Καλή λευτεριά στον καθένα


Του Γιάννη Μακριδάκη

15 Δεκέμβρη 2012 στην αποικία. Όμορφη μέρα.

Του Αγίου Λευτέρη σήμερα, έτσι μου είπε ο κύριος Μηνάς. Τον είδα την ώρα που γύριζα από το χωράφι, να βγαίνει από την χωριοκκλησιά βαστώντας ένα μεγάλο κομμάτι άρτου και να κατευθύνεται προς το καφενείο.

Καλή λευτεριά λοιπόν, του απάντησα

Και μόλις γύρισα σπίτι, διάβασα την είδηση:

Δικαίωμα κατάσχεσης κάθε εθνικού περιουσιακού στοιχείου της χώρας, χωρίς εξαιρέσεις, αποκτά η Τρόικα βάσει της δανειακής σύμβασης, όπως δημοσιεύτηκε την Πέμπτη στο Φύλλο Εφημερίδας Κυβερνήσεως, με αριθμό 240.
Στο κείμενο αναφέρεται ρητά, ότι δεν εξαιρείται τίποτα από την κατάσχεση σε περίπτωση που η χώρα δεν εκπληρώσει υποχρεώσεις, ούτε λόγω εθνικής κυριαρχίας, ούτε για οποιοδήποτε άλλο λόγο.«Ούτε το δικαιούχο κράτος μέλος, ούτε η Τράπεζα της Ελλάδος, ούτε κανένα από τα αντίστοιχα περιουσιακά τους στοιχεία εξαιρούνται, λόγω εθνικής κυριαρχίας ή για άλλο λόγο, της δικαιοδοσίας, κατάσχεσης-συντηρητικής ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιοδήποτε ένδικο βοήθημα ή διαδικασία σχετικά με τη σύμβαση τροποποίησης» είναι η ακριβής διατύπωση, όπως δημοσιεύτηκε στο προαναφερόμενο ΦΕΚ.

Η βρομοδουλειά έκλεισε πια τελείως και ολόκληρο το πολιτικό φάσμα της χώρας φέρει τις ευθύνες του. Οι δανειστές θα μας πετάξουνε πλέον έναν έναν από τη ζωή κι από τη χώρα σαν κάμπιες από τα λάχανα.

Διότι τσαγανό δεν υπάρχει πια στον νεοέλληνα για να αντισταθεί με τους τρόπους και την αποφασιστικότητα που επιβάλλεται και να τους πετάξει έξω από την πατρίδα του. Ούτε θέληση υπάρχει. Η πλειονότητα του πληθυσμού είναι ξεπουλημένοι εδώ και χρόνια στην χυδαία ανάπτυξη και την ζωή της ύβρης, της ισοπέδωσης και της γελοιότητας του καταναλωτισμού. Πολλά τα χρόνια της αποβλάκωσης, της μαλθακότητας και της χειραγωγούμενης εκπαίδευσης άνευ μόρφωσης. Κι έρχονται χειρότερες μέρες.

Η προσωπική αντίσταση του καθενός ενάντια στο χρηματοοικονομικό σύστημα, η προσωπική απελευθέρωση, όσο γίνεται, από αυτό αλλά και η διάδραση μεταξύ όλων όσων το αποφασίζουν, θα συμβάλουν στο να ωριμάσει πιο γρήγορα το κίνημα των πολιτών που έχουν πλήρως αποτοξινωθεί από τα χρόνια της χολέρας και ζουν πια τη ζωή διαφορετικά.


Μία απάντηση στο “Καλή λευτεριά στον καθένα”

 1. Στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου (αυτή που στα κρυφά κατατέθηκε μια μέρα πριν πανηγυρίσει ο Σαμαράς), μεταξύ άλλων βλέπουμε και τα περί «ομολόγων τιτλοποίησης περιουσιακών στοιχείων ως μέσο απαλλαγής από την καταβολή δόσεων». Όπως διαβάσαμε στον capital, μεταξύ άλλων:
  Η σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δημοσιεύτηκε ήδη στο ΦΕΚ, και στις 96 σελίδες της περιλαμβάνονται όλες οι τροποποιήσεις που έγιναν στις δανειακές συμβάσεις του ελληνικού κράτους.
  Προβλέπεται, μεταξύ άλλων, πως από τα έσοδα του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, οι επιπλέον εισπράξεις από τον ετήσιο στόχο, θα αποδίδονται στον EFSF, προκειμένου να αποπληρώνεται μέρος των 11,3 δισ. ευρώ, τα οποία διατέθηκαν για την επαναγορά χρέους 31,8 δισ. ευρώ.
  Παράλληλα, σύμφωνα με τη σύμβαση, ο EFSF θα διατηρεί, από την πλευρά του, το δικαίωμα να μην κάνει αποδεκτά αυτά τα ομόλογα.
  Για την εκταμίευση οποιουδήποτε ποσού για εθνικές ανάγκες, θα πρέπει να προηγείται αίτημα χρηματοδότησης, το οποίο, μάλιστα, θα πρέπει να συνοδεύεται από το «πιστοποιητικό συμμόρφωσης» το οποίο θα χορηγείται στον EFSF από τον νομικό σύμβουλο του κράτους και το υπουργείο Οικονομικών.
  Ενώ, για να αποφανθεί ο EFSF για το κατά πόσον η Ελλάδα συμμορφώνεται με τους όρους εκταμίευσης, θα πρέπει πρώτα να λάβει γνωμοδοτήσεις και από τις άλλες συνεργαζόμενες δικηγορικές εταιρίες.
  Οι όροι για την αναβολή πληρωμής των τόκων
  Όσον αφορά στο μέτρο της αναβολής πληρωμής των τόκων για μία 10ετία, αυτό θα ισχύει όσο η Ελλάδα εφαρμόζει πιστά το Μνημόνιο και ιδίως το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, ενώ ο έλεγχος της υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων θα συνεχιστεί και μετά τη λήξη του προγράμματος (2016), για να μπορεί να διασφαλίζει η Ελλάδα τη μη αποπληρωμή των τόκων.
  Επίσης, στη σύμβαση προβλέπεται ότι από την 1η Ιανουαρίου 2017 και μετά, η Ελλάδα θα καταβάλει επιπλέον τόκους 2% στον EFSF για τα δάνεια ύψους 11,3 δισ. ευρώ που παρασχέθηκαν για να υλοποιηθεί το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων.
  Οι δανειακές συμβάσεις διέπονται από το αγγλικό δίκαιο και στο πλαίσιο αυτό: Η Ελλάδα, η Τράπεζα της Ελλάδος και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας παραιτούνται απαρέγκλιτα και ανεπιφύλακτα από κάθε δικαίωμα ασυλίας που ήδη έχουν ή μπορεί να δικαιούνται σε σχέση με τους ίδιους και τα περιουσιακά στοιχεία τους έναντι δικαστικών ενεργειών σχετικά με την παρούσα σύμβαση τροποποίησης, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά, κάθε δικαιώματος ασυλίας έναντι άσκησης αγωγής, έκδοσης δικαστικής απόδοσης ή άλλης διάταξης, κατάσχεσης, εκτέλεσης ή ασφαλιστικού μέτρου και έναντι κάθε εκτέλεσης ή αναγκαστικού μέτρου σε βάρος των περιουσιακών τους στοιχείων, στο μέτρο που τα παραπάνω δεν απαγορεύονται από αναγκαστικό νόμο.
  Αν ψάχνετε να βρείτε ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο, μάλλον θα πρέπει να ρωτήσετε το δικηγορικό γραφείο Cleary, Gottlieb Steen & Hamilton, και τις τράπεζες Τράπεζες Deutsche Bank AG, London Branch και Morgan Stanley & Co International plc οι οποίες κρατούν στο εξής τους λογαριασμούς του ελληνικού «κράτους». Ούτε ευρώ δεν διακινείται πλέον χωρίς τη σύμφωνη γνώμη τους. Όχι μόνο από αυτά τα 50 δισ που μας… έφερε ο Σαμαράς, αλλά ούτε από αυτά τα οποία θα μαζεύει το κράτος από τη φορολόγησή μας και το ξεπούλημα της δημόσια περιουσίας

  Πέραν αυτών, που σε γενικές γραμμές γνωστά είναι πια, μια μέρα πριν την απόφαση για την εκταμίευση της δόσης για την οποία πανηγυρίζουν οι Σαμαροστουρνάρηδες η πράξη νομοθετικού περιεχομένου που κατατέθηκε στις 12/12/2012 ρυθμίζει και κάποιες «λεπτομέρειες» τις οποίες προφανώς οι τοκογλύφοι εταίροι έθεταν ως προϋποθέσεις για να δώσουν τη δόση.

  Πηγή: Στη «θηλιά» της Τρόικα η Ελλάδα για την εκταμίευση των επόμενων δόσεων | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/81411#ixzz2F7GHrLsi

  Εν τάχει τα βήματα του διεθνούς κεφαλαίου για να βάλει στο σακούλι του όλα όσα κατέχει η Ελλάς:
  1. Διασπά την κοινή γνώμη και τον πληθυσμό παραπλανώντας τους πολίτες, λέγοντας ότι βάζει σε τάξη τα δημοσιονομικά. Ψεύδονται. Παντού σε όλο τον κόσμο επικρατούν ίδιες συνθήκες. Μίλησε κανείς για το έλλειμμα της Βρετανίας, των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας; Κανένας.
  2. Καταργεί όλα τα εργασιακά προνόμια (ατομικές συμβάσεις, ασφάλεια, ακόμη και το δικαίωμα της ξεκούρασης τη Κυριακή), ακρωτηριάζοντας το εργατικό κίνημα, τη μόνη εστία αντίδρασης στα σχέδιά τους.
  3. Κατακρεουργεί τις δημόσιες υπηρεσίες για να έχει εύκολη πρόσβαση στις πλουτοπαραγωγικές πηγές και στον έλεγχό τους.
  4. Αυξάνονται οι φόροι, κατακρημνίζεται το βιοτικό επίπεδο, ο λαός πεινάει, αλλά παράλληλα του δίνουν ένα ξεροκόμματο για να φοβηθεί μην το χάσει. Έτσι κανείς δεν αντιδράει, φοβούμενοι μην χάσουν τα προς το ζειν. Θα αρχίσει βέβαια και η προπαγάνδα με τους αστέγους δείχνοντας και φοβίζοντας όλους ότι εκεί θα καταλήξουμε όλοι μας αν δεν προσέξουμε.. ¨”προσέξτε είναι άνθρωποι σαν κι εσάς, της διπλανής πόρτας” Αυτό αν δεν είναι τρομοκρατία τότε τί είναι;
  5. Στο αποκορύφωμα της υποτέλειας οι «δανειστές», όπως θέλουν να αποκαλούται, το διεθνές κεφάλαιο ή οι κατακτητές, όπως το ονομάζω εγώ, δημιουργούν δεσμεύσεις με μακροπρόθεσμα δάνεια, μέσω των οποίων (και με εκφραστές δικηγορικές εταιρείες) οικειοποιούνται όχι μόνο το δημόσια αγαθά, όχι μόνο τη δημόσια περιουσία, αλλά και την ιδιωτική.
  Ντροπή και αίσχος στην κατάντια μας. Η τιμή της «τετιμημένης” πατρίδος μας… ορίστηκε στα 52 δις.
  To έγκλημα είναι προμελετημένο, αλλά η ενωμένη φωνή της Χαλκιδικής θα αποτρέψει τα σχέδιά τους….
  Πηγές:
  Στη «θηλιά» της Τρόικα η Ελλάδα για την εκταμίευση των επόμενων δόσεων | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/81411#ixzz2F7GHrLsi
  http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=1688506

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.