Κίνηση της Eldorado Gold για εξαγορά της European Goldfields


To έχουν γράψει από τον Ιούλιο τα ειδησεογραφικά πρακτορεία (Reuters: Είναι τώρα η European Goldfields στόχος εξαγοράς;) ότι με προίκα τα Μεταλλεία Κασσάνδρας, η EUROPEAN GOLDFIELDS είναι πλέον μια πολύφερνη νύφη. Το έχουμε επισημάνει κι εμείς ότι οι Μπόμπολας-Κούτρας θέλουν να πουλήσουν γιατί ξέρουν τα προβλήματα της επένδυσης που οι ξένοι ενδιαφερόμενοι αγνοούν.

Προχθες η μετοχή της EUROPEAN GOLDFIELDS πήδηξε κατά 22% λόγω έντονης φημολογίας ότι επίκειται συμφωνία εξαγοράς της από άλλη εταιρεία. Σε ανακοίνωσή της (εδώ) η EUROPEAN GOLDFIELDS, κάτοχος του 95% της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, διευκρινίζει ότι οι επαφές ήταν “διερευνητικές” και ότι δεν έχει δεχθεί καμία συγκεκριμένη προσφορά.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο “γαμπρός” δεν είναι άλλος από την ELDORADO GOLD, ιδιοκτήτρια εταιρεία του χρυσωρυχείου Περάματος, που πρόσφατα απέκτησε ποσοστό και στο χρυσωρυχείο των Σαπών. Και το Mineweb σχολιάζει ότι η EUROPEAN GOLDFIELDS  και η ELDORADO είναι ένα “τέλειο ζευγάρι”, γιατί η πρώτη έχει ακριβώς το είδος των  project που κυνηγάει η δεύτερη –  χαμηλού κόστους επένδυσης και χαμηλού κόστους παραγωγής. Το άρθρο αναφέρει ότι η διαπραγμάτευση

Tο άρθρο του Bloomberg αναφέρει ότι η διαπραγμάτευση της μετοχής της EUROPEAN GOLDFIELDS διακόπηκε και ότι η προσφορά της ELDORADO απειλεί να οδηγήσει σε “σκόπιμο ναυάγιο” (!) την κίνηση της Qatar Holding LLC να αγοράσει ένα ποσοστό της EUROPEAN GOLDFIELDS. H τελευταία πληροφορία προέρχεται από το blog του Mark Kleinman του Sky News, ο οποίος δεν αποκαλύπτει την πηγή της.

H συμφωνία με το Κατάρ, όπως μας πληροφορεί το Mineweb, πρόκειται να τεθεί στη συνέλευση των μετόχων της EUROPEAN GOLDFIELDS στις 22 Δεκεμβρίου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.