Απειλεί με ξύλο όποιον ξαναθίξει τα “Χρυσωρυχεία”!


Με άγριο ξύλο απειλεί ο Πρόεδρος  του “Εθνικού” Αλεξανδρούπολης όποιον τολμήσει να ξαναθίξει τον χορηγό τους, δηλαδή τα “Χρυσωρυχεία Θράκης”.
Αιτία: τα πανώ.

Δύο πανώ κατά των χρυσωρυχείων και της χορηγίας στις φανέλες του Εθνικού υψώθηκαν στο γήπεδο από φίλους του Εθνικού, κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Ολυμπιακό τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα. Η πράξη αυτή έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από την κερκίδα αλλά και με το σύνθημα «Ο Εθνικός έχει ιστορία και δεν ξεπουλιέται στα χρυσωρυχεία».

Οι άνθρωποι του Εθνικού, φανερά ενοχλημένοι τόσο από την πράξη αυτή όσο και από την θετική αποδοχή που είχε από τους θεατές του αγώνα, αντέδρασαν και εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία κάνουν λόγο για άλλες σκοπιμότητες που είχαν σκοπό να βλάψουν την ομάδα…

Οι φίλοι του Εθνικού που ανέβασαν τα πανώ απάντησαν με μια ήρεμη ανακοίνωση που δείχνει πάνω απ’όλα σεβασμό στον Εθνικό και στην ιστορία του. Και μετά o Πρόεδρος ξεσπάθωσε εναντίον …του εχθρού στην ΔΕΛΤΑ TV (πού αλλού;)! Ακολουθούν οι δυο ανακοινώσεις και το βίντεο με τις φοβερές δηλώσεις του Προέδρου:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=PQCwpkyQ2Ms&feature=player_embedded]

Η ανακοίνωση του “Εθνικού”

Ο ΕΘΝΙΚΟΣ καταδικάζει την ενέργεια ανάρτησης  πανό  μετά την έναρξη του αγώνα Βόλευ ΕΘΝΙΚΟΥ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ στο πλάι του κλειστού γυμναστηρίου με συνθήματα κατά του χορηγού της ομάδας “ΧΡΥΣΟΡΥΧΕΙΑ ΘΡΑΚΗΣ”. Η ανάρτηση έγινε από δύο άτομα ξένα προς τον ΕΘΝΙΚΟ με τη παραπλανητική υπογραφή “Φίλοι του Εθνικού”   και μάλιστα μετά την έναρξη του αγώνα και ενώ η Ομάδα μας βρισκόταν μπροστά στο Σκορ.

Αυτοί οι “Φίλοι” του Εθνικού το μόνο που επεδίωκαν με αυτή την ενέργεια ήταν η πρόκληση επεισοδίων και η διακοπή του αγώνα εις βάρος της ομάδας μας. Βέβαια η ομάδα μας και ο υπέροχος κόσμος της δεν τους έκαναν την χάρη και πανηγυρίσαμε μια μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού σε μια υπέροχη ατμόσφαιρα.

Ο ΕΘΝΙΚΟΣ παλεύει καθημερινά για την βελτίωση όλων των τμημάτων του και την ανάπτυξη του αθλητισμού στην πόλη μας και αυτό έχει αγκαλιαστεί από όλη την κοινωνία. Επιφυλάσσεται δε για την άσκηση παντός νομίμου δικαιώματος του κατά των ατόμων που προσπαθούν να βλάψουν την θετική πορεία του συλλόγου

πηγή:thrakispot.gr

ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ως φίλοι του Εθνικού,
ως αγανακτισμένοι πολίτες Αλεξανδρούπολης,
ως άνθρωποι που δεν αντέχουν να βλέπουν τον τόπο τους να ξεπουλιέται στα συμφέροντα εταιριών, στην προκειμένη περίπτωση στα «Χρυσωρυχεία Θράκης», αναρτήσαμε δύο πανό στον αγώνα βόλεϊ Εθνικού – Ολυμπιακού στις 24/10/2011.

Στα πανό ήταν γραμμένα τα εξής: «Η υγεία των παιδιών μας αξίζει πιο πολύ από το χρυσό τους» και «ο Εθνικός έχει ιστορία, δεν ξεπουλιέται στα χρυσωρυχεία».

Κατά τη διάρκεια του αγώνα και με το που αναρτήθηκε και το δεύτερο πανό σε εμφανές σημείο, η πλειοψηφία των φιλάθλων του Εθνικού χειροκρότησε και ένα κομμάτι της κερκίδας ξεκίνησε να φωνάζει συνθήματα κατά των χρυσωρυχείων.

Η διοίκηση του Εθνικού μίλησε για «επιδίωξη πρόκλησης επεισοδίων και διακοπής του αγώνα» κάτι που απέχει τόσο από την πραγματικότητα, που μόνο κάποιος που δεν βρισκόταν στο γήπεδο θα μπορούσε να το γράψει. Σε πλήρη αντίθεση με αυτή τη δήλωση, εμείς σεβόμαστε τον Εθνικό και την προσφορά του όλα αυτά τα χρόνια στην πόλη.

Επιπλέον, διαφωνούμε πλήρως με την επιλογή της τωρινής διοίκησης να χρησιμοποιεί το σωματείο υπέρ των σχεδίων της εταιρίας «Χρυσωρυχεία Θράκης», βάζοντας στις φανέλες των ομάδων της την επωνυμία της εταιρίας. Είναι γνωστό (και στη διοίκηση του Εθνικού) ότι η εταιρία για να αδειοδοτηθεί πρέπει να παρουσιάσει στο φάκελο της, «έργα κοινωνικής προσφοράς» και «δράσης αποδοχής της τοπικής κοινωνίας».

Αυτό είναι ο Εθνικός;

Ένα πάτημα για τα «Χρυσωρυχεία Θράκης» να μας δείξει το «κοινωνικό της προφίλ»;

Τι σχέση έχει ένα αθλητικό σωματείο που προάγει τα ιδανικά του αθλητισμού και την υγεία των παιδιών-αθλητών του με μια εταιρία που υποβαθμίζει το φυσικό πλούτο και την υγεία των κατοίκων της περιοχής;

Τι σχέση έχει με μια εταιρία που μιλάει για ανάπτυξη προτείνοντας θέσεις εργασίας υψηλής επικινδυνότητας, αποκρύπτοντας όλες αυτές που θα χαθούν άμεσα ή έμμεσα από τον τουρισμό, τη γεωργία, την κτηνοτροφία και την αλιεία, εξαιτίας της ρύπανσης που θα προκληθεί από τα τοξικά απόβλητα;

Εμείς λέμε να φύγουν τώρα τα χρυσωρυχεία! Και δεν είμαστε μόνο εμείς! Είναι απαίτηση της πλειοψηφίας της τοπικής κοινωνίας (εδώ και χρόνια) και των φορέων της Θράκης, που φυσικά δεν επιδίδονται σε οικονομικά αλισβερίσια με την εταιρία.

Φίλοι του Εθνικού – Αγανακτισμένοι πολίτες Αλεξανδρούπολης

Η ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠ’ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟ ΤΟΥΣ


Μία απάντηση στο “Απειλεί με ξύλο όποιον ξαναθίξει τα “Χρυσωρυχεία”!”

 1. Μην τα παρουσιάζετε όλα όπως θέλετε. Δεν είναι ωραίο την στιγμή που ο Εθνικός κάνει υπερπροσπάθεια να “γυρίσει” το μάτς υπέρ του, να
  Μόνο από αυτό καταλαβαίνει κανείς οτι αυτοί που εκδηλώθηκαν με αυτόν τον τρόπο πήγανε στο γήπεδο μόνο γι’αυτό, δεν πήγαν να υποστηρίξουν τον Εθνικό. Επομένως δεν σεβάστηκαν την προσπάθεια της ομάδας και έκαναν το “κομμάτι” τους στην πιο κρίσιμη στιγμή του αγώνα. Θα μπορούσε να είναι αγνή και αυθόρμητη η προσπάθεια να περαστεί κάποιο μήνημα, αλλά ο τρόπος είναι κακόγουστος. Μάλιστα φάνηκε στημένος καλά αφού και ο Δήμαρχος Λαμπάκης ήταν πρώτη γραμμή στους επισήμους περιχαρής, αλλά ούτε και αυτός πήγε για το μάτς μάλλον.
  Δεν μ’ενδιαφέρει πόσο “άγιος” είναι ο σκοπός τους,…
  Ούτε με τις δηλώσεις του προέδρου του Εθνικού συμφωνώ,…
  Με την βία δεν έγινε ποτέ κανένας μάγκας…
  Αλλά μπορείτε με γουστο και εξυπνάδα να βγείτε μάγκες;
  Αυτό που γίνεται είναι σκοταδιστικό και χάνει όποιο δίκιο έχει. Με το ζόρι δεν πείθεται κανένας, εκτός κ αν πιστεύουμε οτι ζούμε στον μεσαίωνα.

  Και εντάξει, ούτε η πλειοψηφία των φιλάθλων χειροκρότησε την κίνηση με τα πανώ, ούτε είναι ήρεμη η απάντηση στην ανακοίνωση του Εθνικού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.