Η ΔΗΜΑΡ της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας αντίθετη στις επενδύσεις χρυσού


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ
ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΗΣ 30-11-2012

ΑΠΟΦΑΣΗ

Η χώρα μας βρίσκεται στη δίνη μιας παρατεταμένης κρίσης.
Η οικονομία της χώρας, λόγω της διεθνούς κρίσης αλλά και των στρεβλώσεων του μοντέλου ανάπτυξης που διαμόρφωσαν οι ασκούμενες πολιτικές κατά το παρελθόν, έχει παραλύσει.
Στις σημερινές συνθήκες για την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ και τη χώρα μας αποτελεί επιτακτική ανάγκη η διαμόρφωση ολοκληρωμένων στρατηγικών επιλογών που θα θέσουν την οικονομία σε κίνηση. Αυτές οι επιλογές πρέπει να βασίζονται στους κατεξοχήν πλουτοπαραγωγικούς τομείς για την οικονομία μας που είναι ο πρωτογενής τομέας και ο Τουρισμός.
Για τον πρωτογενή τομέα κύριος στόχος είναι να καταστεί η γεωργία μας ανταγωνιστική, σεβόμενη το περιβάλλον και αναδεικνύοντας τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των προϊόντων της.
Για δε τον τουρισμό πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη και να αξιοποιηθεί, το ιδιαίτερο φυσικό κάλλος της περιοχής, το υψηλό επίπεδο παρεχόμενων τουριστικών υπηρεσιών αλλά και η σχετικά εύκολη πρόσβαση των βόρειων και εξ ανατολών γειτόνων μας στην περιοχή.
Παρά το γεγονός ότι επιβάλλεται η διαμόρφωση πολιτικής και για τον ορυκτό πλούτο της χώρας μας, δραστηριότητες εξόρυξης και επεξεργασίας χρυσοφόρων μεταλλευμάτων στην περιοχή θα είναι ετεροβαρείς και καταστροφικές όχι μόνο για το περιβάλλον αλλά και την ανάπτυξη και την απασχόληση της περιοχής.
Επειδή, οι αμφιλεγόμενες για τα αποτελέσματά τους «επενδύσεις στα μεταλλεία χρυσού» στην περιοχή, δεν συνάδουν ούτε με την αειφόρα αγροτική ανάπτυξη ούτε με την ανάδειξη του φυσικού κάλλους της περιοχής, των αρχαιολογικών της χώρων, αλλά και με την μοναδικότητα της Μοναστικής πολιτείας του Αγίου Όρους, μας οδηγούν με βεβαιότητα να δηλώσουμε την αντίθεση μας για τις συγκεκριμένες επενδύσεις στην Χαλκιδική και το Κιλκίς.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΖΟΡΚΑΔΗΣ


2 απαντήσεις στο “Η ΔΗΜΑΡ της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας αντίθετη στις επενδύσεις χρυσού”

  1. Αν η Δημαρ είναι “αντίθετη” με τις επενδύσεις… τοτε χεστηκαμε που δρόσισε…
    Αν περιμένουν οι πολίτες τους δοσιλογους που υπέγραψαν τα μνημόνια και υποστηρίζουν την ΕΕ να δυναμώσουν τον αγώνα τους, είναι σαν να βάζουν τη θηλιά στο λαιμό τους και να περιμένουν απο το δήμιο τους μήπως και μετανοήσει για την εκτέλεση τη τελευταία στιγμή…

    Αρκετά με αυτούς που έφεραν με τις πολιτικές τους τις πολυεθνικές στη χώρα και ξεπουλανε τη δημόσια περιουσία.
    Η δυναμική αντίσταση προερχεται απο κάτω.

  2. Μην ανησυχείς και η ΔΗΜΑΡ μία από τα ίδια είναι με τις άλλες οργανώσεις της “αριστεράς”. Όλη η “αριστερά” δε θέλει καμιά επένδυση, καμιά ανάπτυξη, γιατί κερδίζουν οι καπιταλιστές! Ναι, μωρέ, τέτοιες γελοιότητες και σκέφτονται και λένε! Αν μπορούσαν να ανατινάξουν όλα τα εργοστάσια, θα το έκαναν. Προσπαθούν, όσο περνάει από το χέρι τους να τα κλείσουν. Πριν λίγο καιρό, παραλίγο να καταφέρουν να κλείσουν τον Ασπρόπυργο. Είχε αναλάβει αυτοπροσώπως ο μέγας κλεισοσπίτης, το ΚΚΕ. Τελικά, δεν του βγήκε.
    Για την ανοησία περί δοσιλόγων, το θεωρώ υπερβολή, γι’ αυτό ας το αφήσουμε.
    Αλλά, με την ΕΕ γιατί τα βάζετε; Μόνο τους μεγάλους ιμπεριαλιστές δε συμφέρει να φτιαχτεί ένα ενιαίο κράτος η Ευρώπη, ισχυρό και με δικό τους στρατό. Α, ναι, είναι και οι μικρομεσαίοι, οι αγαπημένοι της Αλέκας, που θα καταστραφούν! Φαντάσου, το “κόμμα του προλεταριάτου” ανησυχεί μήπως αυξηθούν οι προλετάριοι και κοιτάει με τι τρόπο θα διατηρήσουν τις μικροεπιχειρήσεις τους!
    Πάντως, για τις πολυεθνικές μην καταριέσαι αυτούς που τις έφεραν “με τις πολιτικές τους”. Η παγκοσμιοποίηση της έφερε. Θα μου πεις “γιατί να μην έχουμε κλείσει τα σύνορα στο κεφάλαιο να μην περνάει κουνούπι, να περιχαρακωθούμε στην καθυστερημένη και μίζερη κοινωνία μας και κλεισμένοι στο μικρόκοσμό μας, αν περνάμε εμείς καλά και τα παιδιά μας καλύτερα; Καλά δεν έκαναν οι Κινέζοι που κράτησαν τη φεουδαρχία 3.000 χρόνια; Το ότι η μεγάλη πλειοψηφία ήταν δουλοπάροικοι, ζούσαν με μια κούπα ρίζι, αγράμματοι και γεμάτοι προλήψεις, τι σημασία έχει; Αφού είχαν και αυτοκράτορες ντυμένους στο χρυσάφι και λαμπρούς αφέντες που πέρναγαν κι αυτοί καλά και τα παιδιά τους καλύτερα! Φτιάξανε κι ένα σινικό τείχος που φαίνεται από το φεγγάρι!
    ΚΑΤΩ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ!
    ΖΗΤΩ Η ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.