Aπό euro2day.com. Μετάφραση από εδώ.

Την ακύρωση των σχεδίων ιδιωτικοποίησης του ΔΕΠΑ ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε συνέντευξή του στο Reuters.
«Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του ΔΕΠΑ. Δεν θα την πουλήσουμε σε κανέναν, ανεξαρτήτως του ποιος είναι ο ενδιαφερόμενος», ξεκαθάρισε ο υπουργός, βάζοντας τέλος στα σχέδια πώλησης του 65% της εταιρίας.
Ο υπουργός αντιτάχθηκε και στην επένδυση των ορυχείων χρυσού από την καναδέζικη Eldorado Gold στη Χαλκιδική. “Είμαστε απολύτως ενάντιοι και θα εξετάσουμε τις επόμενες κινήσεις μας”, υπογράμμισε ο κ. Λαφαζάνης.
Ωστόσο, υιοθέτησε πιο συντηρητική στάση αναφορικά με την πώληση του ΔΕΣΦΑ στην Socar του Αζερμπαϊτζάν, η οποία έχει συμφωνηθεί από το 2013. Όπως είπε, η κυβέρνηση θα ενεργήσει μετά τις αποφάσεις της Κομισιόν, η οποία διερευνά αν το deal παραβιάζει τους κανόνες ανταγωνισμού.
“Θα περιμένουμε τις αποφάσεις της Κομισιόν και θα αποφασίσουμε τις δικές μας κινήσεις“, υπογράμμισε ο υπουργός.