Το 1ο κρας-τέστ της νέας Δημοτικής Αρχής


Από ierissos

640px-The_Procuress

Πέρασε ενάμιση μήνας από τότε που ανέλαβε η νέα μας Δημοτική Αρχή. Ένα διάστημα με περισσότερο γραφειοκρατικές δράσεις (ορισμός επιτροπών, αντιδημάρχων, συμβουλίων, κ.λ.π).

Είναι λογικό να περιμένουμε λίγο ακόμη, για να δούμε το πολιτικό στίγμα. Πολλά πράγματα θέλουν επεξεργασία, μελέτη και προτάσεις, για να αλλάξουν πορεία. Τα σκουπίδια, η καθαριότητα, οι υπηρεσίες, τα τέλη, ο σχεδιασμός, κ.λ.π. Υπάρχει χρόνος προς τούτο, όχι πολύς, αλλά υπάρχει.

Υπάρχουν όμως και μερικά άλλα ζητήματα, που τρέχουν και ανακυκλώνονται και συζητιούνται και κακοφορμίζουν, για τα οποία η νέα Δημοτική Αρχή, συνεπής στις προεκλογικές της εξαγγελίες, πρέπει να δώσει το στίγμα της σε σχέση με την εταιρεία, τα μεταλλεία χρυσού και την επέκταση της μεταλλευτικής δραστηριότητας στην περιοχή μας, για να μην πούμε πως έπρεπε ήδη –αυτό το στίγμα- να το έχει δώσει.

Ακούγεται για παράδειγμα πως υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που δουλεύουν στον Δήμο και πληρώνονται από την μαμά εταιρεία. Και αν βέβαια πρόκειται για συμβάσεις που έγιναν επί Πάχτα, και λήγουν οσονούπω –σε ένα, δυο μήνες- θα μπορούσε κανείς να κατανοήσει την ελαστικότητα και την κατανόηση, ώστε να μην απολυθούν 2-3 άνθρωποι και χάσουν το μεροκάματό τους για το μικρό χρονικό διάστημα που απομένει (όποιοι κι αν είναι). Αντί τούτου όμως, ακούγεται πως, κάποιων οι συμβάσεις ανανεώθηκαν. Είναι αλήθεια;

Αν είναι αλήθεια, έχουμε πολλά να πούμε και θα τα πούμε.

Εδώ και τώρα όμως πρέπει να ειπωθεί σε χίλιους τόνους, πως το νέο Δημοτικό Συμβούλιο, ΆΜΕΣΑ, πρέπει να πάρει απόφαση και να καταγγείλει την όποια σύμβαση, το όποιο «μνημόνιο συνεργασίας» (βλέπε εξαγοράς) έκανε ο Πάχτας με την εταιρεία. Ούτε ένα τέτοιο Ευρώ. Αυτό, στην γλώσσα της αξιοπρέπειας λέγεται εκπόρνευση, για όποιον το καταλαβαίνει. Το λέμε γιατί ξέρουμε πως υπάρχουν και κάποιοι που με ελαφριά την συνείδηση και βαριά την ανοησία λένε: «ε, και τι έγινε; Αφού η εταιρεία μολύνει να πληρώσει». Ας βάλουν λίγο το μυαλό τους και την τσίπα τους να δουλέψει: Πόσο διαφορετικό είναι αυτό που κάνουν -οι επί χρήμασι- εκδιδόμενες;

Εάν ο Δήμος χρειάζεται στήριξη για να τα βγάλει πέρα, υπάρχει ο αγωνιζόμενος κόσμος να προσφέρει τον εθελοντισμό του, τα χέρια του και το μυαλό του. Πως τα βγάζουν πέρα τόσοι και τόσοι Δήμοι ανά την Ελλάδα, σ’ αυτή την εποχή της κρίσης και του στραγγαλισμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης; Εκπορνεύονται; Κι αν κάποιοι το κάνουν, όχι εμείς. Εμείς εδώ γράψαμε και γράφουμε ιστορία. Μας βλέπει και μας στηρίζει όλη η Ελλάδα και περιμένει από μας.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, θα περάσουν το 1ο κράς-τέστ πάνω σ’ αυτό το θέμα. Εάν αποδεχθούν τα μνημόνια και τα χρήματα από την εταιρεία (όπως έκανε ο Πάχτας και οι δικοί του), τότε να ξέρουν πως έχουν βάλει την υπογραφή τους στον ενταφιασμό του αγώνα μας. Η κοινωνία μας, που τους εξέλεξε, τους στηρίζει να πράξουν το σωστό και το τίμιο. Γι αυτό τους εξέλεξε και τους βλέπει. Είμαστε σίγουροι πως θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Υ.Γ.

Με την ευκαιρία, που μιλάμε για τα χρήματα της εταιρείας. Πολλά ακούγονται για τιμολόγια μαϊμούδες και άπατες προμήθειες από συγκεκριμένα καταστήματα. Τα λεφτά είναι πολλά, κατά πως λέει η εταιρεία, που «έρεαν στον Δήμο». Τα ψάχνει κανείς;


Μία απάντηση στο “Το 1ο κρας-τέστ της νέας Δημοτικής Αρχής”

  1. προσωπικά με υπομονή περιμένω την ημερήσια διάταξη πρώτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αριστοτέλη και θα ..παραβρεθώ εκεί

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.