Οι “πράξεις νομοθετικού περιεχομένου” μιας MEGA-κυβέρνησης


Aπό kepparou.blogspot.gr

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ  240,  12  ΔΕΚ..  2012 η υποθήκευση της κρατικής περιουσίας στην τρόικα…

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012, 19:40 Δικαίωμα κατάσχεσης κάθε εθνικού περιουσιακού στοιχείου της χώρας, χωρίς εξαιρέσεις, αποκτά η Τρόικα βάσει της δανειακής σύμβασης, όπως δημοσιεύτηκε την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου στο Φύλλο Εφημερίδας Κυβερνήσεως, με αριθμό 240, ως Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Στο κείμενο αναφέρεται ρητά, ότι δεν εξαιρείται κανένα απολύτως περιουσιακό στοιχείο από την κατάσχεση σε περίπτωση που η χώρα δεν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της.

Συγκεκριμένα, στο κεφάλαιο 4 με τίτλο: Εφαρμοστέο Δίκαιο και Δικαιοδοσία, στην παράγραφο 4.4 αναφέρεται: «Το Δικαιούχο Κράτος Μέλος (Ελλάδα), η Τράπεζα της Ελλάδος και το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας *παραιτούνται με την παρούσα αμετάκλητα και ανεπιφύλακτα από κάθε δικαίωμα ασυλίας που ήδη έχουν ή μπορεί να δικαιούνται σε σχέση με τους ίδιους και τα περιουσιακά τους στοιχεία έναντι δικαστικών ενεργειών* σχετικά με την παρούσα Σύμβαση Τροποποίησης, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά, από κάθε δικαίωμα ασυλίας έναντι άσκησης αγωγής, έκδοσης δικαστικής απόφαση ή άλλης διάταξης, κατάσχεσης, εκτέλεσης ή ασφαλιστικού μέτρου και έναντι κάθε εκτέλεσης ή αναγκαστικού μέτρου σε βάρος των περιουσιακών τους στοιχείων στο μέτρο που τα ανωτέρω δεν απαγορεύονται από αναγκαστικό νόμο».

Που είναι τα παπαγαλάκια να μας πουν ότι όχι δεν είναι αλήθεια ή ότι δεν το καταλάβαμε καλά ; ;

Ο,τι πλούτος υπόγειος, υπέργειος ή υποθαλάσσιος υπάρχει, υπόκειται στις ρυθμίσεις αυτής της σύμβασης. 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ


ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
 
ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ    Αρ. Φύλλου 240 12 Δεκεμβρίου 2012
ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ
 
ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ, (σελίδες 5824 έως 5828)
Αναφορικά με την
ΣΥΜΒΑΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΗΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗΣ
Μεταξύ
ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
και
ΤΗΣ  ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2012
ΑΡΘΡΟ 4  ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ, ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4.1 & 4.4
4.1 Η παρούσα Σύμβαση Τροποποίησης και κάθε εξωσυμβατική αξίωση που γεννάται από ή σε σχέση με αυτή θα διέπονται και θα ερμηνεύονται σύμφωνα με το Αγγλικό δίκαιο. (σελίδα 5826)
4.4 …. παραιτούνται με την παρούσα  αμετάκλητα και ανεπιφύλακτα από κάθε δικαίωμα ασυλίας που ήδη έχουν ή μπορεί να δικαιούνται σε σχέση με τους ίδιους και τα περιουσιακά τους στοιχεία έναντι δικαστικών ενεργειών σχετικά με την παρούσα Σύμβαση Τροποποίησης, …. (σελίδα 5826 & 5827)       
Μετά τα παραπάνω διερωτάται  κανείς, προδοσία ή ανικανότητα;
Δείτε ΕΔΩ το ΦΕΚ της ντροπής (ΦΕΚ Α 240 – 12/12/2012)
ΦΕΚ A 240 -12.12.2012, Ημερομηνία κυκλοφορίας 12.12.2012 Σελίδες 96 (5759 – 5854)
ΠΗΓΗ: www.et.gr

Μία απάντηση στο “Οι “πράξεις νομοθετικού περιεχομένου” μιας MEGA-κυβέρνησης”

  1. ”Φαίνεται ότι η Νέα Δημοκρατία δεν έχει διδαχθεί από όλα εκείνα που συνέβησαν στην Ευρώπη, ούτε από το δημοψήφισμα των Γάλλων, από το δημοψήφισμα των Ολλανδών, αναφορικά με τη λεγόμενη συνταγματική συνθήκη. Το παράδειγμα είναι ενδεικτικό.
    Κατά συνέπεια, θα μπορούσε να αναθεωρηθεί το άρθρο 28 και ειδικότερα ως προς την παράγραφο 3, μόνο με την προϋπόθεση ότι θα είχαμε απόφαση για ζητήματα που αφορούν στον περιορισμό της άσκησης της εθνικής κυριαρχίας και όλα τα άλλα συναφή, με δημοψήφισμα και τίποτα πέραν αυτού. Κατά συνέπεια, καταψηφίζω τη σχετική πρόταση.”’

    Για να φτάσουμε ως εδώ προϋπήρξαν πολλά βήματα. Τα παραπάνω λόγια είναι του Φώτη Κουβέλη, από συνεδρίαση της 6 Φεβρουαρίου 2008 της Βουλής των Ελλήνων, για την αλλαγή του άρθρου 28 παράγραφος 3 του Συντάγματός ( http://www.hellenicparliament.gr/Praktika/Anatheoriseis-Syntagmatos?sessionRecord=50d7dfeb-f7ab-40d0-89b7-9e3d5ab69197 ). Με το άρθρο αυτό και από τροποποίηση στην τροποποίηση φτάσαμε στο σήμερα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.