To “ηρωικό” χρονικό της κατάληψης των Σκουριών


Στο παρακάτω χρονικό κάνουμε μια λεπτομερή καταγραφή των γεγονότων της  Τρίτης 20 Μαρτίου, όπου 500 “εργαζόμενοι” της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, επιτέθηκαν, παραβιάζοντας τη συμφωνία για αμοιβαία αποχώρηση, και χτύπησαν άγρια τους 30 υπερασπιστές του Κακάβου που βρισκόταν στο βουνό. Έχουν περάσει πέντε μέρες από τότε και το Γραφείο Προπαγάνδας της εταιρείας, γνωστό και ως “Πολίτες Αριστοτέλη” έχει αποδυθεί σε μια απέλπιδα προσπαθεια να πείσει ότι το μαύρο είναι άσπρο και ότι οι 30 επιτέθηκαν στους 500 και όχι το ανάποδο. …Και ότι ο γάιδαρος πετάει… Δυστυχώς γι’αυτούς, όσο κι αν ελέγχουν τα ΜΜΕ, το έχουν χάσει το παιχνίδι γιατί υπάρχει ακόμα κοινή λογική. Ας καμαρώνουν για το έργο τους αυτοί που μετέτρεψαν τους εργαζόμενους σε τραμπούκους.

skouries1

Σκουριές, Τρίτη 20 Μαρτίου: ώρα 7:30 το πρωί: Μια ομάδα 30 κατοίκων της Μ. Παναγιάς και της Ιερισσού, οι μισές γυναίκες, έχουν ανεβεί στο βουνό με σκοπό να εμποδίσουν τις “προπαρασκευαστικές εργασίες” της ΑΚΤΩΡ για το ξερίζωμα αρχέγονου δάσους οξυάς-δρυός σε έκταση 4.000 στρεμμάτων. Στη θέση του δάσους που θα αποψιλωθεί έχει προγραμματισθεί από την ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, θυγατρική της Καναδικής ELDORADO GOLD, ένα θηριώδες επιφανειακό μεταλλείο, εργοστάσιο εμπλουτισμού, χαβούζες τοξικών αποβλήτων, δρόμοι και συνοδές εγκαταστάσεις.

Επισημαίνεται ότι μέχρι και την Τρίτη 20 Μαρτίου δεν υπήρχαν για τις εργασίες αυτές οι απαιτούμενες άδειες:

 1. “Πράξη Επέμβασης” του Γ.Γ. Περιφέρειας Μακεδονίας- Θράκης, η οποία περιλαμβάνει και την έγκριση μεταβίβασης στην ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ έκτασης 3.500 στρεμμάτων του δάσους Σκουριών.
 2. Άδεια του Δασαρχείου Αρναίας.
 3. Άδεια μικρού έργου του Πολεοδομικού Γραφείου.

Για την αποτροπή “μη αναστρέψιμης βλάβης σε δάσος” έχουν ασκηθεί ενώπιον της Επιτροπής Αναστολών του ΣτΕ αιτήσεις αναστολής και προσωρινής διαταγής. Εκκρεμούν επίσης ενώπιων του ΣτΕ έξι συνολικά αιτήσεις ακυρώσεως των Απόφασεων Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων και Έγκρισης Τεχνικών Μελετών της επένδυσης.

Ώρα 9:30
Τρία “NAVARA” της ΑΚΤΩΡ που μεταφέρουν συνεργείο του έργου ανακόπτονται από τους κατοίκους που έχουν στήσει ένα πρόχειρο οδόφραγμα μπροστά στο φυλάκιο, χωρίς να σημειωθεί κανένα επεισόδιο.

4

Ώρα 11:00
Όλες οι εργασίες στην εταιρεία σταματούν και οι εργαζόμενοι φορτώνονται σε λεωφορεία και οχήματα της εταιρείας και ιδιωτικά για να μεταφερθούν στις Σκουριές. Σύμφωνα με μαρτυρίες εργαζομένων, είχαν εντολή “να διώξουν αυτούς που είναι εκεί πάνω με κάθε τρόπο αλλιώς θα χάσουν τη δουλειά τους”. Ταυτόχρονα ειδοποιούνται τηλεφωνικά όσοι έχουν υποβάλει αιτήσεις για δουλειά να πάνε μαζί με τους εργαζόμενους “γιατί αλλιώς δεν θα προσληφθούν”.

Ώρα 11:30
Δυο περιπολικά αποκλείουν την πρόσβαση στον Κάκαβο στη θέση “Χοντρό Δέντρο”. Πολίτες από την Μ. Παναγία και την Ιερισσό που σπεύδουν να ενισχύσουν τους “30”, εμποδίζονται από τα αστυνομικά όργανα. Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Αριστοτέλη και πρώην Δήμαρχος Μιχάλης Βλαχόπουλος παίρνει ειδική άδεια από τον Αστυνομικό Διοικητή Χαλκιδικής και κατ’εξαίρεση του επιτρέπεται να ανεβεί στις Σκουριές.

Ώρα 12:00
Ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ιερισσού, αντισυνταγματάρχης Δημήτρης Κοντός, διαβεβαιώνει τον κ. Βλαχόπουλο ότι “έρχεται δύναμη ΜΑΤ για τη διαφύλαξη της τάξης”. Ταυτόχρονα, ο Γεν. Διευθυντής της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ κ. Στρατουδάκης διαβεβαιώνει τηλεφωνικά τον κ. Βλαχόπουλο ότι “οι εργαζόμενοι δουλεύουν κανονικά και δεν πρόκειται να ανεβούν στις Σκουριές”. Ο κ. Βλαχόπουλος ενημερώνει σχετικά τους “30” και αποχωρεί από τις Σκουριές. Μια στυγνή συμπαιγνία εκ μέρους της εταιρείας και της Αστυνομίας για να βρεθούν οι 30 άνθρωποι αβοήθητοι αντιμέτωποι με το μισθοφορικό στρατό της εταιρείας.

Ώρα 13:00
Τα λεωφορεία με τους 500 περίπου εργαζόμενους καταφθάνουν στο “Χοντρό Δέντρο”. Οι “30” ενημερώνονται ότι η Αστυνομία τους επέτρεψε να περάσουν ανενόχλητοι ενώ νωρίτερα είχε απαγορεύσει τη διέλευση των κατοίκων Μ.Παναγιάς και Ιερισσού. Τα τζιπάκια της εταιρείας κάνουν δρομολόγια και τους ανεβάζουν επάνω στις Σκουριές, πάλι χωρίς να ενοχληθούν από την Αστυνομία. Σε απόσταση 500 μέτρων από τους “30” εμφανίζεται το πρώτο απειλητικό κύμα των ανθρώπων της εταιρείας.

2

Ο Διοικητής της Αστυνομίας ζητά να γίνει συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων των δυο πλευρών, στο μέσο της απόστασης. Η συνάντηση πραγματοποιείται μεταξύ των Βασίλη Μοσχόπουλου, Νίκου Ζαγοράκη και εκπροσώπων των εργαζομένων από τη μια και των Τόλη Παπαγεωργίου, Λάζαρου Τόσκα, Γιώργου Λαγόντζου και άλλων μελών του Συντονιστικού οργάνου των κατοίκων από την άλλη. Η εμφάνιση του Τόλη Παπαγεωργίου προκαλεί θερμές εκδηλώσεις από την πλευρά των “εργαζομένων” του τύπου “Σκοτώστε τον αλήτη, το καθίκι” κλπ.

1

Γίνεται συμφωνία να αποχωρήσουν και οι δυο παρατάξεις από το βουνό, τηρώντας μια απόσταση μεταξύ τους 500 μ. για ασφάλεια. Όμως το σχέδιο “αποχωρούμε ολοι από το βουνό” δεν συμφέρει την εταιρεία που θέλει να κάνει επίδειξη δύναμης. Η συμφωνία ανατρέπεται από τον κ. Μοσχόπουλο που δηλώνει ότι “ο κόσμος είναι αγανακτισμένος και δεν μπορούμε να τον συγκρατήσουμε”.

Ο Διοικητής κ. Κοντός γυρνάει και δηλώνει στους εκπροσώπους των κατοίκων “Έχω μόνο πέντε άνδρες και δεν μπορώ να σας προστατεύσω”. Στο ερώτημα “και πού είναι η δύναμη που μας διαβεβαιώσατε ότι είναι στο δρόμο;” ο κ. Διοικητής, αντί απάντησης αποχωρεί!

Ώρα 13:30
Οι 30 άνθρωποι που είναι πάνω στο βουνό έρχονται αντιμέτωποι με την πραγματικότητα. Δεν υπάρχει ούτε χρόνος, ούτε δρόμος αποχώρησης. Η Αστυνομία βοήθησε τους τραμπούκους να ανέβουν εκεί πάνω και τώρα τους έχει αφήσει εγκληματικά απροστάτευτους απέναντι σε εναν μαινόμενο όχλο. Όμως δεν υπάρχει ηττοπάθεια και εκδηλώνεται μια κοινή απόφαση: “Θα αντισταθούμε και ότι γίνει”.

Οι τραμπούκοι πλέον, πρώην “εργαζόμενοι”, εφορμούν μαζικά με κραυγές, καλύπτουν την απόσταση των 500 μέτρων που τους χώριζε από το πρόχειρο οδόφραγμα των “30”, πέφτουν πάνω του και το διαλύουν. Οι “30” αντιστέκονται με “όπλα” έναν πυροσβεστήρα που υπήρχε στο φυλάκιο και τις μαύρες σημαίες. Η Αστυνομία παρακολουθεί τον ξυλοδαρμό τους χωρίς να επεμβαίνει. Σημειώνονται τραυματισμοί και από τις δυο πλευρές. Διερωτώμαστε τι περίμενε η άλλη πλευρά; Σφάξε με πασά μου, ν’αγιάσω; Ο Τόλης Παπαγεωργίου, στόχος 15ετίας των μισθοφόρων, φυγαδεύεται μέσα από τους δασικούς δρόμους από τον Ιωσήφ Σεκέρογλου, με κίνδυνο της ζωής του.

skouries 2

Μέσα σε δέκα λεπτά, η Δόξα έστεψε τους μισθοφόρους… Επόμενος στόχος της λύσσας τους είναι το φυλάκιο αγώνα, από ξύλο και πηλό, που είχαν στήσει οι κάτοικοι της Μ.Παναγίας και που στέγαζε τις λαϊκές συνελεύσεις και τις γιορτές του αγώνα. Αρχικά επιχειρούν να το κάψουν κι έπειτα το δένουν με σχοινιά και το τραβούν τα τρία NAVARA της εταιρείας. Το φυλάκιο γκρεμίζεται κάτω από της ιαχές του όχλου.

10-02-13 Skouries

Ώρα 14:00
Όλα έχουν τελειώσει. Κοντέινερς του εργολάβου ΑΚΤΩΡ, ψησταριές, τρόφιμα, ποτά και μόνιμη φρουρά εγκαθίστανται στο Καναδικό Προτεκτοράτο του Κακάβου. Οι δασικοί δρόμοι πρόσβασης ανασκάπτονται με ορύγματα και αποκόπτονται με μηχανήματα της ΑΚΤΩΡ. Η είσοδος στο βουνό επιτρέπεται μόνο σε όσους  έχουν ειδική κάρτα της εταιρείας και φυλάσσεται από την Αστυνομία, που “δεν είχε τη δύναμη” να προστατεύσει τους κατοίκους. Ο δρόμος Σκουριές- Χοντρό Δέντρο στρώνεται με άσφαλτο για να διέρχονται τα μηχανήματα καταστροφής του δάσους.

Ο Κάκαβος είναι πλέον Καναδική επικράτεια με Κουίσλινγκ τον Δήμαρχο HELLAS GOLD, Χρήστο Πάχτα. Το αρχέγονο δάσος των 4000  στρεμμάτων είναι πλέον ετοιμοθάνατο, στη διάθεση της ELDORADO.

kakavos8


16 απαντήσεις στο “To “ηρωικό” χρονικό της κατάληψης των Σκουριών”

 1. “θαύμασα” στην κυριολεξία την περιγραφή των γεγονότων της άλλης πλευράς και ιδιαίτερα
  .”…. η αστυνομία «έλαμψε» δια της απουσίας της, είναι γεγονός, που ενδεχομένως να αποδίδεται στα σημεία των ……υφεσιακών καιρών που διανύουμε.”

  http://politesaristoteli.blogspot.com/2012/03/blog-post_25.html

  συνεχίζοντας ..

  δεν έχω δει παρόμοια” ευαισθησία” των 3… “Σωματίων” για την έλλειψη Βιβλιαρίων Επαγγελματικού Κινδύνου των Εργαζομένων στον “Ελληνικό Χρυσό ”
  http://politesaristoteli.blogspot.com/2012/03/blog-post_25.html

  πράγματι έχουμε να κάνουμε με “επαγγελματίες ” συνδικαλιστές Αισχος Αίσχος

 2. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΡΩ ΜΕ ΤΗ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ!ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΞΙΛΑΣΤΗΡΙΟ ΘΥΜΑ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ!ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΔΥΝΑΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ,ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΠΟΤΕ.ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΟΝΟΠΛΕΥΡΩΣ ΛΟΓΩ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΠΡΟΦΑΝΩΣ…ΜΑΘΕΤΕ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΘ’ΟΛΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΥΡΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΑ.ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΙΖΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΦΗΝΕΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΥΣ ΝΑ ΔΕΡΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ!ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΛΙΓΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΝΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΝΑ ΛΟΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ.ΕΙΜΑΙ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΗΣ ΕΝ ΛΟΓΩ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΞΕΡΩ ΤΙ ΛΕΩ.ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ ΤΡΩΤΕ Ο,ΤΙ ΣΑΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ.ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ.Ή ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ.ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΦΕΡΕΤΕ ΕΙΣ ΠΕΡΑΣ ΚΑΘΗΣΤΕ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΞΙΖΟΥΝ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ.

  • 1. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ.
   2. Τα γεγονότα ήταν ακριβώς όπως τα γράψαμε. Τους άφησαν, 30 ανθρώπους, απροστάτευτους απέναντι σε 500. Τους είπαν ότι “έρχεται δύναμη ΜΑΤ” που δεν ήρθε ποτέ. Άφησαν την ορδή να περάσει ανενόχλητη από το Χοντρό Δέντρο, ενώ τους δικούς μας ανθρώπους (τους “αντίθετους”) νωρίτερα τους είχαν σταματήσει.
   Αυτές είναι οι αλήθειες για εκείνη τη μέρα που δεν είδα να διαψεύδονται από πουθενά.
   Αν εσύ γνωρίζεις κάτι άλλο, πες μας να το ξέρουμε και μεις, αλλά αν δεν έχεις στοιχεία πάρε πίσω τις κατηγορίες για παραπληροφόρηση και για συμφέροντα (;). Μήπως οι δικές σου πηγές σε παραπληροφόρησαν; Αν δεν ευθυνόταν ο κατώτερος στην ιεραρχία αστυνομικός και ευθυνόταν κάποιος ανώτερος, δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε και δεν έχει και σημασία. Το ξύλο το φάγαν τα παιδιά.

  • Ξέχασα να πω ΕΥΤΥΧΩΣ που δεν είμαστε δημοσιογράφοι!!! Δεν υπάρχει μεγαλύτερη παραπληροφόρηση από αυτή που διακινούν οι γνωστοί μεγαλοδημοσιογράφοι!!

 3. ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΝΑ ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΩ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΒΑΛΩ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΙΠΑΝ ΑΥΤΑ ΓΡΑΨΑΤΕ.ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΣΦΑΙΡΙΚΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΕΝΝΟΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 2ΠΛΕΥΡΕΣ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΛΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΟΙ ΜΕΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ.ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΠΟΥ ΦΤΑΙΝΕ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ.ΑΠΛΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΦΤΑΙΧΤΕΣ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ.ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΔΕΝ ΓΙΝΟΤΑΝ 5 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ.ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ.ΑΥΤΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΑ ΛΕΩ ΜΕ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΙ ΣΚΟΠΟΥ.ΚΑΙ ΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ,ΣΥΜΦΩΝΩ.

 4. […] Στις 20 Μαρτίου η αστυνομική δύναμη Χαλκιδικής παρείχε προστασία στην εγκληματική επίθεση 500 μισθοφόρων της ELDORADO-MΠΟΜΠΟΛΑΣ A.E. κατά των 30 πολιτών που θεώρησαν ότι ο Κάκαβος είναι βουνό της Ελλάδας, στον Ελληνικό Δήμο Αριστοτέλη. Υπό το βλέμμα του Αντισυνταγματάρχη της Αστυνομίας Δημήτρη Κοντού, οι μισθοφόροι της εταιρείας με επικεφαλής τον  Αντιδήμαρχο Αριστοτέλη Βασίλη Μοσχόπουλο κατέλαβαν το βουνό, επιβάλοντας παράνομα το ιδιοκτησιακό καθεστώς της εταιρείας στο βουνό και την εγκατάσταση μόνιμου μισθοφορικού “στρατού”, για την “προστασία” του βουνού από τους καταπατητές Έλληνες πολίτες. […]

 5. […] Τι σημαίνει η απόφαση αυτή; Από τα τέλη Μαρτίου η εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, αυθαίρετα και χωρίς να διαθέτει τις απαιτούμενες άδειες, έχει καταλάβει την περιοχή των Σκουριών στο όρος Κάκαβος, με σκοπό να ξεκινήσει τις εργασίες κατασκευής του θηριώδους επιφανειακού μεταλλείου που προβλέπει το “επενδυτικό” της πρόγραμμα. Όλο αυτό το διάστημα, έχοντας την κάλυψη της Ελληνικής Αστυνομίας και του Δασαρχείου Αρναίας, έχει έρθει πολλές φορές αντιμέτωπη με τους κατοίκους της περιοχής που αγωνίζονται για την προστασία του δάσους (δείτε εδώ, εδώ κι εδώ). […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.