«ΔΩΣΤΟΥ ΞΥΛΟ, ΓΙΑΤΙ ΡΩΤΑ! ΚΑΙ ΕΙ ΔΥΝΑΤΟΝ, ΚΛΕΙΣ’ΤΟΝ ΜΕΣΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΞΑΝΑΡΩΤΗΣΕΙ!»


Eκπληκτικό άρθρο από το vasilinos.wordpress.com

31-thumb-large

Υπάρχουν δύο αντίδικοι στην περιοχή των Σκουριών· από την μια πλευρά είναι οι κάτοικοι που διαμαρτύρονται για τις παράνομες εργασίες της «Ελληνικός Χρυσός» και προσφεύγουν στα δικαστήρια, και από την άλλη είναι η παρανομούσα εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός». Μεταξύ των δύο αντιδίκων υφίστανται τα Σώματα Ασφαλείας με πολιτικό Προϊστάμενο τον κ. Δένδια, που έχει δηλώσει ότι θα πατάξει τη βία των Σκουριών (που γεννά η ανομία της κυβέρνησης και των αρχών και είναι βασικά άμυνα στην ανομία), και με πρωθυπουργό τον κ. Σαμαρά, που εκφράζει την πολιτική βούληση: «πρέπει να γίνει η επένδυση με κάθε κόστος».

Στις περιπτώσεις των Σκουριών, τις δικογραφίες όλες τις σχηματίζει η Ασφάλεια, και εν προκειμένω για την υπόθεση «Λάκκου Καρατζά» της 12ης Μαϊου 2013 όλα τα έκανε η Ασφάλεια. Και εξηγώ, κατ’ επιλογή της λάμβανε υπ’όψιν της συγκεκριμένο blog (που είναι υπέρ της εταιρείας και κατά των διαμαρτυρομένων κατοίκων), δεν καλεί τους ανώνυμους διαχειριστές εκείνου του blog να καταθέσουν ενόρκως αυτά που ανωνύμως δωρεάν διαδίδουν, δεν τους καλεί να προσκομίσουν τα αποδεικτικά τους στοιχεία αλλά λαμβάνει τις αναρτήσεις τους ως βάση και ως τη μόνη αλήθεια, για να ζητήσουν το άνοιγμα των τηλεφωνικών επικοινωνιών κάποιων κατοίκων. Τα Σώματα Ασφαλείας λαμβάνουν τις συνομιλίες, αυτοί με τα δικά τους κριτήρια επιλέγουν ποιες θα απομαγνητοφωνήσουν και θα θέσουν εντός της δικογραφίας, αφήνοντας έξω προφανώς όσες δεν τους βολεύουν, αυτοί κάνουν πιθανολογική ερμηνεία των απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών, αυτοί στοιχειοθετούν πιθανολογικά, φανταστικά ύπαρξη «εγκληματικής οργανώσεως», αυτοί στήνουν το κατηγορητήριο, αυτοί οι ίδιοι ενόρκως με καταθέσεις copy μπαίνουν μάρτυρες κατηγορίας, αυτοί αλλάζουν το περιεχόμενο των καταθέσεών τους εν συνεχεία, αυτοί διενεργούν την προκαταρκτική, τις ανακρίσεις. Τα Σώματα Ασφαλείας είναι που καταστέλλουν τους διαμαρτυρόμενους κατοίκους, αυτά τους προκαλούν, τους υβρίζουν, χειρονομούν χυδαία εις βάρος τους (βλ. 8 Μαΐου 2013), όταν εκατοντάδες κάτοικοι αγανακτισμένοι ανεβασμένοι στον «Καρατζά Λάκκο» καταγγέλλουν σε αυτούς τις παράνομες εργασίες και τους ζητούν να εφαρμόσουν το νόμο και να ζητήσουν τις νόμιμες άδειες, αυτοί αρνούνται να πράξουν αυτά που ο νόμος ορίζει και να ελέγξουν τον καταγγελλόμενο και τα καταγγελλόμενα. Αυτοί δεν ελάμβαναν υπ’όψιν την απόφαση 788/2012 απόφαση του Μονομελούς Πλημ/κειου Πολυγύρου, παρακωλύοντας την ελεύθερη διάβαση των πολιτών από τον δημόσιο δασικό κοινόχρηστο δρόμο, αυτοί στην δικογραφία των Σκουριών ενσυνείδητα κατέθεσαν ενόρκως ψέματα και υπέθαλψαν και συγκάλυψαν τον επίορκο υπάλληλό τους, αυτοί ψευδώς σε έκθεση αυτοψίας την ημέρα του εμπρησμού δήλωσαν ως ευρεθέντα αντικείμενα εκείνη την ημέρα, αντικείμενα που τα είχαν βρει άλλη χρονική στιγμή, μακριά του χώρου εμπρησμού, αυτοί… αυτοί… αυτοί… Αυτοί όταν οι κάτοικοι πήγαιναν στο Αστ. Τμήμα να καταγγείλουν παράνομες ενέργειες της εταιρείας, συνελάμβαναν τους νομοταγείς κατοίκους.

Αυτοί στις 21 Απριλίου 2013 υπόσχοντο στους κατοίκους που καθημερινά ανέβαιναν στον «Λάκκο Καρατζά» και διαμαρτύροντο για τις χωρίς άδειες παράνομες εργασίες της εταιρείας, υπόσχοντο ότι θα ζητήσουν τις άδειες της εταιρείας και θα ορίσουν συνάντηση με τον Εισαγγελέα για να φέρει η εταιρεία της άδειες. Μέχρι τις 12 Μαΐου 2013 που έγιναν τα γεγονότα, κορόϊδευαν τους κατοίκους και αρνούντο να ζητήσουν τις άδειες από την εταιρεία. Μέχρι σήμερα περιμένουν την υλοποίηση της ενώπιον κάμερας δέσμευσης του Δ/ντη της Αστ. Δ/νσης Θεσ/νικης της 27ης Απριλίου 2013 ότι θα τους καλούσε και αυτούς και την εταιρεία και τον Δασάρχη ενώπιον του κ. Εισαγγελέως την Δευτέρα 30 Απριλίου 2013, για να διαπιστωθεί αν είναι αλήθεια τα καταγγελλόμενα.

Επειδή μέχρι τις 12 Μαΐου 2013 οι κάτοικοι έβλεπαν να εμπαίζονται από τον Δ/ντη της Αστυν. Δ/νσης Θεσ/νικης, αγανακτισμένοι πήγαν στον «Λάκκο Καρατζά» (όπου συνεχίζοντο υπό την προστασία των Σωμάτων Ασφαλείας οι παράνομες εργασίες), και δριμύτερα πλέον οι φιλότιμοι και νομοταγείς κάτοικοι ζητούσαν από τους αρχηγούς των Σωμάτων Ασφαλείας να τους πουν αν ήλεγξαν τις καταγγελίες τους και αν τελικά έχει η εταιρεία άδειες, τότε μπροστά στο δύσκολο και ανυποχώρητο ερώτημα των κατοίκων, τα Σώματα Ασφαλείας προφανώς έκριναν ότι από το να απαντήσουν στο αν αυτά που εκτελούνται είναι νόμιμα και για το αν υπάρχουν άδειες, είναι πιο εύκολο να δείρουν και να εκδιώξουν με χημικά αυτούς που κάνουν το «έγκλημα» να ρωτούν. Και πολύ σωστά σκέφθηκαν ότι εν όψει του ότι οι συγκεκριμένοι κάτοικοι θα συνεχίζουν να πηγαίνουν εκεί και να «εγκληματούν ρωτώντας» αν είναι νόμιμες οι εργασίες, σκέφθηκαν προφανώς ότι είναι «καλύτερα να τους κλείσουμε και μέσα για να μη ξαναρωτήσουν».

Ετοιμασία για την απάντηση

mat-oplismos2-web

Η απάντηση

images-600

Μερικά εκ των προϊόντων της απάντησης

dakrig-fysig-web

Το τι θα πει η Δικαιοσύνη θα το αναμένουμε με πολύ ενδιαφέρον και πιστεύουμε ότι θα λάμψει η αλήθεια, και φυσικά θα δούμε τι θα αποφανθεί και για τρεις Δ/τες της Αστυνομίας, αρκετά μέλη διμοιριών των ΜΑΤ, και κάποιους ανακριτικούς υπαλλήλους τους, διότι και εκκρεμούν και κατατίθενται μηνύσεις και γίνονται ΕΔΕ. Εκείνο που είναι πάντως σίγουρο, είναι ότι τα Σώματα Ασφαλείας έχουν κάνει από τον Μάϊο του 2013 πάρα πολύ καλά τη δουλειά τους. Οι κάτοικοι μονίμως καθημερινά ασχολούνται πλέον όχι με το αν έχει άδειες η εταιρεία, αν είναι νόμιμες οι εργασίες στον «Καρατζά Λάκκο», δεν ζητούν πλέον να απολογηθεί η εταιρεία ή η Ασφάλεια, αλλά το πώς θα απολογηθούν αυτοί στα Σώματα Ασφαλείας για όσα φρικτά κατηγορούνται από αυτά. Ψυχή πλέον δεν πατά στον «Καρατζά Λάκκο».

Η εταιρεία συνεχίζει κανονικά τις εργασίες της στον «Λάκκο  Καρατζά» (όπως λέμε «Η ζωή συνεχίζεται»), και χωρίς την πολυπρόσωπη παρουσία των Σωμάτων Ασφαλείας, διότι και αυτοί έχουν πολλή δουλειά, απομαγνητοφωνούν τηλεφωνικές συνομιλίες, καταρτίζουν την στοιχειοθέτηση «εγκληματικής οργάνωσης» και πηγαινοέρχονται με τα περιπολικά (τα οποία συντηρεί η εταιρεία και τους βάζει και τα καύσιμα) για να μοιράζουν τις κλήσεις. Η εταιρεία ως ευγνώμων (αφού τα Σώματα Ασφαλείας τον Μάΐο 2013 κατάφεραν να κάνουν τους κατοίκους να μη ξανανέβουν στον «Λάκκο Καρατζά» για να ρωτήσουν), 60 ημέρες μετά κυκλοφόρησε ως ένθετο στις μεγάλες κυριακάτικες εφημερίδες το γνωστό φυλλάδιό της «Μεταλλευτικά Νέα» (τεύχος 7 μηνός Ιουλίου), όπου στην σελ. 10 του εν λόγω φυλλαδίου γνωστοποιεί στους πάντες ότι: «Στο πνεύμα της ανταποδοτικότητος παρέχει στα Σώματα Ασφαλείας οικονομική και υλικοτεχνική υποστήριξη σε κάθε επίπεδο κ.α.», και αυτό το έχει αναρτήσει η εταιρεία και στο site το δικό της (βλ. hellas.gold.com), όπου στην αρχική της σελίδα με το που ανοίγει, βλέπεις την διαφήμιση του 7ου τεύχους των «Μεταλλευτικών Νέων». Προφανώς οι υπάλληλοι των Σωμάτων Ασφαλείας που ασχολήθηκαν με τα στοιχεία της δικογραφίας και την έρευνα της υπόθεσης, «αισθάνονται ενοχή» για τα πεπραγμένα τους και ενώ στην δικογραφία και προς την ελληνική δικαιοσύνη παρουσιάζουν τους κατοίκους ως στυγνούς εγκληματίες και μέλη «εγκληματικής οργάνωσης», στην έγκριτη δημοσιογράφο κα Ματίνα Ηρειώτου (εφημ. «ΝΕΑ»), δήλωσαν ότι «Δεν πρόκειται για κακοποιούς» (βλ. εφημ. «ΝΕΑ» 16-10-2013, σελ. 3).

Μετά από όλα αυτά που συμβαίνουν στην Χαλκιδική από την Ασφάλεια, δεν βλέπουμε καμμία απολύτως «συγκίνηση και ενέργεια» από το «Δημοκρατικό Τόξο» των κομμάτων και κατά συνέπεια ούτε «Ουράνιο Τόξο» διαφαίνεται όχι μόνο για τις Σκουριές, αλλά και για όλη την Ελλάδα. Το θέμα αυτό έπρεπε ήδη να έχει τεθεί προς συζήτηση στη Βουλή. Και θα έπρεπε ήδη να έχει κινηθεί αυτεπαγγέλτως ο κ. Εισαγγελέας Εφετών και να εισηγείται στην Ολομέλεια την εφαρμογή του Άρθρου 29 παρ. 1,2 Κ.Π.Δ.

Να δείτε που πάλι από την Διεθνή Αμνηστία θα έχουμε ΔΗΛΩΣΗ και από τους διεθνείς φορείς, στους οποίους καταφεύγουμε και φυσικά εξαιρείται η μερίδα αυτών των δημοσιογράφων που ακόμη αγωνίζονται αδέσμευτοι για την αντικειμενική πληροφόρηση του κοινού. Φυσικά και αυτοί από την «Υπηρεσία» κρίνονται έμμεσα ότι οι πηγές που επιλέγουν να αντλούν τις πληροφορίες τους είναι «ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης», και συμβάλλουν προφανώς ακούσια στην προβολή των θέσεων και στην  υλοποίηση του σκοπού της «εγκληματικής οργάνωσης».

Ελπίζουμε και γι’ αυτή την δικογραφία –προκειμένου να περισωθεί το κύρος της ελληνικής δικαιοσύνης- να γίνει αυτεπάγγελτα πλέον αίτηση -εισήγηση στην Ολομέλεια του Συμβουλίου Εφετών από τον Εισαγγελέα Εφετών για την εφαρμογή του Άρθρ. 29 παρ. 1,2 Κ.Π.Δ., και να μην περιμένει την αίτηση που ετοιμάζει «ο αρχέγονος ακτιβιστής» (ο οποίος το τελευταίο διάστημα από πληροφορίες που έχει το blog μας πάσχει από βαριάς μορφής κατάθλιψη, γιατί δεν μπορεί να βρει πού πήγαν τα κοντέϊνερ από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Για να μην υποφέρει, όποιος μπορεί ας τον βοηθήσει).

Υ.Γ.  Οι κάτοικοι σταμάτησαν τις ερωτήσεις για τις άδειες της εταιρείας, και τις άρχισε στο τηλεοπτικό κανάλι «SUPER» Χαλκιδικής ο άλλοτε αγαπητός στον κόσμο δημοσιογράφος, κ. Σταθώρος. Αγαπητέ κ. Σταθώρε, είδα την μεγάλη ευαισθησία των οικονομικών σας ερωτήσεων για τους χειμαζομένους και φτωχούς πολίτες, που λόγω πνεύματος αλληλεγγύης διαθέτουν κάποιες φανέλες με το «SOS halkidiki» για να τα δώσουν όλα στο κράτος, για τις υπέρογκες εγγυοδοσίες που ζητά γι’ αυτούς που αγωνίζονται για να μην καταστραφεί ο τόπος τους. Θα ήθελα κι εγώ να σας θέσω κάποιες απλές ερωτήσεις που απασχολούν όμως το κοινό. Στις κτιριακές εγκαταστάσεις του καναλιού σας (πριν μεταφερθεί προσφάτως στις καινούργιες), όταν μπαίναμε μέσα από την κύρια είσοδο, αριστερά υπήρχε μαρμάρινη πλάκα που ανέφερε ότι χορηγός του τηλεοπτικού καναλιού «SUPER» Χαλκιδικής  είναι η «Ελληνικός Χρυσός». Μπορείτε να μας ενημερώσετε συνολικά «στο πνεύμα πάντα της ανταποδοτικότητας», πόσα χρήματα έχει λάβει το κανάλι σας; (γιατί τα «Μεταλλευτικά Νέα» δεν το αναφέρουν). Η σειρά των εκπομπών σας «ΒΑΒΕΛ», έχει χορηγό την «Ελληνικός Χρυσός»; Εσείς επειδή από τότε που φύγατε από άλλο κανάλι, έχετε γίνει «αγνώριστος», χρηματοδοτείστε από την εταιρεία;  Τα πάγια έξοδα του καναλιού (ρεύμα κ.λ.π.), τα πληρώνει η εταιρεία;

Αυτό που παρουσιάζετε ως εικόνα σας προς τους τηλεθεατές, σάς αναπαύει; Είναι ο Αστέριος Σταθώρος;

Πιστεύετε ότι κάνετε αντικειμενική δημοσιογραφία; Στη θέση στην οποία κάθεσθε εσείς σήμερα στο «SUPER», καθόταν πριν από εσάς η δημοσιογράφος κα Αγγελική Ρήγα, η οποία σήμερα έχει «προσληφθεί» από την «Ελληνικός Χρυσός» και ανήκει στην συντακτική ομάδα της που μας ενημερώνει με τα «Μεταλλευτικά Νέα» (βλ. τεύχος 7ο Ιούλιος 2013), ότι χορηγός και της Ασφάλειας είναι η «Ελληνικός Χρυσός». Μήπως θα έπρεπε να κάνετε ερωτήματα στην Ασφάλεια, πόσα παίρνει σε χρήματα, πόσα σε είδος και γιατί; Ή και για εσάς είναι ευκολότερο (καθότι δε νομιμοποιείσθε να ρίξετε χημικά), να ρωτάτε για τα φανελάκια «SOS»; Σε κάθε περίπτωση, θα ήθελα να σας πω την αντικειμενική κρίση μου. Αν χρειασθεί, είμαι σίγουρος ότι εσείς θα έχετε την αρχισυνταξία στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.». Ειλικρινά δεν βλέπω κανέναν άλλο ικανότερο από εσάς. Κάποια πράγματα, αγαπητέ Αστέριε, φεύγουν και θα φύγουν. Η εικόνα και η αξιοπρέπεια μένουν κι ακολουθούν και εμάς και τα παιδιά μας και στην υπόλοιπη εδώ ζωή μας και στην άλλη ζωή.


4 απαντήσεις στο “«ΔΩΣΤΟΥ ΞΥΛΟ, ΓΙΑΤΙ ΡΩΤΑ! ΚΑΙ ΕΙ ΔΥΝΑΤΟΝ, ΚΛΕΙΣ’ΤΟΝ ΜΕΣΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΞΑΝΑΡΩΤΗΣΕΙ!»”

 1. Kriton Arsenis

  Καλώ όλους μας να μην υποκύψουμε στον εκφοβισμό που επιχειρείται μέσω της ποινικής δίωξης συμπολιτών μας που διέπραξαν το “έγκλημα” της συνέντευξης σε εφημερίδες και της ανάρτησης της άποψής τους στο ίντερνετ: o πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων Χαλκιδικής, κατονομάζεται από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης ως “ιδρυτής εγκληματικής οργάνωσης”, που αποπειράται να στρέψει την κοινή γνώμη ενάντια στο εθνικό συμφέρον! Περισσότερες από 200 σελ. της δικογραφίας για τις Σκουριές περιλαμβάνουν απομαγνητοφωνημένες τηλεφωνικές συνομιλίες του με δημοσιογράφους από 11 ΜΜΕ, μεταξύ των οποίων οι εφημερίδες Ελευθεροτυπία, Καθημερινή, Δημοκρατία, Ποντίκι, το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Antenna, η ΕΡΤ3, η ΕΡΑ Κομοτηνής, Ράδιο Καβάλα και Στούντιο Α.

  Ας καταδικάσουμε όλοι μας την απαράδεκτη αυτή πρακτική, που θυμίζει άλλες εποχές ή άλλες χώρες, όπως ήδη έχουν αρχίσει να κάνουν οι συμπολίτες μας στο twitter #skouries

  https://www.facebook.com/kritonarsenis?hc_location=stream

 2. Μέγιστο θέμα ελευθεροτυπίας αλλά και δημοκρατίας δημιουργεί η αποκάλυψη ότι συνομιλίες σχετικά με τις κινητοποιήσεις στις Σκουριές με δημοσιογράφους, ακόμη και συνεντεύξεις σε ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, εφημερίδες ή και ειδησεογραφικά πρακτορεία όπως το Reuters και το ΑΠΕ-ΜΠΕ, παρακολουθούνται από την ΕΥΠ και καταγράφονται, προκειμένου να περιληφθούν στις δικογραφίες και να χρησιμοποιηθούν ως αποδεικτικό υλικό εγκληματικής δράσης.

  Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ καταδικάζει απερίφραστα ενέργειες που όχι μόνο στρέφονται ευθέως κατά της ελεύθερης έκφρασης, αλλά εκθέτουν τη χώρα διεθνώς. Ενέργειες που-στοχεύοντας στη δημιουργία φοβικού κλίματος, προκειμένου να καμφθούν οι αντιδράσεις στη Χαλκιδική-προκαλούν το εύλογο ερώτημα: μνημονιακή υποχρέωση αποτελεί η τοποθέτηση κοριών στα ΜΜΕ, ούτως ώστε να θεωρούνται ποινικό αδίκημα και εγκληματική δράση η διατύπωση αντίθετης γνώμης, όταν αυτή εκφράζεται με συνεντεύξεις σε δημοσιογράφους;

  Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.