Στην εισαγγελέα Χαλκιδικής η δικογραφία για τον εμπρησμό – ΔΕΝ “έχουν ασκηθεί διώξεις κατά 20 ατόμων”!


7979314Το αστείο είναι ότι όλα τα άρθρα που έχουν τον τίτλο “Ποινική δίωξη κατά 20 ατόμων για τις Σκουριές” ή κάτι παρόμοιο, γράφουν στο κείμενο: “Η δίωξη είναι κατά παντός υπευθύνου και θα προσωποποιηθεί από τον ανακριτή”

ΔΕΝ έχει ακόμα ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον κανενός και δεν έχει εκδοθεί κανένα ένταλμα σύλληψης. Αυτό που έχει γίνει είναι ότι  η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης διαβίβασε τη δικογραφία για την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές στην εισαγγελέα Χαλκιδικής, Μαγδαληνή Γαλάταλη. Για την πορεία της υπόθεσης ενημερώνεται, όπως έχει ζητήσει, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, Παναγής Γιαννάκης, προκειμένου να τηρούνται όλες οι δικονομικές διαδικασίες.

Ο ανακριτής θα αποφασισθεί αν και ποιοι από τους 20 κατοίκους που κατέθεσαν ως ύποπτοι με υπομνήματα θα κατηγορηθούν ή όχι. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το κατηγορητήριο περιλαμβάνει 7 κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα (μεταξύ άλλων σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εκρηκτικών υλών, έκρηξη, εμπρησμός) και 9 πλημμεληματικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για δύο από τους 20, η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης θεωρεί ότι προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις εμπλοκής στην εμπρηστική επίθεση του εργοταξίου. Σε βάρος τους φέρονται να προέκυψαν ευρήματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας. Μάλιστα, για τον έναν αναφέρεται ότι ταυτοποιήθηκε DNA που του πήραν στη διάρκεια προσαγωγής, με γενετικό υλικό από σκούφο που βρέθηκε στην περιοχή μετά την επίθεση. Για τον δεύτερο, οι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι ταυτοποίησαν την κυνηγετική καραμπίνα που κατείχε με όπλο που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης, μέσω των ευρημάτων βαλλιστικής εξέτασης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.