Οι λογαριασμοί του νερού στη μάχη κατά του χρυσού


«Ναι στο περιβάλλον …όχι στο χρυσό», γράφουν οι λογαριασμοί που τυπώθηκαν πρόσφατα και άρχισαν ήδη να κυκλοφορούν σε οικίες και επιχειρήσεις

ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΤΗΣ ΔΕΥΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Κάτι άλλαξε προς το καλύτερο στους λογαριασμούς του νερού, που αποστέλλει το τελευταίο χρονικό διάστημα η ΔΕΥΑ Κομοτηνής στους δημότες. Και αυτό μπορεί να μην αφορά το περιεχόμενου του φακέλου, αφορά όμως στο μέλλον της περιοχής και αυτό καθιστά την πρωτοβουλία της δημοτικής επιχείρησης εξίσου σημαντική για τον τόπο και τους ανθρώπους της. «Ναι στο περιβάλλον …όχι στο χρυσό», γράφουν οι λογαριασμοί νερού που τυπώθηκαν πρόσφατα και άρχισαν ήδη να κυκλοφορούν σε οικίες και επιχειρήσεις του Δήμου Κομοτηνής. Πρόκειται για μία καμπάνια που ξεκίνησε η ΔΕΥΑΚ θέλοντας έτσι να καλλιεργήσει συνειδήσεις και να ευαισθητοποίηση τους πολίτες κατά των επενδύσεων χρυσού στη Θράκη.

ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΒΙΩΜΑ ΟΛΩΝ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ «ΝΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΡΥΣΟ»

Με το σκεπτικό ότι ο λογαριασμός του νερού είναι ένα έγγραφο που μπαίνει σε κάθε σπίτι και σε κάθε επιχείρηση, η διοίκηση της ΔΕΥΑΚ σε συμφωνία με τη δημοτική αρχή, αποφάσισαν να ξεκινήσουν αυτή την καμπάνια αναγράφοντας απλώς ένα μήνυμα. Η έναρξη της καμπάνιας συμφωνήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής που είχε συνεδριάσει προ μηνός με μοναδικό θέμα την επένδυση χρυσού στο Πέραμα, όπου ομόφωνα είχε γίνει η απόρριψη των περιβαλλοντικών όρων. «Στο τέλος της συνεδρίασης», όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης Δημήτρης Καρασταύρου, «συμφωνήσαμε να συνδράμουμε ως τοπική αυτοδιοίκηση στην ευαισθητοποίηση του κόσμου και τον θέσουμε σε ετοιμότητα, γιατί τα πράγματα έχουν αρχίσει και δυσκολεύουν και έρχεται η στιγμή που πρέπει όλοι να δραστηριοποιηθούμε. Σκεφτήκαμε ότι ο λογαριασμός είναι κάτι που μπαίνει σε όλα τα σπίτια και είναι και μία ευκαιρία να έχουμε και ένα ευχάριστο μήνυμα εκτός από τις πληρωμές, «ναι στο περιβάλλον…όχι στο χρυσό», ένα μήνυμα που πρέπει να μπει σε όλα τα σπίτια, σε όλα τα νοικοκυριά, να γίνει βίωμα όλων και όλοι να ενεργήσουμε και να μην καθόμαστε απαθείς μπροστά σε ένα ζήτημα που θα το βρούμε μπροστά μας».

Όσον αφορά στο επιπλέον κόστος εκτύπωσης του μηνύματος πάνω στο λευκό φάκελο, αυτό «είναι μηδαμινό μπροστά στο κέρδος που μπορεί να έχουμε αν ευαισθητοποιήσουμε τους συμπολίτες μας σε αυτό το τόσο σημαντικό θέμα για το μέλλον της περιοχής μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καρασταύρου.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

Η καμπάνια της ΔΕΥΑΚ έρχεται να προστεθεί, λίγες μόλις μέρες μετά τη μεγαλειώδη συγκέντρωση στο Πέραμα, ως μία ακόμα ενέργεια στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κόσμου.

Στο Πέραμα έγινε φανερό ότι όλοι μαζί, εργαζόμενοι, φοιτητές, άνεργοι, αγρότες, κτηνοτρόφοι, χριστιανοί και μουσουλμάνοι, επιστημονικοί, κοινωνικοί και αυτοδιοικητικοί φορείς, πολίτες όλων των ηλικιών, είναι συσπειρωμένοι σε ένα κοινό αγώνα και έχουν πάρει την απόφασή τους και δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν να την αγνοήσει.

Δήμητρα Συμεωνίδου

Διεύθυνση του άρθρου: http://www.xronos.gr/detail.php?ID=85636


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.