Καναδική εταιρία εκτιμά μεγάλες ποσότητες χαλκού και χρυσού στην Ελληνο-Σκοπιανή μεθόριο


Kαι για όποιον δεν κατάλαβε, από τη Χαλκιδική μέχρι τη Σερβία, περνώντας από τα Κρούσια και τα Σκόπια είναι η ίδια μεταλλοφόρος περιοχή που ονομάζεται “Σερβομακεδονική μάζα”. Όλο μεταλλείο.

Euromax

«Η καναδική εταιρεία «EUROMAX RESOURCES LIMITED» που ερευνά την περιοχή της Ιλόβιτσας, κοντά sτα ελληνικά σύνορα , περίπου 20 χιλιόμετρα ανατολικά του Διαδρόμου 10, δημοσίευσε τα αποτελέσματα των ερευνών της, μετά τις γεωτρήσεις που πραγματοποίησε. Τα δημοσιευμένα αποτελέσματα είναι σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και αυτά εκφράζονται με δύο κριτήρια, γράφει το σλαβοσκοπιανό δημοσίευμα και συνεχίζει:

Το πρώτο κριτήριο αφορά τους πόρους που άμεσα διαπιστώθηκαν κατά τη γεώτρηση αυτή και σύμφωνα με αυτήν εντοπίστηκαν 50,8 χιλιάδες τόνοι χαλκού και 7,62 τόνοι χρυσού, ενώ σύμφωνα με το δεύτερο κριτήριο που δεν είναι βάσει των διεθνών προτύπων, αλλά χρησιμοποιούνται γεωλογικές μελέτες δείχνει την παρουσία 789 χιλιάδων τόνων χαλκού και 130,6 τόνων χρυσού.

Αυτή είναι η πρώτη εκτίμηση μετά την αρχική που δημοσιεύθηκε το 2008, που ανέρχονταν τότε σε 726 χιλ. τόνους και 80,9 τόνους χρυσού στην δεύτερη κατηγορία. Ενδεικτικά σημειώνεται, ως συγκριτικό στοιχείο, ότι η κατάσταση αποθεμάτων χρυσού στην FYROM, όπως ανακοινώθηκε στα τέλη Φεβρουαρίου, ανήλθε στους 6,87 τόνους.

«Το έργο της περιοχής Ιλοβίτσας περιέχει μία από τις μεγαλύτερες εκτιμήσεις για την ύπαρξη ορυκτού πλούτου στα Σκόπια, μια χώρα που φαίνεται ότι υπάρχουν καλές συνθήκες για μεταλλευτικές έρευνες και ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της εταιρείας», δήλωσε ο εκπρόσωπος της «EUROMAX».

Η τελευταία εκτίμηση είναι το αποτέλεσμα της γεώτρησης σε συνολικό βάθος 7.400 μέτρων και πραγματοποιήθηκε κατά τα έτη 2010-2011. Σύμφωνα με την εκτίμηση, υπάρχει υπόστρωμα υδρόθειου και μικτών μεταλλευμάτων από χρυσό, χαλκό, μολυβδαίνιο και πόρους οξειδίου του χρυσού.

Η Ιλοβίτσα είναι μέρος του ίδιου γεωλογικού συστήματος, στο οποίο υπάρχει ένα ορυχείο χρυσού στις περιοχή Σκουριές της Βόρειας Ελλάδας και το οποίο ανήκει στην εταιρεία «Eldorado Gold», γράφει το δημοσίευμα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


3 απαντήσεις στο “Καναδική εταιρία εκτιμά μεγάλες ποσότητες χαλκού και χρυσού στην Ελληνο-Σκοπιανή μεθόριο”

  1. Παιδιά, μην αναμασάτε και αναπαράγετε τις μπούρδες των ορυκτολάγνων φερέφωνων των μεταλλευτικών εταιριών που βάλθηκαν να μας πείσουν πως σωτηρία δεν υπάρχει εκτός του εξορυκτικού μανδριού που μας έχουν ετοιμάσει. Να πάνε να γ….θούνε αυτοί και τα μεταλλευτικά τους τόξα. Τον τόπο μας δεν τον πουλάμε, πολύ περισσότερο δεν το χαρίζουμε για όλο το χρυσάφι του κόσμου. Οι Τούρκοι απλά μας φορολογούσαν, έστω και βαρειά. Αυτοί θέλουν να μας πάρουν τα πάντα, και την ψυχή μας μαζί. Ας το ξεχάσουν. Δεν θα τους περάσει. Όρθιοι όλοι και την πρωτομαγιά στον Κάκαβο.

  2. Κυριε καθηγητα,τσ, τσ…πιπερι.Αυτα δεν τα μαθενετε στους φητητες μας στο ΑπΘ ? Για το τοξο? εκτος τουτου , τωσεσ φορες που το ειδαμε ,δεν χριαζετε να το κριβουμε. Θα παμε να γ….την πρωτομαγια δεν πιανουν το μαι???/

  3. Πριν από το πιπέρι στο στόμα ρίξτε μια ματιά στο χάρτη και πέστε μου αν μένει τίποτα από την όλη Μακεδονία εκτός της περίφημης πια ζώνης των σύγχρονων χρυσοβουλιμικών Σκρούτζ Μακ Ντακ.
    Βλέπω το σπίτι μου στη Θεσσαλονίκη να το τρώει κάποιο μελλοντικό όρυγμα. Είναι εντός μεταλλευτικής ζώνης.
    Από το Bucim στην Ilovitza και όλο και πλησιάζουμε. Σε λίγο περνάμε τα σύνορα, Άγγιστρο, Βροντού, Σύμβολο Παρανέστι και δε συμμαζεύεται. Και είμαστε ακόμα στο χρυσό, πού να πάμε και στις σπάνιες γαίες. Εκεί πια δεν θα μείνει τίποτα στον τόπο του.
    Δεν ξέρω τι θα πάτε να κάνετε εσείς την πρωτομαγιά, εγώ θα κάνω κάτι άλλο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.