Η Ιερά Μονή Ιβήρων και η “ανίερη” συμφωνία με την ELDORADO GOLD / ΑΚΤΩΡ


normal_52Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίας μας, έχει “κλείσει” η πώληση από την Ι.Μ. Ιβήρων στην εταιρεία τμήματος εμβαδού 925 στρεμμάτων του δάσους “Νταμπίζ” στις Σκουριές. Η συνολική έκταση του ιδιόκτητου δάσους της Ι.Μ. Ιβήρων είναι περίπου 4.500 στρέμματα. Η έκταση των 925 στρεμμάτων θα καλυφθεί από το μισό του χώρου απόθεσης αποβλήτων εμπλουτισμού “Λοτσάνικο” του μεταλλείου των Σκουριών και από άλλα έργα απαραίτητα για τη λειτουργία του μεταλλείου.

Η Μονή είχε ενημερώσει την εταιρεία ότι αδυνατούσε αντικειμενικά να πουλήσει τα 925 στρ. επειδή υπήρχαν σε εκκρεμότητα δικαστικές διεκδικήσεις στο “Νταμπίζ” από κατοίκους της περιοχής. Η εταιρεία αγόρασε τις διεκδικούμενες εκτάσεις με τιμή, σύμφωνα με όσα κυκλοφορούν στην περιοχή, της τάξης των 3.000 ευρώ ανά στρέμμα, πολλαπλάσια της αγοραίας αξίας.

Το εμπόδιο αυτό το έχει “άρει” η εταιρεία. Για την υλοποίηση του συμβολαίου αγοραπωλησίας υπάρχουν ακόμα δυο τυπικές διαδικασίες: Η σύμφωνη γνώμη της Ιεράς Επιστασίας του Αγίου Όρους και η δημοπράτηση της έκτασης.

Με δεδομένη τη μέχρι σήμερα “ουδετερότητα” των Μονών στο θέμα της “επένδυσης” και του δεδομένου αποτελέσματος της δημοπρασίας, η μεταβίβαση των 925 στρεμμάτων στην ELDORADO GOLD / ΑΚΤΩΡ θεωρείται από το ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ως δεδομένη.


6 απαντήσεις στο “Η Ιερά Μονή Ιβήρων και η “ανίερη” συμφωνία με την ELDORADO GOLD / ΑΚΤΩΡ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.