Η φύση είναι ο καλύτερος χωροτάκτης…


Πηγή: ΟΙΚΟΛΟΓΕΙΝ

Το ρέμα Σούλου  μετέφερε  νερά και διάφορα λύματα  από τα λιγνιτωρυχεία της ΔΕΗ στο Νομό Κοζάνης μέχρι τη λίμνη  Βεγορίτιδα, σε μια διαδρομή 30 χιλιομέτρων…

Η πρόσφατη εκτροπή του ρέματος φαίνεται ότι δεν έλαβε υπόψη τις «παραδοσιακές» διαδρομές και ιδιαιτερότητες  της φύσης….

Αποτέλεσμα : Τα τεχνητά πρανή κατέρρευσαν και δημιουργήθηκε πρόβλημα για την  μεταφορά και εκμετάλλευση του λιγνίτη…

Oι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από τον συνεργάτη μας Νίκο Στεφανή, που παρακολουθεί αδιαλείπτως την υπόθεση των μεγαλύτερων εγκαταστάσεων παραγωγής ενέργειας  στην Ελλάδα, αλλά και την ίδια τη   φύση….


8 απαντήσεις στο “Η φύση είναι ο καλύτερος χωροτάκτης…”

 1. -Το πρόβλημα για την εκμετάλλευση του λιγνίτη είναι ότι από τώρα η πολιτεία και ΔΕΗ γνωρίζουν οτι αλλά….. 5,5 εκ.Τον δεν θα βρίσκονται στην παραγωγική διαδικασία της χώρας .Το παραπάνω αντιστοιχεί σε…. 2,3 GWh ηλεκτρικού ρεύματος για το 2012 … άρα ακολούθως πάλι νέα αύξηση ρεύματος πάνω από τον πληθωρισμό…….

  Αρ.Παχτα ακούς τα νέα και τι έκανες εσύ γαϊδούρι του κερατά τον 5.1995 “ξεπουλώντας” της κυβερνητικές εντολές και αποφάσεις του Αντρέα Παπανδρέου … έτρεξες στον Καναδά …

 2. για τους αναγνώστες που ξέρουν την αξία του γραπτού μου λόγου δεν χρειάζονται πιστεύω αποδείξεις ..για τον εισαγγελέα Α.Π. είναι όλα στην διάθεση μας αλλά .και στα Ηλεκτρονικά Αρχεία του Κράτους και Ε.Ε. όπου φυλάσσονται .

 3. μια μετάφραση και εκλαΐκευση στο παραπάνω άρθρο του συναγωνιστή μας Γιαννη Σ.

  Αλλα 5,5 εκ.τον λιγνίτη για το 2012 έπεσε έξω ο “προγραμματισμός” της ΔΕΗς που αντιστοιχεί σε έλλειμμα 2,3GWH Η/Ε

  από εκει και πέρα .

  Μακροπρόθεσμα και άμεσα …

  Τέλος στην “χρυσή Εποχή” του “τζάμπα” και φτωχού , αλλά “φτηνού” λιγνίτη ,

  τέλος στα μεγαλόπνοα σχέδια του Α.Αθανασιαδη,γιωργακη Παπαντρεου ,Περιστερη για 5 μονάδα!!! που…… προχθές πέρασαν στα μουλωχτά και “Νομιμοποίησαν” στην Ελληνική Βουλή τα δυο κόμματα εξουσίας (τρομάρα τους )

  Καλή σας μέρα συναγωνιστές!!

 4. η παραπάνω “εκτροπή” σχεδιασμός , μελέτη , εκτέλεση αξίζει πράγματι να απασχόληση τους επιστημονικούς φορείς της παγκόσμιας επιστήμης της υδραυλικής .Οι άνθρωποι θέλησαν με τα λεφτά μας να καταρρίψουν τους φυσικούς νόμους του Κοπέρνικου , Πασκάλ , Νεύτωνα .. Είμαστε για γέλια και για κλάματα….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.