Νέες διώξεις κατά των αγωνιστών της Χαλκιδικής. Χρονολόγιο δικών Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου #skouries


Η βιομηχανία της καταστολής και της ποινικοποίησης του αγώνα ενάντια στη ληστρική “επένδυση” της Eldorado Gold καλά κρατεί. Στις 27-10-2017, εννέα κάτοικοι της Χαλκιδικής θα δικαστούν για τη διαμαρτυρία που έλαβε χώρα στο Χοντρό Δέντρο στις 10-1-2015. Στη διάρκεια της διαμαρτυρίας χτίστηκε συμβολικά ένας τοίχος – αναφορά στις συνεχείς επικλήσεις της “ενότητας” από την πλευρά της εταιρείας  τη στιγμή που ρημάζει τον τόπο.

Στην πραγματικότητα, οι κατηγορούμενοι θα είναι οκτώ. Ο ένατος, ο Γιώργος ο Καλύβας, δεν άντεξε και άφησε αυτόν τον κόσμο πριν από πέντε μήνες. Αλλά και τo timing των κλήσεων σε νέες δίκες δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστο:

Φαίνεται οτι πήρε σχεδόν τρία χρόνια στην αστυνομία να “διαλευκάνει” τη δύσκολη αυτή υπόθεση (!) και οι νέες κλήσεις έρχονται ακριβώς τη στιγμή που η εταιρεία (δήθεν) απειλεί να φύγει. λόγω  των αδειών που (δήθεν) καθυστερούν και της διαδικασίας της διαιτησίας που (δήθεν) δεν θέλει. Έρχονται λίγες μόνο μέρες πριν την έναρξη των μεγάλων, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικών για δεκάδες κατοίκους, που σχεδιάστηκαν για να διαλύσουν το μεγάλο κίνημα ενάντια στην εξόρυξη και μεταλλουργία χρυσού-χαλκού:

  • 20/9 ξεκινάει η δίκη για την υπόθεση του Δημαρχείου Ιερισσού (31 άτομα)
  • 21/9 ξεκινάει η δίκη για την υπόθεση του Λάκκου Καρατζά (26 άτομα)
  • 9/11 ξεκινάει η δίκη για τον εμπρησμό στο εργοτάξιο των Σκουριών (20 άτομα)

Εκτός από τα μεγάλα κακουργηματικά δικαστήρια, συνεχίζονται και τα δεκάδες πλημμεληματικά:

  • 15/09 Δίκη για κατάληψη του Δημαρχείου Ιερισσού το 2012 (4 άτομα)
  • 22/09 Δίκη αγωνιστή (1 άτομο)
  • 12/10 Δίκη για τα γεγονότα της Τσικνοπέμπτης του 2013 (23 άτομα)
  • 27/10 Δίκη για τον “τοίχο” στο Χοντρό Δέντρο (8 άτομα)
  • 27/11 Δίκη 2 αγωνιστών για διαδήλωση το 2012 (2 άτομα)

Οι διώξεις συνεχίζονται, το κίνημα όμως δεν τρομοκρατείται. Θα συνεχίσουν να μας βρίσκουν μπροστά τους, παντού και πάντα.


3 απαντήσεις στο “Νέες διώξεις κατά των αγωνιστών της Χαλκιδικής. Χρονολόγιο δικών Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου #skouries”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.