Φωτιά στο κτίριο που στεγάζεται το Αστυνομικό Τμήμα Ιερισσού: Προβοκάτσια δυσφήμισης του αγώνα μας


DSC00436Στη διάρκεια της νύχτας “άγνωστοι” έβαλαν φωτιά στο αστυνομικό τμήμα Ιερισσού και σε δυο παλιά, κατασχεμένα αυτοκίνητα στο πίσω μέρος του κτιρίου. Η φωτιά μπήκε σε τρία σημεία, στο υπόγειο, στο ισόγειο όπου στεγάζεται η αστυνομία και στο χώρο πάρκινγκ των κατασχεμένων αυτοκινήτων.

Πρέπει να σημειωθεί ότι από χθες το μεσημέρι, με απόφαση όλων των Επιτροπών Αγώνα Χαλκιδικής, οι δρόμοι άνοιξαν και η πρόσβαση στην Ιερισσό και στην περιοχή είναι πλέον ελεύθερη.

Περιέργως, χθες το απόγευμα η αστυνομία ήρθε και άδειασε το χώρο του Α.Τ. από οτιδήποτε υπήρχε μέσα και μετέφερε σε άλλο σημείο ένα καινούριο κατασχεμένο αυτοκίνητο. Στο κτίριο, που ανήκει σε ενεργό στέλεχος της Επιτροπής Αγώνα, στεγάζεται το γραφείο του ιδιοκτήτη και γραφεία δικηγόρων, ενώ εκεί κατοικεί και μια οικογένεια.

Ο εμπρησμός του κτιρίου είναι σχεδιασμένη και ηλίθια προβοκάτσια για να πληγεί ένα κίνημα που έχει ξεσηκώσει την Ελλάδα και σχολιάζεται θετικά παγκοσμίως. Είναι χαρακτηριστικό ότι την ημέρα που συνελήφθησαν οι δυο συναγωνιστές μας, κάποιοι θερμοκέφαλοι έβαλαν φωτιά σε έπιπλα και παλιά χαρτιά, τα οποία μετέφεραν έξω από το Α.Τ. για να τα κάψουν. Κανείς δε σκέφτηκε να βάλει φωτιά στο κτίριο και να απειλήσει ζωές και περιουσίες ανθρώπων. Κανείς δεν έβαλε φωτιά ούτε το βράδυ της Κυριακής που ξεχείλιζε η οργή για την άθλια σκευωρία και την άδικη προφυλάκιση των δυο αδερφών μας.

Το όργιο λάσπης και προπαγάνδας που είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσει, απαντάει αμέσως στο ερώτημα “ποιος και γιατί έκαψε το Αστυνομικό Τμήμα”. Το έκαψε κάποιος που έχει συμφέρον να πλήξει τον αγώνα μας για τη σωτηρία του τόπου.


3 απαντήσεις στο “Φωτιά στο κτίριο που στεγάζεται το Αστυνομικό Τμήμα Ιερισσού: Προβοκάτσια δυσφήμισης του αγώνα μας”

  1. «Ενας τόπος στις φλόγες» είναι ο τίτλος εκτενούς θέματος στο περιοδικό της εφημερίδας «Suddeutsche Zeitung» για την Ιερισσό, τα ορυχεία χρυσού της Hellas Gold και την αντίσταση των κατοίκων της περιοχής. «Στη Χαλκιδική υπάρχει τεράστιος ορυκτός πλούτος», αναφέρει το άρθρο των Αλέξανδρου Στεφανίδη και Φέρυ Μπατζόγλου. «Τώρα η διαμάχη για τα ευρήματα οδηγεί σχεδόν σε εμφύλιο πόλεμο. Μια ιστορία για απληστία, διαφθορά, βία και τα δισεκατομμύρια που θα μπορούσαν να σώσουν την Ελλάδα».

    Το θέμα ξεκινά με το βασανισμό του Θεολόγη Μπαντή από τους άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας, επί σχεδόν εννέα ώρες, τον Φεβρουάριο και στη συνέχεια περιγράφει την κατάσταση στην περιοχή του Δήμου Αριστοτέλη, με τη μόνιμη πλέον παρουσία ισχυρών δυνάμεων της Αστυνομίας και της Αντιτρομοκρατικής. Η εξέγερση των κατοίκων, αναφέρουν οι συντάκτες, ξεκίνησε ύστερα από την οικολογική καταστροφή που προκάλεσε η λειτουργία των ορυχείων στη δεκαετία του ’80. Τώρα οι κάτοικοι είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν να ξανανοίξει το ορυχείο. Οι συντάκτες μίλησαν με κατοίκους της περιοχής, με εργαζομένους στα ορυχεία και με παράγοντες, όπως ο δήμαρχος του Αριστοτέλη, Χρήστος Πάχτας, που όταν ρωτήθηκε για τις φήμες ότι η οικογένεια Μπόμπολα εξασφάλισε με δωροδοκίες την εύνοια των κυβερνώντων, απάντησε «ουδέν σχόλιο».

  2. […] – Το οτι τους θεωρεί εκ προοιμίου υπεύθυνους για το κάψιμο του αστυνομικού τμήματος, τη στιγμή που από την ίδια την αστυνομία δεν έχει προσδιοριστεί κανείς ως ύποπτος για αυτή την ενέργεια και ενώ το κίνημα την καταγγέλλει με επιχειρήματα ωςπροβοκάτσια; […]

  3. […] – Το οτι τους θεωρεί εκ προοιμίου υπεύθυνους για το κάψιμο του αστυνομικού τμήματος, τη στιγμή που από την ίδια την αστυνομία δεν έχει προσδιοριστεί κανείς ως ύποπτος για αυτή την ενέργεια και ενώ το κίνημα την καταγγέλλει με επιχειρήματα ωςπροβοκάτσια; […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.