ΣΤΗΝ ΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΚΑΒΟ Ο ΤΟΛΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΙ Η ΝΙΚΙ ΑΣΤΟΝ


Aπό keipi.blogspot.gr. Το βίντεο είναι του Alterthess

[youtube=http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&list=UU0KjW4ky0LEVTMtElIvutBQ&v=VPHM4Zl3vNM]

Τηλεφωνική συνέντευξη παραχώρησαν στην ΕΡΑ από το Χονδρό Δένδρο ο Τόλης Παπαγεωργίου και η Νίκι Άστον. Ο Τόλης Παπαγεωργίου ανέφερε ότι για πρώτη φορά εμφανίστηκε στη σημερινή κινητοποίηση μια νέα αστυνομική μονάδα με εντούρο βουνού. Κατήγγειλε προσωπικά τη Δικαστή του ΣΤΕ κυρία Σακελλαροπούλου και την Πρωτοδίκη Πολυγύρου κυρία Κορφίδου ότι με τις επαίσχυντες αποφάσεις που έλαβαν κλιμακώνεται η καταστροφή του βουνού αφού πλέον χρησιμοποιούνται βαριά μηχανήματα που μετατρέπουν το δάσος σε «κρανίου τόπο». Επίσης ανέφερε ότι η ανακοίνωση της Eldorado Gold για αναβολή της εξόρυξης στις Σκουριές μέχρι το 2006 και της μείωσης του προϋπολογισμού της χρησιμοποιήθηκε απλώς για να ρίξει τα μεροκάματα των υλοτόμων που αποψιλώνουν την περιοχή, χαρακτηρίζοντας την πράξη «προστυχιά στην προστυχιά». Χαρακτήρισε τους τέσσερις προφυλακισμένους κατοίκους «όμηρους» και δήλωσε ότι ακολουθούν και άλλοι που περιμένουν να περάσουν πιθανόν από την ίδια ομηρία χωρίς αυτό να σταματά τον αγώνα των κατοίκων. «Η μόνη ελπίδα που έχουμε είναι ο αγώνας μας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η Νίκι Άστον, βουλευτής του Καναδα δήλωσε σοκαρισμένη από όσα είδε στο βουνό και εξήγησε ότι παρακολουθεί στενά την υπόθεση από τότε που η αντιπροσωπεία των κατοίκων της Χαλκιδικής επισκέφθηκε τον Καναδά για να ενημερώσει την Καναδική κοινή γνώμη. Δήλωσε ότι είδε με τα μάτια της δύο άδεια κουτιά που περιείχαν εκρηκτικά στην περιοχή που πρόκειται να εγκατασταθεί το εργοστάσιο και έχει αποψιλωθεί το αρχέγονο δάσος. Επίσης ανέφερε ότι παρά την επίδειξη της βουλευτικής της ταυτότητας και την συνοδεία που είχε από την βουλευτή του ελληνικού κοινοβουλίου κυρία Κατερίνα Ιγγλέση τόσο η ιδιωτική ασφάλεια της εταιρείας όσο και οι αστυνομικές αρχές δεν της επέτρεψαν να μπει στον χώρο της μελλοντικής εξόρυξης, επικαλούμενες ότι για αυτό απαιτείται «ειδική άδεια». Δήλωσε ακόμα ότι υπάρχει διασπάθιση Ελληνικού δημόσιου χρήματος από την χρήση αστυνομικών οργάνων για την φύλαξη ενός ιδιωτικού εργοταξίου αλλά και Καναδικού αφού η Ελντοράντο χρησιμοποιεί χρήματα ασφαλιστικών ταμείων για να καταστρέφει έναν πανέμορφο τόπο. Στη συνέχεια διαπίστωσε ότι υπάρχει προφανώς πρόβλημα δικαιοσύνης στην χώρα, αφού συνάντησε τις οικογένειες των προφυλακισμένων. Κατάληξε ότι θα κάνει ότι μπορεί για να μεταφέρει την εμπειρία της από την Χαλκιδική στους Καναδούς πολίτες πιστεύοντας ότι κανένας τους δεν θα επιτρέψει να χρησιμοποιούνται τα χρήματά του για μια τέτοια καταστροφή.


4 απαντήσεις στο “ΣΤΗΝ ΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΚΑΒΟ Ο ΤΟΛΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΙ Η ΝΙΚΙ ΑΣΤΟΝ”

 1. Για όσους ψάχνουν ακόμα το λόγο για το λουκέτο στην ΕΡΤ, το κείμενο δίνει μια θαυμάσια απάντηση : η ΕΡΤ έκλεισε γιατί τα τελευταία χρόνια είχε γίνει το φέουδο μιας έξαλλης αντικυβερνητικής προπαγάνδας. Αναφέρω 2 χαρακτηριστικά παραδείγματα : την ιστορία με το δίδυμο Αρβανίτη-Κατσίμη που ήθελαν να παραιτήσουν το Δένδια και την εκπομπή του “Εξάντα” κατά των μεταλλείων χρυσού.
  Θα μου πεις : ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι είναι, τη γνώμη τους λένε. Όταν, όμως, η γνώμη τους συμπίπτει να είναι 100% υπέρ της αντιπολίτευσης, τότε, καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να το ανεχτεί. Γιατί η κυβέρνηση κατά τεκμήριο εκπροσωπεί τη θέληση της πλειοψηφίας του λαού και δεν είναι δυνατόν από το κρατικό κανάλι να εκφράζεται κυριαρχικά και μόνο η θέληση της μειοψηφίας.
  Το ίδιο όπως και σε άλλους κρατικούς οργανισμούς, π.χ. την Παιδεία, δεν μπορεί να ψηφίζει η Βουλή το νόμο-πλαίσιο και να αρνούνται οι καθηγητές των ΑΕΙ να τον εφαρμόσουν.
  Θέλουν οι διάφοροι “δημοκράτες” δημόσια (και όχι κρατική) τηλεόραση που να ανήκει στο λαό; Ας αγωνιστούν για μια τηλεόραση που το ΔΣ της θα εκλέγεται σε πανελλαδικές εκλογές, όπως ακριβώς και η εκάστοτε κυβέρνηση, με δικαίωμα ανάκλησής του σε κάθε στιγμή που θα το αποφασίσει πάλι η πλειοψηφία του λαού. Τα ρέστα, είμαι κρατικός υπάλληλος, παίρνω κανονικά το μισθουλάκο (ή τη μισθάρα) μου και υπονομεύω το κράτος που με πληρώνει, γράφοντας στα παλιά μου παπούτσια την κυβέρνηση και εφαρμόζοντας την πολιτική της αντιπολίτευσης, είναι και αντιδημοκρατικό και αναξιοπρεπές.
  Τι έκαναν οι υπάλληλοι της ΕΡΤ, όταν ανακοινώθηκε το κλείσιμό της και η απόλυσή τους; Κατέλαβαν το κεντρικό κτίριο της ΕΡΤ, πήραν στην κατοχή τους τα μηχανήματα και συνεχίζουν να εκπέμπουν το πρόγραμμά τους, απολύτως αυθαίρετα. Λένε ότι οι εγκαταστάσεις και τα μηχανήματα είναι περιουσία του λαού. Σωστά, αλλά, για να καταλάβει κανείς την περιουσία αυτή, πρέπει να αντιπροσωπεύει το λαό στην πλειοψηφία του και μάλιστα στη μεγάλη πλειοψηφία του, αφού πρόκειται για πράξη αντάρτικη, έξω από κάθε νόμο (μόνο τότε είναι δικαιωμένη και δε διχάζει το λαό).
  Θα μπορούσε βέβαια να πει κανείς ότι μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ, η μεγάλη πλειοψηφία του λαού στράφηκε κατά της κυβέρνησης και συνεπώς τουλάχιστον σ’ αυτό το ζήτημα η κυβέρνηση έπαψε κατά τεκμήριο να εκφράζει τη λαϊκή θέληση. Μόνο που όλες οι δημοσκοπήσεις δε δείχνουν κάτι τέτοιο (ειδικά οι πρώτες αμέσως μετά το λουκέτο έδειξαν άνοδο της ΝΔ).
  Ναι, η δημοκρατία είναι κάτι πολύ καλό, αλλά, πολλοί περίεργοι δημοκράτες στη χώρα μας ζητάνε την απόλυτη κυριαρχία του κράτους σε όλα τα πάντα και εφαρμόζουν την από μέσα από το ίδιο το κράτος εφαρμογή της δικής τους πολιτικής, με υπαλλήλους που τσεπώνουν το μισθό τους και στην πράξη υπονομεύουν την κυβερνητική πολιτική, που, κατά τεκμήριο (επιμένω) εκφράζει τη θέληση της πλειοψηφίας του λαού.
  Θέλετε κύριοι να είσαστε πραγματικά δημοκράτες; Θέλετε δημοκρατικό κράτος; Απαιτήστε το ανακλητό των βουλευτών, απαιτήστε ΟΛΟΙ οι ΄δημόσιοι υπάλληλοι να έχουν πλαφόν μισθού, π.χ. 1000 ευρό, απαιτήστε όλοι όσοι κατέχουν καίριες δημόσιες θέσεις (ανώτατοι δικαστικοί, ανώτατοι εφοριακοί) να εκλέγονται από τα λαό (ακόμα και οι δάσκαλοι στα σχολεία). Απαιτήστε τα ασφαλιστικά ταμεία να πάψουν να είναι ΝΠΔΔ και να έχουν νταβατζή το κράτος, να είναι πραγματικά στα χέρια των ασφαλισμένων, για να μην μπορεί το κράτος να τα ληστεύει και να τα χρεοκοπεί. Και άλλα και άλλα και άλλα…
  Αλλά, όλοι οι κ.κ. “δημοκράτες” και “αριστεροί” (το ίδιο και οι ακροδεξιοί, οι χρυσαυγίτες και οι αναρχικοί) θέλουν ένα πανίσχυρο κράτος που να εξουσιάζει τα πάντα, μόνο που να βρίσκεται στα χέρια τους.

 2. βλαδιμηρε παιδι μου φιλικα στο λεω.εχεις τεραστιο προβλημα.
  “εισαι θυμα του νομου και της ταξης….”που λεει κι ενα τραγουδακι….

 3. Προφανώς, όταν συγκρίνω το “νόμο και την τάξη” της αστικής δημοκρατίας με την “ανομία και την αταξία” της φασιστικής δικτατορίας, σαφώς είμαι υπέρ της πρώτης. Στην κατάσταση που είμαστε δε βλέπω τρίτη λύση.
  Αν βλέπεις εσύ, πολύ ευχαρίστως να την ακούσω.

 4. φασιστικη δικτατορια ειναι η κατεχομενη χαλκιδικη.παρα τις εξαγορες συνειδησεων των αγαθων κατοικων (χωρις κανενα κοστος για την εταιρια-παρωδια) που βλεπουν τα μεταλλεια σαν σωτηρια, την τηλεοπτικη υπνωση και την τρομοκρατια που ασκουν οι αστυνομικες δυναμεις το κινημα της αντιστασης
  στον τοπο μας μεγαλωνει.
  το δημοψηφισμα ειναι δημοκρατια μικρε χιτλερ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.