«Παράνομος ο κ. Πάχτας»


18-1--4-thumb-mediumΔημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αριστοτέλη κατήγγειλε το δήμαρχο Χρήστο Πάχτα για «παράνομες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου», αλλά ο γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, Θανάσης Καρούντζος, δεν εξέτασε την καταγγελία γιατί, όπως αναφέρει σε απάντησή του, «ο δημοτικός σύμβουλος δεν έχει έννομο συμφέρον».

 Για πλαστογραφία κατηγορεί τον Χρ. Πάχτα ο Θ. Καρούντζος Η καταγγελία αφορούσε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αριστοτέλη, η οποία τελικά δεν έγινε ποτέ, επειδή δεν υπήρξε απαρτία. Αλλά στη «Διαύγεια» αναρτήθηκαν αποφάσεις για θέματα που επρόκειτο να συζητηθούν σε αυτή τη συνεδρίαση.

Κάποιες από αυτές αφορούν σε οικονομικά θέματα, όπως η αποδοχή επιχορήγησης ύψους 39.725 ευρώ για την εκτέλεση έργου – τροποποίηση προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος οικονομικού έτους 2013, αναμόρφωση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2013 για την αντιμετώπιση αναγκών του δήμου, ψήφιση πιστώσεων, τροποποίηση τεχνικού προγράμματος, έγκριση δεύτερης τριμηνιαίας έκθεσης εσόδων – εξόδων εκτέλεσης του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2013, έγκριση οικονομικής συμμετοχής Δήμου Αριστοτέλη για επεκτάσεις δικτύων ΦΟΠ.

Σύμφωνα με το δημοτικό σύμβουλο Κώστα Ευθυμίου, επικεφαλής της παράταξης «Κίνηση Πολιτών Αριστοτέλη», το θέμα αφορά στη συνεδρία της 30ής/07/2013, που επρόκειτο να γίνει στην ιστορική πρωτεύουσα του δήμου, στην Αρναία. Με εντολή εισαγγελέα πήρε το πρόχειρο πρακτικό που τηρείται κατά τη συνεδρίαση.

«Διαπίστωσα ότι ήταν συμπληρωμένη η πρώτη σελίδα και οι υπογραφές εννέα συμβούλων (σύνολο 27) στο τέλος της δεύτερης σελίδας που ήταν λευκή. Από τις αποφάσεις που είχαν αναρτηθεί στη “Διαύγεια” οι με αριθμό 190α, 190γ και 192 δεν ήταν γραμμένες ούτε στο πρόχειρο πρακτικό επειδή ήταν προς το τέλος της πρόσκλησης και έπρεπε να συμπληρωθούν αυτές που προηγούνταν».

Ο Κ. Ευθυμίου, με ενστάσεις που κατέθεσε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης γνωστοποίησε «το παράνομο της πράξης» και ζητούσε να ακυρωθούν οι αποφάσεις που ήταν συνδεδεμένες με το παραπάνω γεγονός.

Θεώρησε βέβαια ότι «η ΑΔΜΘ θα έπαιρνε τα μέτρα που ο νόμος ορίζει σε παράνομες και παράτυπες ενέργειες εκλεγμένων δημοτικών αρχόντων, όπως είναι ο Χρ. Πάχτας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Ηλίας Τσιμπιδάς και ο γραμματέας, Πάνος Λαζάρου».

Αντ’ αυτού όμως, μόλις στις 6/12 παρέλαβε τέσσερις αποφάσεις της ΑΔΜΘ, σύμφωνα με τις οποίες όλες οι ενστάσεις απορρίπτονται ως απαράδεκτες επειδή δεν έχει έννομο συμφέρον.

«Και σε παλαιότερες ενστάσεις πάντα η Περιφέρεια ανακάλυπτε τυπικούς λόγους για να τις απορρίπτει και ποτέ δεν έμπαινε στην ουσία. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως όπου έχουν συμβεί ενέργειες που επισύρουν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα (πλαστογραφία και νόθευση δημοσίου εγγράφου), η αδιαφορία και η άρνηση της Διοίκησης να μπει στην ουσία εγείρει ερωτήματα για το ρόλο της και την προσπάθεια συγκάλυψης παράνομων ενεργειών από τον κ. Πάχτα και το επιτελείο του», δηλώνει στην «Ε» ο Κ. Ευθυμίου.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, τόσο ο ίδιος, αλλά και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Μιχάλης Βλαχόπουλος, καλούνται σε απολογία από την ΑΔΜΘ στις 20 Δεκεμβρίου.

Αιτία η μη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Οπως λένε, δεν συμμετέχουν γιατί ο Χρ. Πάχτας κάνει παράνομα τις συνεδριάσεις όχι στην έδρα του δήμου, που είναι η Ιερισσός, αλλά στην Αρναία, και μάλιστα το 2011, πριν από τις αντιδράσεις στην Ιερισσό.

Στην Αρναία έχουν μεταφερθεί και οι οικονομικές υπηρεσίες του δήμου. «Η έδρα του δήμου δεν μπορεί να αλλάξει έτσι απλά», λέει ο Μ. Βλαχόπουλος. Τονίζει ότι οι συνεδριάσεις είναι παράνομες, όπως και όλες οι αποφάσεις που λαμβάνονται σ’ αυτές.

Οπως λέει, έχει καταθέσει προσφυγή στο ΣτΕ για το θέμα από το 2011, αλλά η συζήτηση συνεχώς αναβάλλεται και έχει οριστεί για μετά το Μάιο του 2014. Επίσης, έχει στείλει επιστολή στον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, αλλά ουδέποτε έλαβε απάντηση.


Μία απάντηση στο “«Παράνομος ο κ. Πάχτας»”

  1. Έχει αποδειχθεί ότι ο κοινωνικός διχασμός και οι εμφυλιακές συγκρούσεις είναι προς όφελος της άρχουσας τάξης εγχώριας ή ξενόφερτης.Αυτή τη στιγμή στην ΒΑ Χαλκιδική υπάρχει ένα τέτοιο κλίμα μεταξύ των αντιδρώντων στα μεταλλεία και των εργαζομένων σε αυτά.Η αντίδραση των κατοίκων της Ιερισσού είναι εκ των πραγμάτων χαμένο παιχνίδι γιατί στοχεύει σε λάθος στόχο και γίνεται με λάθος τρόπο. Είναι στην ουσία άσκηση βίας και κοινωνικού ρατσισμού κατά των εργαζομένων λαϊκών στρωμάτων.Κανένας δεν έχει κερδίσει ποτέ σε ένα πόλεμο κατά των λαϊκής τάξης.Ακόμα και να κλείσουν τα μεταλλεία, η οργή των υπόλοιπων Μαντεμοχωρίων κατά της Ιερισσού θα είναι τόσο μεγάλη που θα εκτυλιχθούν σκηνές Εμφυλίου πολέμου και η κατάσταση θα είναι μη αναστρέψιμη.Και όλα αυτά προς όφελος φυσικά της άρχουσας μνημονιακής τάξης σε μια εποχή που όλοι θα έπρεπε να είμαστε ενωμένοι.Φανταστείτε τον Δήμο Αριστοτέλη(τον 4ο μεγαλύτερο Δήμο της Ελλάδας) ενωμένο και μονοιασμένο με μόνο μέλημα την διασφάλιση προάσπιση και προστασία του περβάλλοντος.Φανταστείτε τους Ιερισσιώτες και τους υπόλοιπους δημότες μονοιασμένους σε έναν υγιή αγώνα για τον τόπο τους.Μη γελιέστε.Τα μεταλλεία πάντοτε θα υπάρχουν στην περιοχή.Όμως καμμία TVX, καμμία ELDORADO,καμμία μεταλλευτική εταιρεία δε θα τολμούσε να κάνει την παραμικρή παρατυπία αν είχε απέναντί της ένα συμπαγή και ενωμένο Δήμο.Δεν είμαι ούτε ρομαντικός ούτε αιθεροβάμων,είμαι απλά θεατής των παρελθόντων ιστορικών λαθών αυτού του τόπου.Αυτοί που σας δείχνουν με το δάχτυλό τους τους εργαζόμενους στα μεταλλεία και σας λένε ότι είναι εχθροί σας και εσείς ορμάτε άβουλα και φανατισμένα,αυτοί είναι οι πραγματικοί εχθροί σας.Αυτοί που έχουν αυτοχριστεί πρωτεργάτες των αντιδρόντων στα
    μεταλλεία και δημιουργούν κλίμα πόλωσης και διχασμού,αυτοί είναι οι πραγματικοί εχθροί σας.Αυτοί που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο εργάζονται για να σπάσουν τους ιστούς της κοινωνικής συνοχής στην περιοχή,αυτοί είναι οι πραγματικοί εχθροί σας.Αυτοί που έχουν ενδυθεί τον οικολογικό μανδύα προασπίζοντας στην ουσία τα ατομικά τους συμφέροντα,τους παχυλούς μισθούς και τις ‘’λερωμένες’’ καταθέσεις τους,αυτοί είναι οι πραγματικοί εχθροί σας.Δείξτε λοιπόν σε όλους τους γιαλαντζί αριστερούς που έχουν στρογγυλοκαθήσει στο σβέρκο σας,τι σημαίνει πραγματικά λαϊκή κυριαρχία.Δείξτε στην άρχουσα μνημονιακή τάξη τι σημαίνει ‘’ισχύς εν τη ενώσει’’.Μόνο με κοινή και συλλογική πορεία θα έχει όφελος και προοπτική ο ευλογημένος τόπος της πατρίδας του Αριστοτέλη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.