Μάθημα επενδύσεων για τον Απόστολο Γκλέτσο που “ξεσπάθωσε εναντίον των οικολόγων” στη Σκύρο


Γράφει ο Αrchaeopteryx

Δήμαρχε,  είσαι λίγο καινούργιος στις επενδύσεις, να σου κάνω ένα γρήγορο μάθημα.

Επένδυση είναι όταν βάζει κάποιος λεφτά, φτιάχνει κάτι (μόνος του ή με εργάτες που προσλαμβάνει και πληρώνει) και το πουλάει σε πελάτες που το θέλουν.  Σε μια επένδυση, (πχ, ένα παγωτατζίδικο) κερδίζουν 1) οι πελάτες, που αγοράζουν κάτι που θέλουν να αγοράσουν (ωραίο το παγωτό), 2) οι εργάτες που βρήκαν απασχόληση, 3) οι κτηνοτρόφοι που πουλάνε γάλα, 4) η βιομηχανία ζάχαρης που πουλάει ζάχαρη (αν και εμείς την εισάγουμε)  4) ο Δήμος που εισπράττει τέλη, 5) το Κράτος που εισπράττει φόρους, 6) η Τράπεζα που εισπράττει τόκους και 7) φυσικά, ο επενδυτής που κερδίζει  Όλοι κερδίζουν, Απόστολε, αλλά δώσε βάση, κερδίζουν επειδή θέλουμε και αγοράζουμε και απολαμβάνουμε το παγωτό.

Τα αιολικά είναι διαφορετικά. Κανείς δεν θέλει το ρεύμα από τα αιολικά γιατί είναι ακριβότερο από το συμβατικό ρεύμα. €35 την μεγαβατώρα είχε χοντρική το ρεύμα όταν ήρθε το Πασόκ, €90-€100 το δίνουν χοντρική οι αιολικοί “επενδυτές”. Την διαφορά, Απόστολε, την πληρώνεις εσύ, και οι δημότες σου και εγώ και όλοι, στο “τέλος υπέρ ΑΠΕ. Και για να μην το πάρεις χαμπάρι, φούσκωσαν την χοντρική τιμή στα €60 για να μην πολυφαίνεται το καπέλο.   Και είναι υποχρεωτικό!  Είσαι υποχρεωμένος να πληρώσεις το καπέλο.  Σαν να πουλιέται παγωτό στην ωραία Στυλίδα για €2, αλλά να είσαι υποχρεωμένος να πας στην Λαμία, με δικά σου έξοδα, και να το αγοράσεις, το ίδιο ακριβώς παγωτό για €4, ή €5 (συν την βενζίνη πήγαινε-έλα). Ανώμαλο!!  Φαντάσου λοιπόν 5.000.000 νοικοκυριά να πληρώνουν, υποχρεωτικά, καπέλο στο ρεύμα. Αυτό δεν είναι επένδυση, είναι φόρος!

Ποιος κερδίζει;;  Κερδίζει ο “επενδυτής” που εγώ τον αποκαλώ “νόμιμο κλέφτη”.  Κερδίζει ο Δημοτικός Σύμβουλος που στο έφερε και τα έχει πιάσει για να το σπρώχνεις. Θα κερδίσει ο χωματουργός και ο μπετατζής που θα καταστρέψουν την Σκύρο.  Θα κερδίσει ο εργάτης στην Δανία ή την Γερμανία ή την Ισπανία που τα φτιάχνει.  Θα κερδίσει η Δανία, η Γερμανία και η Ισπανία που τα εξάγουν.

Ποιος χάνει;  Πρώτα από όλα η τσέπη ολονών μας. Εμείς πληρώνουμε, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ, χειρότερα από διόδια, μπαίνει στο ρεύμα το καπέλο. Χάνει η Σκύρος που θα γίνει σαν καναπεδάκι με μεταλλικές οδοντογλυφίδες, και εγώ που δεν θα ξαναπάω στον μαγευτικό όρμο της με φουρφούρια πάνω από το κεφάλι μου.  Χάνουν τα γεράκια που θα αλέθονται από τις φτερωτές (αν δεν κάνω λάθος έχει μαυροπετρίτες η Σκύρος). Χάνουν τα παιδιά σου Απόστολε, γιατί αυτά θα μεγαλώσουν περιτριγυρισμένα από σαβούρες στα νησιά και στα βουνά.

Οι “εκατοντάδες εκατομμύρια” επενδύσεις δεν είναι για μας, για τους ξένους που μας εξάγουν τις σαβούρες είναι. “Σαβούρες” επειδή 1) θα τις βλέπεις, 2) θα τις ακούς, 3) θα τις μοσχοπληρώνεις,  και 4) θα παράγουν ασήμαντο ρεύμα.

Δεν τον ξέρω τον Γκλέτσο, νόμιζα ότι δεν του άρεσαν τα διόδια αλλά προφανώς άλλαξε γνώμη.  Παρακαλώ να του προωθήσετε το μάθημα μπας και ξεστραβωθεί.   Και εάν θέλει να το μελετήσει, εδώ.  Την φωτό την βρήκα εδώ.

Το μάθημα αυτό, το έγραψα σε απάντηση “έκρηξης” του Δημάρχου (αχ αυτές οι επενδυτικές εκρήξεις) που είδα στο http://anti-ntp.blogspot.com/2011/11/blog-post_313.html


4 απαντήσεις στο “Μάθημα επενδύσεων για τον Απόστολο Γκλέτσο που “ξεσπάθωσε εναντίον των οικολόγων” στη Σκύρο”

 1. Παρακαλώ tτο παραπάνω μάθημα να προωθήσουν η αναγνώστες στο… δίδυμο Αρ.Παχτα -Μοσχοπουλο… μπας και ξεστραβώσουν τα γκαβά τους .και μας
  1. συνδέσουν άμεσα την δεύτερη γεώτρηση στο Στανο!!.(και να αφήσουν της κουτοπονηριές περί μαγγανίου και σιδήρου…. χημικός είναι η σκατά??? )
  2. Διορθώσουν τεχνικά σωστά της κατολισθήσεις και ρήγματα που εμφανίστηκαν μετά της βροχόπτωσης …στον επαρχιακό μας δρόμο προς Μελισσουργό .. που έφραξαν το …φρεάτιο ..που κατασκευαστικέ πέρσι .. από τον Ζωγράφο !!

 2. ΕΡΩΤΗΣΗ: “Γιατί οι Έλληνες πλουσιοι μεγαλοεργολαβοι των αιολικών τόσα χρόνια δεν πάνε να εγκαταστησουν ανεμογεννητριες σε σοβαρές χώρες τύπου Γερμανία, Ολλανδία, Αγγλία κλπ”;;;
  ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
  Διότι στις σοβαρές χώρες δεν υφίστανται οι “διευκολύνσεις” της Ελλάδας:
  1.Επιδότηση κεφαλαίου 40%, που φτάνει έως 80% με την υπερτιμολόγηση.
  2.Καταστρατηγηση του πλαφόν επιδοτήσεων του αναπτυξιακού νόμου με την σύσταση “νέας εταιρείας” για κάθε “νέο αιολικό πάρκο”.
  3. Χρηματισμός Ελλήνων τραπεζιτών (έως πρόσφατα), με αποτέλεσμα να δανείζουν χωρίς εγγυήσεις μετόχων.
  4. Έλλειψη κτηματολογίου, οπότε εγκατάσταση με “εγκριση επέμβασης” σε εκτάσεις που βαφτίζονται από τον “λαδωμένο” τοπικό δασάρχη “δημόσιες δασικές” και πληρωνονται 1000 ευρώ/στρεμμα εφάπαξ.
  5. ‘Ελλειψη χωροταξικού πλαισίου , οπότε όλες οι αιτήσεις αιολικών πάρκων, οπουδήποτε κι αν υποβλήθηκαν, όποτε κι αν υποβλήθηκαν από το 1994 και μετά, νομιμοποιήθηκαν εκ των υστέρων με “μαιμου” χωροταξικό Σουφλιά, το 2008.
  6. Χρηματισμός δημάρχων, οπότε “μαιμού” συγκατάθεση σε επιστολές Δήμων και όχι στην πραγματικότητα, γι’ αυτό και συνεχεις προσφυγες τοπικών κοινωνιών στο ΣτΕ.
  7. Χρηματισμός υπαλλήλων τεχνικών υπηρεσιών, οπότε κουκουλώνονται όλες οι παραβάσεις περιβαλλοντικής νομοθεσίας, από μπάζα στα πρανή, έως κατάληψη γειτονικών οικοπέδων.
  8. Χρηματισμός Γενικών Γραμματέων Υπουργείων, ώστε να μπαίνουν φωτογραφικές ρυθμίσεις στους νόμους (όπως ετησια αύξηση ταρίφας (!), μη τελεσιδικία Πράξεων Χαρακτηρισμού εκτάσεων, ένταξη στη ΜΑΣΜ ιδιωτικών έργων δικτύων κλπ)
  9. Χρηματισμός περιβαλλοντικών οργανώσεων τύπου super-market Γκρινπις, ώστε να σιγοντάρουν το αιολικό λόμπυ, με “πύρινα” δελτία τύπου.

  Να γιατί οι Ελληνες επιχειρηματίες δεν πάνε να επενδύσουν σε “σοβαρές” χώρες τύπου Γερμανία/Ολλανδία, αλλά προτιμούν αποκλειστικά την Ελλάδα που κατά τα άλλα την αποκαλούν μίζερη, γραφειοκρατική και οπισθοδρομική στα συνέδριά τους!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.