Πολιτική διακήρυξη του Γεωργίου Κ. Τριανταφυλλίδη, Υποψηφίου στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας των Οικολόγων-Πράσινων


Πολιτική διακήρυξη για τις εκλογές της 6ης Μαϊου 2012

Του Γεωργίου Κ. Τριανταφυλλίδη, Λέκτορα της ΠΣΑΠΘ

Υποψηφίου στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας των Οικολόγων-Πράσινων

Φίλες και φίλοι,

Χωρίς δεσμεύσεις στις θέσεις τις οποίες εδώ και 12 χρόνια ανέδειξα για το θέμα της ανάπτυξης μεταλλείων χρυσού από τη Θράκη, στη Χαλκιδική και πρόσφατα στο Κιλκίς, οι Οικολόγοι – Πράσινοι μου πρότειναν τη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας την οποία και αποδέχθηκα. Είναι κάτι το ιδιαίτερα τιμητικό για μένα.

Μεγάλα διεθνή οικονομικά συμφέροντα ζητούν επίμονα κατά τα τελευταία 15 χρόνια την ανάπτυξη της υδρομεταλλουργίας παραγωγής χρυσού στη Μακεδονία και τη Θράκη. Εχουν στόχο περιοχές με περιεκτικότητα σε χρυσό μερικά γραμμάρια στον τόνο των πετρωμάτων. Οι περιοχές αυτές καλύπτουν σε επιφάνεια το μεγαλύτερο μέρος των ορεινών όγκων της Μακεδονίας και Θράκης.

Η μέθοδος για απόληψη του χρυσού είναι η εκχύλιση με κυανιούχα υδατικά διαλύματα. Τα βουνά θα υφίστανται εξόρυξη, λειοτρίβηση (υγρή άλεση σε επίπεδο πούδρας), κυάνωση σε μπάνια για απόληψη του χρυσού. Αυτόματα ολόκληρα τα βουνά θα καταντούν δηλητηριασμένο απόβλητο της κυάνωσης. Και θα αποτίθενται όπου είναι βολικό στις εταιρίες. Οι μνημονιακοί πολιτικοί του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ φρόντισαν ήδη γι΄αυτό. Παρέα με τους πλέον υποκριτές της ΕΕ μας σερβίρουν την τριτοκοσμική θεωρία: Η κυάνωση είναι η βέλτιστη διατιθέμενη τεχνικήest ΑvailableProcedure). Αυτό είναι σωστό για την τσέπη τους, όχι για την επιβίωση του ανθρώπου. Διότι αδειοδοτούν έτσι τις μοναδικές και απάνθρωπες ιδιότητες του κυανίου. Διαλύει από τις πέτρες εκτός από το χρυσό και όλα τα άλλα μέταλλα. Ζητούν λοιπόν να αφαιρέσουν από τη Μακεδονία και τη Θράκη ΟΛΑ τα ανταλλάξιμα στο νερό μέταλλα, που περιέχουν τα πετρώματα-στόχοι, με την εφαρμογή του κυανίου. Με απλά λόγια θα πίνουμε και θα ποτίζουμε τα χωράφια μας με νερό χωρίς τα μεταλλικά ιόντα που είναι απαραίτητα για τη διατήρηση της ισορροπίας στους έμβιους οργανισμούς!!!! Αναντίστρεπτη καταστροφή των οικοσυστημάτων.

Γιγαντιαία επιφανειακά ορύγματα βάθους πάνω από 300 μέτρα θα ξεφυτρώνουν εκεί που σήμερα τα βουνά και τα δάση μας εξασφαλίζουν την επιβίωση. Τα βουνά θα αποστραγγίζονται (για να διευκολύνεται η εξόρυξη), ενώ ασύλληπτες στον κοινό νου ποσότητες καθαρού νερού θα αντλούνται και θα μολύνονται ανέκκλητα με το κυανιούχο δηλητήριο. Πρώτοι στόχοι ο Κάκκαβος (Πιάβιτσα, Τσικάρα, Φισώκα), η Θράκη και πρόσφατα το Πάϊκο και τα Κρούσια. Ακολουθεί ΟΛΟΚΛΗΡΗ η Μακεδονία και η Θράκη.

Οι εταιρίες θα δώσουν βραχύβιες θέσεις εργασίας, αριθμητικά πολύ λιγότερες από αυτές, τις αειφορικές, που θα ακυρώσουν (γεωργών, κτηνοτρόφων, ψαράδων, μελισσοκόμων, οικοδόμων κλπ επαγγελμάτων) λόγω αναντίστρεπτης καταστροφής των οικοσυστημάτων. Και το πλέον εντυπωσιακό. Ο «πλούτος» αυτός (ο χρυσός είναι πανάκριβος) έχει εκχωρηθεί από τους μνημονιακούς πολιτικούς εγκληματίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ χωρίς δημόσιο όφελος. Είμαι στη διάθεσή σας να αποδείξω ότι τελικά κάθε ανάλογο μεταλλείο θα λειτουργεί υπό καθεστώς δημόσιας ζημίας (με την πολιτική των επιδοτήσεων) ασύλληπτων διαστάσεων. Το ύψος της ζημίας και της αρπαχτής με σημερινές τιμές εκτιμάται σε πάνω από 100 δις €. Φαντασθείτε τι θα βάλουν στις τσέπες τους οι μνημονιακοί πολιτικοί. που μέχρι σήμερα αδειοδοτούν τη διαδικασία.

Βρέθηκα στην κριτική αυτής της τριτοκοσμικής πρότασης από τα τέλη του 1999 ως επιστημονικός σύμβουλος της Διοικούσας Επιτροπής του Περιφερειακού Τμήματος Θράκης του ΤΕΕ (ηλεκτρονικά επισυνάπτεται η σχετική τεκμηρίωση). Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος όμως στήριξε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2010 την πρόταση για απαγόρευση της χρήσης του κυανίου στη μεταλλευτική. Η πρόταση αυτή θα ήταν ο τάφος των απάνθρωπων επιδιώξεων των σημερινών χρυσοθήρων για τον τόπο. Η μνημονιακή παρέα (εγχώρια και της ΕΕ) όμως την ακύρωσε και μάλιστα γρήγορα.

Σ΄ όλο το διάβα του χρόνου οι Οικολόγοι – Πράσινοι στήριξαν τον έντιμο αγώνα ενάντια στην κυάνωση. Η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας μου δίνει το κουράγιο να συνεχίσω τον αγώνα τον οποίο άδολα έχω διεξάγει μέχρι σήμερα. Η ψήφος σας θα είναι η επιβεβαίωση της προσπάθειας αυτής. Σας καλώ να στηρίξετε τις υποψηφιότητες της παράταξης των Ο-Π, ιδιαίτερα στις περιοχές Χαλκιδικής, Θράκης και Κιλκίς. Θα μου δώσετε έτσι τη δύναμη να συνεχίσω να στηρίζω της ακεραιότητα και του δικού σας τόπου.

Φίλος σας,

Γιώργος Κ. Τριανταφυλλίδης


2 απαντήσεις στο “Πολιτική διακήρυξη του Γεωργίου Κ. Τριανταφυλλίδη, Υποψηφίου στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας των Οικολόγων-Πράσινων”

  1. Με μεγάλη ανακούφιση διαβάσαμε τη διακύρυξη με την οποία κατεβαίνει ο Γ.Τριανταφυλλίδης στις βουλευτικές εκλογές, δίνοντάς μας έτσι τη δυνατότητα να ψηφίσουμε κάποιον που γνωρίζουμε πολύ καλά. Θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις την υποψηφιότητά του στην Παιονία. Ελπίζουμε το ίδιο να πράξουνε και όλοι οι άλλοι που γνώρισαν το ήθος του και τον αγώνα που δίνει καθημερινά ενάντια στο διάβολο που φέρει το όνομα «εξορυκτικές μεταλλευτικές δραστηριότητες με τη χρήση κυανίου». Όλοι που έχουμε δραστηριοποιηθεί στα διάφορα μέτωπα ενάντια στα μεταλλεία χρυσού πρέπει να στηρίξουμε όσο μπορούμε την υποψηφιότητά του.Φανταστείτε μια τέτοια φωνή στην ελληνική Βουλή. Όνειρο! Ελπίδα για το μέλλον. Σωτηρία για όλη τη Βόρεια Ελλάδα.

  2. Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας είναι ο Γ. Τριανταφυλλίδης και δεν έχει σταυρό προτίμησης. Μπορούμε όμως να ψηφίσουμε γενικά τους Οικολόγους-Πράσινους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.