Άρση βουλευτικής ασυλίας του Πάνου Καμμένου (βίντεο)


[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=55LRLT-KHXo]

Σε προσπάθεια φίμωσης ενός πολιτικού που αντιδρά στις εντολές της τρόικας, απέδωσε τη δίωξή του για τις δηλώσεις του σε βάρος του δημάρχου Αριστοτέλη Χρήστου Πάχτα, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια, κατά τη συζήτηση της αίτησης άρσης της βουλευτικής του ασυλίας. Ο κ. Καμμένος εξαπέλυσε και προσωπική επίθεση σε βάρος του συμβούλου του πρωθυπουργού Γιώργου Μουρούτη και του υφυπουργού Ανάπτυξης, Νότη Μηταράκη. Η αντίδραση ήρθε από την πλευρά του κ. Μηταράκη που κάλεσε τον κ. Καμμένο να κινήσει τη διαδικασία, ώστε να παρουσιάσει οποιοδήποτε στοιχείο έχει εναντίον του στη δικαιοσύνη, διαφορετικά να παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα.

Η αίτηση άρσης της βουλευτικής του ασυλίας έγινε δεκτή με 148 ψήφους «υπέρ», 100 «κατά», 4 «παρών» και 1 «λευκό».

Πριν την ψηφοφορία, ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ., Πάνος Καμμένος ζήτησε την άρση ασυλίας του, λέγοντας ότι αυτή αποτελεί πρωτοτυπία και παραβίαση της ελευθερίας του λόγου κατ΄εφαρμογή των εντολών της τρόικας. «Έχει επιβληθεί φίμωση του πολίτη και πολιτικού που αντιδρά στα σχέδια της κυβέρνησης» κατήγγειλε ο κ. Καμμένος. Για την ουσία της υπόθεσης, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είπε πως κατηγορείται ότι, σε μια ιδιωτική συζήτηση με τις μανάδες των κατοίκων της Χαλκιδικής που πίνουν αρσενικό, τις προέτρεψε να λιντσάρουν τον δήμαρχο κ. Πάχτα.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατήγγειλε ότι η δίωξη είναι αποτέλεσμα «του tweet του διορισμένου συμβούλου του πρωθυπουργού, του κ. Μουρούτη», το οποίο ανήρτησε και έλεγε «πολιτικός αρχηγός ζητά από κατοίκους να λιντσάρουν εκλεγμένο δήμαρχο. Φαντάζομαι ο εισαγγελέας να επιληφθεί». Ανέφερε, επίσης, ότι ο εισαγγελέας του απαγόρευσε να απολογηθεί, κατά παράβαση του Συντάγματος, «για μια φράση για την οποία θα έπρεπε να έχουν παραπεμφθεί πολλοί». Στο σημείο αυτό, επικαλέστηκε παλαιότερη ανακοίνωση της ΝΔ, στην οποία αναφερόταν ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει λιντσάρισμα και φυλακίσεις επενδυτών» αλλά και φράση του κ. Λοβέρδου, ο οποίος κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξη είχε πει πως «όποιος πειράξει τον Γιώργο Παπανδρέου θα οδηγήσει τη χώρα σε μακελειό».

«Σκεφτείτε όλοι ποιες φράσεις, ιδιωτικά ή δημόσια, μπορεί να έχουν ειπωθεί» είπε ο κ. Καμμένος και κατήγγειλε ότι προφυλάσσονται την ίδια ώρα, πρόσωπα που δεν θα έπρεπε και κατέθεσε 72 υποθέσεις τέως υπουργών που με σχηματισμένες δικογραφίες ή μηνύσεις πολιτών έχουν μείνει στο αρχείο του προέδρου της Βουλής, διότι δεν υπάρχουν οι απαιτούμενες 30 υπογραφές για να εξεταστεί η πιθανή ποινική ευθύνη.

Ο κ. Καμμένος, αναφερόμενος στην υπόθεση της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» και την επένδυσή της, είπε ότι «γίνεται προσπάθεια για να τρομοκρατηθούν οι κάτοικοι της Χαλκιδικής και να σταματήσουν την αντίστασή τους απέναντι σε ένα σχέδιο που είναι εντελώς παράνομο». Κατήγγειλε επίσης, ότι ο κ. Πάχτας είναι εκείνος τον οποίο διέγραψε το ΠΑΣΟΚ, επειδή πήγε στη Βουλή βουλευτική τροπολογία φωτογραφική για εργολάβο και αυτός που η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ έδωσε μάχη για να αποδείξει τη σχέση του με την εργολαβική εταιρεία και το Πόρτο Καράς.

Τέλος, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων διατύπωσε υπαινιγμούς για εταιρεία που σήμερα είναι μέτοχος της «Ελληνικός Χρυσός» και με την οποία είχε επαγγελματική σχέση, προτού γίνει μέλος της κυβέρνησης, ο σημερινός υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης. «Ο υπουργός, δηλαδή, ο οποίος πήρε τροποποίηση αρμοδιοτήτων από τον πρωθυπουργό και πήρε τον τομέα των επενδύσεων, σήμερα, είναι ελεγκτής στο πρώην αφεντικό του» είπε ο κ. Καμμένος.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης, παρεμβαίνοντας, σχολίασε ότι «ίσως κάνει εντύπωση επειδή κάποιοι έχουν εργαστεί προτού μπούνε στην πολιτική, έχουν δουλέψει στο εξωτερικό που τα πράγματα είναι αξιοκρατικά και δύσκολα και έχουν κάνει καριέρα, πριν επιλέξουν να επιστρέψουν στη χώρα και ο ελληνικός λαός να τους τιμήσει με την ψήφο του». Όπως ανέφερε ο κ. Μηταράκης, έχει εργαστεί στη Μ. Βρετανία, στο αμοιβαίο κεφάλαιο (σ.σ. που έχει κυρίως συνταξιοδοτικά ταμεία) της Fidelity. Ότι το αμοιβαίο κεφάλαιο στο οποίο εργάστηκε ουδέποτε είχε σχέση με την εταιρεία στην οποία αναφέρεται ο κ. Καμμένος. Είπε επίσης, ότι δεν έχει καμία απολύτως αρμοδιότητα για την επένδυση της «Ελληνικός Χρυσός» στη Χαλκιδική. «Πρέπει να σταματήσουμε να βλέπουμε θεωρίες συνωμοσιολογίας. Αλλά πρέπει και να είμαστε διαυγείς και κρυστάλλινοι στην κριτική» είπε ο κ. Μηταράκης και κάλεσε τον κ. Καμμένο «αν έχει στοιχεία, να κινήσει τη διαδικασία να λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη και τότε να παραιτηθεί. Αλλά αν δεν έχει κάποιο στοιχείο που να τον συνδέει εκείνον προσωπικά με την επένδυση της εταιρείας, από την οποία έχει αποχωρήσει εδώ και τρία χρόνια, τότε να παραιτηθεί και ο κ. Καμμένος από το βουλευτικό αξίωμα».

Αμέσως μετά την παρέμβαση του κ. Μηταράκη, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων αναρωτήθηκε «τι έκανε ο υφυπουργός στο Πέραμα του Έβρου, γιατί είχε την ευθύνη για την έγκριση των περιβαλλοντικών μελετών για την ELDORADO GOLD». «Εγώ δεν σας κατηγόρησα ότι εσείς προσωπικά έχετε να αποκομίσετε κέρδος» είπε, ωστόσο, ο κ. Καμμένος, προσθέτοντας ότι «ως υπουργός της Κυβέρνησης, ο κ. Μηταράκης, θα έπρεπε να έχει αρνηθεί αρμοδιότητες που έχουν σχέση με εταιρείες που έχει εργαστεί».

«Όλα τα περιβαλλοντικά στην Ελλάδα γίνονται από το ΥΠΕΚΑ και εγώ δεν έχω καμία αρμοδιότητα. Εγώ καλύπτομαι από όσα είπατε στη δευτερολογία σας, ότι εγώ δεν έχω, κατά τη γνώμη σας, κανένα προσωπικό κέρδος και αυτή είναι η μεγάλη αλήθεια» σχολίασε ο κ. Μηταράκης.

Πληροφορίες από ΑΠΕ.


7 απαντήσεις στο “Άρση βουλευτικής ασυλίας του Πάνου Καμμένου (βίντεο)”

 1. αίρεται και η βουλευτική ασυλία του Προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, για τις δηλώσεις του κατά του δημάρχου Αριστοτέλη, Χρήστου Πάχτα. – See more at: http://stokokkino.gr/article/4204/Airetai-i-bouleutiki-asulia-tou-Nikita-Kaklamani-Panagioti-Iliopoulou-kai-Panou-Kammenou#sthash.yEQIRQhI.6qeyOf6f.dpuf

 2. Αυτοί είναι οι 100 βουλευτές που είπαν «όχι» στην άρση ασυλίας του Πάνου Καμμένου:

  1. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

  2. ΧΑΙΚΑΛΗΣ

  3. ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ

  4. ΝΤΑΒΡΗΣ

  5. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

  6. ΔΗΜΑΡΑΣ

  7. ΣΤΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ

  8. ΜΠΟΛΑΡΗΣ

  9. ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ

  10. ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΔΗΣ

  11. ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ

  12. ΜΟΥΤΣΙΝΑΣ

  13. ΜΕΛΑΣ

  14. ΜΑΚΡΗ ΡΑΧΗΛ

  15. ΚΟΥΡΑΚΟΣ

  16. ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ

  17. ΚΟΥΙΚ

  18. ΚΟΛΛΙΑ-ΤΣΑΡΟΥΧΑ

  19. ΑΗΔΟΝΗΣ

  20. ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ

  21. ΞΟΥΛΙΔΟΥ

  22. ΓΙΑΤΑΓΑΝΑ

  23. ΓΙΟΒΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

  24. ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ

  25. ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ

  26. ΑΜΜΑΝΑΤΙΔΟΥ

  27. ΞΗΡΟΤΥΡΗ

  28. ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ

  29. ΚΟΥΡΑΚΗΣ

  30. ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ

  31. ΜΙΧΕΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

  32. ΜΑΡΙΑΣ

  33. ΔΙΑΚΑΚΗ

  34. ΚΡΙΠΙΩΤΑΚΗΣ

  35. ΓΕΩΓΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΑΝΤΑΡΗ

  36. ΚΟΝΤΟΝΗΣ

  37. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

  38. ΣΤΑΘΑΣ

  39. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ

  40. ΓΑΚΗΣ

  41. ΓΛΕΖΟΣ

  42. ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ

  43. ΚΑΛΟΓΕΡΗ

  44. ΒΟΥΤΣΗΣ

  45. ΚΑΝΕΛΛΗ

  46. ΣΑΚΟΡΑΦΑ

  47. ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ

  48. ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ

  49. ΔΟΥΡΟΥ

  50. ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ

  51. ΒΑΛΑΒΑΝΗ

  52. ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ

  53. ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ

  54. ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ

  55. ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ

  56. ΚΑΤΡΙΒΑΝΟΥ

  57. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

  58. ΠΑΝΟΥΣΗΣ

  59. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ

  60. ΒΑΜΒΑΚΑ

  61. ΔΡΙΤΣΑΣ

  62. ΖΕΙΜΠΕΚ ΧΟΥΣΕΙΝ

  63. ΠΕΤΡΑΚΟΣ

  64. ΖΕΡΔΕΛΗΣ

  65. ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗΣ

  66. ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ

  67. ΓΕΛΑΛΗΣ

  68. ΔΙΩΤΗ

  69. ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΣ

  70. ΟΥΖΟΥΝΙΔΟΥ

  71. ΑΓΑΘΟΠΟΥΛΟΥ

  72. ΣΑΜΟΪΛΗΣ

  73. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

  74. ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ

  75. ΒΟΠΑΤΖΗΣ

  76. ΨΑΡΡΑΣ

  77.ΚΕΛΛΑΣ

  78. ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

  79. ΤΑΜΗΛΟΣ

  80. ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ

  81. ΚΑΤΣΩΤΗΣ

  82. ΒΑΡΕΜΕΝΟΣ

  83. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

  84. ΜΩΡΑΪΤΗΣ

  85. ΚΟΔΕΛΑΣ

  86. ΖΑΧΑΡΙΑΣ

  87. ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ

  88. ΠΑΝΤΖΑΣ

  89. ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ

  90. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΝΑΣΟΣ

  91. ΠΑΦΙΛΗΣ

  92. ΚΑΝΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

  93. ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

  94. ΣΤΑΘΑΚΗΣ

  95. ΙΓΓΛΕΖΗ

  96. ΚΥΡΙΑΚΑΚΗΣ

  97. ΔΡΙΤΣΕΛΗ

  98. ΣΤΑΜΟΥΛΗ

  99. ΚΑΡΑ ΓΙΟΥΣΟΥΦ ΑΙΧΑΝ

  100. ΜΠΑΡΚΑΣ

  101. ΞΑΝΘΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.