O Πάχτας ανακαλεί τις προσφυγές των πρώην Δήμων της Β. Χαλκιδικής κατά του Χωροταξικού της ΒιομηχανίαςΟ τίτλος που αρμόζει στον Χρήστο Πάχτα είναι “Δήμαρχος Ελληνικού Χρυσού” και όχι “Δήμαρχος Αριστοτέλη”, αφού  το βασικό του μέλημα είναι να ανοίξει το δρόμο για την υλοποίηση της “μεγάλης επένδυσης” της οποίας τα θεμέλια έβαλε ο ίδιος όταν ήταν ακόμα Υφυπουργός. Γι’αυτό έγινε Δήμαρχος  και το αν αυτή του η επιδίωξη αντανακλά τη θέληση της πλειοψηφίας των πολιτών του Δήμου Αριστοτέλη ή όχι, δεν έχει για τον κ. Πάχτα καμία σημασία.

Μερικές μέρες πριν από την προχθεσινή πραξικοπηματική και αμφισβητήσιμης νομιμότητας ανάκληση της απόφασης  του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσ/νίκης για προσφυγή στο ΣτΕ, ο κ. Πάχτας είχε σπεύσει να αφαιρέσει άλλη μια σοβαρή απειλή από το δρόμο της “επένδυσης”. Ανακάλεσε την αίτηση ακυρώσεως του «Ειδικού πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τη Βιομηχανία» που είχαν καταθέσει ενώπιον του ΣτΕ τον Ιούνιο 2009 οι Καποδιστριακοί Δήμοι Σταγείρων-Ακάνθου και Παναγίας.

Στους δυο πρώην Δήμους – που, σημειωτέον, ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ τον κ. Πάχτα – βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος της “μεταλλευτικής ιδιοκτησίας” της Β. Χαλκιδικής ( 230.000 από τα 317.000 στρέμματα) . Το “Χωροταξικό της Βιομηχανίας”  θεσμοθετεί ουσιαστικά το Επενδυτικό Σχέδιο της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, δηλαδή την ανάπτυξη μιας σειράς νέων μεταλλείων και συγκροτήματος πυρομεταλλουργίας για την καθετοποίηση της παραγωγής. Δίνει την δυνατότητα εγκατάστασης μεταλλείων και βιομηχανιών μέσα σε δάση και προστατευόμενες περιοχές, κατά παράβαση του Συντάγματος και της ισχύουσας νομοθεσίας. Από την ισοπεδωτική διάταξη του Χωροταξικού δεν εξαιρούνται ούτε τα 120.000 στρέμματα περιοχών  ΝΑΤURA 2000 του Δήμου Αριστοτέλη. Επιτρέπει την κατασκευή εγκαταστάσεων λιμενικών εξυπηρετήσεων των μεταλλευτικών και μεταλλουργικών δραστηριοτήτων στην παράκτια περιοχή του Δήμου. Ανατρέπει ολοκληρωτικά τα Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια (ΓΠΣ) των Δήμων που προέβλεπαν προστασία των δασών και των παράκτιων περιοχών και ήπια ανάπτυξη, σύμφωνη με το πλούσιο φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον τους. Επιβάλλει νομοθετικά την κυριαρχία των εξορυκτικών και βιομηχανικών δραστηριοτήτων. Δηλαδή ακριβώς ότι επιδιώκει η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ κι ο Δήμαρχός της.

Η απόφαση για προσφυγή κατά αυτού του Χωροταξικού Πλαισίου είχε ληφθεί ΟΜΟΦΩΝΑ από το Δ.Σ. Παναγίας και κατά πλειοψηφία από το Δ.Σ. Σταγείρων-Ακάνθου, με μόνο δυο μειοψηφίσαντες συμβούλους. Η ακύρωση του Χωροταξικού Πλαισίου ήταν απολύτως ΔΥΝΑΤΗ, γιατί είναι Υπουργική Απόφαση και όχι Νόμος όπως ψευδώς ισχυρίστηκε τώρα ο κ. Πάχτας στην εισήγησή του προς την Οικονομική Επιτροπή.

Υπενθυμίζουμε ότι τον Ιούλιο ο κ. Πάχτας είχε στείλει έγγραφο στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κεντρικής Μακεδονίας με το οποίο συναινούσε στην τροποποίηση του ΓΠΣ του πρώην Δήμου Παναγίας, ώστε ολόκληρη η “περιοχή προστασίας δάσους” του Δήμου, έκτασης 80.000 στρεμμάτων,  να χαρακτηριστεί “μεταλλευτική και βιομηχανική περιοχή” και να προχωρήσει ανεμπόδιστα το έργο των Σκουριών (περισσότερα εδώ και εδώ). Συναινούσε, ο Πάχτας προσωπικά, χωρίς την έγκριση του μόνου θεσμικά αρμόδιου οργάνου που είναι το Δημοτικό Συμβούλιο. Συναινούσε, χωρίς να ρωτήσει τους κατοίκους της Μ.Παναγίας που είναι κάθετα αντίθετοι με το μεταλλείο των Σκουριών και το έχουν αποδείξει με αποφάσεις όλων των συλλογικών τους οργάνων και του προηγούμενου Δημοτικού τους Συμβουλίου. Άλλωστε, κατά των Σκουριών ήταν και οι Μεγαλοπαναγιώτες σύμβουλοι του κ. Πάχτα προεκλογικά, τότε που έλεγαν οτιδήποτε για να αποσπάσουν την ψήφο για να μπορεί τώρα ο “Δήμαρχος” να ισχυρίζεται ότι ο Δήμος Αριστοτέλη είναι “υπέρ της επένδυσης”.

Ένας δικτατορίσκος που κάνει ότι γουστάρει οχυρωμένος πίσω από την ισχυρή πλειοψηφία που του δίνει ο νόμος του “Καλλικράτη”. Να τον χαιρόμαστε.

__________________

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Γράφει η απόφαση: “Από το σύνολο των επτά (7) μελών βρέθηκαν παρόντα επτά (7) μέλη, δηλαδή παρόντες 6, απόντες 1”!

Σε προηγούμενη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής (την 118/2011) γραφόταν το εξής αμίμητο: “Από το σύνολο των επτά (7) μελών βρέθηκαν παρόντα έξι (5) μέλη, δηλαδή παρόντες 7, απόντες κανείς”!!!

Από αριθμητική σκίζουν εκεί στο Δήμο!


5 απαντήσεις στο “O Πάχτας ανακαλεί τις προσφυγές των πρώην Δήμων της Β. Χαλκιδικής κατά του Χωροταξικού της Βιομηχανίας”

 1. το “χρυσό” παιδί της διαπλοκής και ρεμούλας έχασε την ψυχραιμία .. ακολουθώντας κατά πόδας τον γιωργακη …IQ -1000 χιχχι

 2. Εχω κάνει δύο αναρτησεις, για την εποχή της οικονομικής κατάρρευσης. Το πρώτο μεγάλο θύμα θα είναι το φυσικό περιβάλλον με ακόμα πιο τραγικό τρόπο από όπως ήδη γίνεται. Γιατι σε κατάσταση οικονομικής κρίσης, θα ακούς πάντα: εδώ δεν έχουμε να φάμε το περιβάλλον θα κοιτάξουμε, αντι να είναι ακριβώς το αντίθετο. Δεν θα έχουμε να φάμε, επειδή το περιβάλλον γίνεται εχθρικό στην παραγωγή τροφής και ομορφιάς.

  Τα παιδιά μας σκέφτομαι. Τι κόσμο θα βρούν και πόσο χειρότερο θα τον κάνουν…..

  Ασχετο με το θέμα, αλλά επειδή με βασανίζει το ζήτημα τι θα κάνουμε αν χρεοκοπήσουμε, δηλαδή πως θα ζήσουμε, ήθελα να ρωτήσω, αν υπάρχει καμια ολοκληρωμένη μελέτη για πόσο αυτάρκης είναι η χώρα μας απο πλευράς μετάλλων και ενέργειας (χωρίς πετρέλαιο)

  Εχω κάνει σχετική Ανάρτηση: http://ange-ta.blogspot.com/2011/11/blog-post_05.html

 3. ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΜΟΥ, ΘΑ ΤΣΑΝΤΙΣΤΩ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΜΟΥ, ΘΑ ΝΕΥΡΙΑΣΩ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ, ΘΑ ΣΑΣ ΣΠΑΣΩ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑ Γ@@@ΣΩ ΟΛΟ ΤΟ ΠΛΑΝΗΤΗ..

 4. και τώρα “χρυσόψαρο” ονόματι Αρ.Παχτα , μετά τον “φίλο”σου γιωργακη .. ξέρεις ποια …τι σε περιμένει από τους ….Στανιοτες…. που εκβιάζοντας τους,τους έκανες πάμπτωχους και να λιμοκτονούν ..και ως ευχαριστώ… σε έστειλαν περήφανα .. στο δημαρχιακό θώκο . έτσι απλά .χιχχι

 5. οι κάτοικοι του Στανου άρχισαν ομαδικά να υπογράφουν υπέρ της προσφυγής στο Σ.Ε. ..για να δούμε τώρα τι θα κάνει ο Αρ.Παχτας ..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.