ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΤΑΞΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ… ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ! ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΑΤΙ; ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ!


Άρθρο από το ιστολόγιο ΚΑΡΤΕΡΙΑ, μιας άλλης “μεταλλειόπληκτης” περιοχής της χώρας μας, της Φωκίδας.

Πολύ λίγα λεπτά από τον κατατρεγμένο χρόνο μας, μπορούν να δώσουν πολύτιμο φώς στο κουρασμένο μυαλό μας. Η Χαλκιδική είναι και όλων μας η πατρίδα. Όχι μόνο όσων μένουν εκεί. Αλλά ας την δούμε από μακριά γιατί πολλές φορές βοηθάει.

Οι άνθρωποι του βίντεο, κάτι «λίγοι μπαχαλάκηδες ψευτοοικολόγοι» (όπως λέει και πολύ εύστοχα ο κύκλος του καλού Δημάρχου) μαζεύτηκαν να στηρίξουν σε μία δίκη τους υπόλοιπους 14 που συνελήφθησαν πριν λίγες μέρες. Το αδίκημα. Διαμαρτύρονταν κατά των “σωτήριων” επενδύσεων εξόρυξης χρυσού στον τόπο τους. Αυτή η «μικρή μειοψηφία» του βίντεο, ήξερε ότι η δίκη θα αναβληθεί. Δηλαδή άφησαν τη βολή του καναπέ και βγήκαν στο δρόμο έτσι χαλαρά, για να μην νοιώθουν μόνα τους τα 14 «παλιόπαιδα». Όμοιος στον όμοιο, τι περιμένεις.

Τα σχέδια χρυσού, τα στηρίζει “τυφλά” ο καλός Δήμαρχος Κος Πάχτας. Ο γνωστός Πάχτας. Ο ακέραιος Πάχτας που ο «Σύστημας» των κομματικών μηχανισμών, τον τίμησε για την προσφορά του στον τόπο και μιας και όλοι μαζί κατάφεραν η Ελλάδα να βρίσκεται σήμερα στην γνωστή κατάσταση, τον έβγαλαν και Δήμαρχο.

Πώς; Τάζοντας την σωτηρία των επενδύσεων χρυσού και αρχικά 1.200 θέσεις εργασίας. Σε πόσους έταξε προσωπικά δουλειά πριν τις εκλογές; Εξαρτάται από το κατά πόσο είναι ξετσίπωτος να τάξει σε 5.000 ή 10.000, ή “τίμιος” και να τάξει μόνο σε 1.200. Αλλού άλλοι έταξαν για 10 θέσεις σε 1.000 ταλαίπωρους.

Σε ποιους όμως έταξε δουλειά; Εκεί, στην Χαλκιδική, δεν έχουν τουρισμό;

Να διευκρινίσουμε για να μην παρεξηγήσετε. Στην περιοχή υπάρχουν δύο Χαλκιδικές. Δίπλα δίπλα. Ίδιες επιφανειακά, παραλίες , δάση, όλα ίδια. Η μία όμως έχει “πολύτιμο” χρυσό στο υπέδαφος. Πολύτιμο για ποιόν; Άλλο θέμα.

Η μία, η “φτωχή”, που δεν έχει χρυσό, είναι αυτή που ξέρουμε. Αυτή που είχε τόσα χρόνια πολύ τουρισμό και οι άνθρωποι ευημερούσαν και είχαν πολύ δουλειά, και είχαν όλοι δουλειές. Τώρα έχει μια πτώση και το παλεύουν μέχρι να περάσει η μπόρα. Κάτι θα έχουν και στην άκρη. Κατά τα άλλα τα γνωστά της γνωστής Χαλκιδικής.

Η άλλη, είναι “πλούσια”. Αυτή που έχει χρυσό αλλά και άλλα μεταλλεύματα για τα οποία γίνονται εξορύξεις εδώ και πολλά χρόνια. Αυτή είναι πλούσια σε μεταλλεύματα και χρυσό, αλλά για τους ανθρώπους που ζουν εκεί, εδώ και πολλά χρόνια, είναι από τις πιο φτωχές περιοχές της Ελλάδας. Έχει τους πιο αμόρφωτους. Ο κόσμος της την εγκατέλειπε επί χρόνια. Αυτά τα γνωστά. Όπως είναι όλες οι μεταλλευτικές περιοχές της Ελλάδας. Ναι όλες !!!Σύμπτωση έ!!! Αλλά και αυτό είναι από μόνο του μία μεγάλη συζήτηση.

Κάτι άλλαξε όμως απ’ ότι φαίνεται εκεί, και ο κόσμος σταμάτησε να φεύγει, ή τουλάχιστον άρχισε να νοιάζεται για το τι γίνεται στον τόπο του. Και να το αποτέλεσμα. Κάτι λίγοι «μπαχαλάκηδες ψευτοικολόγοι» να στεναχωρούν τον καλό Κο Πάχτα και την εταιρία του.

Κατά κάποιους άλλους (για να έχουμε σφαιρική άποψη), αυτοί οι «λίγοι», είναι από τους λίγους που δικαιούνται αύριο, να γιορτάσουν την επέτειο της 28 Οκτωβρίου του 1940.

Και να θυμίσουμε. Το ’40, για κάποιο λόγο, έδωσαν πραγματικά την ζωή τους, πραγματικοί άνθρωποι. Δεν είναι σαν την επέτειο για την πρεμιέρα της πρώτης ταινίας του «Πόλεμος των Άστρων». Ας παρακολουθήσετε το βίντεο όμως να αποκτήσετε και δική σας άποψη. Περισσότερη ενημέρωση για τα εκεί δρώμενα στη διεύθυνση …. γιατί TVκαι εφημερίδες έχουν άλλα πολύ σοβαρά θέματα να ασχοληθούν.

Με τις ευχές μας, όλοι αύριο να γιορτάσουμε την επέτειο του ‘40, νιώθοντας άξιοι να την γιορτάζουμε.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=-EDWnb9dG9w&feature=player_embedded]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.