ΜΕ ΕΙΔΙΚΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΧΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ


Aπο vasilinos

alepou-webΠαρ’ ότι δεν είμαι μέλος της κυβέρνησης, παρ’ ότι δεν είμαι κόμμα της αντιπολίτευσης που να στέκομαι στο πλάϊ σας, παρ’ ότι δεν είμαι βουλευτής που με εκλέξατε στον νομό σας, παρ’ ότι δεν είμαι δήμαρχός σας ή εκλεγμένος από εσάς δημοτικός παράγοντας, παρ’ ότι δεν είμαι μέσο μαζικής ενημέρωσης,  αισθάνομαι την ανάγκη να σας ενημερώσω ότι το Υπουργείο Εσωτερικών έχει ετοιμάσει τροπολογία που αλλάζει τις υπάρχουσες διατάξεις του «Καλλικράτη», προβαίνει σε νομοθετικές τροποποιήσεις του ισχύοντος νόμου του «Καλλικράτη» που ψηφίστηκε το 2010, και την φέρνει τις επόμενες ημέρες στη Βουλή προς ψήφιση. Εντός λοιπόν αυτής της τροπολογίας υπάρχει νομοθετική τροποποίηση διά της οποίας χωρίζουν τον Δήμο Αριστοτέλη.

Τοπικοί παράγοντες της Χαλκιδικής που τους έχετε ψηφίσει να σας εκπροσωπούν, δεν κάνουν όλο αυτό το διάστημα τον κόπο να σας ενημερώσουν και περιορίζονται στο να δικαιολογούνται απλώς ότι θα κάνουν (δήθεν)  αγώνα να αλλάξει η νομοθετική ρύθμιση και να προσαρτηθεί ο πρώην Δήμος Παναγίας στην πλευρά του Δήμου Σταγείρων-Ακάνθου. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε σε αυτούς που ψηφίζετε και είτε συμμετέχουν στα «εκλογικο-μαγειρέματα» είτε αδιαφορούν βλέποντας τους άλλους να «εκλογικο-μαγειρεύουν» για εσάς.

«Η αλεπού καλόγρια.

Σα δεν είχε τι να φάει, μια αλεπού πονηρεμένη

αποφάσισε να πάει και καλόγρια να γένει.

Τρεις κοκόροι, που δεν έχουν στο κεφάλι λίγη γνώση,

την πιστεύουνε και  τρέχουν την ευχή της να τους δώσει.

Μπαίνουν μέσα στο κελλί της, τους ξεμολογά εκείνη

και κουνά την κεφαλή της και συχώρεση τους δίνει.

Και χωρίς να χάση ώρα, καθώς ήταν πεινασμένη,

τους αρπάζει, κι είναι τώρα και οι τρεις συχωρεμένοι.

Και η αλεπού τους κλαίει, τους μοιρολογά και λέει :

“έτσι την παθαίνουν όσοι έχουνε κοκόρου γνώση!”»

Υ.Γ. Το ποίημα αυτό ενυπήρχε ως ένθετο στην εφημερίδα «ΒΗΜΑ της Κυριακής» 19-1-2014 (ημέρα των εκλογών της Ενωτικής Πρωτοβουλίας) στο αναγνωστικό «ΙΣΤΟΡΙΕΣ» Β΄  Δημοτικού.  «Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ»…


2 απαντήσεις στο “ΜΕ ΕΙΔΙΚΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΧΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ”

  1. Αν καταλαβά καλά, το άρθρο τα “χώνει” σε όλους αυτούς που πήγαν και ψήφισαν την περασμένη Κυριακή. Συγγνώμη, αυτός δεν ήταν ο σκοπός? Θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη αντιμετώπιση των πραγμάτων? Άσχετα με το αν αρέσει ή δεν αρέσει το τελικό αποτέλεσμα (που φυσικά δεν μπορεί να μας αρέσει σε όλους – δεν πρέπει όμως ο “εκλεκτός” να υποστηριχθεί απ’όλους?). Το αν ήταν λανθασμένη η επιλογή ή όχι δεν μπορούμε ακόμα να το γνωρίζουμε – εκτός και αν οι εκ των έσω έχουν πληροφορίες που δεν γνωρίζουμε οι υπόλοιποι. Στην περίπτωση αυτή, να τις δημοσιεύσουν όσο ειναι ακόμα νωρίς. Έγινε ένα μεγάλο δημοκρατικό βήμα προς τα εμπρός. Να θυμίσω επίσης ό,τι οι υποψήφιοι ήταν περισσότεροι. Τέλος, ποια θα ήταν λοιπόν η λύση για το ζήτημα μας? Ποιός άλλος τρόπος υπάρχει για να διώξουμε τα λαμόγια απο την περιόχη μας?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.