Η Ολλανδία «κάνει πλάτες» στην Eldorado Gold για να φορoαποφεύγει στην Ελλάδα (ηχητικό)Τα ευρήματά της έκθεσης θα δοθούν στη δημοσιότητα την Τετάρτη 1η Απριλίου στις 12 το μεσημέρι στο Αμφιθέατρο του 9,84 στην «Τεχνόπολη» στο γκάζι – Πειραιώς 100, στην Αθήνα. Μιλάει στο Κόκκινο η Μαρία Καδόγλου από το Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων.

Τουλάχιστον 1,7 εκ ευρώ είναι τα χαμένα φορολογικά έσοδα για την Ελλάδα από την καναδική El Dorado Gold καθώς η εταιρεία επωφελείται από το φορολογικό σύστημα της Ολλανδίας που ευνοεί την φοροαποφυγή, καταγράφει το Κέντρο Έρευνας για τις Πολυεθνικές Επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με την ολλανδική Μη Κυβερνητική οργάνωση η El Dorado Gold διατηρεί 12 θυγατρικές στην Ολλανδία με περιουσιακά στοιχεία αξίας 2 δις ευρώ, αλλά μόλις μια θυγατρική διαθέτει εργαζομένους, μόλις 3.

Τα πλήρη ευρήματά της έκθεσης θα δοθούν στη δημοσιότητα και θα συζητηθούν την 1η Απριλίου στις 12 το μεσημέρι στην Αθήνα σε εκδήλωση που συνδιοργανώνεται από τη SOMO σε συνεργασία με το ThePressProject και με την υποστήριξη των Ινστιτούτων Νίκος Πουλαντζάς και το ελληνικό Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων. Η παρουσίαση θα γίνει την Τετάρτη 1η Απριλίου στις 12 το μεσημέρι στο Αμφιθέατρο του 984 στην «Τεχνόπολη» στο γκάζι – Πειραιώς 100, Γκάζι.

Το πάνελ της παρουσίασης περιλαμβάνει τους:

  • Eva Joly, Ευρωβουλευτής με τους Πράσινους / European Free Alliance και αντιπρόεδρος της ειδικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα Tax Rulings.
  • Χάρης Γολέμης, Διευθυντής του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς
  • Νικόλας Λεοντόπουλος, δημοσιογράφος ThePressProject
  • Μαρία Καδόγλου, Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων
  • Katrin McGauran, συγγραφέας της έκθεσης και επικεφαλής ερευνήτρια της SOMO

eldorado-441425459643-1


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.