Τοποθέτηση της περιφερειακής συμβούλου κ. Μαρίας Γκουγκουσκίδου στο χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο Αν. Μακεδονίας- Θράκης


Μαρία Γκουγκουσκίδου, περιφερειακή σύμβουλος "Κοινωνικής Συμμαχίας"Αναδημοσιεύουμε την τοποθέτηση της περιφερειακής συμβούλου κ. Μαρίας Γκουγκουσκίδου στο χθεσινό περιφερειακό συμβούλιο το οποίο συνεδρίασε για τη γνωμοδότηση επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων της επένδυσης της εταιρείας Χρυσωρυχεία Θράκης Α.Ε. στο Πέραμα Έβρου.

H κα Γκουγκουσκίδου λέει καθαρά αυτό που όλο στη Θράκη γνωρίζουν: ότι η εταιρεία “Χρυσωρυχεία Θράκης” εξαγοράζει συνειδήσεις και σπέρνει το διχασμό ελπίζοντας να θερίσει χρυσό. Οι πολίτες της Θράκης καλά θα κάνουν να ρίξουν μια ματιά στη κοντινή Χαλκιδική για να δουν ποιες θα είναι οι επόμενες τακτικές της εταιρείας, μετά το χρηματισμό: εργαζόμενοι-τραμπούκοι, εργαζόμενοι-ιδιωτικός στρατός, εργαζόμενοι εναντίον της υπόλοιπης κοινωνιας. Και ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για την ίδια εταιρεία, την Καναδική ELDORADO GOLD…

——————————————–

Για πολλοστή φορά το θέμα των Χρυσωρυχείων της Θράκης απασχολεί το Περιφερειακό Συμβούλιο. Για πολλοστή φορά καλείται η Τοπική Αυτοδιοίκηση να προστατεύσει τους πολίτες της Θράκης από μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που εποφθαλμιούν τη γη μας.

Μόνο που τώρα πια δεν απειλείται μόνο ο φυσικός και περιβαλλοντικός μας πλούτος και η βιώσιμη ανάπτυξη στο Νομό και την Περιφέρειά μας. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια η μεγαλύτερη απειλή είναι η διάσπαση της κοινωνικής μας συνοχής.

Η εταιρία ΧΡΥΣΩΡΥΧΕΙΑ ΘΡΑΚΗΣ Α.Ε., κατέχοντας αυτό που λείπει από όλους εμάς, οικονομική δύναμη, εκμεταλλευόμενη την παρατεταμένη οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα και καθοδηγούμενη προφανώς από πολύπειρους στον τομέα αυτό συμβούλους, εφαρμόζει τα τελευταία χρόνια στην περιοχή μας πρακτικές και μεθόδους αλλοίωσης των αρχών και των αξιών που έως πρόσφατα χαρακτήριζαν φορείς, συλλόγους και μεμονωμένα άτομα.

Χρησιμοποιώντας ως όπλο την οικονομική επιφάνεια που διαθέτει, διεισδύει σε πληγείσες από την οικονομική κρίση κοινωνικές ομάδες, εξαναγκάζοντας εκπροσώπους φορέων, συλλόγων, κοινωνικών οργανώσεων να προβαίνουν σε θετικές γι’ αυτήν και συχνά πολεμικά υποστηρικτικές δηλώσεις και ενέργειες.

Η εταιρία κινεί τα νήματα κι εμείς κινδυνεύουμε ν’ αρχίσουμε να βάλλουμε ο ένας εναντίον του άλλου, με αιτία της διαμάχης ποιά; Το οικονομικό συμφέρον της ELDORADO GOLD, μιας πολυεθνικής με έδρα το Βανκούβερ του Καναδά, μητρικής της ΧΡΥΣΩΡΥΧΕΙΑ ΘΡΑΚΗΣ Α.Ε.

Ας αναλογιστούν λοιπόν τα αθλητικά σωματεία αν η εξόρυξη χρυσού με χρήση κυανίου συμβαδίζει με τις αρχές του αθλητισμού, την αρμονική δηλαδή ανάπτυξη του σώματος, την υγεία και ευεξία, το σεβασμό του περιβάλλοντος, ας αναλογιστούν τα φιλοζωϊκά σωματεία αν τα χρυσωρυχεία μπορούν να είναι συμβατά με την αρχή της ελεύθερης ανάπτυξης των ζώων στη φύση, ας αναλογιστούν οι διευθυντές των σχολείων το παράδειγμα που δίνουν στους μαθητές δεχόμενοι δώρα από αμφισβητούμενες επενδύσεις, ας αναλογιστούν οι επαγγελματίες του τουρισμού αν είναι δυνατόν μια τέτοια επένδυση να έχει θετικές επιπτώσεις στο τουριστικό μας κεφάλαιο.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση τόσο του πρώτου όσο και του δευτέρου βαθμού για μία ακόμη φορά λέμε ΟΧΙ στην επένδυση αυτή, έχοντας ως μοναδικό γνώμονα το κοινό καλό κι αυτό οφείλουν να το σεβαστούν τόσο η κεντρική εξουσία, όσο και οι μεμονωμένες κοινωνικές ομάδες, επαναξιολογώντας τις προτεραιότητές τους. gougouskidou.blogspot.gr

 

 

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.