11 Οκτωβρίου – Πανευρωπαϊκή ημέρα δράσης κατά των #TTIP, #CETA & #TISA


g18990

Από το site: http://www.stop-ttip-ceta-tisa.eu/en/

Τι σημαίνουν τα ακρωνύμια:

Τρεις υπό διαπραγμάτευση συμφωνίες εμπορίου που απειλούν τις ήδη αδύναμες δημοκρατίες μας και ανοίγουν το δρόμο για μια επίθεση στο περιβάλλον, τα συστήματα υγείας, την ποιότητα τροφίμων, την εργασία, τις δημόσιες υπηρεσίες, τα ψηφιακά δικαιώματα και πολλά περισσότερα.

ΤΤΙΡ

Η “Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων” (Transatlantic Trade and Investment Partnership). Βρίσκεται υπό μυστική διαπραγμάτευση μεταξύ ΗΠΑ και Ευρωπαϊκής Ένωσης από τον Ιούλιο 2013.

CETΑ

HΣυνολική Οικονομική και Εμπορική Συμφωνία” (Comprehensive Economic Trade Agreement) μεταξύ Καναδά και Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έχουν γίνει ήδη οι διαπραγματεύσεις και τώρα οριστικοποιείται.

ΤiSΑ

Η “Συμφωνία Εμπορίου στις Υπηρεσίες” (Trade in Services Agreement) είναι τώρα υπό διαπραγμάτευση μεταξύ 50 χωρών, μεταξύ των οποίων και η Ε.Ε.

Εξερευνήστε τις σελίδες του http://www.pafta.eu/GR/ (People Against Free Trade Agreements), στα Ελληνικά, για περισσότερες πληροφορίες, αλλά τα βασικότερα ζητήματα είναι τα εξής:

ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

Ενώ οι λομπίστες των εταιρικών συμφερόντων διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις, το κοινό έχει αποκλειστεί. Όλοι οι διαπραγματευτές πρέπει να υπογράψουν συμφωνίες μηαποκάλυψης. Δεν υπάρχει πρόσβαση στο προσχέδιο κειμένου της συμφωνίας– ούτε για τους βουλευτές και τους ευρωβουλευτές – έτσι τα περισσότερα από όσα γνωρίζουμε είναι από έγγραφα που διέρρευσαν. Η δημοκρατία είναι ασυμβίβαστη με τον κανόνα της μυστικότητας!

ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ

Με το πρόσχημα της βελτίωσης του εμπορίου μεταξύ των χωρών, νόμοι και κανονισμοί που αποσκοπούν στην προστασία του περιβάλλοντος, τα δικαιώματα των εργαζομένων, τις δημόσιες υπηρεσίες και τα καταναλωτικά πρότυπα ποιότητας, θα πρέπει να εξισωθούν στον ελάχιστο κοινό παρονομαστή. Αυτό σημαίνει για παράδειγμα λιγότερους δημοσιονομικούς κανονισμούς για τις ΗΠΑ και χαμηλότερα πρότυπα για την ασφάλεια των τροφίμων ή η χρήση των χημικών ουσιών στην ΕΕ.

 http://stop-ttip.org/
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Έχει ξεκινήσει μια νέα πρωτοβουλία πολιτών με στόχο την ανάκληση από την Ευρωπαϊκή Ένωση της εντολής διαπραγμάτευσης της ΤΤΙΡ και της ολοκλήρωσης της CETA. H πρωτοβουλία ζητάει τη στήριξη πολιτών και οργανώσεων από όλη την Ευρώπη και έχει μέχρι στιγμής τη στήριξη πάνω από 100 οργανώσεων σε 17 κράτη-μέλη.

Δείτε το  http://stop-ttip.org/ για περισσότερες πληροφορίες

11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ με hastag #o11DoA !

Δείτε τη λίστα των εκδηλώσεων που οργανώνονται,

προσθέστε τη δική σας ομάδα και τη δική σας εκδήλωση στη λίστα


Μία απάντηση στο “11 Οκτωβρίου – Πανευρωπαϊκή ημέρα δράσης κατά των #TTIP, #CETA & #TISA”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.