Σκουριές: το νέο Κράτος του Τρόμου


[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=mtMp9ioo2_E&feature=plcp]

Με το σοκ από την κόλαση που ζήσαμε χθες στις Σκουριές ακόμα υπερβολικά έντονο, βρίσκομαι μπροστά στον υπολογιστή προσπαθώντας να γράψω ένα “κανονικό” άρθρο. Αδύνατον. Δεν μπορώ να βρω τις εκφράσεις, δεν ξέρω αρκετά σχήματα υπερβολής, άλλωστε όσους υπερθετικούς βαθμούς κι αν χρησιμοποιήσω η πραγματικότητα αυτών που συνέβησαν χθες πάλι θα με ξεπερνάει. Οπότε θα τα γράψω απλά, όπως τα έζησα, και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

Η χθεσινή πορεία στις Σκουριές ήταν ίσως η μεγαλύτερη που έχει γίνει για τα μεταλλεία και σίγουρα μια από της μεγαλύτερες στην ιστορία της Χαλκιδικής. Πολύ πάνω από δυο χιλιάδες άτομα από όλες τις μεριές της Χαλκιδικής και αρκετοί συμπαραστάτες του αγώνα μας από Θεσ/νίκη, Κιλκίς και Θράκη ήρθαν στην Ιερισσό από όπου ξεκίνησε η αυτοκινητοπομπή για τις Σκουριές. Για πρώτη φορά υπήρχε τόσος κόσμος, κυρίως νέοι άνθρωποι, από χωριά εκτός της Ιερισσού, που είναι ο μεγαλύτερος πυρήνας του αγώνα. Μ. Παναγία, Αμμμουλιανή, Ουρανούπολη, Νέα Ρόδα, Μεταγγίτσι, Γομάτι, Ορμύλια, Ν.Μουδανιά, Πολύγυρο, Πλανά, ακομα και άτομα από τα “μεταλλευτικά” χωριά Στρατονίκη, Στάγειρα, Παλαιοχώρι, που αψήφησαν την τρομοκρατία της εταιρείας και ήρθαν να διαδηλώσουν για το βουνό.

Αφήσαμε τα αυτοκίνητα πριν από το “Χοντρό Δέντρο”, τη διασταύρωση δηλαδή από όπου ξεκινάει ο δασικός δρόμος για τις Σκουριές, και από εκεί ξεκινήσαμε την πορεία μας. Μπροστά μας, σε απόσταση περίπου 300 μέτρα βρισκόταν αστυνομικές δυνάμεις και κλούβες, μπροστά από μια μικρή πορεία μεταλλωρύχων που είχε ξεκινήσει  από το Παλαιοχώρι. Δεν ήταν πάνω από 200-250 άτομα. Προχωρούσαν αργά προς το μέρος μας και η αστυνομία δεν τους σταματούσε, απλά τους συνόδευε. Τι ήθελαν άραγε; να χτυπηθούμε; Να έχουμε κανονικό εμφύλιο στην περιοχή; Μετά από λίγο αποχώρησαν, βλέποντας προφανώς το μέγεθος της δικής μας πορείας.

Ο δρόμος στο Χοντρό Δέντρο δεν ήταν κλειστός από ΜΑΤ, όπως άλλες φορές, μάθαμε όμως ότι υπήρχαν τέσσερις διμοιρίες επάνω, στις Σκουριές. Συνεχίσαμε με τα πόδια, άντρες και γυναίκες όλων των ηλικιών, μια μακριά, ειρηνική πορεία 7 χιλιομέτρων μέχρι τις Σκουριές, μέσα στο υπέροχο βουνό μας που θέλουν να καταστρέψουν. Μια μικρή ομάδα από εμάς, γύρω στα 200 άτομα, παρέμεινε στο Χοντρό Δέντρο, για να προσπαθήσει να κρατήσει πίσω τα ΜΑΤ αν επιχειρούσαν επίθεση από το Παλαιοχώρι. Τώρα πια, έχοντας δει την απίστευτη αγριότητα των Ματατζήδων, κάτι τέτοιο ακούγεται μάλλον αφελές.

Όταν φτάσαμε στις Σκουριές αντικρύσαμε ένα τείχος από αστυνομικούς να φράζει το δημόσιο δασικό δρόμο, λίγο μπροστά από τα γραφεία της εταιρείας. Από πίσω οι “πράσινοι” Ματατζήδες και ακόμα πιο πίσω στελέχη της εταιρείας και ασφαλίτες. Για να μην προκαλέσουμε επίθεση μπήκαμε μπροστά οι γυναίκες και τους ζητήσαμε να μας αφήσουν να περάσουμε. Απόλυτη άρνηση. Είμασταν εκεί μπροστά στις ασπίδες φωνάζοντας συνθήματα και προσπαθώντας να μιλήσουμε στους ανέκφραστους αστυνομικούς. Είμαστε οι γυναίκες, οι μανάδες, οι αδελφές και οι κόρες σας και είμαστε εδώ για να προστατεύσουμε τον τόπο μας. Αγωνιζόμαστε για παιδιά μας και για το αύριο. Γιατί μας χτυπάτε; Εσείς τι θα πείτε στα δικά σας παιδιά;

Στα δεξιά μας, σε απόσταση μικρότερη από είκοσι μέτρα από εμάς και από το μπλόκο, άναψε μια φωτιά μέσα στο δάσος. Ένα πυροσβεστικό που ήταν πίσω από την αστυνομία πήγε να τη σβήσει και πολλές από τις γυναίκες έτρεξαν να βοηθήσουν κι αυτές. Αυτό που είδαν ήταν ότι τα ξύλα ήταν στοιβαγμένα σε σωρό, έτοιμα από πριν για να τους βάλει κάποιο χέρι φωτιά. Βγάζει  μάτι η προβοκάτσια. Η γυναίκα που το λέει αυτό στο βίντεο είναι τώρα στο νοσοκομείο του Πολυγύρου, γιατί τα ΜΑΤ της σακάτεψαν το πόδι.

Κάποια στιγμή, όταν κόντευε να πέσει το βράδυ, η διοίκηση της αστυνομίας αποφάσισε ότι ήταν ώρα να τελειώνει μαζί μας και άρχισε η επίθεση. Μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχε απολύτως καμμία πρόκληση από τη δική μας πλευρά, ούτε μία πέτρα. Εκτοξεύοντας τεράστιες ποσότητες δακρυγόνων και ουρλιάζοντας “καριόλες” και “πουστράκια”, άρχισαν να κυνηγάνε τους διαδηλωτές χτυπώντας άγρια όσους έμεναν πίσω. Δεν μπορούσα να τρέξω και μπήκα μέσα στο δάσος. Μπήκαν όμως και αυτοί μέσα στο δάσος και βρέθηκα να είμαι μπρούμυτα πάνω στα φύλλα, μέσα σε ένα σύννεφο από δακρυγόνα,  με αφηνιασμένους Ματατζήδες να τρέχουν κι από δεξιά κι απο αριστερά μου. Με είδαν, δε με είδαν, δεν ξέρω, πάντως γλύτωσα. Τους άφησα να περάσουν, πήγα λίγο παρακάτω κι ανέβηκα σ’ένα αγροτικό αυτοκίνητο που μαζευε κόσμο και κατέβαινε προς τα κάτω. Στο ίδιο αυτοκίνητο ανέβηκε και σωριάστηκε στην καρότσα σφαδάζοντας από τον πόνο ένα νέο παιδί, άσχημα χτυπημένο στα πλευρά.

Το άγριο κυνηγητό συνεχίστηκε για τουλάχιστον δυο χιλιόμετρα. Αυτοκίνητα δικά μας ανεβοκατέβαιναν στο βουνό για να κατεβάσουν όλους τους διαδηλωτές. Όταν έφτασα κάτω, στο Χοντρό Δέντρο, είδα ότι είχανε ρίξει κάθετα στο δρόμο ένα μεγάλο πεύκο και του είχανε βάλει φωτιά για να εμποδίσουν την επίθεση από την άλλη δύναμη των ΜΑΤ που περίμενε από τη μεριά του Παλαιοχωρίου. Αν λυπήθηκα για το ένα δέντρο; Όχι φυσικά. Λυπάμαι, κλαίω, για τα δεκάδες χιλιάδες δέντρα που κόβει επάνω στο βουνό η καλή εταιρεία που προστατεύουν τα ΜΑΤ. Σήμερα το πρωί διάβασα στο μπλογκ των υποστηρικτών της εταιρείας τον εξής υποκριτικό τίτλο:  ΣΟΚ! “ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ” ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ ΕΚΟΨΑΝ ΚΑΙ ΕΚΑΨΑΝ ΔΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ . Δεν τους είδα να “σοκάρονται” από τη σφαγή των δέντρων που γίνεται τώρα στις Σκουριές, ούτε από τα τέσσερα μεγάλα δέντρα που έκοψε η εταιρεία για να εμποδίσει την πρόσβαση των διαδηλωτών στις Σκουριές, στην πορεία μας στο βουνό τον περασμένο μήνα.

Βρισκόμασταν συγκεντρωμένοι στο Χοντρό Δέντρο και περιμέναμε να βεβαιωθούμε ότι είχαν επιστρέψει σώοι από το βουνό όλοι οι δικοί μας, όταν είδαμε ΜΑΤ να κατεβαίνουν τρέχοντας από το δασικό δρόμο, τον ίδιο από τον οποίο είχαμε κατεβεί κι εμείς. Η πρώτη αντίδραση ήταν έκπληξη: πώς πρόλαβαν και κατέβηκαν από το βουνό αφού ήταν από πίσω μας και για να φτάσουν στο Χοντρό Δέντρο θα έπρεπε να έρθουν με τις κλούβες; Αργότερα μάθαμε ότι αυτά ήταν “φρέσκα”, ξεκούραστα ΜΑΤ, που είχαν περάσει μέσα από τη Μεγάλη Παναγία και έφτασαν πάνω από το Χοντρό Δέντρο από άλλο δασικό δρόμο.

Αυτή είναι και η τελευταία εικόνα που έχει καταγράψει η κάμερα μου. Τα ΜΑΤ να κατηφορίζουν τρέχοντας. Αυτό που ακολούθησε δεν περιγράφεται. Σα λυσσασμένα σκυλιά χύμηξαν πάνω στον κόσμο που προσπαθούσε να μπει στα αυτοκίνητα και να φύγει, πετώντας δακρυγόνα και χτυπώντας αδιακρίτως. Ποδοπατούσαν ανθρώπους, τραβούσαν γυναίκες από τα μαλλιά, χτυπούσαν με τα γκλομπς πάνω σε χέρια, πόδια, πλάτες. Τα αυτοκίνητα κινούνταν πολύ αργά γιατί ήταν πάρα πολλά και υπήρχαν και πάρα πολλοί πεζοί. Μέσα στον πανικό πολλοί τρακάρανε μεταξύ τους. Οι μαινόμενοι Ματατζήδες τρέχανε ανάμεσα στα αυτοκίνητα, τα χτυπούσαν με τα γκλομπς, σπάγανε τζάμια, ανοίγανε τις πόρτες και τραβούσαν τους ανθρώπους έξω, τους πετούσαν κάτω, τους κλωτσούσαν. Ματατζής άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου μου και μου φώναξε “Μασκούλα ε; Καριόλα!”, επειδή είχα στο μέτωπο μια χάρτινη μάσκα χειρουργείου κι άπλωσε το χέρι του να με τραβήξει έξω.  Τράβηξα την πόρτα, έβαλα την ασφάλεια και περίμενα να αρχίσει να χτυπάει το αμάξι, αλλά αυτός είχε ήδη φύγει και χτυπούσε άλλο αμάξι.

Είδα με τα μάτια μου μπάτσο να σπάει τζάμι και να πετάει δακρυγόνο ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ. Όλο το εσωτερικο ήτανε μαύρο από τους καπνούς, καπνοί έβγαιναν από τα κλειστά παράθυρα και οι μπάτσοι τράβηξαν έξω τον οδηγό και τον σάπισαν στο ξύλο. Όπως έμαθα, το ίδιο έκαναν και σε άλλα αυτοκίνητα. Ένας οδηγός που του πετάξαν δακρυγόνο μέσα στο αυτοκίνητο, έχασε τον έλεγχο και χτύπησε Ματατζή. Ο άνθρωπος αυτός είναι σήμερα κατηγορούμενος στο αυτόφωρο για “βαριά σωματική βλάβη” του Ματατζή!

Η εντολή προφανώς ήταν “ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ!” και το μήνυμα προφανές: “ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΤΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ”. Ο στόχος δεν ήταν απλά να διαλύσουν τη διαδήλωση, αυτό το έχουν ξανακάνει, δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες είναι υπεραρκετά απέναντι σε ανθρώπους που δεν είναι εξοπλισμένοι να τα αντιμετωπίσουν. Η επίθεση των ΜΑΤ στους διαδηλωτές που έφευγαν ήταν οργανωμένο δολοφονικό σχέδιο, δεν υπάρχει άλλος τρόπος να το περιγράψω, αν αυτά τα αφιονισμένα κτήνη είχαν όπλα είναι σίγουρο ότι θα τα είχαν χρησιμοποιήσει.

Έγιναν 15 συλλήψεις, τυχαίες συλλήψεις, δηλαδή όποιον κατάφερναν να πιάσουν. Το βράδυ στον Πολύγυρο, ο Διοικητής της Αστυνομίας, Ταξίαρχος κ. Παπουτσής, πήγε στο Νοσοκομείο Πολυγύρου όπου βρίσκονταν πολλοί από τους χτυπημένους διαδηλωτές και ζητούσε ονόματα. Οι γιατροί, προς τιμήν τους, επικαλέστηκαν το ιατρικό απόρρητο και δεν έδωσαν ονόματα. Χούντα.

Η λέξη “Χούντα” δεν έρχεται τυχαία στο μυαλό. Σήμερα δικάζονται στον Πολύγυρο οι 15 συλληφθέντες με την αυτόφωρη διαδικασία και με την κατηγορία της “στάσης”, δηλαδή της βίας κατά του Κράτους. Άρθρο 170 του Ποινικού Κώδικα. Η κατηγορία αυτή έχει να απαγγελθεί από την εποχή της Χούντας.

Στάση; Στάση εναντίον του Κράτους; Είναι η ιδιωτική εταιρεία το “Κράτος”; Είναι ο Μπόμπολας το “Κράτος”;

Τότε ένοχοι αυτού του εγκλήματος είμαστε όλοι. Οι 2500 άνθρωποι που ήμασταν χθες στις Σκουριές και η πλειοψηφία των κατοίκων της περιοχής μας που, αντίθετα από ότι λέει η προπαγάνδα, είναι ενάντια στα σχέδια της εταιρείας. Όλοι οι άνθρωποι που γνωρίζουν για το έγκλημα που πάει  να γίνει, συμπαραστέκονται στον αγώνα μας και αν βρίσκονταν στη Χαλκιδική θα ήταν σίγουρα μαζί μας στο βουνό. ΟΛΟΙ.

Αν αυτό είναι το “Κράτος” μας, τότε ναι, είμαστε όλοι ένοχοι “στάσης”.


35 απαντήσεις στο “Σκουριές: το νέο Κράτος του Τρόμου”

 1. Ο Μπόμπολας εδώ και πολλές δεκαετίες είναι το κράτος, αφού τα μέσα που διαθέτει δίνουν ψωμί σε αμέτρητα απλωμένα χέρια. Οι μπίζνες του συγκεκριμένου δε θα σταματήσουν όσο αίμα αθώων και να χυθεί, προέχει το κέρδος.

  Στο χέρι μας να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και επιτέλους να δούμε τα κακώς κείμενα να σβήνονται μια και καλή, με το καλό η με το κακό.

  Συνεχίζουμε..

 2. ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΥΤΟΠΤΗ ΜΑΡΥΡΑ !!!! ……………………. Δεν έχω ακόμα συνέλθει από το σοκ, ψυχικό και σωματικό. Η κατάσταση δυστυχώς έχει ξεφύγει από κάθε όριο. Η φασιστικού τύπου βία της αστυνομίας, μάλιστα κατά τρόπο απρόκλητο, δεν ελέγχεται. Χωρίς να δοθεί καμιά απολύτως αφορμή, οι διμοιρίες ΜΑΤ πέταξαν πολλά χημικά προς τους διαδηλωτές, οι οποίοι σαν πρόβατα στη σφαγή πανικοβλήθηκαν και άρχισαν να τρέχουν προς τα πίσω για να ξεφύγουν. Το σοκ ήταν τεράστιο γιατί ανάμεσα στους εκατοντάδες διαδηλωτές υπήρχαν πολλά κορίτσια και γυναίκες ακόμα και 65 χρονών που είχαν έρθει να διαδηλώσουν για το δάσος. Μάλιστα είχα δίπλα μου μία κυρία 45 ετών η οποία δε μπορούσε να ανασαίνει και είχε πιαστεί πάνω μου και μου λεγε πεθαίνω, πεθαίνω. Όταν πια αρχίσαμε να επιστρέφουμε, τα ΜΑΤ μας ακολουθούσαν, χωρίς να υπάρχει λόγος και έριχναν μονίμως καπνογόνα και χημικά. Φτάνοντας δε στην άσφαλτο και κατευθυνόμενοι προς το αμάξι μας, άλλα ΜΑΤ που είχαν παραταχθεί σε άλλο σημείο μας ακολούθησαν μέχρι το αμάξι πετώντας μονίμως χημικά. Σοκαριστικό ήταν ότι ρίξαν χημικό καπνογόνο εντός αυτοκινήτου, στην καρότσα του οποίου υπήρχε μία παρέα κοριτσιών. Πήδηξαν όλες κάτω και ο οδηγός άφησε το όχημα το οποίο κύλισε μόνο του μέχρις ένα χαντάκι. ΟΙ μπάτσοι κατεβαίνοντας προς το χώρο όπου είχαμε τα αυτοκίνητά μας σπάζαν τα τζάμια τους χωρίς λόγο. Απίστευτη βία. Ποιος έδωσε εντολές γαι κάτι τέτοιο; Έχουν όρια επιτέλους αυτές οι μορφές βίας;
  Μετά πήγαμε στην ασφάλεια Πολύγυρου,αρχικά μας είπανε θα τους αφήσουν.
  Προσήγαγαν 14. Οι δύο ήταν στο νοσοκομείο με σπασμένα μέλη.
  Η μία ήταν 60 χρονών και οι υπόλοιποι, κυρίως κορίτσια, όσοι δεv πρόλαβαν να τρέξουν από το σημείο που ξεκίνησε η ρίψη χημικών.
  Συνέλαβαν όλους του αδύναμους. Ενώ λοιπόν μας έλεγαν ότι θα τους αφήσουν, πίεζε σ’αυτό και η βουλευτής του ΣΥΖΙΡΑ Ιγγλεζη, της οποίας τον οδηγό τράβηξαν μέσα από το αμάξι τους και τον συνέλαβαν, τελικά τους πήγαιναν για κατηγορίες, κυρίως της στάσης. Φύγαμε γύρω στη μία και δεν υπήρξε καμία εξέλιξη. Ίσως παρασταθώ ως μάρτυρας εάν μου ζητηθεί καθώς πολλοί συνάδελφοι εντόπιοι, Τα πράγματα έχουν πια ξεπεράσει τα όρια της λογικής. Η βία της αστυνομίας προσφέρεται προς κάθε κατεύθυνση, τις ηλικιωμένες και τα νέα κορίτσια.
  Το κράτος καταστολής αντικαθιστά το κράτος πρόνοιας και Δημοκρατία. …

  • Όταν βλέπατε τους Αθηναίους ανεξαιρέτως ηλικίας και φύλου μπροστά στο Σύνταγμα να τρώνε τα χημικά και το ξύλο με το τσουβάλι δεν αναρωτιόσασταν τι συμβαίνει με την Δημοκρατία???
   Η δημοκρατία έχει πεθάνει σε αυτή τη χώρα, μέχρι όμως να το αντιληφθούν όλοι οι έλληνες δυστυχώς δεν θα υπάρχει επιστροφή.
   Η δύναμη σας είναι ο όγκος σας και η επιμονή σας…
   Αυτό που γίνεται στην Χαλκιδική αγγίζει όλη την Ελλάδα…φροντίστε να το μάθει όλη η Ελλάδα!

   • Μάλλον εσύ είσαι αυτή που διαβάζει μόνο τα Αθηναικά νέα κ δεν έχει ιδέα για τον κόσμο που αγωνίζεται εδώ και χρόνια στην υπόλοιπη Ελλάδα. ΕΙΔΙΚΑ στη Χαλκιδική.

 3. Τι να πουμε…Τα ιδια ακριβως πριν 2 χρονια και στην Κερατεα.Μπατσοι εναντιον πολιτων για να διασφαλιστουν τα δικαιωματα των αφεντικων.Εδω ομως υπηρξε μεγαλυτερη οργανωση στο τελος,λογω της τεραστιας υποστηριξης.

  Νομιζω ομως οτι προς τα πανω η Ελλαδα ενδιαφερεται πιο πολυ για Παντελιδη παρα για δεντρα.Ελπιζω να εχετε κουραγιο να συνεχισετε.

 4. Αυτοι σιγουρα θα φυγουν γιατι ο κοσμος εχει πια εξαγριωθει τοσο που δεν παιρνει αλλο! Καθε αγριοτητα σαν την χθεσινη προκαλει και βγαζει στον δρομο ακομη περισοτερους. Αυριο δεν θα ειμαστε 2500 αλλα 5000 χιιλιαδες και οταν καταλαβουν και στην Θεσ/κη τι συμβαινει 10000 και 20000 στον δρομο και ολοι αυτοι δεν θα ξερουν που να κρυφτουν!!!!!! Αληθεια που θα κρυφτουν ολοι αυτοι που γλυφουν και τρεχουν πισω απο τον ΠΑΧΤΑ για τα 30 ΑΡΓΥΡΙΑ; Αυτος θα εξαφανιστει, αυτοι εχουν σκοπο να αλλαξουν σπιτι η χωριο; Χτες απο την Αστυνομικη διοικηση Πολυγυρου οταν πηγαμε 200 ατομα στην αρχη χωρις να μας περιμενουν και ξαφνιαστηκαν, ξαφνικα βγηκε απο μεσα το παρακρατος σε ολο του το μεγαλειο…. Ασφαλιτες με φορμες αναρχικων, μασκες ,κουκουλες και καδρονια . Ακομη και ασφαλιτης με μαχαιρι στο χερι!!!!!! ΝΤΡΟΠΗ σου ΔΕΝΔΙΑ που εχεις μια ατυνομια της εποχης του ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ και μας παριστανεις .τον δημοκρατη και τηρητη του νομου! Τετοια δημοκρατια στην χαριζουμε και σου θυμιζουμε οτι καποτε, και πολυ συντομα μαλιστα, θα ερθουν εκλογες και θα καταλαβεις οτι ολα εδω πληρωνονται!!!!!!!

 5. Το έχω πει επανειλημμένα πως στόχος μας δεν πρέπει να είναι o κάθε παρακρατικός και ο κάθε Τζάβαλος Δεν με ενδιαφέρει να ασχοληθώ με τις φαντασιώσεις του πρώτου και το ”κοινωνικό έργο” που νομίζει πως εκτελεί ώστε να προστατέψει την ‘’πατρίδα’’ ούτε με τα ψυχολογικά του δεύτερου. Βλέπω επίσης με συμπάθεια τις ανησυχίες κάθε λογής του κάθε εργαζόμενου στην εταιρεία ή του κάθε Ματατζή. Όλοι έχουμε οικογένειες και πρέπει να τις ζήσουμε. Αλλά για να τις ζήσουμε πρέπει να υπάρχουμε. Επειδή τα πράγματα που αντικρίσαμε όλοι χθες είναι πρωτόγνωρα και δεν ξέρουμε που θα φτάσουν, από την στιγμή που η πλειοψηφία από εμάς δεν προτίθεται να το βάλει κάτω, πρέπει να κοιτάξουμε πίσω την ιστορία και να κινηθούμε έξυπνα πριν φτάσουμε να αλληλοσκοτωνόμαστε.
  Στόχος πρέπει να είναι αυτοί που υπογράφουν.

 6. όλα αυτα γίνονυαι για να μην ξεχναμε ποια είναι η δουλεια τους: σκυλια που φυλανε τ αφεντικά τους.. τα ίδια συνεβησαν και στην Κρήτη, στο Αποπηγαδι, για τις ανεμογεννήτριες. καλή δύναμη σε όσους αντιτίθενται και παίζουν τη ζωή τους για όλα αυτα.

 7. κάνω ευθεία ερώτηση στον πρόεδρο της “δημοκρατίας”….κ.Παπούλια το σύνταγμα και η δημοκρατία έχουν καταλυθεί;;;Να το ξέρουμε για να ζητησουμε τη συνδρομή των απανταχού δημοκρατών!Ή οι ματατζήδες που προσλαμβάνετε είναι τρόφιμοι ψυχιατρικών κλινικών;;;;

 8. Reblogged this on Γιώργος Μαργαρίτης and commented:
  Χωρίς πολλά, διάβασε όλο το κείμενο για να καταλάβεις τι κάνουν αυτήν ακριβώς τη στιγμή κράτος και Μπόμπολας (το “και” εδώ δε συνδέει δύο διαφορετικές διακριτές οντότητες) στις Σκουριές Χαλκιδικής. Ακόμα και αν, λέμε, συμφωνείς με την δημιουργία εργοστασίου χρυσού (το οποίο δεν θα δώσει λεφτά στο κράτος, στον πολίτη, σε σένα, αλλά στον Μπόμπολα, ο οποίος αγόρασε μία επένδυση που υπολογίζεται πως θα του αποφέρει γύρω στα 1,5 δις με περίπου 11 εκ), ακόμα κι αν δε νοιάζεσαι για την οικολογική καταστροφή (δε μιλάμε για 2-3 δεντράκια κομμένα, αλλά για πλήρη οικολογική διάλυση και ανεπανόρθωτες ζημιές), ακόμα κι αν δε σε ενοχλεί το γεγονός πως οι διαδικασίες κατασκευής του εργοστασίου έχουν ξεκινήσει χωρίς τις απαραίτητες εγκρίσεις, ακόμα κι αν δεν έχεις πρόβλημα με το γεγονός πως η αστυνομία βρίσκεται στο πλευρό του επιχειρηματία και σαπίζει στον ξύλο τους ειρηνικούς διαδηλωτές – κάτοικους και μη της περιοχής που το μόνο που απαιτούν είναι να μην καταστραφεί το περιβάλλον και η ζωή τους, διάβασε το και προώθησε το.

 9. […] συμβάντα. Το κείμενο είναι αναδημοσίευση από το site του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων (το εντόπισα μέσω της Καλύβας ψηλά στο βουνό).  Τα δικά […]

 10. Για να μάθεις να γράφεις άρθρο: χρειάζεσαι ένα αρχικό ρεζουμέ για να καταλάβει ο κοσμάκης που το βλέπει πρώτη φορά από την αρχή ποιο είναι το πρόβλημα, Κατά τα άλλα μπράβο σου για ζωντανή ενημέρωση από τα μάτια ενός απλού ανθρώπου.

 11. […] όταν οι μπάτσοι του πετάξαν μέσα δακρυγόνο. Θυμηθείτε Σκουριές: το νέο Κράτος του Τρόμου. Μετά τα δακρυγόνα, τις πλαστικές σφαίρες και το άγριο […]

 12. ενάντια σε μεταλλωρύχους, δίπλα σε ρουμστουλέτερς λουδίτες. Νέο χαμηλό για την ελληνική αριστερά των σάπιων μικροαστών συνταξιούχων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.