Διαιτησία Δημοσίου-Ελληνικός Χρυσός: η απόφαση (κείμενο) #skouries


Tη διαδικασία της διαιτησίας μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και Ελληνικός Χρυσός, ο Υπουργός ΠΕΝ κ. Σταθάκης επέλεξε να την περιβάλει από την αρχή με απόλυτη μυστικότητα και αδιαφάνεια. Το αρχικό δικόγραφο της προσφυγής στη διαιτησία δεν δόθηκε στη δημοσιότητα από το αρμόδιο υπουργείο, αλλά από το antigoldgr.org.

Σήμερα βλέπουμε οτι ακόμα και η κρίσιμη για το δημόσιο συμφέρον αλλά και για το μέλλον της Χαλκιδικής απόφαση, αντιμετωπίζεται από το Υπουργείο σαν κρατικό μυστικό. Εδώ και μια ολόκληρη εβδομάδα γνωρίζουμε μόνο τις δυο λακωνικές ανακοινώσεις για την απόφαση, του ΥΠΕΝ και της Eldorado Gold (που μάλιστα προηγήθηκε αυτής του ΥΠΕΝ), αλλά όχι την ίδια την απόφαση. Ο δε κ. Σταθάκης καταγγέλλει τις παρερμηνείες και αυθαίρετες αναγνώσεις, που είναι φυσιολογικές αφού κανείς δεν έχει την απόφαση, αλλά χωρίς να δημοσιοποιεί την απόφαση!

Μπορείτε να διαβάσετε την περίφημη απόφαση εδώ:

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ by Antigold on Scribd

Η ανάλυσή μας για την απόφαση βρίσκεται εδώ:

Διαιτησία επί εικασιών και προθέσεων.

Παίρνουμε (ξανά) την ευθύνη να δώσουμε στη δημοσιότητα αυτό που θα έπρεπε να έχει δώσει εδώ και μέρες το ίδιο το ΥΠΕΝ επειδή η παραβίαση αυτής της σύμβασης δεν είναι μια “ιδιωτική υπόθεση” μεταξύ της εταιρείας και Δημοσίου, αλλά αφορά όλη τη Χαλκιδική και όλη την Ελλάδα.

Επειδή από το σκεπτικό της απόφασης γίνεται φανερό το στήσιμο της διαιτησίας με τα διάτρητα ερωτήματα και το προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα.

Επειδή, παρά τα όσα ακούγονται και γράφονται, η απόφαση αυτή κανένα νομικό πρόβλημα της Ελληνικός Χρυσός δεν επιλύει αφού η παραβίαση της σύμβασης παραμένει.

Eπειδή εν τέλει, το δημόσιο συμφέρον υπηρετείται μόνο με τη διαφάνεια.

Συγκεκριμένα σημεία του κειμένου θα αναλυθούν ειδικά σε επόμενες αναρτήσεις.

(*) Από το αρχείο έχουν αφαιρεθεί οι πρώτες σελίδες που περιείχαν ευαίσθητα δεδομένα των συμμετεχόντων στη διαδικασία.


2 απαντήσεις στο “Διαιτησία Δημοσίου-Ελληνικός Χρυσός: η απόφαση (κείμενο) #skouries”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.