ΣΥΡΙΖΑ: Η υπηρεσιακή κυβέρνηση μεθοδεύει την ακύρωση της απόφασης Σκουρλέτη για τις Σκουριές


11824175_1087070334655853_624105491_n

Η υπηρεσιακή ηγεσία του ΥΠΑΠΕΝ μεθοδεύει την ακύρωση της ανάκλησης των αποφάσεων έγκρισης των τεχνικών μελετών για τις επίμαχες δραστηριότητες της «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.Μ.Β.Χ.» καταγγέλει Τμήμα Οικολογίας, Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού ΣΥΡΙΖΑ.

“Σύμφωνα με έγκυρη πληροφόρησή μας, τις τελευταίες ημέρες η υπηρεσιακή ηγεσία του ΥΠΑΠΕΝ, μετά τη συνάντησή της με εκπροσώπους της «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ», έχει αποδυθεί σε έναν “αγώνα δρόμου” προκειμένου να ακυρώσει την πρόσφατη απόφαση του υπουργού Π. Σκουρλέτη που ανακάλεσε στις 19 Αυγούστου 2015 παλιότερες αποφάσεις έγκρισης των τεχνικών μελετών για τις δραστηριότητες της «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.Μ.Β.Χ.» στη Χαλκιδική, εξαιτίας παραβίασης των όρων των μελετών με υπαιτιότητα της εταιρείας” αναφέρει η ανακοίνωση – καταγγελία του τμήματος Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ότι αφορά στο θέμα με την εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επανέλαβε πως «δεν είμαστε ενάντια σε επενδύσεις, οι οποίες τηρούν τους περιβαλλοντικούς όρους».

«Μοντέλο ανάπτυξης τύπου Αφρικής στη χώρα δεν θα επιβάλουμε. Είμαι κατά οποιασδήποτε επένδυσης καταστρέφει το περιβάλλον και δεν είναι υπέρ του κοινού οφέλους» είπε η Όλγα Γεροβασίλη.

Υπενθύμισε ότι υπάρχει ενάμιση εκατομμύριο άνεργοι στην Ελλάδα, τους οποίους δημιούργησε η ΝΔ, ξεκαθαρίζοντας πως αποδεδειγμένα το ενδιαφέρον του ΣΥΡΙΖΑ είναι ίδιο για όλους τους εργαζόμενους.

«Δεν θέλουμε κανένας άνθρωπος να χάσει τη δουλειά του. Και αν η εταιρεία είχε άλλη πολιτική ουδείς εργαζόμενος θα είχε χάσει τη δουλειά του στη Χαλκιδική» είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλη την ανακοίνωση του Τμήματος Οικολογίας, Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού ΣΥΡΙΖΑ :

Η υπηρεσιακή ηγεσία του ΥΠΑΠΕΝ μεθοδεύει την ακύρωση της ανάκλησης των αποφάσεων έγκρισης των τεχνικών μελετών για τις επίμαχες δραστηριότητες της «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.Μ.Β.Χ.»

Σύμφωνα με έγκυρη πληροφόρησή μας, τις τελευταίες ημέρες η υπηρεσιακή ηγεσία του ΥΠΑΠΕΝ, μετά τη συνάντησή της με εκπροσώπους της «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ», έχει αποδυθεί σε έναν “αγώνα δρόμου” προκειμένου να ακυρώσει την πρόσφατη απόφαση του υπουργού Π. Σκουρλέτη που ανακάλεσε στις 19 Αυγούστου 2015 παλιότερες αποφάσεις έγκρισης των τεχνικών μελετών για τις δραστηριότητες της «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.Μ.Β.Χ.» στη Χαλκιδική, εξαιτίας παραβίασης των όρων των μελετών με υπαιτιότητα της εταιρείας.

Αυτή η “σπουδή” της υπηρεσιακής ηγεσίας του ΥΠΑΠΕΝ που, ασκώντας πιέσεις σε στελέχη του Υπουργείου, λειτουργεί εκ των πραγμάτων υποστηρικτικά στα συμφέροντα και τις μεθοδεύσεις της εταιρείας, βρίσκεται απολύτως έξω από τις υποχρεώσεις και το θεσμικό ρόλο της υπηρεσιακής κυβέρνησης (που, υπενθυμίζουμε, δεν έχει εκλεγεί από το λαό, ούτε έχει πάρει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή) και σκοπό έχει αποκλειστικά να οδηγήσει τη χώρα απρόσκοπτα στις πρόωρες εκλογές.

Καλούμε την υπηρεσιακή Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου να διασφαλίσει την σύμφωνη με τη νομοθεσία και την πολιτική ηθική λειτουργία του ΥΠΑΠΕΝ για το διάστημα έως την παράδοση του χαρτοφυλακίου στην επόμενη εκλεγμένη κυβέρνηση.

Καλούμε επίσης τους πολίτες να περιφρουρήσουν με ηρεμία και αποφασιστικότητα τη συγκεκριμένη σημαντική απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και με την ψήφο τους στις 20 Σεπτέμβρη να αποτελειώσουν όσους ονειρεύονται επιστροφή στο προηγούμενο καθεστώς, όταν κουμάντο στα Υπουργεία έκαναν τα μεγάλα συμφέροντα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.