Aμερικανική δικηγορική εταιρεία ερευνά την Eldorado για πιθανή εξαπάτηση επενδυτών


Μεγάλη Αμερικανική εταιρεία ερευνά αν η Eldorado Gold και τα στελέχη της είναι υπεύθυνα για εξαπάτηση των επενδυτών σχετικά με τις δραστηριότητες της εταιρείας στη Χαλκιδική, με στόχο την πιθανή κατάθεση συλλογικής αγωγής.

Για όσους καταλαβαίνουν, αυτή είναι μια εξαιρετική είδηση…

210815-11

Εικόνα: Η μετοχή της Eldorado καταρρέει, 21/8

New York, NY / ACCESSWIRE / 21 Αυγούστου του 2015 / Η Pomerantz LLP ερευνά ισχυρισμούς για λογαριασμό επενδυτών της Eldorado Gold Corporation («Eldorado Gold» ή η «Εταιρεία») (EGO). Οι εν λόγω επενδυτές παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τον Robert S. Willoughby στο [email protected] ή στο 888-476-6529, εσωτ. 9980.

Η έρευνα αφορά το αν η Eldorado Gold και ορισμένοι από τους υπαλλήλους ή / και διευθυντές της έχουν παραβιάσει τα άρθρα 10 (b) και 20 (a) της Securities Exchange Act του 1934.

Στις 19 Αυγούστου 2015, μετά το κλείσιμο της αγοράς, η εταιρεία ανακοίνωσε την προσωρινή αναστολή εργασιών σε τρία έργα στη Βόρεια Ελλάδα ύστερα από την ανάκληση των εγκρίσεων τεχνικών μελετών από το Ελληνικό Υπουργείο Ενέργειας. Η αιτιολόγηση που έδωσε το υπουργείο ήταν ότι οι δοκιμές της Eldorado θα έπρεπε να έχουν πραγματοποιηθεί επί τόπου του έργου, και όχι στο εργοστάσιό της στο Ελσίνκι, Φινλανδία. Η εταιρεία έχει προσωρινά θέσει σε διαθεσιμότητα την πλειοψηφία των 2.000  εργατών στην Ελλάδα εν αναμονή του αποτελέσματος επί της αιτήσεως αναστολής που έχει καταθέσει στο Ελληνικό Ανώτατο Δικαστήριο, και μπορεί να απολύσει τους εργαζόμενους σε περίπτωση που η αιτηση αναστολής αποτύχει. Η Eldorado περιέγραψε τις ενέργειες του Ελληνικού υπουργείου ως «εχθρικές» και «ανάρμοστες», παραπέμποντας σε τρία χρόνια ευνοϊκών αποφάσεων από το ελληνικό Συμβούλιο της Επικρατείας.

Εξ’αιτίας αυτής της είδησης, οι μετοχές της Eldorado Gold Corporation υποχώρησαν μέχρι και $ 0,50 ή 12,41% κατά τη διάρκεια της ημερήσιας διαπραγμάτευσης στις 21 Αυγούστου, 2015.

Η δικηγορική εταιρεία Pomerantz, με γραφεία στη Νέα Υόρκη, το Σικάγο, το Λος Άντζελες και η Φλόριντα, αναγνωρίζεται ως μία από τις πρώτες εταιρείες στους τομείς της επίλυσης εταιρικών, χρηματιστηριακών και αντιμονοπωλιακών διαφορών. Ιδρυθείσα από τον αείμνηστο Αβραάμ Λ Pomerantz, γνωστό ως “πρύτανη των συλλογικών αγωγών”, η εταιρεία Pomerantz είναι πρωτοπόρος στον τομέα των χρηματιστηριακών συλλογικών αγωγών. Σήμερα, περισσότερα από 70 χρόνια αργότερα, η εταιρεία Pomerantz συνεχίζει στην παράδοση που εκείνος καθιέρωσε, αγωνιζόμενη για τα δικαιώματα των θυμάτων χρηματιστηριακής απάτης, παραβιάσεων του καθήκοντος πίστης και εταιρικής ανάρμοστης συμπεριφοράς. Η εταιρεία έχει ανακτήσει πολυάριθμες αποζημιώσεις ύψους πολλών εκατομμυρίων δολαρίων για λογαριασμό συμμετεχόντων σε συλλογικές αγωγές. Δείτε www.pomerantzlawfirm.com.

ΠΗΓΗ: Pomerantz LLP

Αγγλικό κείμενο εδώ. Ας μας συγχωρήσουν οι νομομαθείς για τα λάθη στην απόδοση των νομικών όρων στα Ελληνικά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.