Σκουριές: Με κρατικό χρήμα η καταστροφή στη Χαλκιδική


ependytikos
Δώρο της τρικομματικής κυβέρνησης προς τους ντόπιους και ξένους χρυσοθήρες έκρυβε ο νέος αναπτυξιακός νόμος που βρίσκεται ήδη για συζήτηση στη Βουλή. Δεν φτάνει η σωρεία των παρανομιών τους, δεν φτάνει που έχουν πέσει λυτοί και δεμένοι, με πρώτο και καλύτερο τον πρωθυπουργό, για να γίνει η ρημάδα η «επένδυση», δεν φτάνει η καθημερινή τρομοκράτηση όσων κατοίκων και άλλων αντιστέκονται (με ξυλοδαρμούς, χημικά και απαγωγές για να κλείσουν τα στόματα), έπρεπε να έρθει και διάταξη που ουσιαστικά επιδοτεί με ζεστό κρατικό χρήμα την πολυδιαφημιζόμενη «επένδυση». Άλλο λίγο και στο τέλος δεν θα πληρώσουν ούτε τους καφέδες που ήπιαν…
Έτσι, πλέον, με τις ρυθμίσεις του άρθρου 20 του νομοσχεδίου για τη «Διαμόρφωση Φιλικού Αναπτυξιακού Περιβάλλοντος για τις Στρατηγικές και Ιδιωτικές Επενδύσεις» καλύπτονται και οι δαπάνες των έργων προσπέλασης και περιχάραξης.   Όπως αναφέρεται συγκεκριμένα στην παράγραφο 17: «Σε επενδυτικά σχέδια που αφορούν μεταλλευτικές και εξορυκτικές επιχειρήσεις, ενισχύονται και οι δαπάνες κύριων προπαρασκευαστικών εργασιών της εκμετάλλευσης, που αφορούν δρόμους, στοές, φρεάτια, αντλιοστάσια, κύρια έργα αερισμού, κεκλιμένα προσπέλασης, περιχάραξης, καθώς και έργα διαμόρφωσης επιφανειών προς εκμετάλλευση.»
Ενδιαφέρον έχει και η παράγραφος 19, με την οποία απαλλάσσονται από τους φόρους οι εταιρείες που έχουν υπαχθεί σε προηγούμενους αναπτυξιακούς νόμους. Ανοίγει έτσι ο δρόμος για να επαναχρηματοδοτήσουν την «ίδια συμμετοχή» με έκδοση νέων μετόχων στο «άρτιο», δηλαδή στο 100% της αξίας τους, η οποία μπορεί λόγω της στασιμότητας της επένδυσης να είχε κατρακυλήσει στον πάτο. Φρέσκο, ζεστό και πάνω απ’ όλα αφορολόγητο χρήμα μιας και έχοντας πάρει έγκριση και το πράσινο φως από το κράτος, η έκθεση στις «αγορές» μόνο επικερδής μπορεί να είναι.

0 απαντήσεις στο “Σκουριές: Με κρατικό χρήμα η καταστροφή στη Χαλκιδική”

  1. Τα πράγματα απο τη μία ειναι αισιόδοξα αλλά από την άλλη δυσοίωνα. Απο τη μια βλέπεις δηλαδή ότι ο κόσμος, οι δήμοι, φορείς κλπ αντιστέκονται στην έπενδυση’ – πλέον όλη η Ελλάδα γνωρίζει για το έγκλημα αυτό και οι περισσότεροι θέλω να πιστεύω ότι τάσονται κατά. Απο την άλλη όμως, βλέπεις μια εμμονή απο τον Σαμαρά και σια. Εμμονή τύπου: ‘και να ήθελα να κάνω πίσω, δεν μπόρω τώρα’. Αυτό ειναι κακό σημάδι. Πολύ φοβάμαι ότι την απόφαση του ΣτΕ την γνωρίζουν και γι αυτόν ακριβώς τον λόγο η εταιρεία συνεχίζει κανονικά τη δουλειά της ανενόχλητη. Πολύ φοβάμαι επίσης ότι η φασιστική αυτή κυβέρνηση έχει ήδη δεσμευτεί με τρόπο νομικό – και δεν υπάρχει επιστροφή. Μένει να δούμε. Τα ΜΜΕ έπαιξαν τον ρόλο τους, κράτησαν στην αφάνεια την ιστορία, και πιθανότατα οι κυβερνώντες πέρασαν ότι ήθελαν να περάσουν… Ελπίζω να μην ειναι αργά γιατί διαφορετικά θα δυσκολέψουν πολύ τα πράγματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.