To πανηγύρι της γυφτορουφιανιάς


Έλληνες ηγέτες και ορυκτός πλούτος

Γράφει ο Αθηνάδης*

maniatisΚαταπληκτικό, μοναδικό και ανεπανάληπτο! Η μεταλλεία θα σώσει τώρα όχι μόνο την Εθνική αλλά και την τοπική οικονομία. Οι φωστήρες τίμιοι και ικανοί ηγέτες μας αποφάσισαν να σταματήσουν να προσκυνάνε τα ιδιωτικά συμφέροντα που ασύδοτα καταστρέφουν και δηλητηριάζουν την Ελληνική Γη και επέβαλαν επιτέλους με τσαμπουκά αύξηση στα έσοδα του κράτους από τα δημόσια μεταλλεία. Τέρμα πια η υποτέλεια. Τέρμα η υποταγή. Άντρες και γυναίκες πραγματικοί ηγέτες, σα βγαλμένοι από άλλη εποχή, σαν αυτούς που τιμήσαμε στις 28 Οκτωβρίου μουτζώνοντας μαζί με την υγιέστατη νεολαία μας τους καραγκιόζηδες, είπαν και πάλι το μεγάλο ΟΧΙ.

Όχι, μην το παρακάνουμε. Δεν είπαν ΌΧΙ στην καταστροφή και την δηλητηρίαση της γής. Τι να την κάνουμε άλλωστε; Κατοικούμε στο πιο άχρηστο χωράφι της Ευρώπης, ανατολικής Μεσογείου και Βαλκανίων. Μην πούμε για Ρωσία και Σιβηρία και τέτοια, τι να πιάσουμε μπροστά τους; Τίποτα δεν φυτρώνει εδώ. Τρία φυτά όλα και όλα και αυτά θέλουν θερμοκήπιο. Και ποιος να έρθει διακοπές; Οικόπεδο είναι αυτό; Ούτε ήλιο έχουμε, ούτε παραλίες ούτε ζεστές και καθαρές θάλασσες. Έχει δει κανένας την θάλασσα στο Μπουργκάς; Τα παραποτάμια θέρετρα της κεντρικής Ευρώπης; Άχρηστος τόπος. Μήπως έχουμε και κανένα θεματικό αντικείμενο να φέρουμε τουρίστες; Ενώ η EURODISNEY προσέφερε 12.000 θέσεις στη Γαλλία και μετα από την ανανέωση της σύμβασης με την Γαλλική Κυβέρνηση πέρυσι θα κάνει προεκτάσεις και μπορεί να φτάσει και τους 70.000 εργαζόμενους. Τι να έρθουν να δούν οι ξένοι εδώ;

Στρατηγικά αποθέματα τα κοιτάσματα μετάλλων; Τι λέτε τώρα! Συντηρητική εξόρυξη για να διατηρούμε «ετοιμοπόλεμες» τις δυνατότητες Εθνικής αυτάρκειας και από εκεί και πέρα εξορύξεις με την ελάχιστη περιβαλλοντική ζημιά και με την πραγματική σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας; Μόνο όταν το μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο οικονομικό ισοζύγιο σε αντιπαράθεση με το περιβαλλοντικό κόστος και την ζημιά από τις ανταγωνιστικές δραστηριότητες είναι θετικό υπέρ της εξόρυξης; Οικονομικές μελέτες; Ρε τι σκέπτεστε, θα κάψετε καμία φλάντζα. Μάλλον παρασυρθήκαμε, αυτά γίνονται όταν έχεις πλούσιο τόπο, όταν έχεις άξιο λαό. Είπαμε ότι είναι ηγέτες, όχι μάγοι . Με τέτοιο ανίκανο λαό, τι άλλο να μας βάλουνε να κάνουμε;

Ρε σκάψτε ρε άχρηστοι και πολύ σας πάει. Έχουμε υποχρεωτική αφετηρία το «ότι φάμε ότι πιούμε και ότι αρπάξει ο κ..λος μας». Αν τώρα όλοι κάτι τρώμε και κάτι πίνουμε, ε! δεν μπορεί οι ηγέτες να μην έχουν ηγετικές μερίδες. Και δεν μπορεί και ο «επιβήτορας» να μας βολέψει όλους. Αν ήταν και όλων μας ο κ..λος το ίδιο διαθέσιμος, πώς θα ξεχώριζαν οι ηγέτες;

Ξεπέρασαν λοιπόν οι σημερινοί μεγάλοι ηγέτες μας τους μικρόψυχους δοσίλογους προκατόχους τους και είπαν :

ΟΧΙ. Θα καταστρέφετε, θα δηλητηριάζετε, όπου πάτε θα κυριαρχείτε και θα εξαθλιώνετε τους ιθαγενείς, θα δουλεύουν και οι τοπικές των κομμάτων μας να ρημάζει ο τόπος, να εκτινάσσεται η ανεργία και να βρίσκετε και εσείς φτηνό εργατικό προσωπικό (κι αν σκοτώνεται κανένας τι να τους κάνουμε, άχρηστοι είναι), θα εξακολουθούμε να σας εγκρίνουμε να εξορυγνύετε οτιδήποτε οπουδήποτε, αλλά μέχρι εδώ. ΤΕΡΜΑ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ. Θα πληρώνετε 50% περισσότερα στο κράτος για τα Δημόσια ορυχεία. Μπορεί να μας κοροϊδέψατε και να μην δίνετε φράγκο για τα ιδιωτικά αλλά στα δημόσια σας στριμώξαμε. Και όχι μόνο αυτό, αλλά από αυτά θα παίρνουν και οι ΟΤΑ το 20%. ΝΑΙ, Μάλιστα. Τελεία και παύλα. Εκεί λοιπόν που το Δημόσιο έπαιρνε από όλη την εξορυκτική δραστηριότητα σε όλη την Ελλάδα το φοβερό ποσό των 2.000.000 € το χρόνο, τώρα θα παίρνει 3.000.000€. Και από αυτά τα 600.000€ θα τα μοιράζονται όλοι οι Δήμοι της Ελλάδας που είχαν την ευλογία να έχουν κοιτάσματα μετάλλων στα εδάφη τους.

Τέρμα τα ψέματα, τέρμα τα βάσανα. Ο ορυκτός πλούτος της Ελλάδας είναι ορυκτός πλούτος των Ελλήνων. Όλοι οι Έλληνες θα κερδίζουν από τα ορυκτά μας. Και αν ένας δήμος έχει π.χ. 20.000 κατοίκους και πάρει τον χρόνο 60.000 €, ο κάθε άχρηστος και ανίκανος να ζήσει μόνος του κάτοικος θα ωφελείται κατά 3 (ΤΡΙΑ) ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ! 25 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΛΕΠΤΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ. Τόσα θα εισπράττει ο Δήμος στο όνομά του για να του παρέχει όλα τα γνωστά αγαθά. Και επειδή στους τόσους πόλεμους για την πατρίδα μας έχυσαν το αίμα τους πατριώτες απ’ όλη την Ελλάδα, και για όλους τους υπόλοιπους 2.400.000€. 25 λεπτά το χρόνο για τον κάθε άχρηστο και ανίκανο να ζήσει αλλιώς Έλληνα.

ΝΑΙ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΗΡΑΜΕ! Είμαστε σοσιαλιστές, ρε γαμώτο, είμαστε με την ελεύθερη οικονομία για το καλό των ανθρώπων ρε γαμώτο, είμαστε με την πατρίδα και το Έθνος ρε γαμώτο και όλοι συμφωνούμε. Για την Ελλάδα ρε γαμώτο. Τρέξτε Υπουργοί, τρέξτε Βουλευτές, τρέξτε Δήμαρχοι και κομματόσκυλα, τρέξτε παπαγάλοι των «ζημιωμένων» επιχειρηματιών του ΣΜΕ, σε όλη την Ελλάδα σε όλα τα χωριά. Πέστε τους ότι σώθηκαν, πέστε τους ότι λευτερωθήκαμε από την αδικία. Στήστε γιορτές, στήστε χορούς, στήστε πανηγύρια. Να το μάθουν όλοι!

Και αν σηκώσουν οι ηγέτες μας την παντιέρα, να επαναστατήσουμε και να πάρουμε κι άλλα τόσα. Να παίρνουμε 50 λεπτά το μήνα! Αξίζει να πολεμάς για την γή των προγόνων σου. Αξίζει να πολεμάς για την πατρίδα. Αξίζει να πολεμάς για να δώσεις στα άχρηστα παιδιά σου τις ίδιες ευκαιρίες που είχες και εσύ. Ζήτω και καλή 25η Μαρτίου! Να ‘μαστε εκεί, να τιμήσουμε τους αρχηγούς μας!

_____________________________

*Με όλο τον σεβασμό στους συμπατριώτες μας Ρομά, που κάποιοι θα τρέξουν να παρουσιάσουν ως ρατσιστικά θιγόμενους, το άρθρο αυτό δεν θα μπορούσε να γραφτεί αλλιώς παρά χρησιμοποιώντας την λέξη «γύφτος» και «γυφτιά» με την “παραδοσιακή” έννοια που και οι ίδιοι άλλωστε χρησιμοποιούν.


3 απαντήσεις στο “To πανηγύρι της γυφτορουφιανιάς”

 1. ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΣΟ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΙΣΘΗΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ; ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ; ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ ΜΠΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΜΙΚΡΗ ΗΛΙΚΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ. ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ ΩΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΓΙΑ ΘΕΣΕΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ Κ.Λ.Π. ΟΡΓΑΝΩΝ ΛΗΨΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ, ΟΤΑΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΠΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ. ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΣΚΕΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΥΦΛΟ, ΚΟΥΦΟ, ΗΛΙΘΙΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΜΕ ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΠΡΟΣΩΠΑ. ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΛΙΓΟΙ ΜΕΝΟΥΝ ΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΛΙΓΟΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΑΥΤΕΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΟΣΕΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΝΟΜΩΝ. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΤΕΤΟΙΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΕ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ. ΓΙΑΤΙ; ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΣΕ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΡΕΜΟΥΛΕΣ ΚΑΤ’ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΛΕΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΠΛΕΝΕΙ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΡΕΜΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ.
  ΤΟ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ.
  ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΧΡΗΣΤΟΣ, ΑΝΙΚΑΝΟΣ, ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΚΕΦΤΕΙ ΠΟΤΕ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΨΗΦΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ (ΤΣΑΜΠΑ ΜΑΓΚΑΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ) ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΡΙΣΚΑΡΕΙ ΠΟΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΧΕΙ ΒΡΕΘΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΔΩ, ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΚΕΙ, ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ, ΜΕΧΡΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΠ’ ΟΤΙ ΕΝΑ ΠΑΡΑΣΙΤΟ; TI ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗ, ΑΠΟ ΡΙΣΚΟ, ΑΠΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ; ΕΔΩ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΣΤΟΥΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΔΑΝΙΚΑ, ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ, ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ, ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΕΤΟΙOΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ; ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΜΑΝΙΑΤΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ. ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ. ΤΟΣΟ ΑΧΡΗΣΤΟΙ, ΤΟΣΟ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΙ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΗΤΑΝ ΤΟΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΛΟΓΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΝ ΗΤΑΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΟΜΑΡΙΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΑΛ…ΕΣ ΜΕ ΤΑ ΔΗΘΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΧΑΡΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ. ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΟΜΩΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΤΟΣΟ ΧΑΛΙΑ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΕΡΓΟ. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΟΝΤΙΑ, ΠΟΥΤ…..ΝΑ.
  ΠΟΛΥ ΜΑΣ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΛΙΓΟΙ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΟΛΟΙ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΛΙΓΟΣΤΕΥΟΥΝ ΤΑ ΛΑΔΙΑ ΘΑ ΤΡΩΓΟΝΤΟΥΣΑΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ.
  (ΟΧΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ)

 2. Άλκης Γαλδαδάς: Ας μιλήσουμε και για τον λιγνίτη

  Έγινε λόγος και για τον λιγνίτη στην εξαιρετικά επίκαιρη ημερίδα που οργανώθηκε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας από το Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου της Αθήνας για κάποιες από τις λεγόμενες ενεργειακές πρώτες ύλες……..

  ….Έχει εμφανιστεί και ένα βιβλίο του αρμόδιου Υφυπουργού κ. Μανιάτη για την ενεργειακή μας πολιτική, από τις εκδόσεις Λιβάνη. Το συνιστώ στους λάβρους σχολιαστές μου. Είναι γεμάτο με λόγους και υποσχέσεις. Αφού δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα ας το διαβάζουν τα βράδια. Θα τους χαρίζει τουλάχιστον όνειρα γλυκά…
  τον πήραν στο γιούχα επώνυμα και οι καθηγητές χιχχι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.