Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την απόφαση τoυ ΣτΕ για τις Σκουριές


Skouries-aerialΑνακοίνωση της Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Εργου του ΣΥΡΙΖΑ για το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιμματικής Αλλαγής

Με την υπ’ αριθμ. 398/2012 απόφασή του, το Συμβούλιο της Επικρατείας άναψε χτες το πράσινο φως για την παραχώρηση δημόσιας έκτασης στην εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ στη Χαλκιδική, απορρίπτοντας προς το παρόν τις ενστάσεις των κατοίκων που ζητούσαν να ανασταλούν συγκεκριμένες αποφάσεις.

Η απόφαση αυτή δεν προκαλεί έκπληξη μετά μάλιστα και την προκλητική συνάντηση της Τρόικα με την ηγεσία του ΣΤΕ στις 9/07. Το σκεπτικό της απόφασης του ΣΤΕ αναφέρει πως «η υλοποίηση της επένδυσης κρίνεται ιδιαίτερα συμφέρουσα για την εθνική οικονομία, λόγω της δημιουργίας νέων θέσεων απασχόλησης, πρωτογενώς και δευτερογενώς, σε περιοχής με υψηλά ποσοστά ανεργίας, αλλά και λόγω της απόδοσης μεγάλων χρηματικών ποσών στο κράτος από τη φορολόγηση της δικαιούχου εταιρείας και κυρίως λόγω της ενίσχυσης των εξαγωγών και της θετικής επίδρασης στο ισοζύγιο συναλλαγών της χώρας». Όμως τα επιχειρήματα αυτά δεν ισχύουν κυρίως όσο αναφορά το συμφέρον της εθνικής οικονομίας και τις θέσεις εργασίας διότι ως γνωστόν έχουν παραχωρηθεί στην εταιρεία σχεδόν 300.000 στρέμματα δάσους με το εξευτελιστικό αντίτιμο αποικιοκρατικού τύπου των 11 εκ. Ευρώ, ενώ καταστρέφεται κάθε άλλη προοπτική του τόπου και μαζί με αυτή και οι θέσεις εργασίας σε άλλους τομείς.

Η προστασία του περιβάλλοντος, η αξιοπρέπεια και η ποιότητα ζωής δεν κρίνονται μόνο στα δικαστήρια. Κρίνονται και στους αγώνες. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής για μια καλύτερη ζωή και απαιτεί απο την κυβέρνηση να σταματήσει το καταστροφικό έργο της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, που δεν θα προσφέρει τίποτα περισσότερο από έναν «κρανίου τόπο».

Οι βουλευτές
Ηρώ Διώτη
Θανάσης Πετράκος
Αλεξόπουλος Απόστολος
Ιγγλέζη Κατερίνα
Θεοπεφτάτου Αφροδίτη
Καφαντάρη χαρά
Ουζουνίδου Ευγενία


13 απαντήσεις στο “Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την απόφαση τoυ ΣτΕ για τις Σκουριές”

 1. Ο ΣΥΡΙΖΑ στην ουσία δηλώνει …. την υποκατάσταση της εκτελεστικής εξουσίας από το ΣτΕ, παρά την υφιστάμενη διάκριση των εξουσιών….

 2. ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

  Προς τον Υπουργό
  -Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

  25.07.2012

  ΘΕΜΑ: Τεχνικές μελέτες υποέργων του έργου «Μεταλλευτικές – Μεταλλουργικές Εγκαταστάσεις Μεταλλείων Κασσάνδρας» της εταιρίας Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.Μ.Β.Χ.

  Παρακαλείσθε να καταθέσετε στο Σώμα τα ακόλουθα έγγραφα:

  1.Τον πλήρη φάκελο της τεχνικής μελέτης του υποέργου «Μεταλλευτικές Εγκαταστάσεις Ολυμπιάδας» του έργου «Μεταλλευτικές – Μεταλλουργικές Εγκαταστάσεις Μεταλλείων Κασσάνδρας» της εταιρίας Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.Μ.Β.Χ. στο Δ. Αριστοτέλη, Π.Ε. Χαλκιδικής, καθώς και τις ειδικές μελέτες τμημάτων του υποέργου Ολυμπιάδας που αποτελούν αναπόσπαστα προσαρτήματά της: ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΑ 1: ΤΕΧΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΣΗΡΑΓΓΑΣ ΠΡΟΣΠΕΛΑΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΜΑΝΤΕΜ ΛΑΚΚΟΥ – ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ. ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΑ 2: ΤΕΧΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΥΣΑΣ ΣΗΡΑΓΓΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ. ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΑ 3: ΤΕΧΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΣΗΡΑΓΓΑΣ ΕΚΤΡΟΠΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΛΑΚΚΑ.
  2.Τον πλήρη φάκελο της τεχνικής μελέτης του υποέργου «Μεταλλευτικές Εγκαταστάσεις Σκουριών» του έργου «Μεταλλευτικές – Μεταλλουργικές Εγκαταστάσεις Μεταλλείων Κασσάνδρας» της εταιρίας Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.Μ.Β.Χ. στο Δ. Αριστοτέλη, Π.Ε. Χαλκιδικής, καθώς και τις ειδικές μελέτες τμημάτων του υποέργου Σκουριών που αποτελούν αναπόσπαστα προσαρτήματά της: ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΑ 1: ΜΕΛΕΤΗ ΚΥΡΙΑΣ ΟΔΟΥ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΜΕΤΑΛΛΕΙΟΥ ΣΚΟΥΡΙΩΝ. ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΑ 2: ΤΕΧΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΕΛΙΚΟΕΙΔΟΥΣ ΚΕΚΛΙΜΕΝΟΥ (ΡΑΜΠΑΣ) ΚΑΙ ΦΡΕΑΤΟΣ ΥΠΟΓΕΙΟΥ ΜΕΤΑΛΛΕΙΟΥ ΣΚΟΥΡΙΩΝ

  Η αιτούσα βουλευτίνα

  Κατερίνα Ιγγλέζη

 3. dimitris zanetos-
  να σε ρωτήσω .. είσαι ανήλικος και τυφλός οπαδός του Αρ.Παχτα (όπως λέμε του ΠΑΟΚ)

 4. ΣΤΕΦΑΝΗΣ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΟΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΧΤΑ ……..ΑΛΛΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ Η ΖΩΗ ΣΟΥ ΕΙΣΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΕΣ ΜΑΛ@@@@@ΚΙΕΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΜΕ ΟΤΙ ΟΠΛΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΧΥΘΕΙ ΑΙΜΑ!!!

 5. dimitris zanetos- Παρακαλώ ηρέμησε .. αφού δεν έχεις κάνει τίποτα κακό γιατί να χυθεί αίμα υπάρχει λόγος μια αιτία μήπως επειδή υπερασπιστήκαμε συλλογικά και οργανωμένα και ακομμάτιστα το αρ.120 του Συντάγματος ..μα είναι υποχρέωση μας (έτσι γνωρίζω ως πρώην επιθεωρητής δίνοντας όρκο κατά την πρόσληψη μου στην ΔΕΗ ως εργάτης ) ..
  Τώρα οι “λεγόμενοι” αντίπαλη μεριά η “εχθροί” της πλάκας όπως αυτοονοματίστηκαν ,αυτοπροβλήθηκαν κλπ χρησιμοποίησαν όλα τα θεμιτά και αθέμιτα μέσα .. μέχρι και την επίσημη εφημερίδα της Κυβέρνησης Το Βημα ΑΠΕ ..να μας πουν και διαφημίσουν για μια απόφαση ..που ακόμα να καθαρογραφεί ..Για να δούμε ποιανού… αίμα πρόκειται να χυθεί,μιας και εγκέφαλος της τεράστιας επιχείρησης με διεθνές διασυνδέσεις καθόλου έξυπνος… έχει αποδειχτεί και βλάκας.
  Ας τα βρουν μετάξι τους, υπάρχει και ο” Μεταξάς” χιχχι

 6. Την ηθική και την δικαιοσύνη την έχει κάποιος ανεξαρτήτως αν πιστεύει σε Θεό ή όχι, όπως αντίθετα κάποιος μπορεί να πιστεύει αλλά να ζει λίγο-πολύ ή περισσότερο ανήθικα, να βρίζει τον/την σύζυγο-παιδιά, να φέρεται αδιάφορα προς τον συνάνθρωπό του με μικρά ή μεγάλα σφάλματα (από το να παρκάρει όπου γουστάρει ή χώνεται μπροστά και παράνομα σε σειρά αυτοκινήτων ή εφορία,κλπ ως εξυπνάκιας, ως το να δέρνει, να κλέβει, να βιάζει και να σκοτώνει).
  Απλό παράδειγμα αυτού είναι η πλειοψηφία των βουλευτών, δημάρχων, διευθυντών σε εταιρείες που απολύουν εργαζόμενους για να μην μειωθούν τα κέρδη τους, αλλά παρ όλα αυτά πιστεύουν στον Παντοκράτορα Θεό και το εννοούν.

 7. Ορκίζομαι, εγώ ο έλληνας πολίτης…
  Posted on 11/02/2012
  Ορκίζομαι

  εγώ ο έλληνας (ελληνίδα) πολίτης
  πιστός στον απαράβατο νόμο
  της ελευθερίας του λαού και της πατρίδας μου

  να καταδιώξω
  και μέσα στο χιόνι, και μες το λιοπύρι,
  και μόνος και με πολλούς
  και με όσα μέσα έχω στη διάθεσή μου

  και να τιμωρήσω
  όποιον παραδώσει σε ξένες δυνάμεις
  την κοινή περιουσία
  και την ελευθερία των ελλήνων.

  Να μην ησυχάσω και να μην αναπαυθώ
  μέχρι να δώσει λόγο στο λαό
  και μέχρι να γευθεί την τιμωρία που του αξίζει
  και ο τελευταίος προδότης.

  Μάρτυρές μου όλοι οι έλληνες.

 8. έτσι πάλι σήμερα ακολουθώντας το σχόλιο 2.28 η πολυεθνική…. EL.Dorado διόρθωσε θεαματικά και πάλι τους στόχους της . Αμήν

 9. και πως αλλιώς θα μπορούσε να είναι δυνατών όταν η τελευταία απόφαση Σ.τ.Ε αναρτημένη στο διαδίκτυο φέρει ημερομηνία 9/7/2012 1 ΣτΕ 2164/2012 (Τμ. Στ’ επταμ.)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.