Εκδήλωση ενημέρωσης για τα μεταλλεία χρυσού Χαλκιδικής στην Κόρινθο


leadImage_previewH Ανοιχτή συνέλευση πλατείας “Περιβολάκια” Κορίνθου διοργανώνει εκδήλωση-συζήτηση για τα μεταλλεία της Χαλκιδικής το Σάββατο 23 Μαρτίου, στον Πεζόδρομο της Κορίνθου. Στις 5 το απόγευμα της ίδιας μέρας θα πραγματοποιηθεί συζήτηση στον αυτοδιαχειριζομενο κοινωνικό χώρο “Σβούρα” με μέλη της επιτροπής αγώνα κατοίκων Μεγ.Παναγιάς Χαλκιδικής.

Διαβάστε και το Δελτίο Τύπου- Ψήφισμα της Ανοιχτής συνέλευσης Κορίνθου με τίτλο: “Σκουριές Χαλκιδικής: Ένα δείγμα της “ανάπτυξης” που έρχεται” (1/3/2013)

Από τις 20 Μαρτίου 2012 κάτοικοι της περιοχής αγωνίζονται ειρηνικά, με χρήση όλων των μέσων που προβλέπονται από τους νόμους, να σταματήσουν την καταστροφή του τόπου τους, να προστατεύσουν τη ζωή τους και να διαφυλάξουν τη συνέχιση της ύπαρξης των μελλοντικών γενεών. Αγωνίζονται ειρηνικά και νόμιμα να αποτρέψουν την κατάλυση του Συντάγματος από την Εταιρεία, την Πολιτεία, τις αστυνομικές δυνάμεις και την αδιαφορία της Δικαιοσύνης. Το Κράτος απαντάει αμείλικτα στον ειρηνικό αγώνα των κατοίκων, δημιουργώντας κλιμα τρομοκρατίας στα χωριά, επιθέσεις μεγάλων δυνάμεων ΜΑΤ, με καταδρομικές εφόδους στα σπίτια και προσαγωγές δεκάδων κατοίκων σε σειρά δικών, με ξυλοδαρμούς και άσκηση βίας.

Εμείς, ακόμα κι από τόσα χιλιόμετρα μακριά, στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον μεγάλο αγώνα των κατοίκων της περιοχής για να αποτραπεί η καταστροφή του πολύτιμου οικοτόπου. Είμαστε στο πλάι τους γιατί πιστεύουμε ότι σύντομα θα έρθει και η δική μας σειρά να «αναπτυχθούμε» κατά παρόμοιο τρόπο. Είμαστε αλληλέγγυοι γιατί πιστεύουμε πως δεν υπάρχει χρηματικό αντίτιμο στην ανθρώπινη ζωή. Πως δεν μπορούμε να κοστολογήσουμε τη ζωή μας, τη ζωή των απογόνων μας και των άγνωστων μελλοντικών γενεών, με το οποιοδήποτε ποσό ως μισθό. Πως δεν μπορούμε να υπολογίζουμε περισσότερο τα χρήματα από την υγεία, από τον τόπο κατοικίας, από το οξυγόνο που (δεν ) θα αναπνέουμε. Είμαστε υπέρ της ζωής και όχι υπέρ του θανάτου. Η γη που πατάμε δεν μας ανήκει, είμαστε απλοί επισκέπτες της και οφείλουμε να την προστατεύουμε για να προστατεύει κι εκείνη εμάς, πέρα από οποιοδήποτε προσωπικό συμφέρον ή προσδοκία. Αυτή είναι μια από τις θυσίες που πρέπει να κάνουμε για να αλλάξει επιτέλους η νοοτροπία που θέλει το χρήμα και το βραχυπρόθεσμο προσωπικό μικροσυμφέρον μας πάνω από όλα.

Στις 5 το απόγευμα της ίδιας μέρας θα πραγματοποιηθεί συζήτηση στον αυτοδιαχειριζομενο κοινωνικό χώρο “σβούρα” με μέλη της επιτροπής αγώνα κατοίκων Μεγ.Παναγιάς Χαλκιδικής.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.