Γιατί όχι;


Του Καρτέσιου

kartesios030313-01

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χαλκιδικής, Άγγελος Πράτσας, χαιρετίζοντας την εκδήλωση υπέρ της επένδυσης του χρυσωρυχείου στις Σκουριές  Χαλκιδικής δήλωσε: «Θα βυθίσουμε την περιοχή στην ανέχεια, στη φτώχεια και στην ανεργία, ή θα πάει μπροστά;». Όχι βέβαια! Να πάει μπροστά!

Αφού πρώτα σε κάνουν να πεινάσεις, σε κλέψουν, σε υποχρεώσουν να δεις τα παιδιά σου μετανάστες, μηδενίσουν τον μισθό σου, σε τρομοκρατήσουν, έρχονται ύστερα και σου λένε «θες ακόμη περισσότερη πείνα, φτώχεια, εξαθλίωση ή προτιμάς ένα γαμημένο ξεροκόμματο;».

Αύριο, σε κάποια άλλη περιοχή, κάποιος πρόεδρος Εργατικού Κέντρου θα πει χαιρετίζοντας κάποια άλλη επένδυση: «Μπορεί το χωριό μας να το λένε “χωριό του καρκίνου”, αλλά θα ακούσουμε τους λαϊκιστές ή θα πάμε μπροστά;».

Μεθαύριο κάποιος άλλος αρχισυνδικαλιστής σε μια άλλη περιοχή της Ελλάδας θα πει χαιρετίζοντας μια κάποια επένδυση: «Και τι πειράζει αν μαζί με τα νερά πίνουμε και λίγα σκατά; Δικά μας είναι! Είναι δυνατόν ν’ αφήσουμε την ευκαιρία για ανάπτυξη να πάει χαμένη;».

Παραμεθαύριο, κάποιος βουλευτής θα απευθυνθεί στους πεινασμένους λέγοντας: «Μας λένε οι … «οικολόγοι» (χαχαχα) ότι τα παιδιά σας θα έχουν προβλήματα υγείας από την επένδυση που σας φέρνει η κυβέρνησή μας. Μα, είναι εντελώς παράλογοι; Δεν ξέρετε εσείς που είστε γονείς και ξέρουν αυτοί το καλό των παιδιών σας; Τα προβλήματα υγείας είναι πιθανά, αλλά ο θάνατος από πείνα είναι σίγουρος. Τι προτιμάτε; Ορίστε! Απαντήστε τους εσείς, φίλες και φίλοι».

Μια άλλη μέρα, κάπου στην Ελλάδα, ένας δήμαρχος θα πει: «Θέλουν να μας τρομάξουν και μας μιλάνε για την επικινδυνότητα της επένδυσης που σήμερα υπερασπιζόμαστε. Μα είναι δυνατόν να μας τρομάξουν; Σήμερα η τεχνολογία δεν επιτρέπει ατυχήματα. Το μόνο που μπορούμε να φοβόμαστε είναι η φτώχεια αν χάσουμε την επένδυση».

Και κάποια στιγμή, υποδεχόμενος ο πρωθυπουργός τους ξένους επενδυτές θα τους διαβεβαιώσει: «Όχι μόνο εξασφαλίζουμε τις επενδύσεις σας εξαφανίζοντας τους ταραξίες, όχι μόνο έχουμε απαγορεύσει τις απεργίες, όχι μόνο σας προσφέρουμε δωρεάν εργατικό δυναμικό, αλλά υποσχόμαστε ότι η διαμονή σας θα είναι αξέχαστη. Ένα μικρό ευχαριστώ για όσα επενδύσατε».

«Μπροστά στο φάσμα της ανέχειας, της φτώχειας και της ανεργίας, η εθνική πορνεία είναι η καλύτερη λύση» κατέληξε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στο λαό του.


0 απαντήσεις στο “Γιατί όχι;”

  1. Και το Χειροτερο!!
    Αν και εφοσον τωρα ποια, σε λυγισουν, και με αυτα και αυτα, και αλλα πολλα, σε καταφερουν και σε βαλουν στην “τοξικη τους στρουγγα”!!
    Και αν σε καταφερουν και βαλουν μπρος να αρμεγουν τον πλουτο σου απο την γη σου!! Τοτε : με αστραπιαιες ταχυτητες κανουν “την αρπαχτη τους” και σηκωνονται και φευγουν.,για αλλους τοπους για να συνεχισουν το παιχνιδι τους με αλλα θυματα.
    Και εσενα “οι πεζουλες σου και τα σπιτια σου” μενουν εδω, στα ριμαγμενα και τοξινωμενα μερη.
    Πως;; θα ζησεις σε αυτα τα χωματα των τοπων που αφηνουν πισω τους “ρημαδιο” και θα σε τοξινωνουν!!! μεχρι τριτης γεννιας!!!
    Πως;; καθαριζεις (αν καθαριζονται) οι βρωμιες τους!! με το Αρσενικο και το κυανιο τους!!(ειτε τα βαρια μεταλλα) που σκορπισαν γυρω τους.
    Και τι;; λεφτα θα χρειαστεις τοτε;; και που θα τα βρεις;; και ποιος;; θα σου τα δωσει;; για να κανεις την γη σου βιωσημη και αξιοβιωτη!!!! για σενα ,τα παιδια σου τα εγγονια σου τα δισσεγγονα σου !!! στην “τοξικη στρουγγα”που αφηνουν πισω τους;;;
    Αυτοι ειναι πολυεθνικοι!! Δεν εχουν χωριο και πατριδα!! Ετσι κανουν παντου!! Εσενα ομως ο τοπος σου ειναι αυτος!!
    Εκτος και αν νομιζεις οτι : μετα απο μια τετοια “αναπτυξη του” εκεινο που πρεπει να κανεις ειναι να παρεις τον ομματιων σου και να φυγεις απο τους τοπους σου!!…………. Αλλα και που να πας;;; …………Που υπαρχουν τωρα νεοι τοποι για να σε υποδεχτουν;;;
    Για αυτο σου λεγω τωρα: Εσυ να προφυλαξεις τους τοπους σου, απο τους βαρβαρους που ευαγγελιζονται μια τετοια αναπτυξη του!! Αν δεν το κανεις εσυ ποιος;;; θελει να το κανει για σενα;;;
    Τωρα ειναι ο καιρος, να πεις ” το οχι” στην ληστρικη εκμεταλλευση των πλουτοπαραγωγικων πηγων της γης σου. Γιατι ειναι δικες σου!! και γιατι εσυ μπορεις ,θελεις,δικαιουσε να εισαι “ο κουμανταδωρος” και “ο νοικοκυρης” στον τοπο σου!!! Αυτος που μαζι με ολους τους αλλους, θα τον προστατεψεται, για την γενια σου και της επομενες. Αυτες που θα σε διαδεχτουν στα χωματα αυτα!!
    Μονο εσυ μπορεις!! Αν νθελησεις!!!
    Φιλικα απο τον Νοτια ενας ομοιοπαθης. Θανασης Παντελογλου

  2. Ξεπεράσατε κάθε προηγούμενο! Μπορείτε να “σηκώσετε” και φωτογραφίες από Μομπάλ, Βιετνάμ, Σεβέζο κ.α. για να πείσετε τον κόσμο για τις συνέπειες της μεταλλουργίας χρυσού! Αρχίσατε και εσείς να παίζετε το παιγχνίδι των εντυπώσεων με τους ίδιους όρους με αυτούς που κατηγορείτε! Δύσκολο πράγμα η διαχείριση της δημοσιότητας και ακόμα περισσότερο της εξουσίας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.