτη. Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα, είναι γνωστή εταιρεία η ΔΕΗ. Είναι γνωστές και οι προηγούμενες αστοχίες στα ορυχεία και η τακτική της να αποποιείται τις ευθύνες της αλλά και οι χειρισμοί της στο ζήτημα της μετεγκατάστασης οικισμών. Στη μήνυσή της προς το Ν. Στεφανή, η εταιρεία τονίζει οτι “προέβη σε απερίφραστες δεσμεύσεις προς τους κατοίκους του οικισμού των Αναργύρων οτι θα πράξει, εφ’οσον χρειαστεί, ο,τι περαιτέρω αναγκαίο για τη στήριξη των κατοίκων του οικισμού” – κατόπιν εορτής βέβαια και αφού μόνο από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα. Έστω κι έτσι, καλή είναι η δέσμευση. Μόνο που όπως διαβάζουμε, η εταιρεία τώρα αρνείται να αναλάβει το κόστος ενοικίου για τους υπόλοιπους κατοίκους (πέραν των 35 οικογενειών που απομακρύνθηκαν από την “κόκκινη ζώνη” αμέσως μετά την καταστροφή) γιατί “με βάση το πόρισμα δεν φταίει για την κατολίσθηση».

Φταίει ο… Χατζηπετρής για την κατολίσθηση στο ορυχείο Αμυνταίου. Το πόρισμα δεν δόθηκε στη δημοσιότητα αλλά φέρεται να μην αποδίδει στη ΔΕΗ καμμία υπαιτιότητα. Το πιθανότερο – και το πλέον συνηθισμένο σε ανάλογες περιπτώσεις – είναι να κρύβονται οι ευθύνες πίσω από προσεκτικά επιλεγμένες λέξεις. Έτσι ώστε από τη μια κανείς να μη μπορεί να ισχυριστεί οτι το πόρισμα μεροληπτεί ή δεν είναι επιστημονικά σωστό και από την άλλη η διακριτική ασάφεια της διατύπωσης των κρίσιμων σημείων του να μην επιτρέπει τη δικαστική απόδοση ευθυνών στην εκμεταλλευτρια εταιρεία. Αλλά τα πορίσματα για την κατολίσθηση στο Αμύνταιο (δύο πορίσματα, ένα της επιτροπής που συνέστησε η ΔΕΗ και ένα της επιτροπής του Υπουργείου) έμειναν απόρρητα και δεν υπήρξε δυνατότητα κριτικής τους ανάγνωσης και αξιολόγησης από ανεξάρτητους ειδικούς, γεγονός που από μόνο του εγείρει υποψίες.

Πάντως ο καθηγητής του ΕΜΠ, πολιτικός μηχανικός και μεταλλειολόγος Κωνσταντίνος Λουπασάκης, είναι σαφής: και τα δύο καταστροφικά φαινόμενα, η κατολίσθηση του ορυχείου και οι εδαφικές υποχωρήσεις που παρατηρούνται από το 2006 στον οικισμό των Αναργύρων ευθύνεται η εξορυκτική δραστηριότητα της ΔΕΗ. Το ίδιο είναι το συμπέρασμα και του καθηγητή σεισμολογίας του ΑΠΘ Θεόδωρου Τσάπανου: Ευθύνεται η ΔΕΗ.

Μετά από όλα αυτά, της ΔΕΗ της φταίει ο Στεφανής που είπε τα πράγματα με το όνομά τους; Θεωρούμε οτι η μήνυση αυτή είναι μια προσπάθεια φίμωσης της δικαιολογημένης κριτικής προς την εταιρεία που ακούγεται από πολλές πλευρές. Και ως τέτοια, μας αφορά όλους. Εννοείται οτι ο συναγωνιστής μας Νίκος Στεφανής θα μας έχει δίπλα του στο δικαστήριο.

Μήνυση by Σύλλογος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής Δημητρίου Υψηλάντη on Scribd


13 απαντήσεις στο “Με μήνυση κατά του Ν. Στεφανή, η ΔΕΗ επιχειρεί να φιμώσει την κριτική #skouries”

 1. Στην αναφορά μου (συνημμένο τάδε), επισύναπτα φωτογραφίες, τις “Σημειώσεις Σεμιναρίου : Η ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΩΝ ΣΤΑ ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΕΙΑ του Μ. ΛΕΟΝΑΡΔΟΥ, ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2017” και την απόφαση που έλαβε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Κοινωνικών Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης κατά της Ελλάδας έπειτα από τη Προσφυγή Αρ. 30/2005 του Ίδρυματος Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΙΜΔΑ) η οποία διαπίστωσε παραβίαση των αρθρων 11 και 2 του Χάρτη, με την οποία το Ελληνικό Δημόσιο και η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ ΑΕ) δεν συμμορφώθηκαν.

 2. Ὠραῖο κόλπο αὐτό με την μήνυση τῆς ΔΕΗ!!! Ἀντί να πάρει θέση καὶ να δώσῃ ἀπαντήσεις στις καταγγελίες μου, ἀντί να διαμορφώσῃ λεπτομερές πόρισμα δια τα γεγονότα και τις εὐθύνες δια την μεγάλη αὐτή οἰκονομική καταστροφή, ἐπιλέγει τὴν δικαστική ὁδό τῆς ψευδοῦς συγκρούσεως, δια να ἀποφύγῃ να τοποθετηθῇ ἐπί τῆς οὐσίας τοῦ θέματος!!! Μάταιος κόπος!!! Στα τεχνικά θέματα δεν χωρεῖ το “ναι μεν ἀλλά”. Ὁ διάλογος πρέπει να γίνει και θα γίνει!!! Ὄλα ἄλλα εἶναι ἐκ τοῦ περισσοῦ!!!

 3. Νέστορας Κολοβός

  Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την ολική κατάρρευση του Ορυχείου Αμυνταίου και μην έχοντας ακόμη έλθει στο φως της δημοσιότητας έστω και ένα πόρισμα των επιστημονικών επιτροπών που ανέλαβαν να διερευνήσουν το όλο θέμα, κρίνεται σκόπιμο να επισημανθούν κάποιες πρακτικές, οι οποίες αφορούν την προσέγγιση του θέματος της ευστάθειας των πρανών γενικότερα:
  1. Οι αποτυχίες των τεχνικών έργων γνωστοποιούνται στην επιστημονική κοινότητα για να συμβάλουν στην εξέλιξη της επιστήμης, καθώς και στην αποφυγή παρομοίων καταστάσεων.
  2. Οι αποτυχίες των τεχνικών έργων αποτελούν αντικείμενο μελέτης και παρουσιάζονται σε επιστημονικά συνέδρια και περιοδικά.
  3. Στις βιβλιοθήκες των πανεπιστημίων υπάρχουν ειδικοί τόμοι βιβλίων και περιοδικών με αποτυχίες μεγάλων τεχνικών έργων.
  Επί πλέον επισημαίνεται:
  1. Επειδή κάποιοι θεωρούν ως μη ασυνήθη τα φαινόμενα των κατολισθήσεων στα ορυχεία (αλήθεια, τι «κομψή» διατύπωση), καλόν είναι να γνωρίζουν ότι τα πρανή, εάν δεν διαταραχθούν, δεν πέφτουν. Εάν έχουν διερευνηθεί λεπτομερώς και έχουν ληφθεί υπόψη οι παράγοντες ευστάθειας, έχει γίνει σωστά ο σχεδιασμός και δεν διαταράσσεται η ισορροπία τους, τα πρανή δεν πέφτουν.
  2. Η ευστάθεια των πρανών στα ορυχεία αποτελεί αντικείμενο ενασχόλησης ειδικών επιστημόνων, οι οποίοι εργάζονται επί τόπου του έργου και καθημερινά μελετούν, σχεδιάζουν και αποφαίνονται για τις συνθήκες ευστάθειας, καθώς η γεωμετρία του έργου μεταβάλλεται συνεχώς.

 4. Κατολίσθηση Ορυχείου Αμυνταίου: πόσα γνώριζε η διοίκηση της ΔΕΗ πριν γκρεμιστεί το Ορυχείο;…Σε λίγες ημέρες συμπληρώνεται ο πρώτος χρόνος από την καταστροφική κατολίσθηση της 10ης Ιουνίου 2017 στο λιγνιτωρυχείο Αμυνταίου της ΔΕΗ και στο διάστημα που κύλισε από τότε μόνο σοφότεροι δεν γίναμε για το τι πραγματικά συνέβη.
  Η ΔΕΗ περιορίστηκε να εκδώσει στις 1/9/2017 μια πολύ λιτή ανακοίνωση, ενημερώνοντας πως εκδόθηκε το πόρισμα της δικής της Επιτροπής Διερεύνησης και υποσχόμενη να παράσχει αναλυτική ενημέρωση και επεξηγήσεις στους φορείς της περιοχής. Δεν έγινε ποτέ γνωστό αν έγινε τέτοια ενημέρωση, πότε και σε ποιούς, οπότε μπορούμε να υποθέσουμε διάφορα.
  Από την πλευρά του το Υπουργείο περιορίστηκε επίσης κι αυτό με τη σειρά του να εκδώσει στις 22/11/2017 μια εξίσου λιτή ανακοίνωση, ενημερώνοντας πως εκδόθηκε το πόρισμα και της δικής του Επιτροπής Διερεύνησης. Κι έπειτα, σιωπή. Άκρα του τάφου σιωπή. Ή, κατά το κοινώς λεγόμενο, “μούγκα στη στρούγκα”, τόσο για τη ΔΕΗ όσο και για το Υπουργείο. Λες και δεν υπάρχουν άλλα ορυχεία και μεταλλεία στην Ελλάδα, που να πρέπει να μάθουν τι τέλος πάντων συνέβη στο Αμύνταιο και να προστατευθούν από παρόμοιο συμβάν. Εκτός πια κι αν θεωρείται τόσο συνηθισμένο φαινόμενο να γκρεμίζεται ένα ολόκληρο επιφανειακό ορυχείο, οπότε θα πρέπει να μας παρουσιάσουν ανάλογα περιστατικά ανά την ΕΕ. Ή έστω την ΥποΣαχάρια Αφρική.
  Τέτοιες μέρες λοιπόν πέρυσι η τεράστια και πρωτοφανής καταστροφική κατολίσθηση ήδη εξελισσόταν, αλλά υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για το τι γνώριζε από νωρίτερα η κεντρική διοίκηση. Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, στις 3/5/2017 ο Πρόεδρος της ΔΕΗ ενέκρινε προγραμματισμένη κανονική άδεια της Γενικής Διευθύντριας Ορυχείων για το διάστημα 1 έως και 9/6/2017, ακριβώς δηλαδή τις ημέρες της κατολίσθησης.
  Φυσιολογικά η απουσία στο διάστημα αυτό δεν μπορεί να επηρέασε ένα φαινόμενο που … ήδη είχε πάρει το δρόμο του, ωστόσο δεν παύει να καταγράφεται ως απουσία τις κρίσιμες μέρες. Και δεν πρέπει να μας διαφεύγει πως μπορεί να μην υπήρχαν θύματα, κάτι που βεβαίως πιστώνεται ως επιτυχία στους επιτόπου παρόντες, μπορεί να διασώθηκε το μεγαλύτερο μέρος του εξοπλισμού, που κι αυτό πιστώνεται ως επιτυχία στους επιτόπου παρόντες, ωστόσο τελικά το ορυχείο γκρεμίστηκε, μια περιοχή αναστατώθηκε χωρίς να φταίει, ένα χωριό βρέθηκε να τρέχει και τρεις εκσκαφείς έγιναν παλιοσίδερα. Οπότε το τι τελικά γνώριζε πραγματικά η διοίκηση της ΔΕΗ πριν την κατολίσθηση, έχει τη σημασία του.
  Όπως έχει τη σημασία του και το ότι ποτέ δεν απαντήθηκε το ερώτημα που είχα βάλει στις 30/6/2017, αν είναι αλήθεια ότι το λιγνιτωρυχείο που βρισκόταν στο Αμύνταιο μελετιούνταν στα …Σεπόλια, παρακολουθούνταν γεωτεχνικά απ’ την …Ουγκάντα και υδρολογικά από την …Πελοπόννησο.

  Πηγή: greeklignite.blogspot.gr

 5. Ένα χρόνο μετά …δεν έδωσαν τα πορίσματα για την μεγάλη κατολίσθηση στο Ορυχείο Αμυνταίου

  Την Κυριακή 10 Ιουνίου, συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την μεγάλη κατολίσθηση που προξένησε τεράστια καταστροφή στο Ορυχείο Αμυνταίου – Φιλώτα, καθώς και σοβαρότατες ζημίες σε σπίτια και υποδομές γειτονικών οικισμών του Δήμου Αμυνταίου, κυρίως δε στον οικισμό των Αναργύρων, οι κάτοικοι του οποίου αναγκάστηκαν να ξεριζωθούν από το χωριό τους βιαίως, λόγω ότι κρίθηκε επικίνδυνη η παραμονή τους στον οικισμό, που αναγκαστικά απαλλοτριώνει πλέον η ΔΕΗ. Αν και πέρασε όμως ένας ολόκληρος χρόνος, η τοπική κοινωνία και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ εξακολουθούν να αγνοούν τα αίτια γι’ αυτή την τεράστια καταστροφή. Διότι, αν και τα αίτια της κατολίσθησης αυτής διερευνήθηκαν από τρεις διαφορετικές επιτροπές εμπειρογνωμόνων, τα πορίσματα εξακολουθούν να παραμένουν ουσιαστικά άφαντα. Καθώς τόσο το πόρισμα της επιτροπής που είχε ορίσει ο πρόεδρος της ΔΕΗ, όσο τα άλλα δύο πορίσματα, δηλαδή της επιτροπής που όρισε ο υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, όσο και της επιτροπής διερεύνησης της Επιθεώρησης Μεταλλείων Βόρειας Ελλάδας, δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα. Αυτά που δόθηκαν ήταν μονάχα περιλήψεις των δύο πορισμάτων, όπου όμως δεν γινόταν ουσιαστική αναφορά στα αίτια που προξένησαν την κατολίσθηση αυτή. Οι άκρως λακωνικές λοιπόν περιλήψεις των δύο πορισμάτων που δόθηκαν στη δημοσιότητα (αυτό της επιτροπής που όρισε ο πρόεδρος της ΔΕΗ και της επιτροπής διερεύνησης που όρισε ο ΥΠΕΝ), ήταν γενικόλογες και δεν έμπαιναν στην ουσία των αιτιών της κατολίσθησης. Κι ένα χρόνο μετά εξακολουθούν να παραμένουν αναπάντητα ερωτήματα και να συνεχίζουν να βρίσκονται στο επίκεντρο συζητήσεων σχετικών κύκλων σενάρια για επιχείρηση συγκάλυψης τυχόν παραλείψεων και ευθυνών εκ μέρους της ΔΕΗ. Καθώς το μεν πόρισμα της επιτροπής της ΔΕΗ συνέκλινε στο ότι η κατολίσθηση «δεν οφείλεται σε συνήθεις παράγοντες κατολισθήσεων στα Ορυχεία όπως: Κλίση πρανούς, υδατικές πιέσεις εντός του πρανούς, έλλειψη στήριξης του πρανούς μέσω εσωτερικής απόθεσης αγόνων και τέφρας.» Το δε πόρισμα της επιτροπής που συστήθηκε με πρωτοβουλία του ΥΠΕΝ κατέληγε στο συμπέρασμα πως η ύπαρξη των παραγόντων στους οποίους προαναφερόταν «ήταν υπό συνεχή διερεύνηση, ωστόσο, δεν είναι πάντα εφικτή η ρεαλιστική εκτίμηση των πιθανών επιπτώσεων κατά την περίπτωση σύγχρονης και συνδυασμένης δράσης αυτών.» Για όσο διάστημα λοιπόν δεν δίνονται στη δημοσιότητα τα πορίσματα- ιδιαίτερα αυτό το 108 σελίδων της ΔΕΗ, το οποίο όπως είχε ανακοινώσει η επιχείρηση θα έδινε σε κάθε ενδιαφερόμενο, αλλά ουδέποτε έδωσε –παρά τα σχετικά αιτήματα που κατέθεσαν σωματεία εργαζομένων στη ΔΕΗ, θα εξακολουθούν να παραμένουν επίκαιρα και αναπάντητα τα ερωτήματα που είχε καταθέσει με δημοσίευμά του το «e-ptolemeos.gr» το Νοέμβριο του 2017, με αφορμή απάντηση της ΔΕΗ στο δημοσίευμά μας αναφορικά με το εάν υπήρχε μελέτη ευστάθειας πρανών στο Ορυχείο Αμυνταίου, ερωτήματα τα οποία δεν απαντήθηκαν ποτέ, και ήταν τα εξής: -Εάν υπήρχαν επικαιροποιημένες μελέτες ευστάθειας πρανών γιατί χρειάστηκε να έρθουν εξωτερικοί συνεργάτες (καθηγητές πανεπιστημίου από το κέντρο) ένα μήνα πριν πέσει το ορυχείο; –Ποιος έκανε τη γεωλογική έρευνα στο ορυχείο Αμυνταίου και με τι γεωλογικά δεδομένα επικαιροποιούνταν η μελέτη ευστάθειας πρανών, όταν για 5 ολόκληρα χρόνια δεν υπήρχε Γεωλόγος στο ορυχείο! (Όχι προφανώς με τα στοιχεία των συμβασιούχων Γεωλόγων που προσλήφθηκαν κατά καιρούς, αφού ώσπου να μάθουν τη γεωγραφία και γεωλογία του ορυχείου έληγε η σύμβασή τους και έφευγαν.) -Γιατί δεν στελεχώθηκε το ορυχείο με μόνιμους Γεωλόγους για 5 ολόκληρα χρόνια όταν ήταν ήδη γνωστό το πρόβλημα αστάθειας του ορυχείου; -Έχει σήμερα το ορυχείο Αμυνταίου Τομεάρχη Μελετών; -Και το σημαντικότερο: είναι ψέμα ότι ο πρόεδρος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης, μιλώντας στις 12 Ιουνίου 2017 (δύο μέρες μετά την κατολίσθηση) στην έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ, είχε αποδώσει την κατολίσθηση στο ορυχείο Αμυνταίου σε ένα δεύτερο ρήγμα που ενεργοποιήθηκε στην περιοχή, το οποίο δεν είχε εντοπιστεί και δεν παρακολουθούνταν από τους επιστήμονες που κλήθηκαν και τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΔΕΗ; -Μήπως όλα τα παραπάνω – που δεν αναφέρονται στα πορίσματα για τα αίτια της κατολίσθησης- έχουν μερίδιο ευθύνης για την κατολίσθηση που προξένησε τόσο μεγάλη καταστροφή στο ορυχείο Αμυνταίου αλλά και στους γύρω οικισμούς του δήμου Αμυνταίου; Στα ερωτήματα αυτά και όχι μόνο, θα απαντήσει ποτέ η ΔΕΗ; Διότι, όπως υποστηρίζουν γνώστες του αντικειμένου με τα της ευστάθειας των πρανών: τα πρανή, εάν δεν διαταραχθούν, δεν πέφτουν. Εάν έχουν διερευνηθεί λεπτομερώς και έχουν ληφθεί υπόψη οι παράγοντες ευστάθειας, έχει γίνει σωστά ο σχεδιασμός και δεν διαταράσσεται η ισορροπία τους, τα πρανή δεν πέφτουν. Αξίζει να αναφερθούν επίσης και κάποιες επισημάνσεις ανθρώπων που είναι σε θέση να γνωρίζουν καλύτερα τέτοια ζητήματα, οι οποίοι, με αφορμή τη συμπλήρωση του ενός χρόνου από την μεγάλη αυτή κατολίσθηση, υπογραμμίζουν τα εξής: -Οι αποτυχίες των τεχνικών έργων γνωστοποιούνται στην επιστημονική κοινότητα για να συμβάλουν στην εξέλιξη της επιστήμης, καθώς και στην αποφυγή παρομοίων καταστάσεων. -Οι αποτυχίες των τεχνικών έργων αποτελούν αντικείμενο μελέτης και παρουσιάζονται σε επιστημονικά συνέδρια και περιοδικά. Η ΔΕΗ θα πρέπει λοιπόν να δώσει κάποια στιγμή τα πορίσματα αυτά σε όλους όσους έχουν έννομο συμφέρον να τα μελετήσουν.

  Πηγή: e-ptolemeos.gr

  Πηγή: e-ptolemeos.gr

 6. Dennis Hoidas
  1 ώρα ·
  ΔΕΗ: ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΓΑΝΕ,
  ΠΑΝΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΔΙ!

  Η διορισμένη “κομπανια” που διοικει τη ΔΕΗ έσπευσε, περσι τον Οκτωβρη, μια μερα πριν ληξει η προθεσμια, να υποβαλει μηνυση εναντια στον καταξιωμενο (και βραβευμενο απο την Ακαδημια Αθηνων, για την συνεισφορά του στην ΔΕΗ) Νικο Στεφανη.

  Με τον ισχυρισμο οτι η μηνυτηρια “παραινεσή” του προς τον εισαγγελεα, να διερευνησει εξονυχιστικα τις “γκριζες” πλευρες της καταρρευσης του Ορυχειου Αμυνταιου, αποτελεσε αιτια “δυσφημισης” της εταιρειας. (Μονο που δεν δυσφημιστηκε η ιδια η εταιρεια αλλα η κομπανια που την διοικει…)

  Εκει που αρχιζει να αναδυεται μποχα (η πηγη αναζηταται) ειναι που ενώ η μηνυση κατατεθηκε τον Οκτωβρη του 2017, ο Νικος Στεφανής κληθηκε σε ανωμοτι απολογια, ως κατηγορούμενος, μολις πριν λιγες βδομαδες…Κι αφου πρωτα ειχε κοπασει ο θορυβος για το ξεπουλημα των παραγωγικων εγκαταστασεων (αλλα και των λιγνιτικων πεδιων) σε Φλωρινα και Μεγαλοπολη…Προφανώς, καποιοι δεν ήθελαν να συμβει αυτη η ¨”μεταβιβαση” εν μεσω ξεσηκωμου των σωματειων για υποστηριξη του Ν.Σ. και της αποκαλυψης καποιων παράλληλων διεργασιών που δειχνουν οτι, πιθανοτατα, η ΔΕΗ “υπονομευεται απο μεσα”… (Οι σχετικες καταγγελιες των εργαζομένων εις βαρος της διοικησης αναφερονται στο συνημμενο)

  Το κομβικο σημειο ομως της μηνυσης κατα του ΝΣ το ανακαλυπτει καποιος μεσα στην ιδια την μηνυση: Εκει που η διοικηση της ΔΕΗ δαπανα σελιδες επι σελιδων για να “αποδειξει” οτι, ταχα μου, ο Νικος Στεφανης ηταν “κακος υπαλληλος” – και κατα συνεπεια, οι σπαρακτικες προειδοποιησεις του (αν και συνταξιουχος) για επικειμενη καταρρευση του Ορυχειου, δεν εληφθησαν υποψη ευλογως…

  Μετα απο μια τετοια παραβιαση καθε εννοιας ηθικής και προσωπικων δεδομενων, διολου παραλογο θα ηταν αν ο ΝΣ περναγε στην αντεπιθεση και τους καθιζε ολους αυτους στο σκαμνι για να τους παρει και τα σωβρακα, επι προσωπικου. Κι οχι στρεφομενος εναντιον της ιδιας της ΔΕΗ, ως εταιρειας…

 7. Dennis Hoidas · ΔΕΗ: ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΓΑΝΕ, ΠΑΝΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΔΙ!

  Η διορισμένη «κομπανια» που διοικει τη ΔΕΗ έσπευσε, περσι τον Οκτωβρη, μια μερα πριν ληξει η προθεσμια, να υποβαλει μηνυση εναντια στον καταξιωμενο (και βραβευμενο απο την Ακαδημια Αθηνων, για την συνεισφορά του στην ΔΕΗ) Νικο Στεφανη.
  Με τον ισχυρισμο οτι η μηνυτηρια «παραινεσή» του προς τον εισαγγελεα, να διερευνησει εξονυχιστικα τις «γκριζες» πλευρες της καταρρευσης του Ορυχειου Αμυνταιου, αποτελεσε αιτια «δυσφημισης» της εταιρειας. (Μονο που δεν δυσφημιστηκε η ιδια η εταιρεια αλλα η κομπανια που την διοικει…)
  Εκει που αρχιζει να αναδυεται μποχα (η πηγη αναζηταται) ειναι που ενώ η μηνυση κατατεθηκε τον Οκτωβρη του 2017, ο Νικος Στεφανής κληθηκε σε ανωμοτι απολογια, ως κατηγορούμενος, μολις πριν λιγες βδομαδες…Κι αφου πρωτα ειχε κοπασει ο θορυβος για το ξεπουλημα των παραγωγικων εγκαταστασεων (αλλα και των λιγνιτικων πεδιων) σε Φλωρινα και Μεγαλοπολη…Προφανώς, καποιοι δεν ήθελαν να συμβει αυτη η ¨»μεταβιβαση» εν μεσω ξεσηκωμου των σωματειων για υποστηριξη του Ν.Σ. και της αποκαλυψης καποιων παράλληλων διεργασιών που δειχνουν οτι, πιθανοτατα, η ΔΕΗ «υπονομευεται απο μεσα»… (Οι σχετικες καταγγελιες των εργαζομένων εις βαρος της διοικησης αναφερονται στο συνημμενο)
  Το κομβικο σημειο ομως της μηνυσης κατα του ΝΣ το ανακαλυπτει καποιος μεσα στην ιδια την μηνυση: Εκει που η διοικηση της ΔΕΗ δαπανα σελιδες επι σελιδων για να «αποδειξει» οτι, ταχα μου, ο Νικος Στεφανης ηταν «κακος υπαλληλος» – και κατα συνεπεια, οι σπαρακτικες προειδοποιησεις του (αν και συνταξιουχος) για επικειμενη καταρρευση του Ορυχειου, δεν εληφθησαν υποψη ευλογως…
  Μετα απο μια τετοια παραβιαση καθε εννοιας ηθικής και προσωπικων δεδομενων, διολου παραλογο θα ηταν αν ο ΝΣ περναγε στην αντεπιθεση και τους καθιζε ολους αυτους στο σκαμνι για να τους παρει και τα σωβρακα, επι προσωπικου. Κι οχι στρεφομενος εναντιον της ιδιας της ΔΕΗ, ως εταιρειας…

 8. ΡΕ ΣΕΙΣ…ΤΙ «ΠΑΙΖΕΙ» ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ;-Ντενης Χοιδας
  Νέες εξελιξεις στη διωξη εις βαρος του Νικου Στεφανη απο την ΔΕΗ, για τις καταγγελιες του σχετικα με την καταρρευση του ορυχειου Αμυνταιου.
  Η μηνυση της ΔΕΗ (που -εκτος απο ανακριβειες που καταρριπτονται απο τα ιδια τα γεγονοτα- εμπεριέχει και προσβλητικους, αξιοποινους χαρακτηρισμους εις βαρος του Ν.Σ.) κατατεθηκε τον Οκτωβρη του 2017.
  Και «κρυφτηκε» σε ενα συρταρι μεχρι τον Ιουνη του 2018, οποτε και γνωστοποιήθηκε στον Ν.Σ., στερωντας του το δικαιωμα να εγειρει εμπροθεσμα θεμα «ηθικης βλαβης» για οσα συκοφαντικα περιεχονται εκει μεσα για το προσωπο του
  Τωρα εσκασε και νέο κατορθωμα:
  Ο εισαγγελεας Φλώρινας ζητησε και πηρε απο το Νικο Στεφανη απολογητικο υπομνημα χωρις (από οτι λεγεται) να τον ενημερωσει οτι ειχαν προηγηθει καταθεσεις μαρτυρων κατηγοριας… ( Ο ιδιος πληροφορηθηκε απο τριτη πηγη οτι κατεθεσαν μαρτυρες εναντιον του, χωρις να μπορει να το διασταυρωσει)
  Κοντολογις, ο Ν.Σ. «συρθηκε» να απαντησει γραπτώς στη μηνυση της ΔΕΗ, στερουμενος την δυνατοτητα να απαντησει ΚΑΙ στις αιτιασεις των μαρτυρων κατηγοριας. Κι αν ισχυει κατι τετοιο, μενει ξεκρεμαστος…
  Στο μεταξύ, υποτιθεται οτι, κανονικα, θα πρεπει να εκδικαστει πρωτα (αν βεβαια φτασει στο ακροατήριο και δεν «κουκουλωθει» ενδιαμεσα) η μηνυτηρια αναφορα του Ν.Σ. κατα της ΔΕΗ. Μονο που εδω και ενα χρονο, ουδεις μαρτυρας εξ οσων εχει προτεινει ο Ν.Σ. δεν εχει κληθει να καταθεσει…
  Αν ισχυουν αυτα, μαλλον εχουν παραβιαστει Ανθρωπινα Δικαιώματα του Ν.Σ.
  Αν οντως ισχυουν….

 9. Παρέμβαση του Συνήγορου του Πολίτη για την κατολίσθηση στο Αμύνταιο – 5μελες κλιμάκιο βρίσκεται στην περιοχή και αναζητά ευθύνες

  https://oataktos.wordpress.com/2018/06/29/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AE%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CF%84%CE%B7-%CE%B3%CE%B9/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.